Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/29 °C
 
 
    KKTC 15 gündür tozlu havanın etkisinde  
 
    Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum  
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
Druças, "TÜRKİYE'YE GÜVENMİYORUZ"
Druças,  TÜRKİYE YE GÜVENMİYORUZ
 
Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların çözümünü amaçlayan istikşafi (keşif amaçlı) temaslarda bir sonuca ulaşılması durumunda Türkiye'ye inanacaklarını iddia etti. "Türkiye'ye karşı güven eksikliği duyduklarını" belirten Druças, Türkiye'nin Yunanistan'la ilişkileri normalleştirmeden ve Kıbrıs sorunu çözülmeden AB üyesi olamayacağını da savundu.
 
28 Haziran 2010 Pazartesi - 18:32

Yunanistan'ın en çok satan gazetesi Ta Nea, bugünkü sayısında Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças'ın bir mülakatına yer verdi. Türk-Yunan ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulunan Druças, Türkiye'ye güvenmediklerini ima etti.

"TÜRKİYE'YE GÜVENİMİZ AZ"
Atina'da bugün yapılacak ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ege sorununa çözüm bulunması amaçlanan 44'üncü istikşafi temaslardan beklentilerinin sorulması üzerine Druças şunları söyledi: "İstikşafi temaslarda netice gördüğümde Türkiye'ye inanacağım. Türk-Yunan ilişkilerinde güven eksikliği var. Ege'de kabul edilemez uygulamaların devam ettiğini gördüğünüzde, nasıl olmasın?" Yunanistan olarak buna tepkilerinin "hareketsiz kalmak yerine sorumluluk almak" olduğunu savunan Druças, dış politikada son sekiz ayda yapılanların eski hükümetin 5 buçuk yıllık döneminden daha çok olduğunu söyledi. "Kıta sahanlığı sorununun belirlenmesi konusunda irade bulunduğunu" kaydeden Druças, "Aynı şeyi Türkiye de söylüyor. Bunun üzerine inşa etmek istiyorum, buna inanmak istiyorum. Ancak söylediğim gibi sonuç üzerine bir değerlendirmede bulunacağız." ifadelerini kullandı. "İki taraf kırmızı çizgilerini değiştirmeden ve Türk tarafının Ege ihlalleri devam ettiği sürece bu mümkün mü?" sorusu üzerine Druças, "Kıta sahanlığı sorununda açık kanunlar var: Uluslararası Deniz Hukuku sözleşmesi. Davutoğlu'nun Gazze konvoyuna saldırı konusunda Deniz Hukuku konusunu gündeme getirmesini ilgiyle dinledim. Bunun Türkiye açısından yeni bir yaklaşıma damga vurmasını umuyorum." cevabını verdi.
"Makul bir sürede çözüme ulaşmayı başaramazsak, o zaman Lahey Adalet Divanı'na gidelim." önerisini bir kez daha yineleyen Druças, Ege'deki Türk ihlallerinin bu çabalara katkı yapmadığını ve bunu Türk tarafının "komşularla sıfır problem" anlayışıyla nasıl bağdaştırdığını anlayamadığını savundu.

"AB İLE MÜZAKERELERDE ŞARK PAZARLIĞI OLMAZ"
Dimitris Druças, "Türkiye ve Yunanistan ilişkileri tam normalleşmeden, Kıbrıs sorunu çözülmeden ve Yunanistan'ın egemenlik haklarına tam saygı gösterilmeden, Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını" iddia etti.

Türkiye'nin göz ucuyla Doğu'ya bakmasını anlaşılır bulduğunu ifade eden Druças, "Ancak bu, Türkiye'nin geleceğinin Avrupa ile ilişkili olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Türk liderleri bunu iyi biliyor." şeklinde konuştu. Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças, "Türkiye, AB ile müzakerelerin şark pazarlığı olmadığını anlamalı." iddiasında da bulundu. Druças, "Türkiye AB'ye girebilmesi ve Avrupalı olabilmesi için köklü şekilde değişmeli." dedi.

"AB, TÜRKİYE'YE TAM ÜYELİK TAAHHÜDÜNDE BULUNMALI"
Avrupa'ya da mesaj gönderen Druças şöyle devam etti: " AB' de net şekilde konuşmalı. Türkiye kriterleri tamamladığında nihai sonuç için taahhüt vermeli." AB'de Türkiye ile ilişkilerde yeni bir sürece geçilmesi arzusunun bulunduğu izlenimi edindiğini ifade eden Druças, Atina'nın bunu değerlendireceğini ifade etti.
İsrail'in Gazze'ye ambargonun hafifletilmesi konusundaki açıklamasını olumlu yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü belirten Druças, Yunanistan ve uluslararası toplumun ambargonun tamamen kaldırılmasından yana olduğunu sözlerine ilave etti.

"ATİNA, GÜN AŞIRI TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMAKTAN VAZGEÇMELİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında gerçekleşen Atina ziyaretinde ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olması düşünülen 22 anlaşma imzalanmış, iki ülke ilişkilerine ivme kazandırması amacıyla Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplanmıştı. Türk-Yunan ilişkilerine duyarlı Yunan gazeteciler, Atina'da gerçekleşen temaslar ile PASOK hükümeti döneminde sık sık bir araya Türk ve Yunan yetkililerin diyalog çabalarına, Yunan hükümet üyelerinin açıklamalarının katkı yapmadığına inanıyor. Eskiden olduğu gibi Yunan siyasilerin, her zaman Türkiye'yi suçlu ilan etmekten vazgeçmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Bu bağlamda Dışişleri Bakan Vekili Druças'ın bugün dile getirdiği görüşlerin iki ülke ilişkileri ile halklar arasındaki yakınlık arayışlarına katkıda bulunmadığına işaret ediliyor. Türkiye ve Yunanistan arasında Atina'da bugün 44. istikşafi görüşmelerin yapılacağını hatırlatan gazeteciler, Druças'ın mülakatında Erdoğan'ın Atina ziyaretine hiç değinmemesini doğru bulmuyor, Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullanmasının bu yeni sürece zarar vereceğinin altını çiziyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC'de Nefesler Tutuldu!
 
KKTC YSK Başkanı Nolan adaylardan özür diledi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Türkiye ile Rusya arasında G-20 kapışması
Rus Ria Novosti ajansı, Türkiye ile Rusya'nın G-20'nin 2013 toplantılarına ...
İsrail'e 4 şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye katılım hayalinden vazgeçmediğini ...
Koruma Müdürü'nün Hatası
Yunanistan'da Kamu Düzeni Bakanlığı binasına düzenlenen bombalı saldırıda ...
G-20 Zirvesi Protestolarla Başlıyor!
Kanada'nın başkenti Toronto'da 25-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya