Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
DP LTB Başkan Adayı Arabacıoğlu ve Ekibi Ziyaretlerini Sürdürüyor
DP LTB Başkan Adayı Arabacıoğlu ve Ekibi Ziyaretlerini Sürdürüyor
 
Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adayları, sivil toplum örgütlerine yönelik gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Kıbrıs Ofisi, Kamu-İş ve Bulgaristan Göçmenler Derneği’ni ziyaret etti.
 
4 Nisan 2013 Perşembe - 16:02

Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarına Kamu-İş ziyareti sırasında DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da eşlik etti.
Ziyaretleri sırasında, Doğru Dürüst Lefkoşa için yapacaklarını anlatan Mustafa Arabacıoğlu, LTB’yi 14 ay gibi kısa bir sürede kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir yapıya kavuşturacaklarına dikkati çekti.
Konuşmalarında, LTB’de yaşanan sıkıntıların ana nedeni olan yönetsel ve denetsel sorunların aşılması için ekibiyle birlikte ciddi çalışmalar yapacakları üzerinde duran Arabacıoğlu, LTB’nin ciddi boyutta borcu olduğuna işaret etti.
Önceliklerinin eş zamanlı olarak mali ve idari yapılanmaya yönelik tedbirler almak olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, personel taramasına yönelik yapacaklarını anlattı.
ARABACIOĞLU
İlk olarak 900’ü aşkın personelin envanterini çıkararak, belediye birimlerinin personeli öncelikli ihtiyaçlarına göre yeniden görevlendireceklerini kaydeden Mustafa Arabacıoğlu, “Gerekirse hizmet içi eğitim verilerek, personelin görevini tam ve eksiksiz yapmasını sağlayacağız” dedi.
Belediye Meclisi toplantılarını medyaya açık yapacaklarını da ifade eden LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, bunun yanında bir basın sözcüsü atayarak konuşulanların tutanak haline getirilmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Basın sözcüsünün tutulan tutanakları kamuoyu ile paylaşacağını dile getiren Arabacıoğlu, “Bu basın sözcüsü Lefkoşa halkının menfaati için alınacak bir kararın alınmasına engel olan kişiler varsa neden engel olduklarıyla ilgili söylemlerini kamuoyu ile paylaşacak. Çünkü en büyük güç halkımızdır. Bu kişileri biz Lefkoşa halkına havale edeceğiz. Bunları Lefkoşa halkı günün sonunda bir şekilde cezalandıracaktır. Bununla ilgili yaşanan bir takım usulsüzlükler, hukuk dışılıklar varsa bu hukuk dışılıkların da mutlak kez takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
“YAŞANAN TRAFİK SORUNLARININ AŞILMASI İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDEYİZ”
Bunların yanı sıra sağlık, trafik, denetimler ve parklarla ilgili çalışmaları olacağını ifade eden Arabacıoğlu, “Bu konularda yapmamız gereken, yani yapacağımız çok şey var” dedi.
Özellikle Dereboyu’nda trafiği rahatlatmaya yönelik ciddi çalışmaları olduğunu kaydeden Mustafa Arabacıoğlu, özellikle belli saatlerde Dereboyu’nda araç park etmeyi yasaklayacaklarını, bununla ilgili kısa vadeli park alanları yaratacaklarını anlattı.
Bunların dışında Kanlıdere’nin batı kısmında alternatif bir yol güzergâhı, alternatif park alanları yaratmak için de asker ve Anavatan’la istişare içerisine gireceklerini söyleyen DP LTB Başkan adayı, “Bu, yolu kullanan insanlarımıza sağlanacak en büyük olanaktır” dedi.
Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nde yaşanan trafik sıkıntısını gidermeye yönelik de ciddi projeleri olduğunu dile getiren Arabacıoğlu, “Dumlupınar ile Kaymaklı arasındaki askeri bölgeden geçen yolun daha uzun vadeyle trafiğe açılmasını sağlayacağız. Yani trafikle ilgili ciddi boyutta yapmamız gereken konular vardır. Bunların bir takımı kısa vadede para gerektirmeden yapılacak konulardır. Bir de para gerektiren orta ve uzun vadede yapılabilecekler vardır. Lefkoşa’nın bir trafik master planının çıkarılması da gerekmektedir. Bu sıkıntıların tümünü gerekli yerlerle istişare ederek çözeceğiz” şeklinde konuştu.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da Kamu-İş’te yaptığı konuşmasında ilk olarak, Kamu-İş’e başlattıkları mücadelede kolaylıklar diledi.“Karşınızda muhatap yok, sizi dinleyen duyan yok. Bu uzun zamandır böyle” diyerek UBP hükümetini eleştiren Denktaş, yaşanan sıkıntıların esas nedeninin kamunun giderek büyümesi, kamu büyürken de pazarın küçülmesi olduğunun altını çizdi. Kıbrıs Türk halkının üretimden koparıldığına işaret eden Serdar Denktaş, hükümetin ekonominin, pazarın nasıl büyütüleceğinin çalışmasını yapmak yerine, kamuyu küçültme yoluna gittiğine vurgu yaptı.
 
“BU TÜR YAKLAŞIMLAR ÇÖZÜM DEĞİL”
Hükümetin bunu çalışanların haklarını budayarak yapmaya çalıştığına dikkati çeken Denktaş, şöyle konuştu:
“Çalışanların haklarını budamaya gitmeden önce çık ve mertçe de ki “ben devlete istihdam yapmayacağım. Şu kadar süre içteki personeli kaydırmalara giderek, görevlendirmeler yapacağım”. Kamu Hizmeti Komisyonu’nca atanan memur sayısının, bakanın iki dudağının arasından çıkan sözle işe alınandan az olduğu bir döneme girmek yerine kamuyu çalıştırmak suretiyle bu insanları esas görevlerine yerleştir. Bütün bunlarda bir yapılanma gerekir. Bu yapılabilir. Sendikalarla oturulur, konuşulur, partizanlığı ortadan kaldırarak birlikte hareket edilir ve üçlü kararnamelerin tümünü boşaltıp münhal ilan ederek yolumuza devam edersek kamu zaman içerisinde rayına oturur. Bu tür yaklaşımlar çözüm değil. Bunun zemini mutlak suretle samimi diyalogtur.”
“DÜŞÜNDÜKLERİMİZ KAZANMAKTAN ÖTE”
LTB’nin DP için çok önemli olduğuna işaret ederek, düşündüklerinin kazanmaktan öte olduğunu kaydetti.
DP olarak bütün dertlerinin LTB’yi kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya kavuşturmak olduğunu kaydederek, bir yılın sonuna gelindiğinde önünü görebilen, yapmak istediği altyapıları yapabilecek bir konuma gelen belediye yaratmak olduğunu sözlerine ekleyen DP Genel Başkanı Denktaş, “Bu zorlukları başarırsak vatandaş bilecek ki ülke geneli için söylediğimiz konuları da başarabileceğiz. O anlamda girdiğimiz bu yol bizim için bir imtihandır” diye konuştu.
Denktaş konuşmasının sonunda Arabacıoğlu ve ekibine olan güvenini dile getirerek, batmış olan belediyeyi kurtarabilecek uzman bir kadro ortaya koyduklarını kaydetti.
MUSİAD BAŞKANI OKYAY SADIKOĞLU: “BAŞARILAR DİLERİZ”
MUSİAD Başkanı Okyay Sadıkoğlu da konuşmasında, öncelikle Arabacıoğlu ve ekibinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade etti ve MUSİAD ile ilgili kısa bilgi verdi.
Sadıkoğlu, temiz, ahlaklı iş yapan iş adamlarıyla Kıbrıs Türk ekonomisinin daha ileriye gitmesi için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
Arabacıoğlu’nu çok uzun yıllardır tanıdıklarını anlatarak, Arabacıoğlu’nun dürüst kişiliğine dikkati çeken Sadıkoğlu, yapılacak demokratik yarışta Arabacıoğlu ve ekibine başarılar diledi.
KAMU-İŞ GENEL BAŞKANI SAMİ DİLEK: “DESTEĞİMİZ ARABACIOĞLU’NA”
Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek Arabacıoğlu’nu kabulünde yaptığı konuşmada, Kamu-İş olarak her konuda duyarlılık göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, Kamu-İş’in LTB’ye verdiği önemi anlattı.
LTB’de yaşanan sıkıntılardan duydukları üzüntüyü ifade eden Dilek, Arabacıoğlu ve ekibini böylesi zor bir süreçte aday oldukları için kutladı.
Kamu-İş olarak Arabacıoğlu’nu desteklediklerini söyleyen Sami Dilek, “İnşallah hayal ettiğimiz, Kıbrıs Türkü’ne yakışır Lefkoşa’ya en kısa zamanda kavuşuruz. Büyüklerimizin, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın bıraktığı devletin değerlerinin en iyi şekilde korunması, yapılandırılması ve geleceğe sürdürülebilir bir yapı bırakmanız bizler için çok önemli. Bunu sizin gibi dürüst insanların yapacağına ve gençlere teslim ederken de daha iyi noktaya götürmesinde katkı yapacağınıza sonuna kadar inancım vardır. Biz de Kamu-İş olarak her türlü işbirliğini, üstümüze düşen görevleri yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Dilek konuşmasında ayrıca devlette çalışan işçilerin kıdem tazminatı haklarının kaldırılmasını engellemek amacıyla başlattıkları grev hakkında DP heyetine bilgi verdi ve “Bu ateşli günlerde, bu mücadele günlerinde bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ziyaretiniz bize güç verdi” dedi.
BULGARİSTAN GÖÇMENLER DERNEĞİ DE ARABACIOĞLU’NA BAŞARILAR DİLEDİ
Bulgaristan Göçmenler Derneği Başkanı Osman Tahir ziyarette yaptığı konuşmasında, Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yüksek Mahkeme Başkanı Nolan'dan Basın Toplantısı
 
Mağusa İnsiyatifi Panel Düzenliyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Fellahoğlu ve Ekibi Ziyaretlerini Sürdürüyor
CTP-BG Lefkoşa Türk Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye ...
Hüdaoğlu: Hamitköy, Hakettiği Hizmeti Alacak
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan ...
Fellahoğlu, HASDER ve FOGEM'i Ziyaret Etti
Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) LTB Başkan adayı Kadri ...
Sertoğlu, Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası'nı Ziyaret Etti
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Hasan Sertoğlu ...
 
 
Sertoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası'nı Ziyaret Etti
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Hasan Sertoğlu ...
Arabacıoğlu, Küçük Kaymaklı'da Halkı Selamladı
Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu, Küçük Kaymaklı ...
CTP-BG Güzelyurt Kadın Örgütü'nden Yaşlılar Haftası Etkinliği
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), Güzelyurt İlçesi Kadın ...
DP Genel Sekreteri Şonya’dan Mazbata Hatırlatması
Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Bengü Şonya, ellerinde mazbataları ...
 
 
Hüdaoğlu ve Ekibinden KTAMS'a Ziyaret
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan ...
Arabacıoğlu, Başbakanlık İle Bazı Bakanlıklara Ziyaret Gerçekleştirdi
Demokrat Parti’nin (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu, Başbakanlık ...
Arabacıoğlu: Yapanın Yanına Kalmayacağı Bir Dönem Başlıyor
Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu, sivil toplum ...
Surlariçi'nde Arabacıoğlu Rüzgarı
Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve Belediye Meclis ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya