Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/26 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
Demokrasi Nöbeti Tüm Yurtta Coşkuyla Sürüyor
Demokrasi Nöbeti Tüm Yurtta Coşkuyla Sürüyor
 
Fetullahçı Terör Örgütü' nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşların 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.
 
4 Ağustos 2016 Perşembe - 12:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

İstanbul

İstanbul'da alanlarda 'Demokrasi Nöbeti' sürdü. Taksim Meydanı, Kısıklı, Esenyurt, Zeytinburnu, Saraçhane, Esenler'de toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto edip 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti. Alanlarda vatandaşlar marşlar ve şarkılar söyledi. Bazı meydanlarda kurulan sahnelere mehter takımlarının çıkmasıyla vatandaşların coşkusu arttı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti sürüyor. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Fatih Belediyesi tarafından döner, ayran ve karpuz ikramında bulunuldu. Demokrasi nöbetine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İşadamı Ethem Sancak da katıldı.



Vatan Caddesi üzerindeki platformda vatandaşları selamlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, demokrasi nöbeti tutanlara hitap etti. Başkan Demir, “Hele bu yürekli milletin karşısında çelikten tanklarını bile bırakıp kaçtılar. Bu millete teslim oldular” dedi.

‘Bu millete teslim oldular’

Başkan Mustafa Demir, “Bu millet kendisine hain olan, değerlerine hainlik yapan, ülkesine hainlik yapan sözüm ona o asker kılığındaki teröristin apoletini bir gecede söküp attı. Kırk yıldır o apolete sahip olmak için uğraştılar. Kırk yıldır içeride ve dışarıdaki onların işbirlikçileri ile uğraştılar. Cumhurbaşkanımız iki gün önce söyledi. Bu darbe senaryosu dışarıda, oyuncuları içeride olan bir darbedir. Bunların bu kadar akılları yok. Bu organizasyonu gerçekleştirecek akılları yok. Dışarıdan önlerine ne konduysa aynısını yaptılar. Ama ne oldu biliyor musunuz? Bunlar ne kadar hazırlanırsa hazırlansınlar. Bunlar ne kadar takviye yaparlarsa yapsınlar, bunlar ne kadar apoletleri, makamları ve mevkileri ne olursa olsun hepsinin ortak özelliği korkak olmalarıdır. Hele bu aziz milletin karşısında, hele bu yürekli milletin karşısında çelikten tanklarını bile bırakıp kaçtılar. Bu millete teslim oldular” dedi.



‘Böyle bir milletin ferdi olmaktan onur duyuyoruz’

Bunların henüz bu milleti tanımadıklarını ifade eden Başkan Demir, “Ama bir şey daha vardı. Bu milleti aslında diğer dünya milletleri de tanımıyordu. Dünyanın dört bir köşesinde yaşayan tüm millet, demokrasi söz konusu olduğunda, insan hakları söz konusu olduğunda, milli irade söz konusu olduğunda, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda, istiklal söz konusu olduğunda nasıl cesur gövdesini çelikten tankın önüne koyacak kadar cesur bir millet olduğunu dünyaya ispatladı. Böyle bir milletin ferdi olmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Vatan Caddesi’ndeki demokrasi nöbetine katılan İş Adamı Ethem Sancak burada yaptığı konuşmada, “ 19 gündür nöbettesiniz. Öyle görülüyor ki, vatan söz konusu ise başkomutanın emri ile 19 yıl nöbet tutmaya hazırsınız” dedi.



İşadamı Sancak sözlerini şöyle sürdürdü;

Maşallah size. Meydan meydan dolaşıyoruz. Nöbetleri kutlamaya, nöbetleri kutsamaya gidiyoruz. Taksim’de, esenler’de, Kısıklı’da demokrasinin nöbetçileri ayakta. Bin kere maşallah size. 19 gündür 78 milyon insan her meşrepten, her kavimden, her din ve dilden bu vatanın evlatları vatanlarını savunmak için işgale karşı can siperine direniyorsunuz. Pazar günüYenikapı’da toplanacak milyonlarca neferiyle sesleneceğiz tek dişi kalmış canavara. Diyeceğiz ki, hodri meydan. Sen artık eski dünyasın, yenidünya doğruluyor ve bin yıllık geçmişinde olduğu gibi bu millet yeni ayağa kalkan yenidünya lideri gelecek. Lideriyle, neferiyle ve bütün imkânlarıyla ümmete ve mazlum milletlere liderlik edeceğiz diye haykıracağız değil mi? Şimdiden kazanız mübarek olsun. Allah sizinle olsun.”
15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. 19 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşların ihtiyaçları Fatih Belediyesi tarafından karşılanırken, bu akşam demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara döner, ayran ve karpuz ikramında bulunuldu.


Kurulan döner tezgâhlarında kesilen dönerler vatandaşlara servis edilirken, Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan ikramların gece boyunca 6 bin kişiye dağıtılacağı öğrenildi.






Ankara

FETÖ darbe girişimi sonrası demokrasiye sahip çıkma adına yurt genelinde sokaklara dökülen vatandaşların nöbeti sürüyor. Her akşam Kızılay'da toplanan yediden yetmişe tüm başkentliler ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye sahip çıkıyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'nın Kazan ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Darbe girişiminde bulunanların her şeyi planladıklarını, uçakları, tankları, tüfekleri, helikopterleri, planları, destekçileri, ağa babaları, sırtlarını sıvazlayanlarla her şeylerinin tamam olduğunu bildirdi. Kurtulmuş, "Zannettiler ki bu millete diz çöktürecekler. Zannettiler ki bu millet, onların bu planlarına uyacak. Her şeyleri vardı ama millette olan bir şeyi unuttular. Bu milletin inancı, feraseti, ahlakı, direnme ruhu vardı. Bunu unuttular, onlar diz üstü çöktüler." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Hep büyüklerimizden Çanakkale destanını duyardık. Çanakkale'de dünyanın en güçlü gemileri işgale gelmişti. Hiç görmediğimiz silahlarla Çanakkale'de karşılaştık. Çanakkale'de uçakları, gemileri, her türlü savaş makineleri vardı. Aynen 15 Temmuz akşamında olduğu gibi. Ama Çanakkale'de destan yazan dedelerimizin ellerinde sadece kazma kürekler, dillerinde sadece 'Allahüekber' sesleri ve gönüllerinde sadece vatan sevgisi vardı. Onlar da olmayan biz de vardı. Destan yazılır, hep duyardık, tarihten okurduk. Ama bu aziz millet nasıl destan yazıldığını 15 Temmuz'da gösterdi. Şimdiye kadar da bu destanı sürdürmeye devam ediyorsunuz.

"Bu millet, Allah'ın huzuruna alnı ak gitmeyi hesap eder"

Kurtulmuş, darbecilerin yine bilmedikleri bir şey olduğunu aktararak, “Onlar yaşamak için hesap yaparlar. Dünyada tarih boyunca emperyalistler ve uşakları ne zaman harekete geçseler, diğer insanları nasıl baskı altına alır, biz nasıl daha iyi yaşarız diye hesap yaparlar. Ama unuttular ki bu aziz, büyük millet, iyi yaşamaktan daha çok, iyi bir şekilde ölmeyi hesap eder ve Allah'ın huzuruna alnı ak bir şekilde gitmeyi hesap eder.” ifadesini kullandı.

Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu hainler, bu FETÖ'cü eşkıyalar, bunların arkasındaki güçler bu memlekette ne yapmak istedilerse tam tersi oluyor. Milleti bölmek, parçalamak istediler, iç savaş çıkarmak istediler. Tam tersi oldu. Hep beraber biraraya geldik. Biliyorum ki bu alanda, bu meydanda, her partiden, her mezhepten, meşrepten kardeşim var. Türkiye'de yaşayan bütün etnik yapılardan kardeşlerim var. Onlar bizi dağıtmaya çalıştı. Şehitlerin yüzü suyu hürmetine bu millet tek vücut oldu, yek vücut oldu, hem bu FETÖ çetesinin başına hem de onların arkasındaki güçlerin başına yumruğu indirdi. Onlar, siyasetin kavga etmesi için de bunu yaptılar. Hatta siyasi zemin hiç kalmasın, Türkiye başka bir şekilde yönetilsin diye bunu yaptılar. Ama tersi oldu. Siyaset, barış diliyle, kardeşlik diliyle, işbirliği ve dayanışma içerisinde bunlara her türlü dersini verecek. Allah'ın izniyle bu memlekette işlerimiz çok daha güzel olacak."



"Türkiye bu çeteden kurtulacaktır"

Kurtulmuş, her şerden bir hayrın doğduğunu, bu şerden iki hayrın ortaya çıktığını, birincisi milletin birleşip bütünleşerek darbecilerin üzerine gittiğini bildirdi.

İkinci hayrın ise bu kişilerin devletten temizlenip kazınması yönünde ortaya çıktığına işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Sakın ha merak etmeyin. Türkiye bu çeteden kurtulacaktır ancak bunu yaparken bunlarla bağlantısı ilişkisi olmayan, hiçbir şekilde ilgisi olmayan kardeşlerim çekinmesin. Sizin için bir olağanüstü hal var mı? İşinize, gücünüze devam ediyorsunuz, edeceksiniz. Ekonomimiz ve Türkiye'nin toplumsal hayatı için olağanüstü hal yok. Kimse kısıtlanmıyor. Kimseye bir şey yok ama bu darbecilerin, FETÖ’cülerin, bunlarla irtibatı, ilişkisi olanların korkması lazım. Onlardan her türlü hesabı soracağız. Öyle kolay değil. O kadar basit değil hainlik bu memlekette. Benim paramla, sizin paranızla, milletin parasıyla aldığı uçağa bineceksin, milletin, fukaranın parasıyla alınan helikoptere bineceksin, milleti öldüreceksin. Hiç şüpheniz olmasın. Bu darbe teşebbüsüne katılan, karışan, destekleyen, yanında gölgesinde duran herkesten hesap soracağız. Herkesin burnundan fitil fitil getireceğiz.

Bu şerden bir hayır daha doğdu. Artık bu memlekette kimsenin aklının ucundan dahi darbe yapmayı geçiremeyeceği şekilde Türkiye'yi, sistemi demokratikleştiriyoruz. Türkiye'de sivi- asker ilişkilerini yeninden dizayn ediyoruz. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) yeniden yapılandırıyoruz. Bundan sonra TSK içinde hiçbir çete milletin kendisine vermediği yetkiyi kullanarak darbe yapmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecek."  


Antalya 

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların coşkulu demokrasi nöbeti ilk günkü gibi devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Haberlerin dev ekrandan izlendiği demokrasi nöbetine, Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer Türkiye Muay Thai Milli Takımı da destek verdi.





Vatandaşlara hitap eden Karaloğlu, "Çanakkale ruhu"nun yeniden yaşandığı, Milli Mücadele ruhuna yeniden kavuşulduğu demokrasi nöbetinin devam ettiğini söyledi.

Milletlerin değerlerini koruması gerektiğini belirten Karaloğlu, "Millet olarak kendi değerlerimizi koruyamazsak, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi muhafaza edemezsek, Allah vermesin millet değil, zillet olmaktan kurtulamayız." dedi.



Karaloğlu, FETÖ'ye karşı vatandaşları uyardı.

Emperyalizmin direkt sahneye çıkmadığını anlatan Karaloğlu, "İçinizden, bizim sadakamızla, zekatımızla, kurban paramızla yetiştirdiği, büyüttüğü maşasıyla saldırıyor ve bu milletin tankıyla, topuyla, tüfeğiyle, uçağıyla saldırtıyor." ifadesini kullandı.

Vali Karaloğlu, darbe girişiminin ülkeyi işgale hazırlama, savaşa götürme provası olduğunu vurguladı.



FETÖ'nün "14 Ağustos'ta görüşürüz." söyleminde bulunduğunu bildiren Karaloğlu, şöyle konuştu: 

"Ey hain Feto, ey hain Feto'yu elinde oynatan, maşa gibi kullanan üst akıl, emperyalist güçler, 14 Ağustos'ta bu millet yine sizi meydanda bekliyor olacak. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi ne zaman bu millete tuzak kurarsanız bu millet sizin karşınızda. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Sünni'siyle, Alevi'siyle, sağcısıyla, solcusuyla bütün bir millet olarak yine sizin karşınızda duracak, yine dimdik ayakta olacak.



Bunu milli, din adamı, kendinden zannedip senelerce yanında duran, buna maddi, manevi destek veren ve hala gönlünde ona sevgi kırıntısı olan halkıma son kez sesleniyorum. Artık bu oyunu görün. Bu adamın bu milletle, milletin değerleriyle, inançlarıyla ilgisi ve alakası yok. İlginiz alakanız varsa bunu benim son çağrım olarak alın. Bu güzel şehirden, demokrasi şehrinden, huzur ve barışın şehrinden hiçbir vatandaşımızı bu hainin etrafında ve destekçisi olarak görmek istemiyoruz."



HAİNLERİN BOMBALI SALDIRISI DEMOKRASİ NÖBETİNE ENGEL OLAMADI

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı yakınlarında meydana gelen patlamaya rağmen binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam etti.


 
YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
 
Antalya'da demokrasi nöbetlerinin merkezi konumundaki Cumhuriyet Meydanı'na 150-200 metre uzaklıkta, saat 21.35 sıralarında patlama meydana geldi. Sebebi bilinmeyen patlamada 32 yaşındaki Ahmet Özgür ile 51 yaşındaki Ümmü Batu hafif yaralandı. 2 yaralı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.


 
Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un "Basit el yapımı patlayıcı" olarak belirttiği 2 kişinin hafif yaralandığı patlama da vatandaşların nöbetine engel olamadı. Kısa süreli bir paniğin ardından kalabalık meydana, hayatta normale döndü.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Akdeniz Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Ünal Atandı
 
Yeniden Yapılandırma Kanun Teklifi Kabul Edildi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ekrem Dumanlı Hakkında Yakalama Kararı
Ekrem Dumanlı hakkında darbe suçundan yakalama kararı çıkarıldı
Erdoğan: Şüphe Dönemi Bitti, Mücadele Dönemi Başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile ilgili olarak, "Hala inanmayanların, bakıp ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Demokrasi Nöbetine Katılanlarla Buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında demokrasi ...
Mehmet Kesim'in 15 Temmuz Şehitlerimize Şiiri Meydanlarda
Kıbrıs Genç TV ve Koza TV, Mehmet Kesim’in 15 Temmuz Şehitlerimize şiirine ...
 
 
Hakkari ve Şırnak İl Olmaktan Çıkarılıyor
Meclise varlık fonu tasarısı olarak gönderilen torba tasarının içinde ...
Erdoğan'dan Muhalefet Liderlerine Yenikapı Daveti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve MHP liderlerinin Yenikapı mitinginde konuşma yapmalarını istedi
Başbakan Yıldırım Kılıçdaroğlu ile Görüştü
Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, OHAL sonrası çıkarılan KHK'lerle ilgili ...
Son Miting 7 Ağustos'ta Yenikapı'da
15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece halka meydanlara çıkma ...
 
 
Bakanlar Kurulu Sonrası Numan Kurtulmuş'tan Açıklama
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtumuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ...
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Türkiye'de
Darbe girişimi sonrasında ilişkilerdeki gerginliğin daha da arttığı ABD'nin ...
Başbakan Yıldırım Kılıçdaroğlu'nu Ziyaret Edecek
Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya