Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Erdoğan: Çantacıların Peşine Düştük
Erdoğan: Çantacıların Peşine Düştük
 
Başbakan Erdoğan:''Çantacılar türedi bu ülkede. Bu çantacılar maalesef her türlü fırıldağı çevirerek boşluklardan istifade ettiler. Gittiler işte EPDK 'dan, şuradan, buradan aldılar imtiyazlarını ve bu imtiyazlarını şu anda bu ülkenin aleyhine kullanıyorlar. Bunların peşine düştük''
 
11 Ağustos 2010 Çarşamba - 17:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çantacılar türedi bu ülkede. Bu çantacılar maalesef her türlü fırıldağı çevirerek boşluklardan istifade ettiler. Gittiler işte EPDK'dan, şuradan, buradan aldılar imtiyazlarını ve bu imtiyazlarını şu anda bu ülkenin aleyhine kullanıyorlar. Bunların peşine düştük'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapımı tamamlanan Konukoğlu Cevizlik Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin açılış törenine katıldı.
     Törende yaptığı konuşmada, Cevizlik Hidroelektrik Santrali'nin Rize'ye ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Bugün bu açılış vesilesiyle tam 120 milyon dolar değerindeki bir yatırımı Rize'ye kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu büyük yatırımın, Rize'ye yeni bir enerji, yeni bir dinamizm, yeni bir motivasyon sağlayacağına inanıyorum. Ben, İkizdere Vadisi'nde yaptığı yatırımla böylesine önemli bir tesisi Rize'ye kazandırdığı için Sanko Enerji yönetimine ve tesisin yapımında emeği geçenlere şükranlarımı iletiyorum.
     Eskiden, 'su akar, Türk bakar' ifadesi hep kullanılırdı. Sonra biz buna ilave yaptık. Şimdi bunu değiştiriyoruz. Artık 'su akar, Türk bakar' değil. 'Su akar, Türk yapar' noktasına geldik. Türkiye'deki gerek barajlar gerek HES'ler noktasında yapılan bu yatırımlarla biz artık enerjimizi kendi kaynaklarımızdan üretebilmenin gayreti içinde olmaya mecburuz.
     Şu anda halen doğalgaz çevrim santralleri ile bu işi halletmeye çalışıyoruz. Bunun maliyetinin ne denli yüksek olduğunu benim vatandaşlarımın bilmesini özellikle hatırlatıyorum. Gerek konutlarda gerek sanayide bu bizim rekabet gücümüzü azaltıyor ve tehdit ediyor.
     Öyle ise bizim daha ucuz enerji elde etmemiz lazım ki bu bizim rekabetteki gücümüzü artırsın. Çünkü artık Türkiye sanayileşmede, teknolojide sıçrayan, kükreyen bir ülke. Öyle ise ülkemizin bu noktada attığı adımları bizim altyapı dediğimiz bu çalışmalarla kolaylaştırmamız lazım ve dünya ile rekabette daha güçlü bir konuma gelmemiz lazım.''
    
     -''AKLI VE BİLİMİ KULLANMADIĞIMIZ SÜRECE BU NİMETLERDEN İSTİFADE EDEMEYİZ''-
    
     Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü, ilerlediğini ve kalkındığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, büyümede dünya rekorları kırıldığını ve Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında ön sırada yer aldığını söyledi. Ancak bu büyümeye paralel olarak, enerji talebinde de ciddi bir artış olduğunu belirten Erdoğan, mevcut tesislerin ve elektrik üretiminin artık ihtiyacı karşılamakta zorlandığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, bunun nedeni olarak da bugün Türkiye'nin 10-15 yıl öncesine göre hem çok daha fazla üreten hem de daha fazla tüketebilen ülke olmasını gösterdi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Bakınız, bir yaz mevsiminde bir anda normal süredeki elektrik tüketiminin yüzde 30 fazlasını tüketir hale geliyoruz. Niye? Air conditionlar hepsi yoğun bir şekilde çalışınca ister istemez tüketim artıyor.
     Şimdi Karadenizimizin halini düşünün, şu Rizemizdeki nem oranını düşünün, sıcağı düşünün. İsterseniz burada air condition kullanmayın. Bunların da çevre tehdidi oluşturmada neler meydana getirdiğinin tartışıldığı bir dönemin içindeyiz. Bunu da biliyoruz. Fakat ister istemez insan tabii kendi sıkıntıları için bunu da kullanıyor.
     Bir ülkenin elektrik tüketimi, aynı zamanda o ülkenin kalkınmışlık düzeyini, üretim gücünü yansıtıyor. Bunu da göz ardı edemeyiz. Bir ülke ne kadar fazla elektrik tüketiyorsa o ülke o kadar güçlüdür, kalkınmada o denli süratle ilerliyor demektir. Demek ki fabrikalarımızdaki çarklar işliyor, demek ki işletmelerimizdeki üretim artıyor, demek ki konutlardaki tüketimi artıyor, demek ki ülkenin tamamında teknoloji daha da yaygınlaşıyor. Fakat birileri çıkıyor, 'efendim bu eser olamaz.' Kardeşim, dünyada olamaz diye bir şey yok. Oluru için ne yapmak lazım bunu konuşmak gerekir. Olamaz demek kolay. Oluru için ne yapmak lazım?
     Biz insan olarak Allah'ın bize verdiği aklı, Allah'ın ara bul dediği ilmi bu yolda kullanmalıyız. Eğer biz bu aklı ve bilimi kullanmadığımız sürece bu nimetlerden istifade edemeyiz.''
    
     -''OLUR MU BE KARDEŞİM?''-
    
     Ateş, su ve toprağı üretime dönüştürmek gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin petrolü olmadığını, petrol ve doğalgaz ihtiyacını yurt dışından karşıladığını dile getirdi.
     Enerji açığını kapatmak için bu alanda bir şeyler yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, maliyeti ağır olan hidroelektrik ve termik santrallerin sayısını artıracaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
     ''Nerede bu yatırımı yaparsanız karşınıza birileri çıkıyor. Hidroelektrik santrallerde çıkar, barajlarda çıkar, termik santrallerde çıkar, HES'lerde çıkar... Yahu Allah'ın bize lütfettiği rüzgarı enerjiye çevireceğiz, 'doğaya karşısın.' Yahu olur mu be kardeşim? Esiyor bu rüzgar yahu, esiyor. 50 tane pervane koyuyorsun, bir motor... Oradan enerji üretiyorsun yahu. Bunları yapacağız, bunlardan istifade edeceğiz. Aynı şekilde güneş enerjisinden istifade edeceğiz.
     Kömür ve doğalgaz ihtiyacımızı karşılamak için her yıl 25 milyar dolar döviz yurt dışına gidiyor. Bu noktada çok ciddi bir kaybımız oluyor. Oysa, Türkiye vaktiyle bu hidroelektrik santrallerini devreye alabilmiş olsaydı, bugünkü oranda bir maddi kaybımız olmayacaktı. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda, hidroelektrik santrallerin çok hızlı bir şekilde yapılması ülkemiz için büyük önem taşıyor.''
     Türkiye'de bu alanda çok ciddi bir potansiyel bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şu an itibarıyla yılda 51 milyar kilovat saat hidroelektrik enerji üretim potansiyelinin işletmeye alındığını ifade etti. Ancak hala arzu edilen seviyeye gelinmediğini anlatan Erdoğan, mevcut kapasitenin, toplam hidroelektrik potansiyelinin sadece yüzde 36'sına tekabül ettiğini bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, şunları söyledi.
     ''Girişimcilerimizin bu noktada attığı büyük adımlar var. Bu arada şunu da söyleyeyim, bir de çantacılar türedi bu ülkede. Bu çantacılar maalesef her türlü fırıldağı çevirerek boşluklardan istifade ettiler. Gittiler işte EPDK'dan, şuradan, buradan aldılar imtiyazlarını ve bu imtiyazlarını şu anda bu ülkenin aleyhine kullanıyorlar. Bunların peşine düştük.
     Ben Enerji Bakanıma da söyledim, işte şu anda EPDK Başkanı da burada. Bunların ümüğünü sıkmaya mecburuz. Girişimcilerimizi de uyarmamız lazım. Sakın gidip de bu adamlara bol bol paralar vermek suretiyle devletin hakkını bunlara adeta bir hak haline veyahut da bir rüşvet, bir komisyon haline dönüştürmeyin. Bakın bunu da açıkça söylüyorum. Dertli olduğum konulardan bir tanesi bu.
     Dünyanın ileri, gelişmiş devletlerinde atılan kontrollü ve akıllı adımlarla gerçekten çok büyük açıkları onlar kapadılar ve sıkıntılarını giderdiler. İnşallah biz de bu sıkıntıyı gidereceğiz. Bakınız; Japonya, Portekiz ve İtalya'da hidroelektrik üretim potansiyelinin yüzde 90'ı kullanılıyor. Aynı şekilde Avrupa'da yüzde 75, Kuzey Amerika'da ise yüzde 70. Onun için, biz şimdi yeni bir adım atıyoruz; 'Su akar, Türk bakar' anlayışını, 'Su akar Türk yapar' anlayışıyla değiştiriyoruz ve bu açığı da inşallah kapatıyoruz.''

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Rusya'da Çernobil Korkusu
 
Günün Dersi SARVAN'dan
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan: Yenilen Pehlivan Güreşe Doymazmış
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünün bu kanlı saldırıları esasen ...
Kılıçdaroğlu: Çiftçiyi ve Üreticiyi Destekleyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma 'hayır' mitingleri kapsamında ...
Kılıçdaroğlu'na Yüce Divan cevabı
Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de partisinin mitinginde yaptığı konuşmada ...
Memura promosyon müjdesi
Banka Promosyonlarının Dağıtımıyla ilgili Başbakanlık Genelgesinde yapılan ...
 
 
Kılıçdaroğlu: Mazotu Yarı Fiyata İndireceğiz
12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi yurt gezisine devam eden CHP Genel ...
CHP'li Eşref Erdem'den 'EVET' İstifası
CHP'de referandumda anayasa 'evet' oyu kullanacağını açıklayan CHP Ankara ...
Deniz Baykal'ın deniz keyfi...
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'in Çeşme ilçesinde denize girdi.
CİNDORUK Neden Duygulandı ?
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep ...
 
 
Kılıçdaroğlu: 'YİĞİTSEN MAHKEMEYE VER'
Kılıçdaroğlu, “Bakın burada söylüyorum, 'Sayın Başbakan 1 milyar dolara ...
Arınç: TSK Komutasız Kalmaz
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı BülentArınç, ''Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Memur Kemal Efendi SSK'yı Batırdı !
Başbakan, kendisine “Recep Bey” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
Baykal: Beni Yalnız Bıraktılar
CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal katıldığı TV Programında, Genel Başkanlıktan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya