Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/23 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Erdoğan: Çatışmalar Derhal Durmalı
Erdoğan: Çatışmalar Derhal Durmalı
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Libya'da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya'da tarafların, ellerini vicdanına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz'' dedi.
 
18 Mart 2011 Cuma - 12:45

Başbakan Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 18 Mart Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mehmetçik'in, Çanakkale'de kahramanca vatanını savunurken, onun hemen öncesinde Libya'da Libya halkıyla omuz omuza mücadele verdiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Gazi Mustafa Kemal, Tobruk'ta, Gazze'de Trablus'ta Libyalı kardeşlerimizin istiklali için savaşıyordu. Bugün de Libya'nın derdi bizim derdimizdir. Kardeşlerimizin sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Allah aşkına daha ne kadar kan akacak, daha ne kadar insan ölecek, daha ne kadar masum hayatını kaybedecek? Biz daha ne kadar Ortadoğu'da, Afrika'da kardeşin kardeşi katlettiğine dair acı haber alacağız? Bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bizim bu katliamlara tepkisiz kalmamız mümkün değil. Kardeşin kardeşi katletmesi karşısında, elimiz kolumuz bağlı oturmamız mümkün değil. Libya'da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya'da tarafların ellerini vicdanlarına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz. Türkiye her zaman hakkın yanında olmuştur, hakkın yanında olmaya devam edecektir. Türkiye hukukun, demokrasinin insan haklarının tarafıdır ve öyle kalmaya da devam edecektir.''

ORTADOĞU DEĞİŞİME SEYİRCİ KALAMAZ
Erdoğan, Türk gençliğinin kahraman bir milletin, kahraman Mehmetçik'in torunları, Çanakkale'de tarih yazanların, Çanakkale'de tüm dünyanın hayranlığını kazananların evlatları olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:
''Dün nasıl ki çok geniş bir coğrafya Çanakkale'yi izliyor, Çanakkale için gözyaşları içinde dua ediyorsa bugün de aynı coğrafya, Türkiye'yi izliyor, hem de hayranlıkla, övgüyle izliyor. Türkiye'deki değişim ve dönüşüm, ileri demokraside, insan haklarında, hukukun üstünlüğünde gerçekleştirdiğimiz reformlar, tüm dünyanın, dünya gençliğinin ilgisini buraya, Türkiye'ye yöneltiyor. Türkiye'nin gençleri olarak, tüm dünya gençleriyle dayanışma içinde olmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Mısır'da Tahrir Meydanı'ndaki, Tunus'taki, Yemen'deki, Bahreyn'deki, Libya'da Nisrata, Bingazi, Trablus'taki gençlerle dayanışma içinde olmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu coğrafyada akan kanın artık durması, akan gözyaşının artık dinmesi için Çanakkale ruhuyla değişime daha güçlü şekilde omuz vermenizi sizlerden istiyorum. Çanakkale'nin, Dumlupınar'ın, Sakarya'nın şehitlerinden size kalan emanete sımsıkı sarılmanızı, bu emanetin gerektirdiği şekilde dünyayı kucaklamanızı arzuluyorum. Evet bizim bu coğrafyada, Ortadoğu'da, Afrika'da daha fazla acıya tahammülümüz yok. Dünya değişirken Ortadoğu bu değişime seyirci kalamaz, kalmamalıdır. Dünya çok hızlı şekilde dönüşürken Afrika bu değişime bigane kalamaz, kalmamalıdır. Değişime direnenler, zulmetmeye başlarlar. Değişmemeyi marifetmiş gibi gören liderler, kendi halklarına karşı zalimleşirler. Biz artık bu bölgede zulüm değil, işkence değil, baskı değil kardeşlik görmek istiyoruz, dayanışma görmek istiyoruz.''

BAŞBAKANLIK'TAN LİBYA AÇIKLAMASI
Başbakanlık, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya kararına ilişkin açıklama yaptı.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan basın açıklamasında, BM Şartının 7. Bölümü altında benimsenen kararın, bağlayıcı bir nitelikte olduğu ve tüm ülkeler bakımından uygulanması zorunlu hükümler içerdiği vurgulandı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kararda, Libya’daki taraflara derhal ateşkes çağrısı yapılarak şiddetin ve sivillere yönelik saldırıların tamamen sonlandırılması talep edilmektedir. Libya’da sivil halkın korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması, bu meyanda, Libya hava sahasının insancıl amaçlı olanlar hariç tüm uçuşlara kapatılması hükümlerine yer verilen kararda, yabancı işgal güçlerinin her hangi bir şekilde Libya topraklarının her hangi bir bölümünde bulunamayacakları vurgulanmaktadır.
İnsani yardımların süratle ve engelsiz olarak geçişinin temin edilmesi için gerekli önlemlerin alınması gereğinin altı çizilen kararda, Libya halkının meşru beklentilerini karşılayacak bir çözümün bulunması için çabaların artırılması ihtiyacına işaret edilmekte, bu bağlamda, BMGS tarafından atanan Özel Temsilcinin ve Afrika Birliği’nin atadığı Yüksek Düzeyli Komite’nin çabalarına destek beyan edilmektedir.
Kararda ayrıca, 1970 sayılı BMGK kararında tesis edilen silah ambargosunun uygulanması ve Libya’ya ait varlıkların dondurulmasını hükmünün kapsam alanının genişletilmesi hakkında hükümlere de yer verilmektedir.
Türkiye, en başından beri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki gelişmelere ilişkin her adımın uluslararası meşruiyet zemininde atılması gerektiğini söylemiştir. Yine en başından itibaren, halkın değişim ve dönüşüm taleplerinden yana olmayı ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak görmüştür. Bu çerçevede, halkların meşru beklentilerinin karşılanmasını mümkün kılacak demokratik dönüşümlerin barışçıl yöntemlerle gerçekleşmesi ve bu tür taleplere karşı şiddet kullanılmaması en temel beklentimizdir.
Libya bağlamında, Arap Ligi’nin 12 Mart tarihinde BMGK’ne yaptığı uçuşa yasak bölge ihdası yönündeki çağrıyı yürekten desteklediğimizi en üst düzeyde yaptığımız beyanla açıklamıştık. Aynı zamanda, dost ve kardeş Libya’da yabancı müdahaleye karşı olduğumuzu kayda geçirmiştik.
Bu çerçevede, akan kanın ve sivillere yönelik şiddetin biran önce durdurulmasını ve derhal ateşkes sağlanmasını istiyoruz. Bu yöndeki adımların hiç zaman kaybedilmeden hemen şimdi atılmasını ve halkın değişim ve dönüşüm taleplerinin karşılanmasını önemle bekliyoruz."
 
DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yurt dışında görevli oldukları sırada şehit edilen Bakanlık mensupları ile diğer kamu görevlileri ve aile fertlerini anmak üzere, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı.
Törenin ardından basın mensuplarının soruları üzerine BM'nin Libya kararını değerlendiren Davutoğlu, "Sivil katliamların, kayıpların bir an önce sona ermesi yönünde atılacak her adımı olumlu telakki ederiz" dedi.
Bakan Davutoğlu, BM kararı sonrasında saldırıların durmasını ve acıların derinleşmesine ilişkin sonuçlarla karşı karşıya kalınmamasını umduğunu söyleyerek, bu kararın Libya'ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi, herkesi sorumlu davranmaya ve gerekli adımları atmaya davet etti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Japonya’da Nükleer Facia An Meselesi
 
Kepez’de Çanakkale Sergisi Açılıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Adli Tıp: Şahin’in Akıl Sağlığı Bozuk
Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim ...
Tatlıses'e Fizik Tedavi Başladı
Suikasta uğrayan ünlü türkücünün sağlık durumu iyiye gidiyor, fizik tedavi ...
Telefonda Fişini Çekin Dediler
Tatlıses'in Acıbadem Hastanesi'nin yoğun bakım servisini arayan kişinin ...
CHP'de Ön Seçim Kararı Alındı
CHP'de ön seçim kararı alındı. 29 ilde ön seçim yapılmasına karar verildi. ...
 
 
Erdoğan: Bu Sorumluluğun Altına Giremem
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlik teklifine ilişkin, ...
Çanakkale Şehitlerimizi Anıyoruz
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri yıl dönümü dolayısıyla yurt ...
CHP’nin MYK’sı 6 Saat Sürdü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan CHP Merkez ...
Sporda Son Söz Tahkim’in
TBMM Genel Kurulunda, Tahkim Kurulu kararlarına yargı yolunu kapatan Anayasa ...
 
 
Süper Loto 6. Kez Devretti
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto oyununun bu haftaki çekilişi yapıldı.
Kıratlıoğlu’na Avusturya’dan Liyakat Nisanı
Eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu'na, Avusturya Liyakat Nişanı verildi.
Beşinci Kattaki İskeleden Düşen Kardeşlerin Mucize Kurtluşu
Bolu'da bir apartmanın ısı yalıtım sistemi döşemesi sırasında iskelenin ...
Uçmak: Silahlar Bana Ait Değil
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya