Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/20 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
Egemen Bağış Brüksel’de Temaslarda Bulundu
Egemen Bağış Brüksel’de Temaslarda Bulundu
 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, rekabet faslını müzakerelere açmaya kararlı olduklarını belirterek, faslın açılışı için yoğun şekilde çalışan 2 bürokratın kaza geçirerek ''dizlerini kırdıklarını, buna rağmen özverili şekilde çalışmaya devam ettiklerini'' anlattı.
 
27 Mart 2011 Pazar - 19:19

Yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan Türkiye'nin Brüksel'deki yeni AB Daimi Temsilciliği binasında basın toplantısı düzenleyen Bağış, kimsenin Türkiye'nin AB reform kararlılığını sorgulama hakkına sahip olmadığını söyledi.
''İktidarıyla muhalefetiyle Türkiye, reformlar konusunda son derece kararlıdır. Bundan 1 ay önce TBMM'de biz 3 bin 200 maddeyi (Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu) 5 günde geçirdik. Evet seçim ortamındayız, Türkiye'de siyaset bir gün biraz gerilebilir, bunlar doğaldır. Ama Türkiye'nin ortak çıkarları söz konusu olduğu zaman hepimiz tek yumruk oluruz'' diyen Bağış, AB sürecinde fasıl açmaktan daha önemli olanın ''zihinleri ve kalpleri açmak'' olduğunu belirtti.
Bağış, rekabet faslı konusunda ''Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Bu çerçevede Türkiye bir devlet destekleri otoritesine kavuştu. Türkiye'de ilk defa yerelden merkezi hükümete kadar farklı devlet birimlerinin farklı sektörlerde verdikleri teşviklerin, desteklerin bir envanteri çıkarılmış oldu. Bir takım desteklerin hangi aşamada AB mevzuatıyla uyumlu hale getirilebileceğiyle ilgili bir yol haritası ve strateji belgesi çıkarıldı. Yüzlerce arkadaşımız bu konuda yoğun mesai harcadı'' dedi.
Başmüzakereci Bağış, yapılan hazırlıkları anlatırken ''Bu faslı açabilmek için iki arkadaşımızın dizi kırıldı. O fasılla ilgili dairenin başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinden çıkarken buzlanma nedeniyle kaydı düştü. Hazine Müsteşarlığımızdan gelen müsteşar yardımcısı seviyesinde çok değerli bir bürokratımız da Brüksel'de düştü ve sakatlandı. Bu arkadaşların ne kadar büyük özverilerle çalıştıklarını çoğu kişi bilmiyor. Bu fasıl açılabilsin diye ayakları alçıda hastane odalarında veya evlerindeki yataklarında diğer çalışma arkadaşlarıyla toplantılar yaptılar. Biz hatırlarsanız Kurban Bayramı'nın birinci günü burada sizlerle beraberdik, ikinci gün İrlanda'ya geçtik. Sırf bu fasıl açılabilsin diye. Gece gündüz, yağmur çamur, hafta içi hafta sonu demeden, tatil bayram demeden çalışıp çabalıyoruz. Allah aşkına AB üyesi ülkelerde Noel'de çalıştırabileceğiniz bir siyasetçi gösterebilir misiniz'' şeklinde konuştu.
Bağış, rekabet faslı konusunda AB Komisyonu içinde görüş farklılıkları bulunduğunu belirterek, ''Bu onların kendi içlerinde çözmeleri gereken bir mesele. Türkiye olarak biz yapabileceklerimizi söyledik, yapamayacaklarımızı da söyledik. AB uğruna Türkiye'nin ekonomisini ciddi bir buhrana sokmayacağımızı artık Avrupalı muadillerimiz de çok net şekilde anladılar'' diye konuştu.
''SEÇİMLERİN NETİCESİNDE İKTİDAR DA MUHALEFET DE BELLİ''
Bu açıdan bazı çevrelerin ''Türkiye AB'den soğudu'' yaklaşımlarının, kendisine hiç inandırıcı gelmediğini vurgulayan Bağış, ''Belki buradaki birtakım çevreler, (rekabet faslının açılmasını) Türkiye'deki seçime odaklamış olabilirler. Ben şunu da çok açık ve net söyleyeyim: Seçimlerde çok fazla bir şey değişmeyecek. Bu seçimlerin neticesindeki iktidar da muhalefet de belli'' ifadesini kullandı.
Bağış, ''muhalefet belli mi'' sorusuna, ''en azından anketlerde anamuhalefet belli gözüküyor'' cevabını verdi.
Başmüzakereci Bağış, Türkiye'nin nükleer enerji projelerini AB ile müzakere edip etmeyeceğinin sorulması üzerine ''Biliyorsunuz enerji faslını açamadık. Açılmadan bunları ne değerlendireceğim. Açsınlar faslı oturup değerlendirelim'' dedi.
''ERGENEKON'' DAVASI
    
     Egemen Bağış, son dönemde AB'nin ''Ergenekon'' davasına bakışında değişiklik işaretleri alındığının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:
     ''Devam eden bir yargı süreci konusunda şu aşamada yorum yapmamızın doğru olduğuna inanmıyorum. ''Ergenekon'' davasını sizler gibi ben de uzaktan takip edebiliyorum. Ama ortaya çıkan birtakım deliller, şu ana dek kamuoyuyla paylaşılan bir takım belgeler, bilgiler, deliller, patlayıcılar, silahlar skeçler ve bulgular sizi olduğu gibi beni de tedirgin ediyor. Şunu belirteyim, iki çocuğumun devam ettiği okulun yılda en az 2 kere bütün öğrencilerini götürdüğü bir müzede bulunan patlayıcı C4 maddeleri beni çok tedirgin etti. Benim çocuklarım o müzeyi gezerken o patlayıcılar patlasaydı, ben şu anda çok büyük acı içerisinde bir baba olabilirdim. Hiçbir anne ve babanın öyle bir acıyı yaşamasını temenni etmem. Siyasi fikri ne olursa olsun, düşüncesi ne kadar zıt olursa olsun, Allah hiçbir vatandaşımıza evlat acısı yaşatmasın.
     Ama bu bulgular, belgeler, deliller ortaya çıktıkça Türkiye'nin ne kadar karanlık bir dönemden geçtiğini ve AB Komisyonunun raporunda da belirtildiği gibi bu sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması için ne kadar önemli olduğunu ben de görüyorum. Ama yaşla kurunun karışmaması gerektiğine onan inancımızı da dile getiriyoruz. Sayın Başbakanımız da söyledi. Eğer bu dava içerisinde herhangi bir arkadaşımızın ifade özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığını hissedersek onların en büyük savunucusu bizler oluruz. Ama mesleği ne olursa olsun herhangi bir insanın eğer bir suç örgütüne karıştığını, günahsız insanların hayatına sebep olabilecek girişimler içerisinde bulunduğunu görürsek onların karşısında da en dik, en güçlü olarak yine biz dururuz.''
 Bağış, son dönemde bazı gazetecilerin tutuklanmaları konusunda, özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hassasiyetini dile getirdikten sonra ilgili savcının söz konusu ''gazetecilerin gözaltına alınma sebebinin meslekleriyle hiçbir ilgisinin olmadığını, elinde gizli olduğu için açıklayamayacağı güçlü deliller bulunduğunu'' söylemesinin, herkes gibi kendisini de düşündürdüğünü, bu aşamada herkesin sabırlı bir şekilde iddianamenin ortaya çıkmasını beklemesi gerektiğini ifade etti.
AB'NİN ARAP ÜLKELERİNDEKİ ÇELİŞKİSİ
Başmüzakereci Bağış, AB'nin Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine insan hakları, demokrasi ve şeffaflık çağrısı yaparken daha ciddiye alınmak istiyorsa Türkiye'ye yaklaşımını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.
Bağış, ''AB'nin içine düştüğü çelişki şu: Bir yandan bu ülkelerde demokratikleşmeyi, şeffaflaşmayı ve insan haklarına daha saygılı olmayı teşvik ederken, bunu destekleyen, bu uğurda gerekirse her türlü masraftan hatta risk almaktan çekinmeyen Batılı müttefiklerimiz, bu değerler uğruna yola düşen insanların ilham kaynağının motivasyonunu kırmak konusunda da son derece mahirler'' dedi.
Bakan Bağış, ''Bir yandan o ülkelerde Türkiye gibi olmak isteyenlerin bu arzularına destek verdiğinizi söylüyorsunuz, bu uğurda uçaklarınız uçuyor, gemileriniz yola çıkıyor, askerleriniz hayatlarını riske atıyor, bütçenizi zorlayıp bir takım maliyetlerin altına imza atıyorsunuz. Ama öte yandan o insanların ilham kaynağı olarak gördükleri Türkiye'nin, o insanların ilham kaynağı olmasına yol açan reformlarını gerçekleştirmesini engelleme çabası içerisindesiniz. AB sürecinde fasıllarımızın önüne konulan engeller, Türkiye'nin vize konusunda yaşadığı çifte standart, terörle mücadelede beklediği işbirliğini görememesi, hala AB zirvelerine Türkiye ve diğer aday ülkelerin davet edilmemesi, müzakere sürecinde artık bütün kamuoyunun ortak paydası olan hissiyatımız, adil bir müzakere süreci beklentimize hala somut cevap gelmemesi bir çelişkidir. Onun için AB'nin samimiyetini ortaya koyabilmek, inandırıcılığını güçlendirebilmek, özellikle bu coğrafyalarda etkinliğini artırabilmek için Türkiye'nin müzakere sürecini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.
Bu arada Bağış, bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ''Libya toplantısına katılmadığını, o gün Başbakanlık Konutu'na başka bir toplantı için gittiğini'' açıkladı.
 Bağış, basın toplantısının ardından Türkiye'ye hareket etti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Galatasaray Yönetim Kurulu'na İdari İbra Şoku
 
Diyarbakır’da Samsun Fırtınası
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan: Enerjiyi İhmal Edemeyiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini inşa ederken, en ...
Cirit Müsabakaları Güzel Başladı Gergin Bitti
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyünde atlı cirit müsabakası düzenlendi. ...
AK Parti Adayları İkinci Sınavda
İllerindeki teşkilat yoklamasından sonra Genel Merkezde sınava tabi tutulan ...
Samsun’da Nüfus Cüzdanı Kaybolan Öğrencinin Hayalleri Yıkıldı
Samsun'da, nüfus cüzdanı kaybolan bir öğrenci, uğraşmasına rağmen yeni ...
 
 
1 Milyon 692 Bin Adayın Ter Döktüğü YGS Sona Erdi
Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ...
Elibol’dan Sandıklı’ya 2 Adet 5 Yıldızlı Otel Müjdesi
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Kaplıcaların daha modern hala ...
Orman Deposunda Roma Mezarı
Geyve Orman İşletme Müdürlüğü Doğantepe deposunda yapılan zemin düzeltme ...
Saatlerinizi Bir Saat İleri Almayı Unutmayın
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat ...
 
 
Alevilik Çalıştaylarının Nihai Raporu Açıklanıyor
Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2009 yılında başlatılan ve 7 kez farklı kesimin ...
Kayseri’deki Çocuk Cinayetlerinin Katil Zanlısı Tutuklandı
Kayseri'de 2009 senesi Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıkan ...
Hakkari’de Cezaevi Karşısında Gergin Anlar
Hakkari'de cezaevi karşısında ateş yakıp askeri nöbet kulübelerini taşlayan ...
Üniversiteli Gamze'nin Katil Zanlısı Teslim Oldu
Aydın'ın Karacasu ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencisi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya