Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Erdoğan: Türkiye Güçlü Bir Ülke
Erdoğan: Türkiye Güçlü Bir Ülke
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Ya bu ülkeyi tamamen terk edip gidecekler yada bu işi bitireceğiz. Tek terörist kalmayacak." diyerek terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.
 
12 Ocak 2018 Cuma - 00:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı belediyelerin kendi inisiyatifleriyle muhtarlık binaları yaptığını ancak çoğu mahallede muhtarlık binasının olmadığına değinerek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararını aldık. Kaymakamlar toplantısından sonra bunu karara bağladık. Valiliklere ve kaymakamlıklara tahsis edilecek. Valiliklerimiz muhtarlık hizmet binalarını inşa edecek. Bu muhtarlık binaları süratle yapılacak. Muhtarlıklarımızında kurumsal olarak bir kimliği olmuş olacak. Hayırlı olsun. Sizlerden tek bir isteğimiz var o da mahallenize en güzel hizmetinizi yapmanızdır."

 "Menderes'i idama götürenlere bu millet hakkını helal etmeyecektir"

"Türkiye sıradan bir ülke değil. Çadır devleti hiç değil. Türkiye güçlü bir ülke." diyen Cumhurbaşkanı şunları aktardı:

"Tüm baskılara tehditlere hilelere rağmen sandıktan çıkan irade üstün gelmiştir. Vesayetin yetersiz kaldığı dönemlerde darbeler devreye girmiştir. Menderes'i uydurma delillerle idama götürenlere bu millet hiçbir zaman hakkını helal etmeyecektir. 28 Şubat cuntacılarının kurdukları tuzakları birer birer bozduk." 

"MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılması..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılı Kasım ayından itibaren inşa ettikleri istikrar ve güven ikliminin üzerine adeta titreyerek Türkiye'yi bugünlere getirdiklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin 2011 seçimlerinin ardından tarihinin en büyük yatırım, büyüme, ihracat, yurt dışı hamlesine girmişken bir anda yoğun bir saldırı dalgasının içinde bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılması, eğer MİT Müsteşarı ifadeyi verseydi ve tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum ama kendisine söyledim, kendisine 'Kesinlikle gitmeyeceksin' dedim. Yardımcılarıyla ilgili 'Yardımcılarını da göndermeyeceksin' dedim. 'Eğer polis gelir de seni almak isterse senin güvenlikçilerine talimat ver, polisi de içeri sokmayacaklar.' dedim. Düşünebiliyor musunuz? Ülkede kim, kimle, neyin mücadelesini veriyor. Kimle verdik bu mücadeleyi? İşte o günün FETÖ yargısıyla verdik bu mücadeleyi. Çünkü FETÖ yargısı, bu milletin evlatlarını birbiriyle vuruşturuyordu." dedi. 

"Ya bu ülkeyi tamamen terk edip gidecekler yada bu işi bitireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gezi olayları, MİT tırları kumpası ardı ardına sıralandı. Bu saldırıların hiçbirine eyvallah etmedik, aslanlar gibi mücadeleyi verdik. Milletimiz de oyunu bozdu. Her türlü desteği verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi milletimizin bir meydan okumasıydı. Bizi yenemeyeceğini görenler terör örgütlerini harekete geçirdiler. Çukur eylemleri ile ülkeyi bölmeye, seçim sonuçları üzerinden siyaseti felç etmeye kalktılar." ifadelerini kullandı.  

Türkiye'nin verdiği mücadelenin adının tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olduğunu vurgulayan Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık mesajını şu sözlerle verdi:

"80 milyon biz tek milletiz. Bunu bölmeye çalışanlar karşısında hep birlikte bizi bulur. Şuanda bizim askerimiz polisimiz jandarmamız bütün bölgelerde her yerde varmı? Var. Tendürek'te, Kato'da, Cudi'de, Kandil'de var mı? Var. Olacağız. Nereden en ufak bir yanlış oluyorda tehdit geliyorsa F16 oluruz tanklarımızla toplarımızla inlerimize kadar gireriz giriyoruz. Geçti artık onlar haftada 50-100 gidiyorlar. Ya bu ülkeyi tamamen terk edip gidecekler yada bu işi bitireceğiz. Tek terörist kalmayacak."

 
"Böyle stratejik ortaklık olmaz"

ABD'nin terör örgütlerine destek vermesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'cülerde gidecek. Bunlarda her numara var. Gizli oda yapmışlar özel görüşme yapıyorlar. Bunların ağasıda başıda Pensilvanya'da onun arkasındaki bölmede de ABD var. ABD bizden terörist istiyor 12 tane terörist verdik 15 yıl içerisinde. Ama biz bu teröristi istiyoruz vermiyor. Sudan uydurma tabirler. Sen bunu vermiyorsan sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman o teröristi alamazsın. Müslüman bir yılan deliğinden bir kere sokulur ikinci defa hayır. Böyle stratejik ortaklık olmaz. Bir taraftan ortağız diyeceksin PYD/YPG'ye silahlandırma yapacaksın. Sen onların başındakileri dinliyorsun. Böyle ortaklık olurmu?" diye konuştu. 

"Benim kurmay subayımda ayrı bir cambaz"

Erdoğan, kendi kurmay subayının cezaevinden çıkabilmek için başvurduğu yöntemi de anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Kollarımızı paçalarımızı sıvayarak biz bu azimle yeni istiklal harbimizi savunmadan taarruza dönüştürdük. Güvenlik güçleri açtıkları çukurlara gömdü. En hain yöntemi devreye soktular.15 Temmuz gecesi ordumuzun içine sinsice sokulmuş bir grup darbe girişimini başlattı. Milletimiz omuz omuza verip bu ihanet girişimini başarısızlığa uğrattık. FETÖ ihanet çetesinin mensuplarını yargının önüne çıkarıyoruz. FETÖ'cü alçaklar masumla suçluyu birbirine karıştırırak akla hayale gelmeyecek yollara başvurdular. Benim kurmay subayımda ayrı bir cambaz. Psikiyatrik vaka olduğuna dair rapor uydurmuş. Cezaevinden çıkabilmek için bu yollara başvurdu. Biz bunlarıda birer birer ayrıştırarak masumları ve suçluları ayırarak bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız."

"Sabrımız giderek azalıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör koridorunda yeni devlet oluşturmak isteyenleri,"Başkalarının 2.,3. vatanları olabilir. Bizim yok o yüzden bu vatana sahip çıkacağız. Birilerinin ısrarla burnumuzun dibinde terör koridori inşa etmesinde sabrımız giderek azalıyor. Bu yolların giderek daha çok kapandığını geriye tek bir çarenin kaldığını görüyoruz. Suriye'de kurulan düzenin amacı açığa çıkıyor. Verilen sözlerin tutulmamasına, gözümüzün içine bakıla bakıla yalan söylenmesine daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz." sözleriyle uyardı.  

 
 
Türkiye'nin 200 yıldır dört bir yandan üzerine üşüşen leş kargalarına rağmen hala dimdik ayakta kalabilmiş bir ülke olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı,"Fırat Kalkanı adımını tüm sınırlarımız boyunca genişletecek güce ve iradeye sahibiz. Türkiye hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir ülke değildir. Karşınızda ne Osmanlı'nın hasta adamı, ne cumhuriyetin çömez devleti, ne 1970'lerin güçsüz Türkiye'si var. Türkiye Amerikanın bölgemizdeki tutarsız politikalarının makasına getirilebilecek bir ülke hiç değildir. Türkiye Avrupa Birliğinin bölgemizdeki gelişmeler karşısında sergilediği kifayetsizliğin bedelini ödemek zorunda olan bir ülke de değildir." dedi. 

"Diyoruz ki hodri meydan"

Suriye sınırında yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, "Artık karşınızda Cumhurbaşkanı'ndan muhtarına 2023 hedeflerine kitlenmiş, 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. Artık karşınızda ya olacağız ya öleceğiz diyen bir millet var. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Bize bedel ödetmekten söz edenlere diyoruz ki hodri meydan. Biz istiklal marşımıız mürekkep ile değil kanımız ile yazmış bir milletiz. Suriye'nin kuzeyinde terör koridori oluşturmak isteyenler oralar Misak-ı Milli sınırlarımız içindedir. Oralarda öyle devlet kurmaya tevessül edenler avucunu yalar avucunu. Kimse orada yeni bir devlet kurma hevesi içerisine girmesin kararlılığımız tamdır." diye konuştu.  

Kaynak: TRT Haber

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Trump Sorgulanacağı İddialarına Cevap Verdi
 
2 Asker Daha FETÖ'cüyüm Diyerek Teslim Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Çavuşoğlu'ndan İdlib Açıklaması
İdlib'deki olaylarla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ...
Muhtaç Ailelere Kömür Yardımı
Muhtaç ailelere kömür yardımı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Diyarbakır'da 69 Köyde Sokağa Çıkma Yasağı
Diyarbakır'da 17 köy ve 52 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
İçişleri Bakanlığı 1 Haftalık Operasyonlarla İlgili Açıklama Yaptı
Son bir haftada düzenlenen operasyonlarda, 17 terörist etkisiz hale getirildi. ...
 
 
Anayasa Mahkemesi Müftülere Nikah Yetkisini İnceleyecek
Anayasa Mahkemesi, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin ...
Münir Özkul'a Veda
Evinde 93 yaşında vefat eden geleneksel Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden,Yeşilçam'ın ...
Erdoğan: Gerekirse Biz de ABD'ye Karşı Dava Açarız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Yıldırım'dan İnceleme Talimatı
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Maltepe'de bir babanın 2 ve 4 yaşındaki ...
 
 
Hüseyin Kaya Yazdı İki Dava Arkadaşı Fransa Yolunda
Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Hüseyin Kaya İki Dava Arkadaşı ...
İçişleri Bakanlığı'ndan Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar Kararı
İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Parti'li Beşiktaş Belediye Başkanı ...
Halkbank'tan Atilla Açıklaması
Halkbank, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Hakan Atilla davasındaki karar ...
İlk Sondaj Gemimiz Kocaeli Limanı'na Yanaştı
Norveç'in Hoylandsbygda limanından yola çıkarak dün Kocaeli'de bir limana ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya