Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Efsane Şarampol Projesi Çok Beğenildi
Efsane Şarampol Projesi Çok Beğenildi
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en ünlü ve en eski caddelerinden Şarampol Caddesi’ni eski günlerine geri döndürecek proje görücüye çıktı. “Efsane Geri Dönüyor” sloganı ile hazırlanan proje Meclis Üyeleri, İlgili Meslek Odaları, STK’lar, Mahalle Muhtarları, Mahalle Temsilcileri ile paylaşıldı.
 
27 Ağustos 2015 Perşembe - 13:10

Toplantıya katılanların ‘mükemmel ötesi’ olarak tanımladığı proje tamamlandığında Şarampol Caddesi dünyanın en ünlü “Alışveriş Sokaklarından” biri olacak.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel geleceğin Antalya’sını inşa etmek için dünyaya örnek olacak projeleri birbir hayata geçiriyor. Antalya’nın dört bir tarafını vizyon projeleri ve yeni cazibe merkezleri ile donatan Türel, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Alışveriş Sokağı konseptini Şarampol Caddesi’nde uygulamak için çalışmalara başladı. Antalya’nın en eski ve en ünlü caddelerinin başında gelen Şarampol Caddesi’ni baştan ele alacak, Antalya’nın cazibe merkezi haline getirecek, dünyanın en ünlü caddeleri arasında anılmasını sağlayacak projede sona gelindi.

Antalya ile ilgili tüm büyük projeleri; ilgili meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve her şeyden önce Antalyalılarla paylaşıp görüşlerini aldıktan sonra hayata geçiren Başkan Menderes Türel Şarampol Caddesi Projesi için de geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. ASAT Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Büyükşehir Planlama Danışmanı Feridun Uyar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay, Şehir Planlamacısı Can Kubin, Muratpaşa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Bürokratları, Şarampol bölgesi muhtarları, mahalle temsilcileri, ilgili meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

RAYLI SİSTEMİN FATURASI HALKA ÖDETİLMEK İSTENDİ

Projenin adını kendisinin “Efsane Geri Dönüyor” olarak koyduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Raylı sistem hattı hayata geçirildikten sonra göreve devam etme imkanları olsa idi şuan çok daha farklı bir Şarampol Caddesi olacağını anlattı. Kendilerinden sonra Şarampol Caddesi’nin kendi haline terk edildiğini dile getiren Başkan Türel “ Bizim orada yaptığımız Raylı Sistemin faturasını halka ödetmek isteyenler özellikle bile bile ihmal etiler, ucundan bile tutmadılar bu günlere kadar geldik” dedi.

NEREDE KALMIŞTIK ŞARAMPOL

30 Mart seçimlerindeki dilden dile dolaşan  ‘Nerde kalmıştık Antalyam’ şarkısına atıfta bulunan Türel,  tekrar göreve gelmelerinin ‘Nerde kalmıştık Şarampol’üm’ diyerek çalışmalara başladıklarını kaydetti. Proje ile sadece cadde düzenlemesi yapmadıklarını dile getiren Başkan Türel projenin bölgenin trafik akışının sağlanması daha sağlıklı yapılması, otopark probleminin çözülmesi gibi birçok problemi çözeceğini söyledi.

 REFERANDUM YAPILACAK

Başkan Türel Türk demokrasi tarihine geçen EXPO MEYDAN Raylı sistem hattı referandumu gibi Şarampol Caddesi içinde referandum yapacaklarını söyledi.  Yapılan bu toplantı gibi Şarampol sakinleri ile de bir araya gelerek görüşlerini alacaklarını dile getiren Başkan Türel projeye son halini verdikten sonra referandum yapacaklarını açıkladı. Başkan Türel “ Vatandaş ‘evet gel yap derse’ gidip yapacağız" dedi.
 
PROJEDE SÖZ SAHİBİ OLMANIN ONURUNU BİRLİKTE YAŞAYALIM

Yapılan bilgilendirme toplantısının önemine değinen Başkan Türel projenin gerçek sahibinin Antalyalılar olduğunu ifade etti. Toplantıya katılanların bu kadar önemli ve büyük bir projede söz sahibi olmanın onurunu yaşayacaklarını dile getiren Türel “Bu konu sadece Menderes Türel’in meselesi değil. Hepimizin meselesi. Ben açık söyleyeyim bu projeye siyaset üstü bakıyorum. Herkesin evinin önünü şık hale getirmeye çalışıyoruz. Biz bu işe siyasi bakmıyoruz. Bu iş Antalya meselesi. Yeter ki Antalya kazansın. O nedenle hepinize büyük sorumluluk düşüyor. Siz şimdi konuştuklarımızı tanıdığınız herkesle paylaşın. Ondan sonra hep birlikte ilk tanıtımımızı yapalım. Sonra 2 hafta içerisinde çalışmalarımızı hazırlayalım. Tamam dediklerinde de işe başlayalım. “ dedi.

ŞARAMPOL YAYALAŞTIRILACAK

Türkiye’de önemli projelere imza atmış Şehir Planlamacısı Can Kubin katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Proje ile Şarampol Caddesini şehrin çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Kubin kullanılacak renkler, düzenlemeler, kent mobilyaları ile oluşturulacak yeşil alanlar ve oyun parkları Antalya’ya gelen herkesin gezmek için gideceği bir cadde planladıklarını ifade etti. Caddenin yayalaştırılmasının düşünüldüğünü ifade eden Kubin projenin en önemli ayaklarının başında yayalaştırma çalışması geldiğini dile getirdi.

PARK SORUNU YAŞANMAYACAK

Caddeyi ziyarete gelenler yapılacak olan yer altı ve katlı otoparklar ile park sorunu yaşamayacak. Cadde’nin her iki yakasına 400-500 araçlık katlı otoparklar yapılacak. Başkan Menderes Türel Şarampol Caddesi’ndeki ev ve iş yerleri için apartman aralarına otoparklar yapılacağını belirtti.

TÜRKİYE’NİN İLK ALIŞ VERİŞ SOKAĞI OLACAK

Şarampol Caddesi uygulanacak olan konsept ile her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağı (AVS) olacak. AVM’lerin yerini artık alış veriş sokaklarının almaya başladığını anlatan Kubin Şarampol Caddesi’nin de yapılacak olan düzenlemeler ile Türkiye’nin en önemli alışveriş sokağı olacağını söyledi. Bu tip sokakların dünyada benzer örneklerinin olduğunu ifade eden Kubin Şarampol Caddesi’nin içinden raylı sistem geçmesinin büyük avantaj olduğunu dile getirdi. Kubin, dünyanın ünlü caddelerinin büyük çoğunluğunun içinden raylı sistem geçtiğini anlattı.

HERKESİN KUMANDASI OLACAK

Kubin, proje içerisinde yer altı geçişlerinin olacağına aktararak, “ Arka bahçeler birleştirilecek. Yeşil alanlara yer verilecek. Çocukların güvenle oynayacağı alanlar yapacağız. Büyükşehir herkese bir kumanda verecek dışarıdan hiçbir araç yaşam alanlarına giremeyecek. Havuzuyla, suyuyla, insanların eğlenceli vakit geçireceği cazibe merkezi oluşturulacak. Geceleri ölü bir bölge olan Şarampol renklendirilecek. Apartmanlara cephe düzenlemeleri yapacağız. 215 metre uzunluğunda tünel yapacağız. Üç noktayı trafik ışıksız geçeceğiz” dedi.

MÜKEMMEL ÖTESİ

Toplantıya katılanlar projede her türlü konunun düşünüldüğünü ifade etti. Projeyi mükemmel ötesi olarak tanımlayan katılımcılar uygulamaya geçeceği günü sabırsızlıkla beklediklerini anlattı. Söz alan AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de Şarampol Caddesi’nden her geçtiğinde kafalarında ‘buraya ne yapabiliriz’ diye projeler düşündüklerini kendi aralarında Şarampol ile ilgili konuştuklarını söyledi. Kendilerine yapılan sunumu muhteşem olarak nitelendiren Sümer “Bu zamana kadar ne konuştuysak hepsinin bu projede olduğunu gördüm” dedi.

TEKRAR TOPLANTI

Katılımcılar kendi görüşlerinin alındığı toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  2 hafta içinde daha geniş katılımlı ikinci bilgilendirme toplantısının yapılmasına karar verildi. Şarampol sakinlerinin de katılacağı toplantı 17 Eylül’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kısa süre sonra da seçimlerde o bölgede oy kullananların katılımı ile referandum yapılacak.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Avrupa'dan gelen Öğrencilere AÜ'de Staj İmkanı
 
Manavgat Arıtma Tesisi Son Aşamasında
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Lyrboton Kome Antik Kenti Gün Yüzüne Çıkacak
Kepez’in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlardan Lyrboton ...
Elijah Wood Expo'ya 15 Bininci Ağacı Dikti
Dünya’da hasılat rekorları kıran ‘The Lord Of The Rings’, Yüzüklerin Efendisi ...
CLK Akdeniz Elektrik’ten İşiten Türkiye Projesi’ne Destek
Sosyal hayatı destekleyen ve toplum için pozitif değerler üreten projelerin ...
Davut Çetin'den Turizm Serbest Bölgelerinde Casino Önerisi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
 
 
Manavgat Belediyesi'nden Modern Kaldırımlar
Manavgat Belediyesi, Side ve Mimar Sinan Mahallelerinde yol ve kaldırım ...
Güney Kore Resmen EXPO 2016'da
EXPO 2016 Antalya’ya katılacağını bildiren Güney Kore, resmi katılım anlaşmasını ...
Köpük Partisiyle Serinliyorlar
Kemer Çamyuva’da turizme hizmet veren 5 yıldızlı otel Labada Beach’de ...
Yetkililer Yat Limanı Projeleri İçin Antalya'da İncelemelerde Bulundu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın AK Parti’den ...
 
 
Arıcı Milano'da Expo 2016 Antalya'ya Davet Çağrısı Yaptı
Milano’da 83 ülke temsilcilerinin yer aldığı Milano EXPO 2015 Kültürlerarası ...
Boğaçay Projesi'nin 1'inci Etabı Sona Erdi
Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Boğaçay Projesi’nin birinci ...
İşiten Türkiye Start Aldı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı Başkanlığında Akra ...
Başkan Gül Alternatif Turizm Projeleri İçin Kolları Sıvadı
Real Madrid, Efes Pilsen ve Fenerbahçe gibi Basketbol takımlarının unutulmaz ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya