Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
 
Bu Buluşma öncesi yapılan törende Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.
 
19 Kasım 2018 Pazartesi - 22:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz altından geçen kısmının tamamlanması töreni nedeniyle Türkiye’de bulunan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mabeyn Köşkü’nde bir araya geldi.
Bu Buluşma öncesi yapılan törende Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TürkAkım Projesi deniz bölümünün tamamlanması töreninde yaptığı konuşmada, “TürkAkım, Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz hem de bölgemizdeki enerji jeopolitiği bakımından tarihî nitelikte bir projedir” dedi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve heyet üyelerini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, TürkAkım doğal gaz boru hattının, Karadeniz’in altından geçen bölümünün tamamlanarak Türkiye topraklarına ulaşmasının sevincini yaşadıklarını kaydetti.
“TÜRKAKIM’IN KOMŞULARIMIZ VE ÇEVRE AÇISINDAN PEK ÇOK AVANTAJI VAR”
“TürkAkım, Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz hem de bölgemizdeki enerji jeopolitiği bakımından tarihî nitelikte bir projedir” sözleriyle gerçekleştirilen işin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya kara kesimi, deniz kesimi ve Türkiye kara kesimi olmak üzere üç bölümden teşekkül projenin 2019 yılında yapılacak testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacağını ifade etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yılda 31,5 milyar metreküp doğal gaz taşıyacak TürkAkım Projesi’nin sadece ülkemiz ve milletimiz açısından değil, komşularımız ve çevre açısından da pek çok avantajı bulunuyor. Buradan gelecek doğal gazın en az yarısını Avrupa’ya aktarmayı planlıyoruz. Ülkemiz içinde ise İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi kritik üretim ve ihracat merkezlerimiz yeni bir tedarik hattına kavuşacaklar. Böylece Türkiye, transit risklere maruz kalmadan, hem kendisinin hem de Avrupa ülkelerinin doğal gaz taleplerini karşılayabilecektir.”
“TÜRKAKIM’LA ENERJİ SEKTÖRÜNÜN ÇITASINI YUKARIYA TAŞIDIK”
Teknik açıdan zorlu bir projeyi yüksek güvenilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik standartlarıyla hayata geçirerek, sektörün çıtasını daha yukarı taşıdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel enerji piyasalarında doğal gazın öneminin ve arz güvenliğinin giderek artığına işaret etti ve “Burada önemli olan enerji projelerinin ekonomik olarak hayata geçirilebilir olmasıdır. Ülkelerin kendi şartları doğrultusunda doğal gazı nereden ve nasıl temin edecekleriyle ilgili kararlarına saygı duyulmalıdır. Devletlerin egemenlik haklarını ihlal edecek, kendi vatandaşlarına hizmet vermelerinin önüne geçecek baskıların, hiç kimseye faydası olmayacaktır” dedi.
“RUSYA, GÜVENİLİR BİR DOST VE ÖNEMLİ BİR DOĞAL GAZ TEDARİKÇİSİDİR”
“Bizim için Rusya Federasyonu, uzun vadeli iş birliği yapabileceğimiz güvenilir bir dost ve bu projedeki gibi önemli bir doğal gaz tedarikçisidir. Türkiye, Rusya’dan 1987 yılından bu yana toplam 387 milyar metreküplük doğal gaz alım gerçekleştirmiştir” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  uzun yıllar ve sınamalar neticesinde perçinlenen Türk-Rus dostluğunun, her iki tarafın da menfaatine sonuçlara vesile olduğunu ifade etti. Rusya ile ikili münasebetlerin çerçevesini hiçbir zaman diğer ülkelerin taleplerine veya dayatmalarına göre belirlemediklerine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daima Rusya ile uzun vadeli iş birlikleri kurmanın çabası içinde olduk. Hem bölgemizde hem de küresel alanda hakkın, adaletin, barışın ve istikrarın temini için Rus dostlarımızla birlikte çaba gösterdik. Bu ortak duruşumuzun, özellikle komşumuz Suriye’deki çatışmalardan kaynaklanan insani krizin hafifletilmesinde önemli katkılarını gördük”
“RUSYA İLE TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 30 ORANINDA ARTTI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu ile iş birliğinin çok geniş bir yelpazede ilerlediğini söyleyerek şöyle devam etti: “TürkAkım yanında, Nisan ayı başında temelini attığımız Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesini de Rusya ile beraber hayata geçiriyoruz. Birbirilerini tamamlayan ekonomiler olmamızdan da faydalanarak ikili ticaretimizi geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimizde yüzde 30’luk artış sağladık, hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmaktır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ve Rusya’nın karşılıklı yatırımlarının Akkuyu Projesi hariç 10’ar milyar doların üzerinde olduğunu dile getirerek turizmde bu yılın ilk 9 ayında 5,1 milyon Rus turisti ağırlayarak yeni bir rekora daha imza atıldığını sözlerine ekledi.
2019 yılının, iki ülke arasında karşılıklı olarak, kültür ve turizm yılı olarak kutlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek yıl gerçekleştirilecek etkinliklerin iki ülke halkının birbirlerini daha da iyi tanımalarına vesile olacağını belirtti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda TürkAkım Projesi’nin kısa sürede bu aşamalara gelmesinde emeği olan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’e teşekkür ederek, “Sayın Putin ve Rus halkıyla dayanışmamızın ülkelerimiz için daha büyük projelerin, daha büyük müjdelerin habercisi olacağına inanıyorum” dedi.
RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN: “HEDEF 100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ”
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak istediklerini belirterek, "Rusya ve Türkiye olarak enerji alanında iş birliğini uzun yıllar boyunca çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. TürkAkım Projesi'nin önemine değinen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin sözlerini şöyle sürdürdü: “TürkAkım, Türkiye'yi önemli bir doğal gaz merkezi hâline getirecek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin konumuna da olumlu etki yapacaktır. İki ülke arasında güven olmadan böyle bir projeyi gerçekleştirmek mümkün değil. Sayın Erdoğan'a derin, içten şükranlarımı sunmak istiyorum, gösterdiği siyasi irade, cesareti için teşekkür etmek istiyorum. İnanıyoruz ki bu projenin tamamı, 2019 yılına kadar tamamlanacaktır. En çevre dostu, en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Artan rekabet koşullarında böyle siyasi irade, cesaret olmadan böyle bir proje gerçekleştirmek mümkün olmaz.”
Konuşmaların ardından, TürkAkım Projesi'nin deniz bölümüne döşenecek son boru, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla indirildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Akaryakıt Zammı Fransada Sokak Çatışmalarına Sebebe Oldu
 
İl Başkanı Taş :Büyükşehir Adayımız Menderes Türel
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 Yılı Mevlid-i Nebi haftası Açılışına Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gecesi idrak edilecek Mevlid gecesini ...
Mustafa Sarıgül Şişli'yi Kazanmak İçin Gece Gündüz Çalışıyor
Mart ayındaki yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ü Anma Töreninde Konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan :“Kültür ve Medeniyetini Sürekli İleriye Taşıyan Bir Milletin Mensuplarıyız
Erdoğan “Biz sadece bir coğrafyadan bir başkasına gitmekle kalmamış, aynı ...
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Tivnikli’nin cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Eksim Yatırım Holding Yönetim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Tivnikli’nin cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Eksim Yatırım Holding Yönetim ...
Eskişehir Ocaklar ve Erenler Buluşmasına Büyük İlgi
Horasan'dan Anadolu'ya Hacı Bektaşi Veliden Şücaaddin Veliye Eskişehir ...
Emine Erdoğan: “Gelecek nesillere, kaynakları tükenmiş bir dünya bırakamayız”
Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik ...
 
 
Mehmet Kesim Yazdı :Menderes Türel AK Partinin İstanbul Adayı Olabilir mi ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Yaklaşan Mahalli Seçimler öncesi Partiler ...
Eskişehir Ocaklar ve Erenler Buluşması 3 Kasımda
Horasan'dan Anadolu'ya Hacı Bektaşi Veliden Şücaaddin Veliye Eskişehir ...
İstanbul Havalimanın'da Çifte Kutlama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı’nın ...
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya