Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Erdoğan, Kızılcahamam’da Vatandaşlara Seslendi
Erdoğan, Kızılcahamam’da Vatandaşlara Seslendi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Artık benim vatandaşım istediği hastaneye gidiyor, istediği hizmeti alıyor, istediği eczaneye gidip ilacını rahatlıkla alabiliyor. Hiçbir kapı kendisine kapanmıyor, kapanamaz, kapanmayacak'' dedi.
 
17 Ekim 2010 Pazar - 09:35

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam Belediyesi Düğün Salonunda vatandaşlara seslendi. Salona gelişinde aynı binada düğün yapan Ramazan-Neşe Bülbül çiftini gören Erdoğan, çifti tebrik ederek, geline bilezik taktı. 

Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin durumunu müzakere etmek, bundan sonra atılacak adımlara karar vermek için her sene iki kere milletvekilleri ile istişare toplantılarını yaptıklarını söyledi. 

Bugün yaptığı açılış konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in sunum yaptığını, milletvekillerinin sorularına cevap verdiğini anlatan Erdoğan, yarın da tüm milletvekillerinin bakanlara sorular yönelteceğini, kendisinin de adeta moderatörlük yapacağını söyledi. 

''Danışan dağlar aşar, danışmayan düz yolda şaşar'' şeklindeki atasözü ile Pir Sultan Abdal'ın ''Ne kadar bilsen de bilene danış, danışan dağları aşar mı aşar, danışmadan yola gitse bir kişi, yorulur yollardan şaşar mı şaşar'' sözlerini hatırlatan Erdoğan, ''Mesele bu. İşin inceliği bu, hassasiyet bu. Şimdi yola çıktık. Bunca zamandır yürüdük yürüdük ve 12 Eylüle geldik'' diye konuştu. 

Kızılcahamam'ın 12 Eylüldeki halk oylamasında farklı bir refleks ortaya koyduğunu, merkez ve ilçelerin ortalamasında yüzde 75 ''evet'', yüzde 25 ''hayır'' çıktığını belirten Erdoğan, sonuçlardan ötürü Kızılcahamam halkına teşekkür etti. Kızılcahamamlıların ileri demokrasiye ve özgürlüklere ''evet'', darbe anayasasına ''hayır'' dediğini ifade eden Erdoğan, halkın sivil anayasa, milletin anayasası isteğini ortaya koyduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, milletin anayasasıyla ilgili uyum yasalarını çıkarma çalışmaları başlattıklarını kaydetti. 
     
''TURİZMDE FARKLI BİR PATLAMAYI GERÇEKLEŞTİRMESİ GEREKİR''

Kızılcahamam'ın doğal, termal güzellikleriyle farklı bir yer olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Bu güzelliklerin olduğu böyle bir ilçemizin inanıyorum ki turizmde çok daha farklı bir patlamayı gerçekleştirmesi gerekir. Onun için de şu anda atılmış bazı adımlar var'' dedi. 

Erdoğan, Belediye Başkanı Coşkun Ünal'dan brifing aldığını belirterek, bugüne kadar eğitimden sağlığa attıkları ve atacakları adımlar üzerinde durduklarını söyledi. 

Göreve geldiklerinde Kızılcahamam'da 24 olan derslik sayısını 110'a çıkardıklarını, ayrıca aile hekimliğine geçildiğini ve yedi hekimin aile hekimi olarak görev yaptığını anlatan Erdoğan, devlet hastanesine fizik tedavi ünitesi, jakuzi ve buhar odasının yapılmasının atılan diğer adımlar olduğunu belirtti. 

Erdoğan, asıl beklentinin doğalgaz noktasında olduğunu bildiğini belirterek, ''Malum doğalgaz özelleştirmede ve özelleştirmede olması hasebiyle şu anda teklifler alındı, ihalesi yapıldı. Şimdi ihaleyi hangi firma alırsa o firmaya Ankara'nın doğalgaz bağlanmayan Kızılcahamam, Şereflikoçhisar gibi ilçelerini de onun kapsamına almak üzere kendilerine vereceğiz. Şebekelerin döşenmesini, bu imtiyazı almış olan, ihaleyi kazanan firma yapacak'' diye konuştu. 

TOKİ çalışmalarına değinen Erdoğan, 298 konutun yüzde 98'inin tamamlandığını, kısa süre sonra sahiplerine teslim edileceğini söyledi. 
     
''İKTİDARIMIZDA ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İL KALMADI''

Bir vatandaşın ''ilçeye üniversite yapılmasını'' istemesi üzerine Erdoğan, Kızılcahamam için üniversitenin lüks olacağını, Kızılcahamam'ın üniversiteyi kaldırmayacağını ifade etti. 
    
Erdoğan, şöyle konuştu: 
    
''Biz hiçbir iktidara benzemeyiz. Bizim iktidarımızda üniversitesi olmayan il kalmadı, hepsine üniversiteyi getirdik. Fakülteleri, meslek yüksekokullarını da açtık, açıyoruz. Kızılcahamam ile ilgili olarak da yine Ankara'daki üniversitelerin, sağlığa yönelik veya daha farklı bir konuda fakülte veya sağlık meslek yüksek okulu gibi bu tür adımlar atma kararını eğer herhangi bir üniversite bizden isterse bu zaten meclis kararı gerektirmiyor, Bakanlar Kurulu olarak böyle bir adımı zaten atarız. Bu konuda sıkıntı yok. Fakat bir şeyi bilmenizi istiyorum. Biz ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız, yeter ki Ankara, Gazi mi ister, Hacettepe mi ister, Ankara Üniversitesi mi ister, hangisinden böyle bir talep gelirse biz hemen buna yardımcı oluruz. Hatta ilgili arkadaşlarımıza siz de zaten bölge milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcılarım, Bakanım Ankara Milletvekili olarak buradalar. Kendileri bu üniversitelerin rektörleriyle görüşerek, Kızılcahamam'a hangisi uygun düşerse bu konuyla ilgili adımı atar ve kararı çıkarırız. Ama bu karar çıkarken tabii ki üniversite buradaki fakülte için hemen yer ister onu da söyleyeyim. Der ki 'hani bina nerede'. Onun için Kızılcahamamlı iş adamlarının da ellerini ceplerine atmaları lazım. Bunları inşallah rektörlerle görüşürüz ve ona göre de inşallah planlama yaparız.'' 

''OLMAYAN ŞEYLER BU DÖNEMDE GERÇEKLEŞTİ'' 

İlçe merkezinde 300 kişilik öğrenci yurdu için kamulaştırma yaptıklarını, Kızılcahamam Lisesi'nin Anadolu Öğretmen Lisesi'ne dönüştürüldüğünü, özel idare tarafından okul öncesi eğitim kurumu için arsa temini yapıldığını belirten Erdoğan, özellikle köylerin ihtiyaçlarını temin için yapılan yatırımların, bundan sonra ihtiyaç tespiti ile artarak devam edeceğini söyledi. 
    
Erdoğan, şunları kaydetti: 
    
''Özellikle eğitimde olmayan şeyler bu dönemde gerçekleşti. Şu anda ilköğretimde, ortaöğretimde kız-erkek öğrencilere eğitim yardımı parasal olarak her ay yapılıyor. Aynı şekilde kitaplar kız-erkek, fakir-zengin ayrımı yapılmaksızın herkese ücretsiz verildi, veriliyor. Buralarda da ayrım olmayacak. Sağlıkta artık benim vatandaşım istediği hastaneye gidiyor, istediği hizmeti alıyor, istediği eczaneye gidip ilacını rahatlıkla alabiliyor. Hiçbir kapı kendisine kapanmıyor, kapanamaz, kapanmayacak. Adalette, emniyette kararlı adımları atıyoruz. Enerjide aynı şekilde... Tarımla ilgili attığımız adımlar ortada. Bundan sonra da bu adımları kararlı şekilde atacağız. 
    
Türkiye artık kabına sağmıyor. Türkiye artık 780 bin kilometrekarenin içinde yaşayan bir ülke değil. Türkiye artık bir dünya ülkesi, gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülke. Zira biz güçlü bir tarihin mensuplarıyız, evlatlarıyız. Bize yakışan neyse onu yapmaya mecburuz. Şu anda onu yapıyoruz, ama sizinle beraber. 
    
Bu kadar kısa zamanda 24 saat içinde dün akşam hemen bir anda buraya gelişiniz sebebiyle sizlere teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğinizi Allah daim etsin. Ama sizden bir şey istiyorum: 8 ay sonra seçim var, 'durmak yok yola devam' diyoruz. İnşallah daha çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız, el ele vereceğiz, daha güçlü şekilde ülkemizi yarınlara hazırlayacağız. Çünkü bize bu yetmiyor, yeniden büyük Türkiye'yi tarihte olduğu gibi kuruyoruz, hep birlikte kuracağız.'' 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Akaydın’dan ‘Kusturica’ Açıklaması
 
Büyükanıt: Darbe Düşünmek Delilik
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Vecdi Gönül Amerika’da
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD'nin başkenti Washington'a geldi.
Tunceli’de Operasyon Devam Ediyor
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmanın ...
HSYK'da Yeni Üyeleri Bugün Kesinleşiyor
HSYK’nın yeni üyeleri bugün yapılacak seçimle belirlenecek. Adli ve idari ...
Düğün Yolunda Trafik Kazası: 3 Ölü, 4 Yaralı
Aksaray'dan Kızılkaya köyüne düğüne giden kişilerin de bulunduğu otomobil ...
 
 
Erzincan’da Yük Treni Vagonları Raydan Çıktı
Erzincan'da henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yük trenine ait 16 vagon raydan çıktı.
Büyükanıt: Darbeyi hissetmedim
Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, görev yaptığı dönemde darbe ...
70 Bin 281 Kontenjan Dolmadı
Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılan ek yerleştirme sonuçları açıklandı. ...
Başbakan Erdoğan’dan Kızılcahamam Mesajları
AK Parti 16. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip ...
 
 
Yağışlı Hava Patates Hasadını Etkiledi
Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, son dönemdeki yağışlı hava nedeniyle ...
Ordu'da Kivi Bahçesi Yarışması
Ordu'da fındıktan sonra önemli bir gelir kaynağı olarak dikkat çeken kivi ...
Yeni ÖSYM Pazartesi Milli Eğitim’de
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM'nin ...
Müsteşara göre ‘kızıl’ ama zehir değil
Çevre Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akcan, 1 ay içinde Karadeniz’e ulaşacak ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya