Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/25 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Erdoğan Enerji ve Ekonomi Zirvesinde Konuştu
Erdoğan Enerji ve Ekonomi Zirvesinde Konuştu
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ndeki konuşmasında, terörden, enerji meselesine kadar önemli açıklamalarda bulundu.
 
19 Kasım 2015 Perşembe - 11:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde konuştu.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

"Tüm dünyanın hassas sınamalardan geçtiği bir dönemin içerisindeyiz. Göç hareketleri, terör gibi küresel sorunlar giderek öne çıkıyor. Bunların hepsiyle de etkin ve hızlı bir şekilde mücadele etmeliyiz.

Hiç kimse yaşanan krizlerden kendini tecrit etme lüksüne sahip değildir. Türkiye güvenlik kaygılarının odağı olan ülkelerin hemen yanında istikrarını sürdürme gayreti gösteriyor.

"TÜRKİYE VERDİĞİ ONURLU MÜCADELEDE"

Ekonomik durgunluk, fakirlik ve gelir dağılımındaki adaletsizlik gündemimizdeki yerini koruyor. Hiçkimse kendini insani krizlerden ayrı tutma hakkına sahip değildir. Türkiye verdiği onurlu mücadelede yalnız bırakıldı.

Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde dışlayıcı bir havanın yayılmakta olduğunu görüyoruz.

Bugünkü mülteci krizi ve terörün baş müsebbibi kendi halkından 380.000 kişiyi katleden Esed rejimidir.

"YALNIZ BIRAKILDIK"

Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Göçmen meselesi başta olmak üzere bu sorunların ağır sonuçlarıyla yüzleşiyoruz. Türkiye insani krizler karşısında verdiği onurlu mücadelesinde yalnız bırakıldı.

Maalesef Türkiye insani krizler karşısında verdiği onurlu mücadelesinde yalnız bırakıldı. Yaklaşık 5 yıldır Suriye ve Irak'tan gelen 2,5 milyon göçmenin yol açtığı ekonomik ve sosyal yükün tamamını ülke olarak tek başımıza karşıladık, sırtlandık. Sadece Suriye'den gelen göçmenlere kamplarda verdiğimiz hizmetler için harcadığımız para, sadece kampları söylüyorum, 8,5 milyar dolardır.

"YARDIMLAR YAPILIYOR"

Peki bu kamplarda ne kadar kişi yaşıyor 280 bin. Bunun dışındakiler ülkemizin değişik şehirlerine dağılmış vaziyette. Sadece şu İstanbul'umuzdaki göçmen, mülteci sayısı ne biliyor musunuz Yaklaşık 500 bin.

Bunun sosyolojik travmalarını düşünebiliyor musunuz? Hem gelenlerde meydana gelen travma hem bizim toplumumuzda meydana gelen travma... İnsanlık Türkiye bunun hakkından gelir deme lüksüne sahip mi? Bu dünyayı beraber paylaşıyoruz. başının çaresine baksın deme lüksüne hiçbirimiz sahip değiliz. Biz hem terörle mücadele ettik hem mültecilere kapılarımızı açtık. STK'lar göçmenler için para ile mukayese edilemeyecek yardımlar yapıyor.

"PARİS SALDIRISI"

Paris'te yaşanan terör eylemleri hem terörizmle mücadele hem göçmen kriziyle ilgili bizi bir yol ayrımna getirdi. G20'de saldırıları kınadıktan sonra birlik içinde olduğumuzu vurguladık. Terörün bir grupla ilişkilendirilemeyeceğini söyledik. Barış dini olan bir İslamı gölgelendiren DAİŞ denilen bir terör örgütü var. Bu terör örgütü nereden türedi, El-Kaide'den.

TERÖR ÖRGÜTLERİ TÜREDİ

Şunu bir defa iyi bilmemiz lazım, hiçbir dine o dinin olumusuz kötü insan tipleri üzerinden yargılama yapamayız. O dinin diğer mensuplarına asla böyle bir yaklaşım gösteremeyiz."

Barış dini olan bir İslami gölgeleyen DAEŞ denilen bir terör örgütü var. Bu El Kaide'den türedi. Ülkemde PKK, Suriye kuzeyinde PYG, YPG gibi, Afrika'da Boko Haram var. Bütün bunlar hangi dinden olursa olsun. Hiçbir dine o dinin olumsuz kötü insan tipleri üzerinden yargılama yapamayız, yapmamalıyız. Bunlar Müslümanların arasından çıktığı gibi, Hristiyan ve Musevilerden de çıkar.

Ben şu anda şeref duyduğum dinimin içinden çıkan teröristleri lanetliyorum. Dünya Müslümanları olarak tavır koymaya davet ederken ilim ve din adamlarını da tavır koymaya davet ediyorum. Bunu hep birlikte yapmalıyız. Yapamazsak Ankara'da bizim kapımızı çalan nitekim sizin kapınızı da çaldı. Paris'le bitt mi ondan sonra başkasının da kapısını çalar. Bütün istihbarat örgütlerimiz yoğun çalışma içine girmeliyiz. Bütün dünyanının meselesidir."NE O NAZİ GİBİ"Aşırıcılık ve mücadele konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Bu konuyu ikili temaslarda dile getirip, kararlığımızı herkese göstereceğiz. G20 sırasında Diyanet İşleride tepkisini gösterdi.

Almanya başta olmak üzere Müslümanlara karşı menfi bir havanın ön planda olduğunu görüyoruz. Biz acılarını paylaşırken çeşitli ülkelerden Müslümanlara karşı saldırı haberleri aldık. Bu konuda toplumlarına sağduyu çağrıları yapmalarını diliyoruz. Ben gece 01.30'daAntalya'da basın toplantısı yaptım. Hollande'ı aradım. Teröre karşı omuz omuza olduğumuzu gösterdik.

8 kardeşimizin hayatını kaybettiği NeoNazi gibi, Avrupa'nın birçok yerinde öldürülmüş büyükelçilerimiz var, Norveç'te de 1 vatandaşımız öldürüldü. Avrupa'da ırkçı saldırıların önüne geçmezsek felaket kaçınılmazdır.

Bölgemizdeki ülkelerde yaşanan insani dramların ve terörizm faaliyetlerinin doğru olarak tespit edilmesi gerekiyor. Bugün bu durumun sebebi Esed rejimidir. Esed bir devlet terörü estirmektedir. Arkasında duran onun kadar suçludur. Varil bombalarıyla ölen 380 bin Suriyeli candır. Hala gitsin mi gitmesin mi... İktidar mezhep çatışması ve terör örgütleri üzerinden sürdürüyor.

G20 Zirvesi'nde kimyasal silahların kullanılıp kullanılmaması konusunu konuştuk. Kaç kişi öldü; 1500 kişi konvasyonel silahlarla öldürülen 120 bin kişi. 120 bin kişi konvasyonel silahlarla öldürülürken bu silahları

"IŞID'I ESAD DESTEKLİYOR"

Suriye'ye kim verdi, kimler gönderdi. Neden konuşmuyoruz.

Bugün bölgedeki tüm terör örgütleri Esed rejimine destek veriyor. DAEŞ Esed'i desteklemektedir. Esed DAEŞ'in petrolunü alıyor. PYD'yi de Esed destekliyor. Ama Kürtlere düşmandı Esed. Biz görüşürken kimlik kartı bile vermiyordu. Biz ona ver bunlar senin vatandaşın diyorduk, vermiyorduk.

Bu terör örgütleri Müslümanları katletmektedir. Bu örgütlerin katlettiği her masumun kanı onların da eline bulaşmaktadır.

Türkiye olumlu ilişkiler kuran herkes gibi Avrupa'da bundan olumlu kazanç sağlayacaktır. Türkiye'nin küresel düzeyde ortak olarak artıları ortadadır. biz yakın coğrafyamızda yaşanan tüm sorunlara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Dost ve kardeş toplumları da bu şekilde görmek istiyoruz.

Son 13 yılda ekonomik düzeyde durumumuz katlanarak artmıştır. Az gelişmiş ülkelerin kalkınma çabaları için özel çalışma yaptık.

ENERJİ DE ATILAN ADIMLAR

Enerji kalkınma alanındaki çalışmalarınızın başında yer alıyor. Enerjinin çeşitlendirilmesi şart. Türkiye 13 yıl önce çok fakirdi. Kaynakların olmayışından değil, devreye alınmamasından çok fakirdi. Enerji güvenliğinin sağlanmasında etkin işbirliği önemli.
Türkmen doğalgazı başta olmak üzere alternatif kaynakların da dahil edilmesi için çalışma yapıyoruz. Doğu Akdeniz, İran, Irak, Hazar bölgesiyle ilgili çalışmalarımız var. G20 kapsamında enerjiyi ön plana çıkaran ilk biz olduk.

Bir enerji toplantısı yaptık, niye, G20'de enerji olayını güçlü olarak ele alalım. Antalya eylem planı bu açıdan önemli. 3 temel kavram demiştik. 1- kapsayıcılık, 2- yatırımlar ve 3- uygulama.

İlk defa bu zirvede kadını ve genci başlık olarak ele aldık. KADIN20 ve GENÇ20... Kapsayıcılığı ana başlık yaptık. KOBİ'lere de el attık.

Şimdi Çin zirvesinde de yerini aldı. Uygulama... Nedir bu bunları takibi yapıyor muyuz?
80-100 trilyon arasında yatırımın gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşmesi... Bunun için de kamu özel işbirliğinin olmasıdır. Bunları gündeme taşımız bulunuyor. G20 olarak ortak hedefimiz. Güçlü, sürdürülebilir, küresel bir ülke hedeflemekteyiz.

Tabii ki enerjiyle ilgili olarak hiçbir şeyi boşa çıkarmamız lazım, esen rüzgardan enerji elde etmek zorundayız. Güneşten her alandan değerlendirme yapmak lazım.

SU MESELESİ

Suyumuz çok fazla değil ama buna rağmen sular akardı denizde buluşurduk. Biz söz ilan edilmişti. Su akar Türk bakar, şimdi bunu değiştirdik; Su akar Türk bakar dedik.
Yoğun bir şekilde HES'lere girdik. Aynı şekilde RES'lere yüklendik. Şimdi Güneş Enerji Sistemi'ne yükleniyoruz. Doğalgaz güzel ama siz üretmiyorsanız pahalı... Çok daha farklı konuma gelmiş bulunuyor.

Artık 2018 yılına kadar yüzde 2,1'lik büyüme hedefi için bir mekanizmaya da sahibiz. Yoğun bir şekilde üzerine gideceğiz. 2035 yılına kadar enerji ihtiyacı 48 trilyon dolar olarak belirlendi.

G20 ZİRVESİ

G20 büyüme hedefimize ulaşmak için yatırımların canlanma konusunda görüş birliği olduğunu bulduk. Israrla kamu ile özel sektör arasında bir iletişim sağlanması oldukça önemli.

G20'de ilk defa enerji bakanlarının yanı sıra tarım bakanları da katıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Çin 24 Savaş Uçağı İçin Rusya ile Anlaştı
 
Hakkari'nin 3 İlçesi Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
AK Parti Meclis Başkanı Adayını Açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinin ...
Erdoğan Çipras'ı Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ı ...
MHP'nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu
1 Kasım seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan MHP'de Meclis Başkanı adayı Yusuf Halaçoğlu oldu.
Erdoğan Hükümeti Kurma Görevini Davutoğlu'na Verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini Davutoğlu'na verdi.
 
 
TBMM'de 26. Yasama Dönemi Başladı
TBMM Genel Kurulu, 1 Kasım seçimlerinin ardından milletvekili yemin töreni ...
TBMM'de İlk Yemini Davutoğlu Edecek
TBMM'nin seçim sonrası yeni dönem için açılışlarında yemin törenleri illerin ...
Erdoğan Bugün Davutoğlu'nu Kabul Edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma süreci kapsamında Salı günü saat ...
Obama: Paris Saldırısıyla İlgili Bir İstihbarat Gelmedi
G20 zirvesinde konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Paris'i kana bulayan ...
 
 
Putin: IŞİD'i Destekleyen G20 Üyesi Ülkeler Var
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "IŞİD, 40 ülkeden finansal destek ...
Erdoğan G-20 Sonuç Bildirgesini Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 sonuç bildirgesini açıkladı.
26. Dönem Milletvekilleri Yarın Yemin Edecek
Yarın 26. Dönem milletvekilleri, 1. Yasama Yılı'nın açılışında Meclis'te yemin edecek.
Türk Akımı Projesi Çalışmaları Devam Edecek
Rusya ve Türkiye, Türk Akımı projesini gerçekleştirmek için çalışmalara ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya