Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Erdoğan :İşimize Bakacak Yolumuza Devam Edeceğiz
Erdoğan :İşimize Bakacak Yolumuza Devam Edeceğiz
 
Toplantının kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istişare ve değerlendirme toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi
 
6 Ekim 2019 Pazar - 21:35

Erdoğan iki gün boyunca süren toplantıda yeni yasama döneminin gündemiyle ilgili izahat verildiğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin birinci yıl değerlendirmesine ilişkin sunum yaptığını, Adalet, İçişleri, Dışişleri, Hazine ve Maliye bakanlarının da kendi alanlarıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştığını anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 milletvekiliyle birebir görüşme yaptığını, bazı şehirlerle ilgili soruları cevaplama imkânı bulduğunu ifade ederek, aldığı notlara ilişkin çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
“İŞİMİZE BAKACAK, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ, ÇÜNKÜ BİZİM YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tecrübeyle sabit ki biz milletimize sürekli olarak hakikatleri anlatmaz, doğruları göstermez, hizmetlerimizi kayıtlara geçirmezsek, yalan ve iftira dalgaları her tarafı işgal ediyor. Buradaki çalışmalarımızda da şunu gördüm: Fitne bayağı egemen ve fitnenin egemen olduğu yerden de ne hayır çıkar, ne bereket çıkar. Bu bakımdan yapmamız gereken bir şey var, işimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz, çünkü bizim yapacağımız çok şey var” şeklinde konuştu.
Türkiye’de, AK Parti ve şahsına yönelik her türlü yalanı, iftirayı üreten bir mekanizma ile bunun alçısı bir kesimin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu düşmanlığın asıl sebebinin, dünkü konuşmamda ifade ettiğim medeniyet davamız, asıl hedefinin de milletimizin tarihi, kültürü, değerleri olduğunu biliyoruz. AK Parti’ye saldırıların gayesi, yerine bir başka partiyi ikame etmek değil, temsil ettiği değerleri tümden yıkmaktır. Bu bakımdan verdiğimiz mücadele kendimiz için değil, milletimiz adınadır. İçinden geçtiğimiz dönemin gerçeği şudur: AK Parti ne kadar güçlü olursa ülkemiz de o kadar güçlüdür. Buna karşılık AK Parti’nin zayıflaması demek, Allah göstermesin, Türkiye’nin savunmasının zayıflaması demektir” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’de çok partili siyasi hayat döneminde AK Parti kadar kesintisiz ve uzun süre iktidarda kalan başka bir parti bulunmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin elde ettiği seçim başarılarını sıraladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi halk oylamasının da yüzde 51,5 oy oranıyla kabul edildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Şimdi birileri ne diyor hâlâ? Bunu değiştirelim. Ya neyi değiştiriyorsun. Bu millet yüzde 51,5’la bu yeni sistemi ne yapmış, onaylamış, kabul etmiş. Neyi kime soruyorsun? Biz millete sorduk. Arkada egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, bu yazacak. Sen egemenliğin bir defa kayıtsız şartsız millete ait olduğunu kabul etmiyorsun ki. Senin dünyanda, senin kitabında egemenlik kayıtsız şartsız malum çevrelere, dağdakilere aittir, onlarla omuz omuza gezersin ve ondan sonra da aldığın oyla bak seçim kazandık dersin. Yok, bunu kimse yutmaz. 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanlığında yüzde 52,6 oy oranı elde ederken, Cumhur İttifakı olarak yüzde 53,7 ve AK Parti olarak da yüzde 42,6 oy oranı elde ettik.”
“GEÇMİŞE HESAPLAŞMA GAYESİYLE BAKMAK ÜLKEMİZE HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMAZ”
AK Parti’nin girdiği tüm milletvekili ve mahallî idareler seçimlerinde genel seviyesinin gerisine düşmediğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette milletvekilliği ve belediye başkanlığı olarak kaybettiğimiz her yerin muhasebesini yapacak, gereken tedbirleri alacağız. Fakat evvela ortada asla bir başarısızlık, telafi edilemeyecek bir yıkım olmadığını önce kendimiz kabul edeceğiz, sonra da bunu milletimize anlatacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin daima geleceğe bakan bir parti olduğunu vurgulayarak, “Geçmişe ders almak niyetiyle değil de hesaplaşma gayesiyle bakmak, bize de ülkemize de hiçbir şey kazandırmaz. Böyle bir tavır sadece enerjimizin ve zamanımızın boşa harcanmasına yol açar. Sizlerden ve tüm arkadaşlarımdan ricam, artık bu tartışmaları bir kenara bırakıp 7. Olağan Kongre sürecimizle partimizi daha da güçlendirmeye, 2023’e hazırlanmaya odaklanmamızdır. Milletimiz AK Parti’den kendi iç meseleleriyle uğraşmasını değil, ülkemize daha büyük hizmetler kazandırmasını bekliyor” diye konuştu.
“GÖĞÜSLEYİP BOŞA ÇIKARDIĞIMIZ HER SALDIRI ÜLKEMİZİ DAHA DA GÜÇLÜ HÂLE GETİRDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye gelecek çeyrek asrının, yarım asrının inşallah belirleyicisi olacak bir dönemden geçiyor. Yaklaşık 6 yıldır ülkemize yönelen gizli-açık saldırılar milletimizi belki yıkamadı, ama yordu. Buna karşılık üstesinden geldiğimiz her sorun, göğüsleyip boşa çıkardığımız her saldırı ülkemizi daha da güçlü hâle getirmiştir. Bugün Türkiye’ye herhangi bir alanda zarar vermeye çalışmanın maliyeti düne göre katbekat fazladır” değerlendirmesinde bulundu.
Eski Türkiye’yi diledikleri gibi yönlendirmeyi, diledikleri gibi hırpalamayı alışkanlık hâline getirenlerin hâlâ aynı heveslere kapıldığı uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığımız sıkıntıları, acıları, ödediğimiz bedelleri unutmadık, ama bunlar bizim moralimizi bozmak yerine azmimizi kamçıladı. Ne vesayetçilere, ne darbecilere, ne terör örgütlerine, ne de iç-dış siyasi ve ekonomik tetikçilere eyvallah etmedik” dedi.
Türkiye’nin içinden geçtiği bu kritik dönemde mümkün olduğu kadar yapıcı, kucaklayıcı, pozitif gündemli bir siyaset izlemeye çalıştıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar eser siyaseti yaptıklarını, yalandan ve iftiradan Allah’a sığınarak millete karşı daima açık yürekli, açık sözlü olmaya gayret ettiklerini söyledi.
“AK Parti milletimizin tek umudu olma vasfını koruyor, bundan hiçbir endişeniz olmasın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’nin demokraside ve ekonomide gerçekleştireceği yeni hizmetleri sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.
“SURİYE’DE GÜVENLİ BÖLGE KURULMASINI BİZ İSTEDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında güvenli bölge tesis etme fikrinin ABD’nin fikri olduğu yönündeki bazı değerlendirmeleri hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bunlar geçmişi, şurada yani kısa 5-10 seneyi bile okumaktan aciz zavallılar, bu ana muhalefetin atıkları böyle, bunlara da televizyonlarda bu imkânları veriyorlar. Bir defa Sayın Obama döneminde bunları masalarda nasıl konuştuk, onlara güvenli bölgeyi nasıl teklif ettik, nerelerinin güvenli bölge olabileceğini söyleyen şahsım. Ve Sayın Trump döneminde aynı şekilde ve daha sonra Trump bizim dediğimiz noktaya geldi ve ardından da Fırat’ın doğusundan çekilmeyi gündeme getirdi, ama gündeme getirmeye rağmen Sayın Trump’ın yanındakiler bu talimata hâlâ uymuş değiller. Ve ne yazık ki, PKK-PYD-YPG gibi terör örgütleri burada cirit atıyorlar. Irak üzerinden buralara gelen 30 bin tır silah yüklü, mühimmat, araç gereç yüklü bütün bu araçlar kime geliyor, niçin geliyor? Bunun hesabını herhâlde sormak bizim hakkımızdır. Zira burada 911 kilometre bu sınır boyu bize ait, biz burada sınırız, ona göre de bütün hesabımızı yapmak durumundayız, tedbirimizi buna göre almak durumundayız. Ve güvenli bölge olarak söylediğimiz ve haritada da çizip gösterdiğimiz yerler ve Sayın Trump’ın 20 mil diyerek ifade ettiği o 30-32 kilometrelik o derinlik, onun üzerinde yaptığımız çalışmalar, hizmetler, hepsi bizim bu bölgede durumumuzun ne olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Bunu bilmeyecek kadar bunlar aciz ve zavallı.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerlerine düşenin en iyi hazırlıkları yapıp, yola devam etmek olduğunu belirterek, “Kalpleri kararmış, dilleri çatallaşmış, yüzleri kalınlaşmış olanları önce Allah’a, sonra milletimize havale ediyoruz. Biz işimize bakacağız, Türkiye için ne yapabiliriz, ona bakacağız. Milletimizin gönlündeki yerimizi nasıl güçlendiririz, ona bakacağız” ifadelerini kullandı.
Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın Tefvizname isimli eserinden bir bölüm okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, Rabbimizin tüm işlerimizde ne eylerse güzel eyleyeceğine tüm kalbimizle inanıyor, iman ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Thomas Cook’dan alacaklı firmalara kredi için istenen belgeler
 
Sosyal medyada fenomen Sahar Tabar tutuklandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan'dan AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
Pençe Harekatları'nda 129 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe Harekatları'nda terör örgütlerine yönelik operasyonlar kararlılıkla devam ediyor.
Erdoğan “Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı tamamen kaldırmak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen, MİLGEM ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazileri kabul etti
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleşen kabül Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşti
 
 
Pençe-3 Harekâtı Başarıyla Sürdürülüyor
MSB Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı
Bakan Albayrak: Faiz kararının etkilerini hep birlikde göreceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda ...
Erdoğan'dan şehit ailelerine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, şehit vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ...
Erdoğan “Türkiye’yi 81 vilayetinin tamamıyla ekonomide şaha kaldırmanın peşindeyiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ...
 
 
Erdoğan :“Halep nasıl yok olduysa İdlib de yavaş yavaş yok oluyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya Başbakanı Babis ile düzenlediği ortak basın ...
Erdoğan Balık Sezonu 'Vira bismillah' diyerek açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019-2020 su ürünleri av sezonunun ...
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ...
General atamaları Resmi Gazete'de Yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2 tümgeneral ve 4 tuğgeneralin atamaları ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya