Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/25 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Davutoğlu'ndan Tarhan'ın İstifasına İlk Yorum Geldi
Davutoğlu ndan Tarhan ın İstifasına İlk Yorum Geldi
 
AKP 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muhtıra ve Chp'den istifa eden Emine Ülker Tarhan hakkında da açıklamalarda bulundu.
 
1 Kasım 2014 Cumartesi - 13:15

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  AKP 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu buradaki açıklamasında CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan hakkında da değerlendirmede bulundu.

"Ana muhalefetten bir milletvekili istifa etti. İstifa açıklamasında, 'Sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da, hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum' dedi. Söylediklerinin altına imza atıyorum" diyen Davutoğlu, "CHP’yi CHP’li anlatıyor. Sorumsuz çağrılar. Doğru. Belirsiz politikalar. Doğru. Halktan kopuk muhalefet anlayışı. Doğru" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "2007'de e-muhtıra verildi ki muhtıraların sonuncusuydu. Bundan sonra da kimse bir daha muhtıra veremeyecek, kimse millete muhtıra veremeyecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Baktılar ki cumhurbaşkanlığı makamı bu kez aynı Özal çizgisinde kararlı bir şekilde milli iradeyi savunan AK Parti kadrolarının içinden biriyle temsil ediliyor, bu sefer AK Parti'ye kapatma davası açıldı. Yeni Anayasa yapma tartışmaları yürürken bu çabalar içindeyken kapatma davası açıldı. Kökünden kurutalım dediler. Halbuki bre gafiller, kökü millet olanın kurutulması mümkün mü?" şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle

"Eğer üç seçim öncesi, 30 Mart, Cumhurbaşkanı ve 2015 seçimleri öncesi, birçok gayriahlaki dinlemelerle insanların özel hayatlarına girerek, bir bomba tesiri yapsın diye ve etrafa da 'Bu hükümet 1 Ocak'ta artık bitecek' diye bir planlama içinde eğer birileri harekete geçmişse, bunun adı yolsuzluklarla mücadele değildir, bunun adı millet iradesiyle gelen bir iktidarın dolaylı bir darbeyle indirilmesi teşebbüsüdür. Adını doğru koymamız lazım.

Her 23 Nisan'da, 29 Ekim'de değişik vesilelerle yapılan açıklamalarla hep bize şu söylendi: 'Haddinizi bilin. Sakın ola ki halk size oy verdi diye Türkiye'nin geleceği ile ilgili planlamaları yapacağınızı zannetmeyin. Bu ülkede dış politika, ekonomik politikalar, stratejik konular, bürokrasi tarafından karar verilen konulardır. Siz geçmişte olduğu gibi baraj yapın, yol yapın ama bu alanlara girmeyin' denmeye çalışıldı. Eğitim politikalarına dahi vesayetçi bir yapının tespit ettiğine dönük mesajlar verildi. Yılmadık, devam edildi. 2004-2005 yıllarında adından başka hiçbir şekliyle Cumhuriyeti andırmayan Cumhuriyet mitingleri tertip edenler, milli iradenin önüne set çekmeye çalıştılar. 2007'de e-muhtıra verildi, ki muhtıraların sonuncusuydu. Bundan sonra da kimse bir daha muhtıra veremeyecek, kimse millete muhtıra veremeyecek.

Afyon'da 2001 Türkiye'sinde bir araya gelen Erdemliler Hareketi'nin ortaya koyduğu prensipler bugün tartışıldığında 2014'te buraya gelineceğini kimse hayal bile edemezdi. İnsan hakları açısından, demokratikleşme açısından, sivil-asker ilişkileri açısından, dini özgürlükler açısından eğer o günlerde bize söylenenlere kulak assaydık ve deseydik ki 'Realist olun, şimdi bunları talep etmeyin bekleyin', emin olun 10 yıllarca beklerdik, kimse de bize bu hakkı vermezdi.

Tarihe iradeyle çıkanlar, hak verilmesini beklemezler, haklarını alırlar ve insanlığa hakkını da verirler. Dış politika uygulama esnasında da iç siyasette de son 14 yıldır dönüp bize ders vermeye kalkanlar oldu. 'Niye Davos'ta sesinizi yükseltiyorsunuz?' diyenler oldu, 'Alemin avukatı siz misiniz?' diyenler oldu, 'Hayalperest' diyenler oldu. Onları dinlemiş olsaydık, bugün istiklal ordularının temsil ettiği o insanlık onuru değerlerini dünyada dalgalandıran bir al bayrak, birçok mazlum milletin sembolü olma özelliğini kazanamazdı. Onları dinlemedik, dinlemeyeceğiz, biz milletin sesini, tarihin sesini ve insanlığın sesini dinleyeceğiz.

Ne kadar güçlü olursak olalım, yüzde 50 oy değil yüzde 70 oya, daha ileri oylara da inşallah yürürüz, yürürsek yürüyelim hiçbir zaman halk karşısında kibre kapılmayacağız. Halk karşısında tahakküm içinde olmayacağız. Halkın terini, halkın gözyaşını küçük görmeyeceğiz. Aydın despotizminin getirdiği, 'Biz seçilmişiz, biz iyi eğitilmişiz, onlar ise çarıklılar' diyen o eski zihniyeti yerle bir edeceğiz.

Orta Anadolu'da, Batı Anadolu'da milli birlik nutukları atmak, Türkiye'nin milli birliğini teminat altına almaz. Türkiye'nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmayan hiç kimse, milli birlik iddiasında bulunamaz.

Toplantı ve gösteri yapma hakkı herkesin hakkıdır onu koruruz ama şiddete yönelirse, kim yönelirse yönelsin ona karşı da en etkin tedbiri alırız. Bu iki aylık dönemde HDP'nin en ufak barışçıl bir çağrısını duydunuz mu? Provokasyon, tahrik ile siyaset yapılmaz.

2015 seçimlerine herkes girsin, karşımıza çıkacak olan herkes, mert, açık, şeffaf bir şekilde karşımıza çıksın, meydanlarda halkla birlikte onlarla konuşalım, halk kimi tercih ederse başımızın üzerinde yeri var ama halktan böyle bir yetki almadan bizim başımızın üzerine çıkmaya kalkarsanız biz, bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz.

AK Parti, paralel devlet anlayışını da kesinlikle tarihin çöplüğüne atacaktır.

Kimse başka ülkelerdeki gelişen olaylara bakıp da ham hayal peşinde koşmasın. Hukuk devleti içinde özellikle de TBMM çatısı altında siyaset yapan milletvekillerine, HDP'lilere, açık söyleyeyim, bu ülkenin hukuk devleti niteliğine zarar verecek her türlü eylemden uzak durmaya ve kendi sempatizanlarına bu eylemlerden uzak durmalarını telkin etmeye davet ediyorum."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Maden Faciaları Bitmiyor
 
Antalya Piyano Festivali Başlıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Maden Faciaları Bitmiyor
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki 18 madenciye hala ulaşılamazken, iki yeni maden faciası haberi geldi.
Isparta'daki Kazada Büyük İhmal!
Isparta'daki kazada ortaya çıkan bir ayrıntı herkesi şoke etti. 'Dayıbaşı' ...
Bartın'da Maden Ocağında Göçük
Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri ...
Dışişleri Bakanlığı'nın Danimarka'dan Bilgi Talebi
Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünü finanse ettiği gerekçesiyle yargılanan ...
 
 
Yüksek Yargıya 10 Yeni Daire Teklifi Meclis'te
Yargıtay ve Danıştay'da bekleyen binlerce dosyanın karara bağlanması ve ...
Facebook ve Twitter'dan Şiddeti Teşvik' Edene 50 Bin Lira Ceza
Eskişehir Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, Yargıtay'ın uygulamalarıyla ...
Kılıçdaroğlu'ndan İstifanın Ardından İlk Açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Emine Ülker ...
CHP'de Şok İstifa
Cumhuriyet Halk Partisi'nin önemli isimlerinden, CHP Ankara Milletvekili ...
 
 
Yalvaç'ta Katliam Gibi Kaza 15 Ölü 27 Yaralı
İspartanın Yalvaç ilçesinde işçi taşıyan midibüs devrildi. Kazada 15 işçi öldü, 27 işçi yaralandı.
Türkiye İşçi Ölümlerinde Sıralamasında Dünya 3.sü
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre, 9 ayda 1414 işçi ölümü ...
Validebağ'da Nöbet Devam Ediyor
Üsküdar Belediyesi'nin mahkeme sonuçlanana kadar inşaatı durdurma kararına ...
Resepsiyon Kutlaması İptal Erdoğan Ermenek'e Gidiyor
Dün Türkiye'yi büyük üzüntüye boğan Ermenek'teki maden ocağı faciasında ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya