Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Erdoğan: Büyük Hedeflerimiz Var
Erdoğan: Büyük Hedeflerimiz Var
 
Ardahan'da 27 adet kamu hizmet binasının toplu açılış programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek 8 yılda yapılan hizmetler hakkında halka seslendi.
 
21 Ocak 2011 Cuma - 17:51

Ardahan'da sevgi seliyle karşılanan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Ardahan bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Toplam 27 kalem eser ve hizmetle buluşuyor. Merkezde 16 derslikli 10 kişilik öğrenci pansiyonunu birlikte tamamladık şimdi resmi açılışı yapıyoruz. 300 kişilik yurt ve kapalı spor salonunun açılışını bugün yapıyoruz. Göle'de, Damal'da köylerimize varıncaya kadar yeni derslikler pansiyonlar inşa ettik. Onlarında resmi açılışını bugün buradan yapıyoruz.Toplu olarak 27 eserimizi burada resmen açıyoruz. Ardahan'ın çocuklarına gençlerine yaptığımız yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.
 
Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim Telekom ve Tedaş'ın hizmet binaları tamamlandı onların da açılışını bugün yapıyoruz. 27 kalem eserin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tekrar tekrar tebrik ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
Ardahan'ın 27 Mayıs 1992 tarihinde yani 19 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. ili olduğunu belirten Erdoğan; "Ulusal medya, yerel medya tespitlerinizi iyi yapın. Ben burada şimdi Ardahanlı kardeşlerimi soruyorum. 75 plakayı vermenin ötesinde biz gelene kadar Ardahan'ımızı herhangi bir hizmet yapıldımı ? Şimdi birileri çıkıyor istismar etmek için yapılan yatırımları ört bas etmek istiyor. 2002 yılında Ardahan'da soruyorum bölünmüş yol uzunluğu neydi. Sıfır. Biz geldik şu anda 30 bin kilometre. Biz geldik Ardahan'da yol var. Bitmedi şimdi Ardahan'ın Artvin, Erzurum ve Kars duble yol bağlantılarını bitireceğiz. Yaptığımız ve başlattığımız ulaştırma projeleriyle Ardahan'ı gerçek anlamda Kafkasya'ya açılan kapı haline getiriyoruz. Bir müjde veriyorum sizlere. Ardahan Çıldır Demiryolu projesini hazırladık. Ardahan'ı böylece Bakü- Tiflis- Kars Demir yoluna bağlayarak Gürcistan, Azerbaycan'la olduğu kadar batıyla da bağlantısını kuruyoruz. Sevgili Ardahanlılar eğitimde yine en büyük yatırımları biz gerçekleştirdik. Ardahan'a 8 yılda 400 derslik yaptık.
 
Yerel medyadaki kardeşlerim ulusal medya bilmeyebilir sizde mi görmüyorsunuz bu 400 dersliği. 2008 yılına kadar Ardahan'da üniversite varmıydı ? Biz getirmedikmi. Değerli kardeşlerim 228 ve 458 öğrenci kapasiteli 2 öğrenci yurdunu 2009 da açtık. 8 yılda Ardahan'a sağlık için yatırımın toplam bedeli 35 trilyon olmuştur. Yani bugün ki rakamla 35 milyon Türk Lirası. Ardahan'da 228 konut bitirdik hak sahiplerine teslim ettik.
 
Yeni mahalle, Atatürk mahallesi, Halil efendi mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Buraları tarım köy projesi şeklinde modern yaşanabilir konutları kavuşturacağız. Söylenilere dedikodular kimse kulak asmasın. Ardahan tarım ve hayvancılık şehri. 2003 - 2010 yılları arasında Ardahan'da çiftçilerimize toplamda 132 trilyon tarımsal destek verdik. Ardahan'a sadece 200 bin TL 2002 yılında hayvancılık desteği verilmişti. 2010 yılında 50 kat artışla 10 trilyon hayvancılık desteği verdik. Toplamda 8 yılda Ardahan'da verdiğimiz destek ne biliyormusunuz ? 58 trilyon. İtal konusunu söylüyorsunuz onu da söyleyeyim. Size bir tavsiyem var. İtalda lütfen aracılara sömürülmeyin. Bakın bu konuda 2011 itibariyle Et Balık Kurumu artık sizin hayvanlarınızı en uygun fiyatta alabilecektir. Biz kasaplarda Anadolu'nun değişik yerlerinde kıymayı 30 liraya vatandaşımıza 28 liraya yedirtemeyiz. Bu mesleğin içinden geliyorum ben bilirim .
 
Buradan çok fiyatlarla işi bağlayan aracılar asıl vurgunu vuruyor. Benin buradaki kardeşim
maalesef adeta zor şartlar içerisinde zorluktan dolayı ucuz fiyatlarla elindeki hayvanı çıkarıyor. DSİ eliyle aynı şekilde Ardahan büyük yatırımlar yaptık. Kura nehriyle ilgili tartışmalar istismar girişimlerini biliyorum. Kura nehri ve yan kolları üzerinde 700 megavat projeler geliştiriyoruz. Barajlar ve HES'lerle 5 adet nehir santrali işine başlandı.
 
Bu projeler Ardahan'a güç katacak. Kura nehriyle ilgili şu anda bir karar vermiş değiliz. Söylenenler yalan. 2 alternatif üzerine çalışıyoruz. Şüpheniz endişeniz olmasın. Şunu unutmayın biz hizmet üretiriz. Biz eser üretiriz. Birileri de sadece ve sadece dedikodu iftira üretir, yalan üretir. Kişi oyunu bozmaya niyetliyse her türlü bahaneyi bulur. Bunların Ardahan'da gösterecekleri tek bir eserleri yoktur. Bir eser bir hizmetleri yoktur ama oyun bozmak içinde ellerinden geleni yaparlar. Türkiye için bunların hiçbir vizyonları yoktur. Bunların işi hiçbir zaman yapmak olmadı. Bunlar ne Zaman geldiyseler bozmakla uğraştı. Ağustosta suya girseler balta kesmez buz olurlar. Ne zaman iktidara ortak oluduysalar geçmişe bakın o zaman Türkiye ekonomik krizlere maruz kaldı yolsuzluğu maruz kaldı. Türkiye benzin kuyruklarını, margarin, gaz yağı kuyruklarını gördü bunların dönemlerde. Bunların dönemde 5 sente muhtaç hale geldik. Hazine ne zaman dolduysa enflasyon ne zaman düştüyse bunlar geldi hazineyi boşalttılar. Ardahanlı kardeşlerimden rica ederim yapanla bozanı birbirinden ayırın. Hizmet üretenle iftira edeni ayırın. Bu beyefendi de siyasete dışarıdan kaynak yaparak geldi. Bunların ekonomide bulduğu kaynakta Con Ahmed'in makinasına benziyor. Biz yola çıkarken kaynak Türkiye'dir, milletimizdir dedik. Türkiye'nin gücü potansiyeli birikimi kaynak olarak bize yeterli. Türkiye'ye Ardahan'a size inandık ve bu yola koyulduk. Milletimize mahcup olmadık. 8 yılda Türkiye genelinde 13 bin 600 km duble yol yaptık. 79 senede 6 bin 100 km, 8 yılda 13 bin 600 km aramızdaki fark bu. 160 bin yeni derslik yaptık. Türkiye'de 751 bin bilgisayar okullarımıza gönderdik. 8 yılda 80 yeni üniversite ilave ettik. Üniversite olmayan ilimiz kalmadı. Göreve geldiğimizde üniversiteli gençlerin aldığı burs neydi 45 liracık. Ve 445 bin kişiye burs ve kredi veriliyordu şimdi 240 lira alacak benim üniversiteli gencim. Bunun yanında 150 lirada beslenme yardımı alacak .
 
Ne oldu 390 lira. 1 milyon öğrenciye yaklaşık burs veriyoruz. Bitmedi ilköğretimde analarım bacılarım eğe ine teslim ettik. Yeni mahalle, Atatürk mahallesi, Halil efer sosyal güvenlik yoksa mali imkansızlıklar nedeniyle çocuğumu okutamıyorum yok. Önceden erkeğe 25, kıza 30 lira yardım veriyorduk. Şimdi erkeği 30 liraya kızı da 35 liraya çıkardık her ay. Ortaöğretimde okuyorsa şimdi 45 lira kıza 55 liraya çıkardık. Kaç çocuğun olursa olsun müracaat et al. Milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik farkımız bu. Toplu konut olarak 470 bin konut ürettik. Türkiye'nin en ücra köylerine kadar yol yaptık su götürdük. Küresel krize rağmen Türkiye'yi büyüttük. 2002 yılı sonunda IMF'ye 23, 5 milyor dolar borcumuz vardı. Şimdi ne oldu 3 yıl IMF ile ilişkiyi kestik. Şimdi borcumuz 5, 7 milyar dolara kadar indirdik. Birileri laf eder biz iş üretiriz. Şimdi merkez bankasının kasasında 80 milyar dolarımız var. Bizden önce 3 partili bir iktidar vardı. 21 tane bankayı boşalttılar ve hazineden oraları maalesef takviye ederek benim Ardahanlı milletime ödettiler. Şimdi böyle bir şey duyuyormusunuz. Yere sağlam basıyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla biz mücadeleyi başarıyla verdik.
 
Farkımız bu. Bölgesinde güçlü dünyada itibarlı her türlü denklemin içerisinde söz sahibi Türkiye var. 2023 yılına dünyanın en büyük 10'ncu ekonomisinden biri olacağız. Göreve geldiğimizde dünyada 26 sıradaydık. Şimdi hamdolsun 16. sıradayız. Bakın 10 basamak 8 yılda çıktık. 12 yılda 6 basamağı gümbür gümbür çıkacağız. Bizim büyük ideal hedeflerimiz var" diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Eroğlu, Mecliste Temsil Edilen Partilerle Buluştu
 
Ruslar: Herşey Dahil Değilse Gelmeyiz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
'Ucube' Tartışmasında Özür
‘Ucube heykel’ tartışmalarının ardından Kültür Bakanı'na yönelik söylediği ...
Dalan: Beni Tutuklamazsanız Gelirim
‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davası kapsamında kırmızı bültenle aranan ...
Erbakan Yeniden Hastanede
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan yeniden hastaneye kaldırıldı
Şişli’de Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor
Şişli Belediyesi’nin bölgedeki hayvanların rehabilitesini sağlamak amacıyla ...
 
 
Milas-Söke Karayolu 2 Saat Kapatılacak
Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Milas-Söke karayolu, Bafa ...
Sultanbeyli’de Aile Faciası
3 çocuklarını yetim bırakan çiftin aynı tabancayla intihar ettikleri belirlendi
Önce Soydu Sonra Soyulduk Diye Polisi Aradı
Kadıköy'de geçtiğimiz gün ‘soyulduk’ diyerek polise haber veren İddaa ...
Antalya’nın En Tanınmayan Milletvekili İrbeç İstifa Etti
Ak Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Antalya ile ilişkilerinin ...
 
 
Muğla’da Pazar Günü Elektrikler Kesilecek
TEİAŞ 21. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Muğla İşletme ve Bakım ...
İstanbul'da Büyük Buluşma
İstanbul bugün İran'ın tartışmalı nükleer programına ilişkin müzakerelere ...
Polat ‘Ya Tamam’ ‘Ya Devam’ Diyecek
Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı, yönetim kurulu toplantısında yaşanan ...
Kilis’te Gazın Döküldüğü Alanda Kazı Çalışması Yapıldı
Kilis'te hurdacı dükkanında ev tüpünün başı kesilerek içinin boşaltıldığı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya