Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   13/24 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
DP Heyeti Yedidalga ve Bağlıköy'ü Ziyaret Etti
DP Heyeti Yedidalga ve Bağlıköy ü Ziyaret Etti
 
Demokrat Parti (DP) 18 Ekim’de Lefke’de gerçekleştireceği açık hava toplantısı öncesinde Yedidalga ve Bağlıköy’ü ziyaret etti.
 
2 Ekim 2012 Salı - 13:10

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “İktidar yürüyüşümüz bugüne kadar iktidarlar tarafından hep ikinci plana atılan, yok farz edilen bölgelerimizden olan Lefke’de başlatıyoruz. 18 Ekim’de Lefke’de gerçekleştireceğimiz açık hava toplantımızda güçlü Kuzey Kıbrıs’a olan inancımızı ve heyecanımızı halkımızla paylaşıp, partimizin iktidarında nasıl bir Lefke’ye sahip olacağımızı anlatacağız. Bölgede yapmış olduğumuz sorunların tespitiyle çözüm formüllerini açıklayacağız. Tüm bölge halkını gerçekleşecek olan toplantımıza davet ediyorum” dedi.
DP’den yapılan açıklamaya göre, Denktaş’a Yedidalga ve Bağlıköy’de Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu, DP Genel Başkan Yardımcıları Fuat Türköz Çiner ve Derviş Refiker ile partililer eşlik etti.
Ziyaretler sırasında Yedidalga Muhtarı Güner Sergil sorunlarını Denktaş’a aktardı.
DP İKTİDARINDA RE-SEN VERGİ ORTADAN KALKACAK”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, resen vergi konusuna değinerek, DP’nin iktidar olduğu dönemlerde resen vergiyi ortadan kaldırdığını kaydetti. Denktaş, “Re-sen vergiyi CTP-BG/DP koalisyon döneminde DP olarak ortadan kaldırmıştık ancak 2006 yılında hükümetten atıldık. Re-sen vergi böylelikle geri getirildi” dedi.
Denktaş, resen verginin DP iktidarında kaldırılacağını, Basit Usulde Vergilendirme (BUV) olarak adlandırdıkları bir vergi sistemini uygulamaya koyacaklarını detaylı olarak anlattı.
“KONUT SATIN ALACAK GENÇLERE MALİYET ÜZERİNDEN YÜZDE 10 İNDİRİM...”
Kırsal kesim arazi dağıtımı konusunda sıkıntıların DP iktidarında çözüme kavuşacağını da belirten Denktaş; “Bölgede hali arazi varsa elbette hakkı olana verilecek ancak bölgenin arazi bakımından dar ve sıkıntılı olduğunu biliyoruz bu nedenle yapılacak olan en akıllıca iş Ömerli köyünün Yedidalga gençlerinin yerleşimine açılması olacak” dedi.
Denktaş, özellikle Güzelyurt-Lefke ve İskele-Karpaz bölgelerinde konut satın alacak gençlere maliyet üzerinden yüzde 10’luk bir indirimi devlet olarak sağlayacak formüller ürettiklerini söyledi.
“GENÇLERİ İŞ DİLENEN DEĞİL, İŞVEREN KONUMUNA GETİRECEĞİZ”
“İstihdam sorununun ortadan kaldırılmasının yolu devlete istihdamlarla mümkün değildir” diyerek istihdam sıkıntısına dikkat çeken Denktaş, DP iktidarında işini yeni kuracak gençlere kredi imkanı ve 5 yıllık vergi muafiyeti öngördüklerini, gençleri iş dilenen konumundan iş veren konumuna taşıyacaklarını kaydetti.
“10. MADDE POLİSİN SİVİLE BAĞLANMASINDA ENGEL DEĞİL”
Sivilleşme konusunda halkın beklentilerini göz önünde tuttuklarının altını çizen DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, özellikle polisin sivilleşmesi konusunda formüller ürettiklerini ve iktidara geldikleri taktirde bu soruna da kalıcı çözüm üreteceklerini söyledi.
Denktaş şöyle konuştu:
“Yıllardır 10. madde bahane olarak kullanıldı. Ben iddia ediyorum ki, 10. madde polisin sivile bağlanmasında engel değil. Bizim önerimiz meclis’teki tüm partilerin birlikte oluşturacağı bir komitede her partinin birer oyunu alacak şekilde Polis Yasası’nı hazırlamak olacak. Günün sonunda çıkan yasaya herkesin ‘tamam’ demesi lazım. Çünkü polis gücü önemli bir güçtür ve bu gücün siyasiler tarafından kullanılmasının önünü tıkayacak bir atama yöntemi ile belirlememiz gerekir. Bunu başardığımız taktirde polis başta olmak üzere birçok kurumumuz da sivilleşecektir.”
PETROL DOLUM TESİSİ
DP olarak petrol dolum tesisi konunda tavırlarını ilk günden ortaya koyduklarını ve bu konuda ısrarcı olduklarını belirten Denktaş; “Hükümet petrol dolum tesisi konusunda ilk olarak Yedidalga bölgesinde ısrarcı oldu. Böyle bir yatırımın ülke insanına istihdam sağlamayacağını, sızıntı tehlikesi ile sahilleri tehdit edeceğini söyleyerek hükümeti bu konuda uyardık. Hükümet’in kararlılığı karşısında bu işin içinde rüşvet olduğunu dile getirdik. Hükümet öncelikle bu bölgeden geri adım attı ancak bu kez Yedikonuk’ta karar kıldığını açıkladı. O’na da itirazımız neticesinde Kaleciği gözüne kestirdi” dedi.
Denktaş, iktidara gelmeleri halinde bu tür yatırımları hangi aşamada isterse olsun durduracaklarını da sözlerine ekledi.
 
“BÖLGEYE MARİNA YAPILACAKSA İTİRAZIMIZ OLMAZ...”
Hükümet’in şimdi Yedidalga’da Marina yapacağını söylediğine dikkat çeken Serdar Denktaş, “Sorduğumuzda bize söylenen ‘Marina’ yapılacağı yönündedir. Şayet marina yapılacaksa buna itirazımız olamaz çünkü zaten bu bölgede biz yolcu limanın yapılması gerektiğini söylüyoruz. Hem yük, hem de turistik büyük gemilerin yanaşabileceği ender limanlarımızdan, koylarımızdan biri olacak. Marina’yı da bir başlangıç olarak görüyoruz. Sesimiz çıkmaz ama takip etmeyi de sürdüreceğiz” dedi.
“TEKEL OLACAK HİÇBİR YERDE ÖZELLEŞTİRME OLAMAZ”
Denktaş, Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi konusunda Hükümeti eleştirerek, “Önce Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) zarar etti gerekçesiyle kapatıldı, şimdi ise havalimanımız Kıbrıs Türk halkının elinden alındı. Dün telefon Dairesi, yarın da Elektrik Kurumu... Biz DP olarak özelleştirme olacaksa tekel olmayan yerlerde bunu halka açık şirketler haline dönüştürmeye tarafız. Ama tekel olacak hiçbir yerde özelleştirme olamaz. Ancak şu anda havaalanında çalışan bizim hesabımıza göre yaklaşık 500 kişi önümüzdeki 2 yılın içinde işsiz ve sokakta olacak” ifadelerini kullandı.
Denktaş, en geç 16 ay sonra yapılacak seçimde iktidara geldikleri taktirde Ercan Havalimanı ihale ve sonuçlarını da iptal edeceklerinin sözünü verdi.
Denktaş, “Rezalet diz boyu. Ne demokrasi ne de yönetim kaldı. Ama memnunsak ve ‘sata sata gitsin’ dersek günün sonunda bu hükümet devleti de satacak” dedi.
Bugün yaşadığımız ortamdan siyasiler yanında halkın da hataları olduğunu savunan Denktaş, bireysel çıkarlar uğruna toplumsal çıkarların göz ardı edildiğini vurgulayarak, “Bundan vazgeçmeliyiz” dedi.
“KENDİ BECERİSİZLİKLERİMİZE ÖRTÜ KULLANMAK İÇİN TÜRKİYE’Yİ İŞARET ETMEKTEN VAZGEÇMELİYİZ”
Hükümet’in beceriksizliği sonrasında vatandaşa Türkiye’yi işaret etmesini de eleştiren ve defalarca ikaz ettiğini vurgulayan Denktaş, “Biz kendi yetersizliklerimizi ve becerisizliklerimize örtü kullanmak için Türkiye’yi işaret ederiz. Bundan sakınmak gerekir” dedi.
Mersin Kapısı’nın açılması konusunda talepte bulunulmadığını ileri süren Denktaş, Kıbrıs’ta herkesin önünün açılmasının ana yolunun Türkiye pazarını Kıbrıs Türkü’ne serbest bırakmak olduğunu söyledi.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye ile serbest ticaretin başlaması konusunda talepte bulunulması halinde Kıbrıs Türkü’nün yeniden üretmeye başlayacağına olan inancını dile getirerek, 2014’de Türkiye’den KKTC’ye gelecek olan su ile ada halkının yeniden üretme imkanına kavuşacağını, ürettiklerini ise 40 mil ötede 75 milyonluk Türkiye pazarına satılmasının mümkün olabileceğini kaydetti. .
MÜZAKERELER
Kıbrıs sorununa çözüm formülünün de ekonomiyle sağlanacağına inanç belirten Denktaş şöyle devam etti:
“40 yıldır devam edilen 2 toplumlu, 2 kesimli federasyon tezi bizi hiçbir yere götürmedi, götürmeyecek. Şayet Türkiye’nin pazarını kullanmaya başlayabilir isek ekonomimiz düzlüğe çıkacak. Bugün ekonomik sıkıntı çeken Rum ile eşitlenmiş olacağız. Rum işadamı işte o zaman bildiği bir şeyi kabullenmeye başlayacak ve Türkiye’nin tehdit değil, onlar içinde fırsat olduğunu kabullenerek Kıbrıs Türkü ile ortaklık kurmak isteyecek.
Türkiye ile ticaret yapmak içinde seninle ortaklığa girişecek. Yeni bir zemini ancak o zaman oluştururuz, ekonomimiz eşitlendiğinde ise Rum seninle gerçekten eşit bir çözüm için masaya oturacak. Ancak o güne kadar Rum ile mevcut zemin çerçevesinde masaya oturmak zaman kaybından başka bir şey değildir. Bizim çözüm anlayışımız budur.”
“ERKEN SEÇİM UFUKTA”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu savunarak, “Nisan’dan önce erken seçim ufukta” dedi.
Denktaş, DP’nin iktidara gelmesi halinde yaşanan sorunların ilk 3 yıl içerisinde çözüme kavuşacağının da güvencesini verdi.
MAVİOĞLU
DP Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu da ziyaretlerde söz alarak, köy gezilerinin ana hedefinin bölgelerdeki sorunları tespit edip, varsa çözüm önerilerini halktan dinleyip, sorun ve önerileri parti merkezine rapor olarak sunmak; konunun uzmanlarıyla birlikte ortak bir çalışma başlatarak sorunlara kalıcı çözüm formülleri üretmek olduğunu söyledi.
Köy ziyaretlerinde “Demokrat Parti İktidarı’nda El Kitabı” da dağıtıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Turuncu Filmler Altın Portakal’da
 
Byturco'dan dev yazı dizisi devam ediyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP - BG MYK'sı Görev Dağılımını Yaptı
Genel Başkanlığını Özkan Yorgancıoğlu’nun ve Genel Sekreterliğini Asım ...
TDP, Lefkoşa İlçesi II. Olağanüstü Kongresi’nde Başkan Çeto
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) Lefkoşa İlçesi II. Olağanüstü Kongresi yapıldı.
CTP-BG Heyeti İngiltere İşçi Partisi Konferansı'nda
CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy ve Parti Meclisi’nden Armağan Candan, ...
BKP: Atalay, KKTC'nin İçişlerine Karışıyor
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ...
 
 
Lefkoşa Gençlik Kolları'ndan Başbakan Küçük'e Destek Kararı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Gençlik Kolları, 21 Ekim’de yapılacak ...
DP Genel Başkanı Denktaş, Ağıllar'da Vatandaşların Sıkıntılarını Dinledi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ve beraberindeki bir ...
UBP Genel Sekreter Yardımcısı Göktuğ'dan CTP-BG'ye Yalan Haber Eleştirisi
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreter Yardımcısı Güner Göktuğ, Cumhuriyetçi ...
TDP Genel Sekreteri Özyiğit, 2013-2015 Ekonomik Programı Eleştirdi
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), başta siyasi partiler olmak üzere toplumun ...
 
 
Yorgancıoğlu:Sabit Hız Kameralarından Toplanan 10 Milyon TL'yi Aşkın Para Nerede?
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu sabit hız kamerlarından elde edilen ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı, İskele Bölgesi’nde İncelemelerde Bulundu
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkenin ...
Küçük: Kaşif'in Sucuoğlu'na Destek Vermesinden Memnun Oldum
UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, “Sayın Kaşif’in, bana destek beyan ...
TDP Genel Sekreteri Özyiğit: Eğitim Yılı Çok Büyük Sorunlarla Başlıyor
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 2012-2013 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya