Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Erdoğan:Artık Burada Yat Kalk, Bu İşi Bitirmen Lazım
Erdoğan:Artık Burada Yat Kalk, Bu İşi Bitirmen Lazım
 
Başbakan Erdoğan ABD’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında bugün Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkez inşaatını ziyaret etti. Erdoğan ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Bu eser bizim medeniyet ve kültür anlayışımızın simgesi olacak” dedi.
 
16 Mayıs 2013 Perşembe - 09:14

İnşaatın hazırlanması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Washington Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin aslında bu resmi bir temel atma töreni. Ve bu törende şu ana bu eserin hazırlanmasında emeği geçenleri özellikle tebrik ediyorum. Cemiyetin burada çok büyük emeği var. Fakat şu anda ebediyete intikal etmiş olan Abdülbaki Keskin hocamızı özellikle tebrik ediyorum. Bu yerin alımında gayreti sebebiyle Allah yerini, mekanını inşallah cennet kılsın, cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın diyorum. Zira böyle bir adım atılmamış olsaydı burada böyle bir mekan olmamış olsaydı, bu belki bizi buraya cezp etmeyecekti. Ve burada böyle bir mekan olduğu için ve buraya yaklaşık 6-7 yıl önce geldiğimde o zaman oğlumun da burada okuması sebebiyle bir akşam iftara bizi davet etti. Ve burada şöyle bir adeta gecekondu gibi bir yerde bir iftar yaptık. Ve o akşam bu işin aslında zihinsel oluşumunu, kurgusunu geliştirdik. Burada bazı hazırlıklar yapılmış ama orada estetik yoktu. Orada hakikaten böyle bir mimari anlayış yoktu. Dedik ki bu bizim için yeterli değil, şu şekilde bir projeyle burada adım atacak olursak bu yanlış olur. Burada bizim çok ciddi kültür ve medeniyet merkezini oluşturmamız lazım. Ve bu merkezin içerisinde birçok eksikliğin giderilmiş olması lazım.”

Projenin yapımı sürecinde, inşaatı devam eden kültür ve medeniyet merkezinin sadece Türkiye’den gelenler değil Amerika’da yaşayanların da gelip gideceği bir yer haline gelmesi gerektiğini belirttiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Şuan ki proje makette görüldüğü haliyle dışarıdaki resimleriyle meydana geldi. Tabi çok daha süratle bunun bitmesini arzu ederdik ama şuanda gelinen noktada inşallah 2014 yılının Ekim ayında biteceğinin vaadini almış bulunuyoruz. Ve 2014’ün Ekim ayında da rabbim ömür verirse inşallah açılış töreninde yine hep birlikte bu heyecanı, bu coşkuyu yaşarız” dedi.
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Burada klasik Osmanlı mimarisinin çizgilerini görüyoruz. Ve Medeniyetler İttifakı’nın önemli bir aktörü durumunda olan Türkiye’nin de bu Medeniyetler İttifakı’nın oluşumu noktasında burasının önemli bir merkez haline gelmesi bizim için bir iftihar vesilesi olacaktır. Ben bu vesileyle başta Amerika Birleşik Devletleri yönetimine, eyalet yönetimine özellikle şükranlarımı ifade etmek istiyorum ve bu adımların atılmasında gösterdikleri anlayış sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca şuana kadar bu heyecanı, bu coşkuyu bizimle beraber yaşayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdaki gerek Sayın Bardakoğlu, gerek Görmez hocamız gerekse ekibine ve şuana kadar burada dini ataşelik görevini sürdüren hocalarımıza da özellikle teşekkür ediyorum çünkü onlar da bu işi takip ettiler. Tabi bu arada Dışişleri Bakanlığı mensuplarımız, Büyükelçilerimizin bu süreci yakından takip etmeleri de yine buna ayrı bir heyecan kattı. Hayırlarıyla buraya verdikleri ekonomik destekle de katkısı olanlara ayrıca şükranlarımı ifade etmek istiyorum”

Erdoğan, bugüne kadar, bu tür eserlerin meydana getirilmesinde herkesin bir katkısı olsun anlayışıyla gelindiğini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapar, Diyanet İşleri Başkanlığı bunu yapar fakat isteriz ki buraya değen eller ne kadar fazla olursa o zaman burası çok daha anlamlı olur” şeklinde konuştu.

“KÜLTÜR VE MEDENİYET ANLAYIŞIMIZIN SİMGESİ OLACAK”

Doktora öğrencilerinden lisansüstü eğitim öğretim yapmak üzere Amerika’ya gelenlerin de böyle bir merkezden istifade edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, merkezin ayrıca birçok kültürel etkinliklerin yapılabildiği bir yer olacağını söyledi. Erdoğan ayrıca, kültür ve medeniyet merkezinde Türk kültürünün sanat yönünden birçok eserlerinin ortaya konulacağını, İslam eserleri noktasında da birçok eserlerin bulunacağını anlatarak, “Burada konferanslardan, sempozyumlara, panellere varıncaya kadar bunlar yapılabilecek. Bütün bunlarla beraber bu etkinliklerin yanında spordan, sanata bütün bu etkinliklerin oluşu adeta bu çevrede de bir birliğin, beraberliğin, dayanışmanın da adeta burası bir buluşma yeri olacak. Çünkü bizim kültür ve medeniyet anlayışımızın da simgesi olacak bir eser” dedi.

“BİRLİKTE YAŞAMA ANLAYIŞININ DA BİR İFADESİ OLACAK”

Son dönemlerde İslamofobya gibi yanlış bir yaklaşımın olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Aslında İslam’ın o kardeşlik sinyallerini, o kardeşlik yaklaşımını, o hoşgörü yaklaşımını, inşallah burası vermek suretiyle, bunun ne kadar yanlış olduğunun da en güzel ifadesi olacaktır. Ben yine burada gerçekten çevre itibariyle Maryland eyaletini bizim bu eserimizle beraber çok farklı bir zenginlikte görüyorum. Yeşiliyle burada bu kültürün buluşması ayrı bir zenginlik olarak ortaya çıkacak ve çok işlevli niteliğiyle de bu eser, milletimizin aynı zamanda bir yüz akı olacaktır diye inanıyorum. Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesinin toplumda aynı zamanda bir korku değil, sevgi ve müsamaha ilkesine dayalı olarak birlikte yaşama anlayışının da bir ifadesi olacak” diye konuştu.

“PROJENİN PLANLANDIĞI GİBİ 2014 YILININ EKİM AYINI GEÇMEMESİNİ UMUYORUZ”

Proje mimarı Hilmi Şenak’a da teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Bu güzel projenin planlandığı gibi 2014 yılının Ekim ayını geçmemesi en büyük dileğimizdir, arzumuzdur. Herhalde burada artık bir sapma olmayacaktır diye düşünüyorum. Devamlı takip edeceğiz. Ona göre gelir burada yatarsın kalkarsın bu işi bitirmen lazım” dedi.
Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra inşaat alanına geçerek incelemelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta cami olmak üzere proje binalarının inşa edildiği araziyi 1990’lı yıllarda Yahova Şahitleri’nden satın alarak ilk adımı atmış olan Washington Büyükelçiliği Din ve Sosyal Hizmetler eski müşavirlerinden merhum Dr. Abdülbaki Keskin’i rahmetle anarak ruhuna dualar okudu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Muğla'da Deprem
 
Bankalardan Devrim Gibi Kararlar
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Muğla'da Deprem
Muğla'da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Erzurum İspir'de Elektrik Kesintisi
Erzurum'un İspir ilçesinde elektrik kesintisi yapılacak.
Marmaray'da Tarihi Gün 1 Ağustos
29 Ekim'de açılması planlanan Marmaray'ın ilk test sürüşünün 1 Ağustos'ta yapılması planlanıyor.
Liselere 1 Gün Fazla Tatil
20 Mayıs günü liselilere tatil olacak.
 
 
Tarih Kitaplarında Köklü Değişiklik
Türk dünyası ortak tarihi, ders kitaplarına giriyor.
İşsizlik Rakamları Açıklandı
Şubat ayında işsizlik yüzde 10,5 oldu.
Yargıtay: Terör Örgütü Değil, Suç Örgütü
Yargıtay, Hrant Dink cinayeti davasında, sanıkların "silahlı terör örgütü" ...
THY'de Grev Günü
Hava-İş Sendikası, 24.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla ...
 
 
Afganistan'da Kaçırılan Dört Türk Serbest Bırakıldı
Afganistan’da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 4 Türk yurda döndü. ...
Dünyada Bir İlk Olan Nakilde Üzücü Haber
Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in hamileliği sonlandırıldı.
KPSS Başvurularında Yarın Son Gün
Kamu Personel Seçme Sınavına başvurular yarın sona erecek.
Sakarya'da Bir Kadının Üzerine Benzin Döküp Yaktılar
Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde, bir saldırgan tarafından üzerine benzin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya