Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
Denktaş:Bugün Gerçek Anlamda Bir Milat
Denktaş:Bugün Gerçek Anlamda Bir Milat
 
KKTC Demokrat Parti’nin (DP) “Demokrat Parti-Ulusal Güçler” (DP-UG) adının resmileşeceği olağanüstü kurultayda Atatürk, Dr. Küçük, Denktaş ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
 
5 Haziran 2013 Çarşamba - 20:59

Ulusal Birlik Partisi’nden istifa eden 8 milletvekilinin katılmasının ardından “DP-UG” adını alması kararlaştırılan DP’nin olağanüstü kurultayının yapıldığı salon, KKTC, Türkiye, DP bayrakları ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büyük posteriyle süslendi.
Salon dışında davul zurna ekibi, gelen milletvekillerini ve delegeleri karşılarken salonda ayrıca “Gerçek değişim başlıyor. KKTC yenileniyor. Yeni yönetim, yeni anlayış, yeni siyaset. Yeni bir dönem başlıyor” sloganları dikkat çekiyor.
Kurultay öncesinde marşlar ve şarkılar çalındı. Özellikle DP’ye yeni katılan milletvekilleri, delegelerle el sıkıştı, sohbet etti ve basına da demeçler verdi.
Saat 18.45’te DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’la birlikte salona girmesi ve delegeleri selamlamasıyla başlayan DP Olağanüstü Kurultayı’nda DP Genel Sekreteri Bengü Şonya açılışı yaptı.
Şonya, nisap bulunduğunu ve kurultayın başladığını ilan etti.
ŞONYA: “İKTİDARA HER GELDİĞİMİZDE HALKIN YÜZÜ GÜLDÜ”
Aralarına katılan arkadaşlarıyla İrsen Küçük hükümetini bugün tarihe gömdüklerini söyleyen Bengü Şonya, yoktan var olan DP’nin hem sağ sol düşüncenin eleştirileriyle zorluklar yaşadıklarını ancak tabandan aldıkları güçle bunları aştıklarını; iktidara her geldiklerine halkın yüzünün güldüğünü; iktidardan her uzaklaştıklarında halkın kaosa sürüklendiğini savundu.
Bengü Şonya, özel ve serbest yayıncılığın, çok sesliliğin öncüsü olduklarını; Kuzey ve Güney arasındaki kapıların açılmasını sağladıklarını; iktidarın artık kendilerinden sadece 53 gün uzakta olduğunu iddia etti.
“BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ”
Şonya, 28 Temmuz seçiminden birinci parti çıkacaklarını savunarak, hükümeti kuracaklarını ve yeni bir şafağın müjdecisi olacaklarını; tek ses ve tek nefes olarak başaramayacakları hiçbir şey olmadığını söyledi.
Şonya’nın konuşmasından sonra Başkanlık Divanı’nın oluşumuna geçildi. Mehmet Erol Aktoprak başkanlığındaki divanda Hüsnü Engür, Eribe Yağcıoğlu, Salih Defteralı, Fatoş Midem ve Münür Öztürk görev aldı.
DP-UG AMBLEMİ ONAYLANDI
İstiklal Marşı’nın banttan çalınmasında sorun yaşanınca DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın başlattığı İstiklal Marşı, salondakilerce hep bir ağızdan okundu.
Daha sonra DP’nin yeni amblemi onaylandı. Eski amblemde DP yazısı etrafında yeşil zeytin dalı ve meşalenin altında Demokrat Parti 1992 yer alırken yeni amblemde Demokrat Parti ve 1992 yazısı yerine “Ulusal Güçler” ifadesi yer alıyor. Yeni amblem divanın arkasındaki DP bayrağı indirilerek panoda gösterildi.
Yeni amblem coşkulu alkışlarla onaylandı. Kurultay divan başkanı Erol Aktoprak yeni amblemi delegelere el kaldırarak da onaylattı ve amblemin oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı.
Daha sonra DP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.
DP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, DP-UG’nin 28 Temmuz seçiminden birinci parti çıkacağını ve tek başına iktidar olacağını savundu.
DP Olağanüstü Kurultayı’nda konuşan Kaşif, uzun yıllardır siyaset sahnesine yer aldıklarını ve yeni bir değişim sayfasını açmaya geldiklerini söyledi.
KKTC insanının daha huzurlu geleceği için DP-Ulusal Güçler’in geleceğini ifade eden Kaşif, bugün KKTC tarihinde ilk kez bir hükümetin güvensizlik oylamasıyla iktidardan gittiğini, bugün ayrıca Miraç Kandili olduğunu belirtti ve kutladı.
Kaşif, daha çok konuşacaklarını, yorulmayacaklarını, bıkmayacaklarını kaydederek “Ta ki meşale iktidara gelsin” dedi.
“KORKU BİTTİ, KONUŞMA ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞLADI”
KKTC’de artık korkunun bittiğini, konuşma özgürlüğünün başladığını ifade eden Ahmet Kaşif, “İşte bu özgürlükle ada insanının onuruna, özgürlüğüne olan düşkünlüğüyle DP-UG yola çıktı. Onurumuzla gururumuzla sizlerle 28 Temmuz akşamı tek başımıza iktidar olacağız” diye konuştu.
Ahmet Kaşif, artık insanların ezilemeyeceğini, ayrıştırılamayacağını; halkı kucaklayacaklarını ve halkla beraber iktidara geleceklerini söyledi.
Geçici değil kalıcı olmaya, sevgiye, saygıya, bütünleşmeye geldiklerini ifade eden Ahmet Kaşif, yeni bir gün doğduğunu, yarın çok daha yeni bir gün doğacağını ve herkesin birbirini sevgiyle, saygıyla kucaklayacağını ve meşalenin iktidara gideceğini belirtti.
Ahmet Kaşif, böylesi bir mübarek günde meşalenin altında bütünleşmeyi nasip ettiği için Allah’a şükretti.
SERDAR DENKTAŞ: “BUGÜN GERÇEK ANLAMDA BİR MİLAT”
Demokrat Parti, adını resmen Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak değiştirdi.
Atatürk Spor Salonu’nda yapılan DP Olağanüstü Kurultayı’nda DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, divan başkanı Erol Aktoprak’ın anonsuyla kürsüye geldi. Serdar Denktaş’ın kurultaya gelmeden babası Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret edip kurultayın saygılarını ilettiğini belirten Aktoprak, Denktaş’ın vasiyetinin devleti yaşatmak olduğunu söyledi.
Serdar Denktaş sevgi gösterileri arasında geldiği kürsüde konuşmasına “sevgili gardaşlar” diye başladı ve Miraç Kandili’ni kutladı. Bugünün çok mübarek bir gün olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, “bu sabah hükümetten kurtulmayı sağlayan, halkın ümidini yeşerten, güçlerine güç katan, ulusal davaya sahip çıkan, ülke genelinde heyecan yaratan KKTC’nin yenilenmesinde yeni yürüyüşün başlamasını sağlayan ulusalcı kardeşlerine” teşekkür etti.
DP-UG ADI ONAYLANDI
Konuşmasının bundan sonraki bölümünü DP-UG Genel Başkanı olarak yapmak istediğini söyleyen Serdar Denktaş’ın talebiyle Divan Başkanı Erol Aktoprak parti adının Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak değişmesini onaya sundu ve delegeler bunu oybirliğiyle onayladı.
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasının devamında “Bugün bir milat. Bugün tarihe Kıbrıslı Türklerin geleceğine yeni bir yön verdiği KKTC vatandaşlarının devletlerinin yenileme kararı aldığı, yurdunu seven insanların birlikteliğe koştuğu önemli bir gün olarak geçecek” dedi.
Denktaş, devleti taçlandırmak için yola çıktıklarını vurgulayarak “Yolumuz demokrasi yoludur. Davamız devletimizi güçlü bir yapıya kavuşturma ve onu yüceltme davasıdır. Bu hedefle başlattığımız iktidar yürüyüşü hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Demokrasiyi bir yaşam biçimi haline getirmek için, devletin sahipsiz olmadığını göstermek için, iyi bir yönetim sağlayarak dünyaya kendilerini ispat etmek için, ezberleri bozarak, terk edilen değil yaşanılacak bir ülke yaratmak için iktidara talip olduklarını söyleyen Denktaş, bugün yenilenen bir KKTC için ilk adımı atıklarını kaydetti.
Denktaş, “Geleceği hep birlikte şekillendirerek aydınlık yarınlara hep beraber, kol kola, yürek yüreğe yürüyeceğiz” dedi.
Kıbrıs sorununda önemli bir dönemece girmek üzere olunduğuna işaret eden Serdar Denktaş, kendi ayakları üzerinde durabilen, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik güçlü bir devlet yapısına kavuşmanın bu anlamda önemli olduğunu; bu yürüyüşün soruna adil ve kalıcı barışa ulaşmanın anahtarı olacağını belirtti.
İzledikleri yolun geleceğe güvenle bakılmasını sağlayacağını ifade eden Serdar Denktaş, “Devletine, bayrağına, vatanına, kimliğine, maneviyatına, Türk ulusunun çıkarlarına bağlı her yurtsever bu yolu bizimle beraber yürüyecek. Buna inanıyorum” diye konuştu.
Gelecekle ilgili yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kuzey Kıbrıs’ın gerçek değişime bu akşam kucak açtığını; halkın 28 Temmuz’da bu özlemini gidermek için, iradesini sandığa yansıtmak için, farklı maksatlarla ‘sandığa gitmeyin, giderseniz mühür vurmayın’ diyenlere, söylenmekten vazgeçin, sözünüz varsa işte sandık işte fırsat diyerek DP-UG’ye mühür vuracağını ve dünyaya güçlü bir ses vereceğini savundu.
Yenilenme kararının hayırlı olmasını dileyen Denktaş, kendilerini uzaktan izleyenlere de Hz. Mevlana’nın “gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözleriyle seslendi.
Denktaş, konuşmasını “dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar” diye tamamladı.
GÖVDE GÖSTERİSİ
Serdar Denktaş daha sonra milletvekillerini, genel sekreteri ve ilçe başkanlarını kürsüye çağırdı ve delegeler hep beraber selamlanarak basına da poz verildi.
8. OLAĞAN KURULTAY KARARI DEĞİŞTİRİLDİ
DP Olağanüstü Kurultayı’nda sonra olarak 8. Olağan Kurultay’da alınan ve ön seçim yapılmasını düzenleyen 3 numaralı kararın, 28 Temmuz’da yapılacak erken milletvekilliği genel seçiminde uygulanmayacağı ve daha sonra yapılacak ilk milletvekilliği genel seçiminde uygulanacağı karara bağlandı.
Böylece kurultay tamamlandı.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KTTB, Türkiye'de Yaşanan Olayları Değerlendirdi
 
Eyüp Sultan Camii'nde Sabaha Kadar İzdiham Yaşandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Demokrat Parti'de Tarihi Kurultay
KKTC Demokrat Parti (DP), yarın olağanüstü kurultaya giderek, ismini Demokrat ...
Yorgancıoğlu'ndan UBP Hükümetine Suçlama
KKTC Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi –Birleşik Güçler (CTP-BG) ...
DP Gençlik Örgütü'nden Çağrı
Demokrat Parti Gençlik Örgütü Haksız Spor Ambargolarına karşı destek ...
BKP, Toplumsal Varoluş Güçleri Manifestosu'nu Açıkladı
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, 28 Temmuz’da ...
 
 
Azgın :28 Temmuz UBP’den Kurtuluş Tarihi
Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa İlçesi seçim çalışmalarına kitle toplantıları ile devam ediyor.
Denktaş: Ferdi Bey Demagojik Yaklaşımlarla Halkın Kafasını Karıştırıyor
Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, yazılı bir basın açıklaması ...
Demokrat Parti, 5 Haziran’da Olağanüstü Kurultaya Gidiyor
Demokrat Parti (DP), Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi’nden ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı, Güzelyurt Bölgesini Ziyaret Etti
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “Kıbrıs ...
 
 
Kutalmış'tan Başbakan Küçük'e Eleştiri
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Ekonomi Komitesi Başkanı Özgün Kutalmış, ...
Demokrat Parti Gazimağusa Gençlik Örgütü'nden Piknik
Demokrat Parti Gazimağusa Gençlik Örgütü yarın Bedis Piknik Alanı’nda piknik düzenliyor.
DP MYK’dan 8 Muhalifle İlgili Önemli Kararlar
Demokrat Parti Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu, oybirliğiyle muhalif ...
UBP Parti Meclisi Toplandı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya