Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez'den Kandil Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez den Kandil Mesajı
 
“Miraç; heva ve heveslerden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah’ın yoluna girmektir"
 
4 Haziran 2013 Salı - 17:48

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Recep ayının 27. Gecesi olarak idrak edilen Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajda “Miraç Kandilinin bütün yaratılmışlara, yediden yetmişe bütün milletimize, İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayır, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Allah’ım, bizi birbirimize düşürmek isteyen, kuvvetimizi parçalamak, dayanışma ruhumuzu zayıflatmak, yuvamızı dağıtmak isteyen her türlü fitne ve fesattan bizleri muhafaza eyle! Muhabbetimize, birliğimize,kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan, tefrikadan,şeytandan bizleri muhafaza eyle…” diye niyazda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ayrıca Miracın bir arınma ve Allah’a yükseliş olduğunukaydettiği mesajında Allah’a yükselmenin yolunun heva ve heveslerden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçmek olduğunu kaydetti. Başkan Görmez şu ifadelere yer verdi;

“Miraç; heva ve heveslerden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah’ın yoluna girmektir…”

Her yıl gelen Miraç, bizlere herşeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunu hatırlatmaktadır. Miraç, bir arınma ve Allah’a yükseliştir. Allah’a yükselmenin yolu heva ve heveslerinden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah’ın yoluna girmektir. Bugün miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak bireyin, toplumun ve bütün insanlığın maddi-manevi yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız.

İnsanlığın son rehberiPeygamber Efendimizin (sas) Miraç’tan, Allah’a yükselişten sonra yeryüzüne,insanların arasına dönmüş olması ile adalet, merhamet ve sevginin kılavuzu,öncüsü, rehberi olarak bize sonsuz kurtuluşun yolunu açmaya devam etmesi sonderece manidardır.

“Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara karşı mütevazı ve alçak gönüllü olmak zorundadır…”

Sevgili Peygamberimizin (sas)Miraç’tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan, her türlükin ve öfkeden, haset ve fesattan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlûkata karşı mütevazı ve alçak gönüllü olmak zorundadır.Zira Efendimizin (sas) ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır,haset bitirir. Nefsimizin ölümcül zaafları bizi her türlü miraçtan, yüceliş ve yükselişten alıkoyar.

“Güç, kuvvet ve kudret yalnız ve yalnız Allah’ındır…”

Yüce İslam’ın insan ve toplum tasavvurunda Allah’ın kullarının birbirine üstünlüğü yoktur. Güç, kuvvet ve kudret yalnız ve yalnız Allah’ındır. Başımıza gelen her musibeti ve felaketi,bizler acaba Allah’ın gücüne gidecek bir hatamız mı oldu, bir gönül mü kırdık,diye kendi nefis muhasebemize vesile bilir ve son nefesimize kadar bu sorumluluk duygusuyla hareket ederiz.

“Toplumsal düzeni korumakla görevli olan herkesin, birbirimizin hukukun koruması en mukaddes görevlerin başında gelir…

Yeryüzünün bütün canlılarına olduğu gibi yaratılmışların en seçkini ve şereflisi olan insana hürmet etmeye,insanın ve bütün canlıların hukukunu korumaya mecbur ve mahkûmuz. Bizler sadecemusalla taşının önünde değil; hayatımızın her anında birbirimizin rakipleri değil şahitleriyiz. Dolayısıyla birey, toplum ve toplumsal düzeni korumakla görevli olan herkesin, hepimizin birbirimizin hukukunu koruması en mukaddes görevlerimizin başında gelir.

“Miraç Kandilini sevgiyle, hasretle ve özlemle selamlıyoruz…”

İç huzurumuzun, muhabbet ve kardeşliğimizin biraz zedelendiği; öfke, kibir ve gururla köpüren nefislerimizin duygularımıza, vicdanlarımıza hükmettiği; akl-ı selimin,sağduyunun sesini yeteri kadar duyuramadığı; bilerek ya da bilmeyerek birbirimizi incittiğimiz; öfkelerimizin sokağa, meydanlara taştığı şu hüzünlü günlerde bir cankurtaran, bir can simidi gibi, bir hazık hekim gibi, bir şifare çetesi olarak imdadımıza yetişen, ruhumuzu serinleten mübarek Miraç Kandili’mizi başımıza tac ediyor, ilahi müjdelerle, bağış ve lütuflarla, ikram ve ihsanlarla gelen bu güzel kandili sevgiyle, hasretle ve özlemle selamlıyoruz.

“Allah’ım, muhabbetimize, birliğimize, kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan, tefrikadan, şeytandan bizleri muhafaza eyle…”

Bu kutlu gecenin yüzü suyu hürmetine Rabbi Rahimimizden incinmiş kalplerimizi te’lif ederek birleştirmesini diliyoruz. Allah’ım bize merhamet eyle! Bizi birbirimize şahitler ve veliler kıl! Bizi birbirimize düşürmek isteyen, kuvvetimizi parçalamak, dayanışma ruhumuzu zayıflatmak, yuvamızı dağıtmak isteyen her türlü fitne ve fesattan bizleri muhafaza eyle! Muhabbetimize, birliğimize,kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan, tefrikadan,şeytandan bizleri muhafaza eyle!

Miraç Kandili vesilesiyle hatırlatmak isterim ki tarih boyunca farklılıkları zenginlik olarak kabul etmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok hoşgörü göstermeliyiz.  Birbirimizle daha çok konuşmalıyız. Birbirimizi daha çok dinlemeliyiz. Birbirimizi daha çok anlamaya çalışmalıyız.

Hassas ve sorunlu dönemeçlerden geçtiğimiz şu günlerde Mirac-ı Nebi’ye hürmeten kırılan kalpleri onarmak,yıkılan köprüleri yeniden kurmak, unuttuklarımızı bir daha hatırlamak,kaybettiklerimizin peşine düşmek yapmamız gereken vazifelerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin, yurt dışındaki milletvarlığımızın ve bütün İslâm âleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle ülke olarak son günlerde yaşadığımız olumsuzlukların yerini sağduyu ve sükûnetin; barış ve huzurun almasını; ayrıca yakın coğrafyamızda zulüm, haksızlık, şiddet ve terörün altında inim inim inleyen İslâm beldelerinin tekrar barış yurduna dönüşmesi için Rabbime dua ve niyaz ediyorum.

 

 


 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Esrarengiz Şekilde Gerçekleşen Toplu Balık Ölümleri
 
Demokrat Parti'de Tarihi Kurultay
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Arınç'ın Mesajı Takdirle Karşılandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme sonrasında basın toplantısı ...
Malatya'da ki Deprem Korkuttu
Malatya'nın Darende ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi...
Gül, Arınç'ı Köşke Davet Etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent ...
Cumhurbaşkanı Gül'den Sağduyu Çağrısı
Türkiye'nin beklediği açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi.
 
 
AKP'li Başkandan Şok Tweet
AK Parti İnebolu Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, sosyal paylaşım ...
Erdoğan: Taksim'e Cami de Yaptıracağız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim’de yapılacak düzenleme çerçevesinde ...
Kılıçdaroğlu: Başbakan Özür Dilemeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin ...
Meteoroloji'den Fırtına ve Kuvvetli Yağış Uyarısı
Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar ...
 
 
Kadıköy Mitingi İptal Kılıçdaroğlu Taksim'e Yürüyecek
Kadıköy'de ki mitingi iptal eden CHP, Genel Başkan Kemal KIlıçdaroğlu ...
Bülent Arınç'tan Gezi Parkı Açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı'nda ...
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin Görevden Alındı
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı sanat yasası taslağıyla kapatmayı ...
Taksim'de Sular Durulmuyor
Dört gündür süren polis ve gösterilericiler arasındaki çatışma bugün de ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya