Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/25 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
Erbakan Yarın Toprağa Verilecek
Erbakan Yarın Toprağa Verilecek
 
Saadet Partili Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan için ilk cenaze töreninin yarın sabah Ankara'da yapılacağını, İstanbul'daki cenaze merasimine Hamas Lideri Meşal'in de katılacağını bildirdi. Kamalak, Erbakan'ın Hazineye borcu olmadığını ifade etti, Genelkurmay Başkanı'nın dünkü mesajını değerlendirdi
 
28 Şubat 2011 Pazartesi - 13:14

Kamalak, parti genel merkezi önünde düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için yarın Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde sabah namazından sonra cenaze namazı kılınacağını belirtti. Mustafa Kamalak, daha sonra Erbakan'ın cenazesinin 08.00'de İstanbul'a gönderileceğini söyledi. İstanbul'da Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip cenaze namazının kılınacağını bildiren Kamalak, Erbakan'ın naaşının, Merkez Efendi aile kabristanında toprağa verileceğini ifade etti.
Kamalak, cenazeye yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin katılmasının beklendiğini kaydederek, ''Yarınki cenazeye Hamas Lideri Halid Meşal'in de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katılacak'' dedi.

Kamalak, parti genel merkezi önünde düzenlediği basın toplantısında, yurt dışından cenazeye katılacağı bildirilenlerin isimlerini okudu. Kamalak, Tunus, Mısır, Fas, Ürdün, Hindistan, Sudan, Kuveyt gibi ülkelerden temsilcilerin cenazeye katılacağını açıkladı. Kamalak, eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarından da toprak getirileceğini bildirdi. 
Erbakan'ın ömrünü milli görüş davasına adadığını ifade eden Kamalak, şöyle konuştu: 
''Birçok insanın hocamıza borcu vardır. Elhamdülillah hocamızın kimseye minnet borcu yoktur. Milli görüş bugüne kadar 4 başbakan, 2 cumhurbaşkanı çıkarmıştır. Türkiye, bugün komşu ülkelerde yaşanan durumun içinde değilse hocamızın bunda büyük katkısı vardır. Hocamızın yolu kesilmeseydi ülke bugün bulunduğu konumdan çok çok iyi konumda olurdu. Önemli çıkışlarında hocamızın yolu hep kesilmiştir; 28 Şubat'ta da 14 yıl önce Hocamızın yolu kesilmişti. O gün sadece hocamızın değil, milletin de yolu kesildi. Türkiye mutlak suretle darbeleri yargılamalıdır. 'Demokrasi' adına demokrasilere darbe vurulmuştur. 'İrtica geliyor' diye bankaların içi boşaltıldı, Batı Çalışma Grubu kuruldu, bin 600 subay sudan bahanelerle ordudan ihraç edildi. Türkiyemiz mutlaka darbeleri yargılamalıdır. Darbeler nedeniyle gasp edilmiş makamlar da mutlaka hak sahibine iade edilmelidir.''
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kamalak, bir soru üzerine Erbakan'ın cenazesinin özel donanımlı bir ambulansta bekletildiğini söyledi.

GENELKURMAYIN MESAJI OLUMLU VE YERİNDE

Kamalak, bir gazetecinin ''Genelkurmay Başkanı'nın mesajını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine ''Genelkurmay Başkanı'nın mesajını çok olumlu ve yerinde buluyorum. Ordu bizimdir, orduya sözümüz yok ancak ordu içinde yeniçeri geleneğini, ittihat ve terakki mantığını sürdürmek isteyen bir hizip oluşmuştur. Kendisinden de rica ediyorum böyle oluşumlara müsaade edilmemeli'' dedi. 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kamalak, Erbakan'ın Hazineye olan borcu ve bu borcun ailesi tarafından karşılanacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Hocamızın Hazineye 1 kuruşluk borcu yoktur. Refah Partisi 1997'de 714 milyar lira, Doğru Yol Partisi 1,5 trilyon, Anavatan Partisi ise 1,3 trilyon Hazineden yardım aldı. Bu rakamlar, Anayasa Mahkemesinin inceleme raporlarında yer alıyor. Burada 'Refah Partisi 1 kuruşluk harcama yapmamıştır' deniyor. Ancak, alınan mallar geri alındı, faturalar geçersiz sayıldı. 714 milyar liraya karşı faiziyle 14 trilyon isteniyor. Ortada 28 Şubat'ın Hocamıza bir yükü vardır'' diye konuştu.
Hamas lideri Meşal ile Erbakan'ın sık sık görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Kamalak, evrensel barışı sağlamak ve adil düzeni kurmak adına Erbakan'ın herkesle görüştüğünü söyledi.

KONGRE SÜRECİ

Bir gazetecinin ''Bundan sonraki kongre süreci nasıl olacak, siz mi vekaleten yürüteceksiniz?'' sorusu üzerine Kamalak, kanun ve tüzükleri gereği 45 gün içinde genel kurulun toplantıya çağrılmasının öngörüldüğünü bildirdi.

HAMAS'TAN ERBAKAN MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatı, Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinin yanı sıra İsrail'deki İslam Hareketi'nce de üzüntüyle karşılandı.
Gazze'deki fiili Hamas hükümetinin Sağlık Bakanı Dr. Bessam Naim, ''İslam aleminin büyük lideri ve düşünürü'' olarak nitelendirdiği Erbakan'ın vefatından derin üzüntü duyduklarını belirtti ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Dr. Bessam Naim, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye ve İslam dünyası, başta Filistin ve Kudüs olmak üzere İslam davaları uğruna hayatını adamış, çağdaş İslam'ın çok büyük bir bayrağını kaybetmiştir''  ifadesini kullandı.

Dr. Naim, İslam dünyasına üzüntülerini bildirirken, ''Büyük düşünür ve İslam liderlerinden Necmettin Erbakan'ın kaybı nedeniyle, kardeş Türk halkına ve liderlerine, hükümetine ve tüm Müslümanlara başsağlığı dilediğini'' bildirdi.

Hamas hareketi de Şam'dan yayımladığı başsağlığı mesajında, ''Türkiye'nin liderliğine ve halkına'', Erbakan'ın vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. Hamas, Erbakan'ın Filistin davasına verdiği desteğe atıfta bulundu, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine güç ve sabır diledi.
Batı Şeria'da başta Nablus'taki El Neceh Üniversitesi olmak üzere bazı üniversite ve dernekler de Türk temsilciliklerine başsağlığı mesajları gönderdiler.

İSRAİL'DEKİ İSLAMİ HAREKET'TEN BAŞSAĞLIĞI

İsrail'deki İslami Hareket de, Erbakan'ın vefatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a birer başsağlığı mesajı gönderdi.
İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kamil Hatib imzasını taşıyan başsağlığı mesajlarında, eski Başbakan Erbakan'ın ölümünden duyulan derin üzüntü dile getirildi, hem Türkiye yönetimine ve halkına hem de tüm İslam ve Arap alemine başsağlığı dilekleri iletildi.

CENAZE GÜZERGAHI BELİRLENDİ

Vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yarın yapılacak cenaze töreni dolayısıyla alınacak önlemlere ilişkin İstanbul Valiliğinde toplantı düzenlendi.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığındaki toplantı saat 11.00'de başladı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ve yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih ve Zeytinburnu ilçe belediye başkanlarıyla beraber cenaze merasiminin organizasyonunu görüştüklerini söyledi.
Cenaze işleriyle ilgili bilgi veren Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, 1 Mart Salı günü saat 09.00'da Erbakan'ın naaşının Atatürk Havalanı'ndan alınacağını, oradan ambulansla Fatih Camisi'ne getirileceğini ve bu güzergahın E-5 Karayolu üzerinden olacağını belirtti. 

Oruç, Erbakan'ın cenazesinin Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar'ı takiben Merkezefendi Mezarlığı'na getirileceğini ifade etti.

MERKEZEFENDİ'DE HAZIRLIK YAPILIYOR

Vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yarın defnedileceği Merkezefendi Mezarlığı'nda hazırlıklara başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince Merkezefendi Mezarlığı'nda yaklaşık 70 kişilik ekip tarafından temizlik, bakım ve ağaç budama çalışması yürütülüyor.
Merkezefendi Mezarlığı'nın girişinde yer alan Erbakan ailesinin kabristanı da yine görevlilerce temizleniyor.

Mezarlığın giriş bölümünde yer alan ve kararan duvarlar, 20 kişilik ekip tarafından basınçlı havayla kum püskürtülerek beyazlatılıyor.

50 kişilik bir grup da mezarlığın içindeki çöpleri, budanan ağaç dallarını topluyor. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Eski Kozlu, Silivrikapı, Tahirefendi, Dedeler, Yeni Kozlu mezarlıklarında da bakım ve temizlik çalışması yapıyor. 
Bu mezarlıkların bulunduğu 10. Yıl Caddesi de yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlanıyor.

ÖZEL DONANIMLI CENAZE ARACI

Necmettin Erbakan'ın naaşı evinin önündeki özel cenaze aracında korunuyor. Teknik özellikleri bakımından Ankara'da bir örneği daha bulunmadığı iddia edilen araç, cenazeyi eksi 7 derecede muhafaza edebiliyor.

Özel bir ambulans ve cenaze hizmetleri şirketine ait araç, kabinli ve çift taraflı soğutma sistemine sahip. Morglarda eksi 3 derece olan soğutma sistemleri bu araçta eksi 7 dereceye kadar çıkabiliyor.
Son teknolojik sistem kullanılarak donatılan araç, çalışmadığı zaman bile içindeki havayı 48 saat boyunca muhafaza edebiliyor. 4 cenaze alma kapasitesine sahip araç, genellikle il dışına götürülecek cenazelerde kullanılıyor. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Hamdi Hakan Çelik, yaptığı açıklamada, ölüm sonrası deformasyonun hemen başladığını belirterek, ''Ancak bu tür özel donanımlı araçlar cenazeyi belli bir süre korur'' dedi.
Cenazelerin bekletildiği morgun, anatomi öğrencilerinin kadavra olarak kullanacakları cesetler için eksi 18-20 dereceye kadar soğuk ortam sağlayabildiğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, ''Genel Başkan Necmettin Erbakan'la ben de tanışma fırsatı bulmuştum. Son derece mütevazi bir kişiliği vardı. Bu tür tanınmış kişilerin ölümden hemen sonra apar-topar defnedilmesi yerine, kapsamlı cenaze töreni düzenlenmesi tercih ediliyor. Şu an içinde muhafaza edildiği özel donanımlı araç da cenazeyi korumak için uygundur'' diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KEY Ödemeleri Bugün Başladı
 
Türk Gemileri Kurtarıldı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KEY Ödemeleri Bugün Başladı
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesine ilişkin kanun çerçevesinde, ...
Forbes, ‘En Zengin 100 Türk’ü Açıkladı
Forbes Türkiye, ''En Zengin 100 Türk'' listesini açıkladı. Forbes 100'ün ...
Davutoğlu: Bekleyen Vatandaşımız Kalmadı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trablus ve Bingazi havaalanında tahliye ...
Milas-Yatağan Karayolu 2 Saat Kapatılacak
Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Milas-Yatağan karayolu Boğayokuşu ...
 
 
Erdoğan: Asla Yalnız Değilsiniz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Türk vatandaşlarına, ''Şunu ...
Kayıp Kızın Cesedi Sahile Vurdu
Ordu'da bir haftadır kayıp olan 16 yaşındaki genç kızın cesedi sahile vurdu.
Çanakkale'de Deprem
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi açıklarında hafif ...
Konya’da Trafik Faciası:7 Ölü,4 Yaralı
Konya-Afyonkarahisar karayolunda meydana gelen trafik kazasında 7 kişi ...
 
 
Erdoğan’ın Düsseldorf Çıkarması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düsseldorf ISS Dome Salonunda binlerce gurbetçiyle buluştu.
Erdoğan, Düsseldorf’ta Gurbetçilerle Bir Araya Geldi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düsseldorf ISS Dome salonunda Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.
Tarihi Bina Alev Alev Yandi
Kasımpaşa'da bulunan tarihi ahşap bir bina alev alev yandı. İtfaiye yangını ...
Erbakan Son Seçim Gezisini Çocukluğunun Geçtiği Trabzon’a Yapmıştı
Tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde bugün hayatını kaybeden Saadet ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya