Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
Dinlemeleri Ortadan Kaldırmak İçin Caydırıcı Cezalar Geliyor
Dinlemeleri Ortadan Kaldırmak İçin Caydırıcı Cezalar Geliyor
 
Bakan Yıldırım'dan dinleme uyarısı
 
7 Eylül 2010 Salı - 09:35

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de dinlemeler ile ilgili olarak, "Bunları ortadan kaldırmak çok kolay bir iş olmamakla beraber caydırıcı cezalar getirilirse bu işe teşebbüs edenlerin hevesi kırılır. Yeni yasama yılında böyle bir kanun çıkaracağız'' şeklinde konuştu.
Bakan Yıldırım, Ankara Türk Telekom Ahlatlıbel Tesislerinde verdiği iftar yemeğine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Bakanlık bürokatları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yıldırım, konuşmasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Dinleme ile ilgili olarak son durum nedir?' şeklindeki sorusuna, 'Telefonları dinlenen insanların, ya bu durumun suç olduğunu bilmediklerini ya bunu yapanın ceza alacağına inanmadıklarını ya da bu tür bir mağduriyetin herkes tarafından bilinmesini istemedikleri için yargıya gitmediklerini belirterek bu konuda ilgili kişinin dava açması yerine kamu davası açılması konusunda düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.
 
Yıldırım, bir yandan yasa dışı dinleme iddialarının bulunduğunu, öte yandan her yıl cep telefonundan görüşme süresinin yüzde 25 arttığını belirterek, ''Bu algılama, olduğundan fazla. Toplumda bu şekilde bir algılama var, bunun asgari düzeye çekilmesi lazım. Genelkurmay Başkanı yurt dışında dinlendi, yurt içinde de değil. Onu da mı burada dinlediler? Bu mevzular her yerde mümkün, yapabilirsek onun önüne geçeriz, ama yapamazsak bundan başka yapacak bir şey yok'' diye konuştu.
 
Yeni bir düzenlemeyle bu suça yönelik cezaların ağırlaştırılması ve hürriyeti bağlayıcı hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, ''Bunları ortadan kaldırmak çok kolay bir iş olmamakla beraber caydırıcı cezalar getirilirse bu işe teşebbüs edenlerin hevesi kırılır. Yeni yasama yılında böyle bir kanun çıkaracağız'' şeklinde konuştu. Bir gazeteci'nin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında geçmişte arama yapıldığını anımsatması üzerine de Yıldırım, şunları söyledi:
''Arama yapsınlar, isterlerse yüz bin kere gitsinler, bir şey çıkmaz. TİB dinleme yapan bir yer değil, bunu bir türlü anlamadılar. İş mecrasından çıktı. Milletin işini bıraktılar, kendi işini takip etmeye başladılar. Bu meselelere de kendi işleri kadar duyarlı olsalar bunlar daha hızlı çözülür. Geldiler, gittiler, defalarca her şeyi didik didik ettiler, bir şey yok. Olmaz, çünkü bunların öyle bir görevi yok.''
Referanduma katılımın, Cumhurbaşkanlığı için yapılan halk oylamasından daha çok olacağını belirten Yıldırım, ''Çünkü partiler çok teşvik ediyor. Benim tahminim katılım yüzde 70'in altına düşmez'' değerlendirmesinde bulundu. Sonuca ilişkin bir görüş bildirmeyeceğini belirten Yıldırım, ''Milletin kararına etki yapamayız'' dedi.
Yıldırım, şöyle devam etti: ''Anayasa değişiklerinde 26 madde var. Muhalefet partileri 'bunun yüzde 90'ına evet diyoruz, 2 madde hariç diyorlar. Bu da gösteriyor ki bu anayasa değişiklikleri doğru bir iş, bir şeyin yüzde 90'ı iyi ise diğerleri de iyidir. Yüzde 90'ına olur diyorsan yüzde 100'üne haydi haydi 'evet' demen lazım. Eğer yüzde 90 doğruysa demek ki biz iyi bir iş yapmışız.''
Değişiklikle Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya yönelik getirilen düzenlemeleri anlatan Yıldırım, vatandaşın artık Anayasa Mahkemesine bireysel olarak başvurabileceğini söyledi. Yıldırım, ''HSYK vatandaşın aslında son zamanlara kadar hiç ilgisini çeken bir şey değildi. Son zamanlarda çok ön plana çıktı.
 
Bir ara çok ön plana çıkan MGK toplantıları gibi. HSYK toplantıları da öyle olmaya başladı. Van'da bir cumhuriyet savcısı iddianame hazırladı, meslekten attılar. Hesapsız kitapsız yargısız infaz. Son zamanlarda Erzurum'da görülen davalardaki savcıları birden bire görevden aldılar. Yargıya böyle müdahaleler yapılmaya başlandığı zaman millet diyor ki 'adamına göre iş, adamına göre yargılama'. Bu kamu vicdanını rahatsız eder, yanlıştır. Sonra Ergenekon davasını gören hakimlere, savcılara takviye yaptılar. Ne oldu? Biri tutuklama, biri tahliye kararı veriyor. Böyle yargılama anlayışı olur mu? Buna benzer olaylar milletin yargıya olan güvenini süratle sarsıyor. Yargı, üzerinde spekülasyon yapılacak en son kurum olması lazım. Kitap da bastırmışlar. Memurlar da burada tir tir titriyor, seçim yasakları diye. Böyle bir çifte standart olur mu? Yargı mensupları açık açık 'hayır' propagandası yapıyorlar. Bunların olmaması lazım.'' dedi.
 
 
'MİT,POLİS VE JANDARMA DİNLER'
Bir gazetecinin ''Bugün bir gazetede bir köşe yazarı askerlerin iletişim sistemlerini teröristleri dinlemek için kullandığını belirtiyor, ama bu konuda bir risk olabilir mi?'' şeklindeki sorusuna Yıldırım, ''Bence onun ortaya attığı o sorular ciddiye alınması gereken sorulardır. Bu kadarını söyleyebilirim, bundan sonrası ilgili kurumların inceleyip ortaya çıkacağı detaylardır'' dedi. Dinlemenin tüm dünyada teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok büyük bir sorun olmaya devam ettiğini ifade eden Yıldırım, bu sorunu çözen hiçbir ülke olmadığını söyledi.
 
Bu sorunla mücadele etmenin kolay olmadığını belirten Yıldırım, dinlemeyi istihbarat kurumları olan MİT, jandarma ve polisin yaptığını, bunların dışında kimsenin kanunen dinleme yapma yetkisi olmadığının altını çizdi.
Yıldırım, ''Yasa dışı dinlemeler suçtur, suç. Bunun daha Türkçesi yok. Bunun da cezaları var. TCK'ya göre 6 aydan 4 yıla kadar cezaları var. Yasa dışı dinlemelerde elde edilen bilgiler delil olarak kullanılamıyor. Bunlar eskiden yoktu. Suçtu, cezası yoktu, ama delil olarak kullanılabiliyordu. Hala bu oluyor. Niye oluyor? Bu cezalar belli ki yetersiz kalıyor. Şimdi Adalet Bakanlığı ile bir çalışma yapıyoruz'' diye konuştu
Yıldırım, ''Siz bir vatandaş olarak yargıya güveniyor musunuz?'' sorusuna, ''Bu soruyu sorulmamış farz ediyorum. Her Türk vatandaşı güvenmek zorunda. Yargı elimizdeki en son imkandır. Bir devleti ayakta tutan yargıdır'' yanıtını verdi. Tarkan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu arasındaki polemiğin s dırım, ''Milletin kararınorulması sırasında mikrofonda ses sorunu yaşanması üzerine de Yıldırım gülümseyerek, ''Tarkan deyince böyle oluyor, ses gitti'' dedi. Yıldırım, bu konunun artık kapandığını söyledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Domates Yüklü Traktör Devrildi: 5 Yaralı
 
U2 İstanbul'da Unutulmaz Bir Konser Verdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Tunceli'de MKP Operasyonunda 1 Asker Şehit Oldu
Tunceli'de Maoist Komünist Parti(MKP) terör örgütü ile güvenlik güçleri ...
Erdoğan'dan referandum tahmini
Referandumda yüzde 55 'evet' beklediğini söyleyen Başbakan yüksek yargıya ...
Erdoğan'ın mitingi öncesi gerginlik
Başbakan Erdogan'ın Şanlıurfa'daki mitingine dakikalar kala kalabalık ...
Silopi'de 13 Terörist Teslim Oldu
Terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçan 13 terörist, Habur Sınır Kapısı'nda teslim oldu.
 
 
Bodrum’da Deprem!
Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ...
AİHM Kararını 14 Eylül'de Verecek
AİHM, Hrant Dink davasıyla ilgili kararını 14 Eylül'de açıklayacak. Davalı ...
YGS'de Kopya İddiaları İçin İnceleme
Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya skandalının ardından, Yükseköğretime ...
Üç Otoyolda Daha Nakit Geçiş Tarih Oluyor
İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli ...
 
 
Referandumda Oyunuz Boşa Gitmesin!
Referandumda verdiğiniz oylar geçersiz sayılabilir! Nasıl mı? İşte dikkat ...
40 Yaş Üstüne Askerlik Affı
AK Parti Milletvekili Ali Güner, askerliğini herhangi bir nedenle yapamayan ...
Başbakan Erdoğan: Yargı Adil Ve Tarafsız Olmalı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir hukuk devletinin bütün kurumlarıyla ...
Gerçeker: Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir
2010-2011 Adli Yılı Bugün başlıyor. Açılış töreni devletin zirvesini biraraya ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya