Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
Dünya Çocuklarıyla Buluştular
Dünya Çocuklarıyla Buluştular
 
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurt dışından gelen çocukları kabul ettiler.
 
21 Nisan 2011 Perşembe - 11:11

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyada bütün çocukların her yerde mutlu ve neşeli, barış ve huzur içinde olmasını, güzel imkanlara kavuşmasını, ailelerine, ülkelerine, dünyaya ve insanlığa faydalı insan olarak büyümesini arzu ettiklerini söyledi. 
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen 36 ülkeden çocukları kabul etti. Resepsiyon salonunun girişinde dört çocuk tarafından karşılanan Gül, salona bu çocukların arasında girdi.
Konuşmasına ''Dünyanın dört bir yanından bütün renklerini bu salona taşıdınız. Hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin gözlerinden öpüyorum'' diyerek başlayan Gül, Çocuk Şenliği'ni organize eden TRT'ye ve katkıda bulunan diğer kurumlara teşekkür etti. 
23 Nisan'ın TBMM'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu ve bu vesileyle her yıl Türkiye'de bayram olarak kutlandığını anlatan Gül, ''Devletimizin kurucusu Atatürk, çocukları çok sevdiği ve geleceğin, çocuklara ait olduğunu bildiği için bu bayramı çocuklara vermiş'' dedi. Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan etmesinin, çocuklara verdiği önemi göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu belirten Gül, şöyle konuştu: 
''Hepimizin arzusu, dünyada bütün çocukların her yerde mutlu olması, neşeli olması, hepsinin en güzel imkanlara kavuşması, barış içinde olmaları, huzur içinde olmaları, ailelerine, ülkelerine, dünyaya, insanlığa faydalı insanlar olarak büyümeleri. Çocuklar ne kadar bu güzel değer ve anlayışla büyürse büyüyünce de önemli sorumlulukları üstlendiklerinde çocukluklarında edindikleri bu güzel değerler çerçevesinde hareket ederler, dünyaya barış, huzur gelir, kavgaların sayısı az olur. Eminim ki televizyonlarınızı izlerken, radyoları dinlerken, gazeteleri okurken dünyanın başka yerlerinde maalesef üzücü olaylar oluyor, bunları gördüğümüzde hemen gözümüz çocuklara gider, 'aman çocuklar üzülmesin, çocuklar acı çekmesin' der. Hepimiz bunu deriz. Bütün arzumuz, dünyada kavgaların olmadığı, barışın egemen olduğu, karşılıklı dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin, komşulukların güçlü olduğu bir iklimin oluşması. Buna hep beraber, el birliği içinde hizmet etmemiz gerekir. Sizler de bu anlayış içinde büyürseniz, eminim ki ileride bu konuda çok daha fazla katkınız olacaktır. 
Ailelerinize, Türkiye'ye güvenip çok uzaklardan sizin gibi küçükleri bize emanet ettikleri, uzaklara gönderdikleri ve gözleri arkada olmadan bu seyahatlerinize izin verdikleri için teşekkür etmek isterim. Bu sene Bursa'ya gideceksiniz. Bursa, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri, tarih dolu. Bütün Bursalılara teşekkür ediyorum, size en güzel şekilde ev sahipliği yapacaklarından eminim. Türkiye'de olduğunuz sürece güzel, mutlu günler geçirir, güzel arkadaşlıklar edinirsiniz.'' 
Daha sonra konuk ülke çocukları, Cumhurbaşkanı Gül'e ülkelerinden getirdikleri armağanları takdim etti. Çocukları tek tek öpen Gül, hediyeler hakkında da bilgi aldı. Gürcistan'dan bir çocuk, ülkesine özgü şapka taktığı Gül'ün isteği üzerine mini bir ''Kafkas gösterisi'' sundu. 
İspanyol kız çocuğunun boğa resimli kırmızı yelpaze ve şal hediye ettiği Gül'e Kırgız bir çocuk da kalpak giydirdi. Kenyalı bir çocuğun liderlere verilen ve gücü simgeleyen asa hediye ettiği Gül, bu çocuğun başını eliyle eğerek Kenya geleneklerine göre sevgisini gösterdi. 
Japonya'dan gelen konuk çocuk ise ülkede meydana gelen depremin ardından Türkiye'den kurtarma ekibi gönderilmesine teşekkür amacıyla yazdığı, Türk bayrağını resmettiği Türkçe teşekkür yazısını Gül'e sundu. Cumhurbaşkanı Gül, Japonya'nın felaketin ardından toparlanmaya başladığını, Türk çocukların da resimler yaparak yardım topladığını belirtti, ''Bir daha böyle afetler olmasın diye dua edeceğiz'' dedi. 
Moldovalı Christina adlı minik kız adına da Cumhurbaşkanı Gül'e, düğün davetiyesi anlamına gelen havlu verildi ve kuşak şeklinde vücuduna bağlandı. Minik konuk Gül'ün önünde Moldova dans gösterisi yaptı. 
Hediye veren konuklar arasında BM Grubu olarak tanıtılan iki mülteci çocuk da yer aldı. 
Cumhurbaşkanı Gül de konuk öğrencilere iPod marka müzik çalar hediye etti. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'daki kabulünde yaptığı konuşmada, çocukların mutluluğunun ve yüzlerindeki gülücüklerin hiç eksik olmaması temennisinde bulundu. Çocukları dünyanın geleceği ve yarınları oduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Size çok daha iyi bir gelecek hazırlamak, daha yaşanabilir bir dünya teslim etmek için bizler de var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir bölgesinde çocuklar ağlamasın, üzülmesin, korkmasın istiyoruz. 
Sevgili çocuklar, dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına hediye etmiştir. Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce çocuğun burada, barış ülkesi Türkiye'de tanışmasını, kaynaşmasını, kucaklaşmasını sağlıyoruz. Çocukları tanışan, kaynaşan ve kucaklaşan bir dünya, sevginin egemen olduğu, her türlü nefretin, öfkenin, çatışmanın ötelendiği bir dünyadır.''

"DÜNYAYA MESAJ GÖNDERECEKSİNİZ"
Erdoğan şöyle devam etti: 
''Her yıl 23 Nisan'da dünya çocukları buradan, Türkiye'den tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları yolladılar. İnanıyorum ki, sizler de burada bulunduğunuz süre içinde güzel dostluklar kuracak, hayatınız boyunca unutamayacağınız anılara sahip olacaksınız. Yine inanıyorum ki, buradan tüm dünyaya çok anlamlı mesajlar göndereceksiniz, 'Savaşlar olmasın' diyeceksiniz. 'İnsanlar birbirleri ile çatışmasın' diyeceksiniz. 'Bütün düşmanlıklar artık bitsin' diyeceksiniz. 'Çocuklar ağlamasın, çocuklar üzülmesin' diyeceksiniz. İnanın sizlerin bu çağrısını dünyadaki tüm büyükler duyacaktır. Bugün olmasa bile yarın, sizler büyüdüğünüzde dünyamız, barışa, kardeşliğe, dostluğa bir adım daha yaklaşmış olacaktır. Eğer siz buna inanırsanız, tüm dünya da buna inanacak. Tüm dünya arzu ettiğiniz gibi bir yer olacaktır.''

AKŞAM YATARKEN DUA EDİN
Çocukların birbirleriyle iletişimi hiç koparmamalarını rica eden Başbakan Erdoğan, ''Hem birbirinizle, hem Türkiye'deki kardeşlerinizle her an irtibat halinde olun. Birbirinize mektuplar yazın, e-postalar gönderin. Burada kurduğunuz dostlukları bir ömür boyu yaşatın'' dedi.
Çocuklara, birbirleriyle olduğu kadar, dünyanın farklı ülkelerinde, annesi babası olmayan, defteri, kitabı, bilgisayarı, oyuncakları olmayan çocuklarla da iletişim kurmaları çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Çocuk yaşında çalışmak zorunda kalan milyonlarca arkadaşınız olduğunu unutmayın. Çocuk yaşında ağır işlerde çalıştırılan, hatta savaşlarda asker olarak kullanılan çocuklar olduğunu lütfen hatırınızdan çıkarmayın. Çocukluğunu yaşayamadan, büyüklerin savaşında anne babalarını, hatta kendi uzuvlarını kaybeden çocuklar olduğunu hatırlayın ve anne babalarınıza hatırlatın.
Bütün o çocuklar için, akşam yatağa girdiğinizde dua etmenizi sizlerden özellikle rica ediyorum.
Geleceğin dünyasını siz şekillendireceksiniz, yarının dünyasını siz inşa edeceksiniz.
Siz, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı ne kadar büyütürseniz, dünyada da sevgi o kadar büyüyecektir.''

ÇOCUKLARA KALEM SETİ HEDİYE ETTİ
Türkiye'de, çocuklara bir bayram sevinci yaşatabilmenin, dünyanın en güzel duygusu olduğuna inandıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''İşte bu düşüncelerle, Türkiye'de çok iyi vakit geçirmenizi diliyor, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum'' dedi.
Konuk çocuklardan, bu güzel bayramın taşıdığı anlamı, burada oluşan sevgi ve dostluğu, Türkiye'den bir selam olarak, ülkelerindeki çocuklara da götürmelerin isteyen Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Başbakan Erdoğan, daha sonra 36 ülkeden geldiği belirtilen konuk çocuklara kalem seti hediye ederken, onlar da kendi ülkelerinden getirdikleri armağanları sundular.
Bu arada başbakan Erdoğan salona Senegal ve Moldova'dan gelen çocukların ellerinden tutarak girdi.
Kabulde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da hazır bulundu. 
Azeri öğrenci şiir okurken, Irak'ın Kerkük şehrinden gelen çocukla da yakından ilgilenen Erdoğan, çocuğu ''Bu menim gardaşım'' diyerek öptü.
Japonya'dan gelen çocuk üzerinde ''Teşekkürler'' yazan yelpazeyi hediye etti ve uzak doğu dövüş sanatlarını ifade eden bir figür yaparak Başbakan Erdoğan'ın yanında poz verdi.
Kırgız öğrenci yanına geldiğinde, ''At nerede? Kırbaç burada, at yok'' diye espri yapan Erdoğan, salona beraber girdiği Moldovalı kız çocuğu kürsüye geldiğinde, bu öğrenciyi misafir eden Türk öğrenciye, ''Kızıma iyi bak bakmazsan darılırım'' dedi. 
Çocuklar, Başbakan Erdoğan'a ülkelerinin geleneksel giysilerini de hediye ettiler. Erdoğan, Türkmenistan'dan gelen bir çocuğun getirdiği geleneksel şapkayı taktıktan sonra da gazetecilere dönerek, ''Seçim öncesi bayağı malzeme çıktı'' diyerek espri yaptı.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'ye gelen çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, Meclisin, millet iradesini ülke yönetimine hakim kılmak için açıldığını ifade etti. Meclisin açılmasıyla Cumhuriyetin ilan edildiğini ve ülkenin özgürlüğe kavuştuğunu belirten Şahin, 23 Nisan'ın aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlandığını hatırlattı.
Meclisi açan ve Cumhuriyeti kuranların 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğini ve bunun dünyada bir benzerinin olmadığını dile getiren Şahin, ''Bununla verilmek istenen mesaj şudur: Geleceğin güvencesi çocuklardır ve gelecek çocuklarımızın üzerinde yükselecektir. Madem ki geleceğimizi güvencesi çocuklardır o halde çocuklar daha küçük yaştan itibaren Cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü öğrensinler ve dolayısıyla ilerde sorumluluk üstlendiklerinde daha demokrat daha çağdaş ve daha yaşanabilir bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunsunlar'' dedi. 
Şahin, şunları söyledi:
''33 yıldır bu bayramı bizler dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. 33 yıldır bu evrensel çocuk şenliğinin sorumluluğunu TRT başarıyla yürütmektedir. TRT ve onun Genel Müdürü İbrahim Şahin ve tüm TRT mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Evrensel bir şenlik haline gelen 23 Nisan etkinlikleriyle dünya çocukları hem ülkemizi tanıma imkanı elde ediyorlar hem de ülkemizde Türk çocuklarıyla dostluk ve kardeşlik ilişkileri kuruyorlar. Böylece bu çocuklarımız el ele, kol kola dünya barışına da katkıda bulunmanın çalışmalarını yapıyorlar. 
Sizler ülkelerinizin renklerini taşıyan özgün kostümlerinizle adeta sevgi buketi oluşturuyorsunuz. Baharla açan renk renk çiçekler gibi bize dünyanın renklerini sunuyor ve böylesine bir manzara oluşturuyorsunuz. Sizlerle birlikte bu bayramı kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden, hedeflerinden bir tanesi de 'Yurtta Barış Dünyada Barış'tır. Dolayısıyla Cumhuriyetimiz barış üzerine kurulmuştur. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu barış özlemini, geleceğin büyükleri olarak çocuklarımızla canlı tutabileceğimize inanıyoruz. Sizin mevcudiyetiniz bize bunu hatırlatıyor.
Savaşların olmadığı, gülen bir dünyada yaşamanın anahtarı; çocukların yüreklerine sevgi tohumları ekmektir. İnsanların el ele tutuştuğu, hayatın bayram coşkusuyla yaşandığı bir barış dünyasının sizlerin çabalarıyla oluşacağına inanıyoruz. Sizlerin oluşturduğu bu görüntü, aynı zamanda, dünyada yaşanan savaşlara, haksızlık ve zulümlere, açlık ve yoksuluğa 'dur' demenin de bir sembolüdür. Bu duruşunuzun büyüklere de ders olacağını düşünüyorum. Sizleri ülkemin çocukları kadar sevdiğimi belirtmek istiyorum.''
Şahin, çocuklardan ülkelerine selam götürmelerini istedi.
Çocuklar, Şahin'e ülkelerine ait hediyeler sundu. Şahin, çocuklarla ve hediyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdi. 
Çocukların bazıları şiir okudu, bazıları da yaptıkları kısa konuşmalarla organizasyon için teşekkür ettiler.
Şahin de çocuklara Safranbolu evleri maketi hediye etti.
Daha sonra TBMM Başkanı Şahin ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tiyatro Şenliği’nde Kuralar Çekildi
 
Anayasa Mahkemesi: Mahkumiyet Ömür Boyu Sürmez
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Zekeriya Beyaz Adliyede
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, ''Ergenekon'' soruşturma kapsamında ifade vermek ...
YSK, Değerlendirme Toplantısına Başladı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarının ...
Karar Günü Bugün! Gözler YSK'da!
YSK Başkanvekili Kırdar Özsoylu, milletvekilliği adaylık başvuruları iptal ...
3. Köprü İçin 12 Firma Başvurdu
Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, altısı yabancı altısı yerli olmak üzere ...
 
 
Çağlayan: 1 Milyar Dolarlık İş Bağlantısı Yaptık
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk firmalarının Hindistan'da 1 milyar ...
Kahramanmaraş'ta Çatışma!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde çıkan çatışmada 3 teröristin ölü, ...
Alex: Devlet Başkanı'nın Karşısında Çok Heyecanlandım
Fenerbahçe'nin Brezilyalı Kaptanı Alex de Souza, Başbakan Recep Tayyip ...
Milliyet ve Vatan Gazeteleri Satıldı!
Doğan Yayın Holding'e ait Milliyet ve Vatan gazeteleri, Demirören ile ...
 
 
YSK'dan Son Dakika Açıklaması!
YSK Başkanvekili, açıklamasında şunları söyledi:
AK Partili Özyavuz İstifa Etti
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, partisinden istifa etti.
Sandık Numaraları Belli Oldu!
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel ...
Köşk'teki Görüşme İptal Edildi
YSK'nın 12 bağımsız vekilin adaylığını iptal etmesiyle ortaya çıkan düğümün ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya