Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
Erdoğan: Bu Oyuna Gelmeyin
Erdoğan: Bu Oyuna Gelmeyin
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin gençlere seslenerek, oyuna gelmemelerini istedi. Eyleme katılarak yakıp, yıkanlara tepki gösteren Erdoğan, “Kendi başbakanına ağza alınmayacak şekilde küfreden benim gençliğim olamaz” dedi.
 
9 Haziran 2013 Pazar - 16:41

Başbakan Erdoğan, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışlarını yapmak üzere geldiği Mersin’de, Servet Tazegül Spor Salonu’nda binlerce partili tarafından karşılandı. 7 bin 500 kişilik salonun tribünleri ve sahasını yaklaşık 10 bin kişi doldururken, salon dışında da oldukça kalabalık vatandaş topluluğu Başbakan Erdoğan’ı dinledi.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemleri üzerinde durdu. 2001 yılından bu yana özellikle kadınlar ve gençleri politikalarının odak noktasına koyduklarını ve birçok proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğer özgürlük deniyorsa, AK Parti iktidarları döneminde verilen özgürlüklerin bu ülkede hiçbir zaman verilmediğini kaydetti. İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Erdoğan, şunları söyledi:
“Şu anda Taksim Meydanı’nda bulunanlar, yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde bulunanlar yakıp yıkanlara soruyorum; bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar? Görüştükleriniz varsa kendilerine sorun, ‘siz ne adına bunları yapıyorsunuz?’ Demokrasi adına mı? Özgürlükse özgürlüğü istemenin yolları var. Eğer fikrinize güveniyorsanız, düşüncenize güveniyorsanız, düşünce hürriyetinden korkmayın. Siz kendiniz için belli bir özgürlük istiyorsanız başkalarının özgürlük alanına da tecavüz etmeyin. Bu ülkede 10 yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye giremeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız? Soruyorum sizlere. Onların eğitim hakları acaba hak değil miydi? Eğitim öğretim hakkından bu ülkede 10 yıllarca mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler şu anda ne adına acaba meydanlarda dolaşıyorlar? Konuyla ilgili bir ifade kullandığımızda AK Parti’nin kapatılması gündeme geldi. Fakat AK Parti’nin kapatılması gündeme geldiği zaman biz bu ülkede Taksim Meydanı’na çıkmadık, bu ülkede meydanlara dökülmedik. Biz hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdi. Hukuk içinde kalarak bu mücadelenin neticesinde hakkımızı aldı. 330 milletvekilimiz vardı bizim o zaman, 330 milletvekilimize rağmen biz seçmenimizi sokağa dökmedik. Ama şu anda bakıyorsunuz ki ana muhalefet sandıkta alamadığını buralarda arıyor. Mersinli kardeşlerime diyorum ki, 7 ay sonra bunlara dersi siz sandıkta vermelisiniz. Türkiye sandıkta vermeli. Onun için oyuna gelmeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız ve başı açık kardeşim, başı kapalı kardeşim hep beraber bu işi dayanışma içinde çözeceğiz.”
 
“BU OYUNA GELMEYİN”
Bugün 25 yaş ve altında olan gençlerin, Türkiye’nin nereden geldiğini, bugünlere nasıl ulaştığını tecrübe etmediklerini ifade eden Erdoğan, bugünün gençlerinin, uğruna çok büyük mücadele verdikleri demokrasi ve özgürlük ortamında yetiştiklerine işaret ederek, “Kendi başbakanına ağza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik hak arayışı içinde bir gençlik olamaz. Çeşitli işyerlerini, alışveriş merkezlerini basanlar bu ülkenin bu ülkenin hak arayan gençliği olamaz. Kıracaksın, dökeceksin, yakacaksın. Eee hak arıyormuş. Ne hakkı ya? Aklıselim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun. Bu oyuna gelmeyin. Samimi olarak sesleniyorum, eğer siz gerçek manada çevreciyseniz burada çevreci bir başbakan var. Eğer gerçek manada çevreciyseniz siz o caddelerdeki yaya kaldırımlarındaki kilit taşlarını söküp de kamunun araçlarını yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. İşyerlerini yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. Sizler, sivil vatandaşın araçlarını molotoflarla taşlarla hatta ellinde baktım ki balyozlarla onları vurarak kırmaya çalışanlarla beraber olamazsınız. Aklıselim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum; başını iki elinin arasına al ve düşün, ‘Ben ne yapıyorum. 2 milyar 800 milyon fidan diken bir iktidara karşı benim verdiğim bu çevrecilik mücadelesi olabilir mi?’ Şu İstanbul’un dili olsa da ayağa kalksa. Çöl, çöl, göreve geldim. O zaman İtalya’dan, Almanya’dan 10 yaş grubu ağaç ithal ettik, İstanbul’u ağaçlandırdık“ şeklinde konuştu.
 
“BURADAKİ NİYET BAŞKADIR”
İstanbul’da yaptığı çevre ve yeşillendirme çalışmalarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Geleceksin sen şimdi Gezi Parkı’nda 12-13 tane ağaç sökülecek, bir başka yere dikilecek, bize çevrecilik dersi vereceksiniz. Kusura bakma. Buradaki niyet başkadır. Buradaki niyet bozuktur. Samimi değildir. Eğer bunu çevrecilik adına veriyorsan benim kapım açık. Ama buradaki ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın, kopun onlardan. Eğer çevreciysen bu başbakan senin emrindedir. Demokrasiyse bu başbakan sizin emrinizdedir.”
Gençliğe güvendikleri için ‘3 dönem arka arkaya milletvekilliği yapan 4. dönem milletvekilliği yapamayacak, koltuğunu gençlere bırakacak’ dediklerini aktaran Erdoğan, seçilme yaşını da 30’dan 25’e indirdiklerini, şu anda da 18’e indirmenin çalışmalarını yaptıklarını bildirdi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Biz gençliği anlamak noktasında asla duyarsız olmayız. Gençlikle yola çıkmış, gençlerle yürüyen, gençler için bu kadar yatırım yapan, büyük imkanlar sağlayan bir kadro olarak gençliğe biz sırtımızı asla dönmeyiz. Bunlar gençlik örgütlerinden gelmedi. Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten? Diğerleri ne anlar gençlikten? Ama bu kardeşiniz 18 yaşından itibaren siyasette gençlik teşkilatlarının içinden geldi. Gençlik nedir, bunu iyi biliriz. Gençlere özgürlük ortamı, demokrasi ortamı kazandıran, bunun için mücadele veren, gençliğe daha büyük, daha güçlü, daha itibarlı bir ülke kazandırmanın çabası içindeki bir hükümet olarak gençliğe asla kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de 1980 öncesinde gençlerin birbirlerine silah doğrulttuğunu, birbirleriyle çatıştığını vurgulayan Erdoğan, “Bütün bu çatışmaların acı bir oyun, acı bir tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Ardından bu sefer farklı şekilde ama daha büyük bir acıyı yaşamaya başladık. 30 yıl boyunca terör ülkemizde can aldı. Yine gençler öldü. Yine kaybeden gençler oldu. Şimdi çözüm süreci başlattık. Halkımız sahiplendi bunu. Gencecik askerlerimiz, gencecik polislerimiz, korucularımız şehit oldular. Şimdi de bakıyorsun önünde bir tane prof. benim polisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir. Benim polisimdir ve bu polise hakaret etmeye senin hakkın yok. Siyaseti öğren ondan sonra yola çık. Kaldı ki, akademisyensin burada da terbiyeni muhafaza et. Zaten zerre kadar bunların sorumluluğu olsa bu ifadeyi kullanmaz. Ama bunlarda sorumluluk bilinci de yok. Dolayısıyla polisimiz anarşiye, teröre karşı bugüne kadar askeriyle polisiyle nasıl mücadele verdiyse bundan sonra da bu mücadelesini samimi şekilde verecektir. Zaman zaman hataları da olabilir ama şu andaki elimizdeki raporlara baktığımız zaman yaralananların içinde 600’ü aşkın polisim var. Bir de şehidim var. Peki, başkomiserimizi şehit edenler hesabını vermeyecek mi? Onun da hesabını soracağız. Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar” dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Düzova Kültür Şenliği Başladı
 
Taksim Mitinginde Gerginlik
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Vali Mutlu :Özür Dilerim
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sabah 05.57'de Gezi Parkı'ndaki eylemcileri ...
Bağış'tan Gezi Parkı Açıklaması
Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı Egemen ...
En Yürekli SBS Adayı
Ailesi SBS'ye girmesine izin vermeyince polisten yardım istedi.
Şampiyonun Ödülünü Ajda Pekkan Verdi
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 'Uluslararası ...
 
 
Vali Altıparmak: İnsan odaklı çalışacağım
Erzurum'da göreve başlayan Vali Altıparmak:"Her zaman insan odaklı çalışacağım" dedi.
SBS Sınavında Öğrencilerimize Başarılar...
1 milyon 127 bin 137 ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi bugün Seviye Belirleme ...
Erdoğan'dan Avrupa Birliği'ne Uyarı
Başbakan Erdoğan, Maçka’daki Swiss Oteli’nde yapılan Avrupa Birliği Bakanlığı ...
SBS'ye Gireceklere Sınav Tavsiyeleri
Bu hafta sonu 7. ve 8. Sınıflar SBS’ye girecek öğrenciler, heyecanınızı ...
 
 
Erdoğan: "76 Milyonun Hizmetkarıyız"
Gece yarısı resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan Türkiye'ye dönen Başbakan ...
1 Milyon Dolarlık Kolye
Düzenlediği moda şovlarında dünyanın birçok ünlü ismini Türkiye'de podyuma ...
SBS'de Değişiklik Yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Önümüzdeki yıl öğrencilerin yazılıda aldıkları ...
Teknoloji Marketlerinde 'ucuz' Tuzak
Gıda marketlerindeki etiket ve gramaj oyununun bir benzeri de teknoloji ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya