Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Erdoğan: “Ülkemiz, kendi hakkını ve Kıbrıs Türklerinin hukukunu korumakta kararlıdır.
Erdoğan: “Ülkemiz, kendi hakkını ve Kıbrıs Türklerinin hukukunu korumakta kararlıdır.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen, NATO Konseyi ve NATO Akdeniz Diyaloğu Ortakları Toplantısı’na katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.
 
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 18:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Konseyi ve NATO Akdeniz Diyaloğu Ortakları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bekasına yönelik tehditlerin çoğaldığı ve yoğunlaştığı böylesi bir dönemde, müttefiklerimizden tek bir beklentimiz vardır. Biz, NATO’daki dostlarımızdan, sadece ittifak ruhuna uygun davranmalarını, ittifakın kurucu değerlerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Müttefiklerimizin, bizzat kendilerinin terör örgütü olarak kabul ettikleri yapılara karşı tedbir almalarını istiyoruz” dedi.
“İTTİFAKIN GÜVENLİĞİNİ DOĞRUDAN İLGİLENDİREN TERÖR GİBİ ASİMETRİK TEHDİTLERİN ARTTIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”

Akdeniz Diyaloğu’nun 25. yılı vesilesiyle katılımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıların Hatay’ı ziyaret edeceklerini belirterek, farklı din, dil ve mezheplerin asırlardır bir arada yaşadığına ve Türkiye’nin hoşgörü iklimine şahitlik edeceklerini söyledi.
Toplantının, NATO’nun en eski müttefiklerinden biri olan Türkiye’nin yüzleştiği tehditlere katılımcıların şahitlik etmesi bakımından da önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası güvenlik ortamında ciddi kırılmaların yaşandığı bir dönemde ittifakın güvenliğini doğrudan ilgilendiren terör gibi asimetrik tehditlerin de arttığı bir dönemde olunduğunu kaydetti.
“VAROLUŞ GAYESİ KÜRESEL GÜVENLİK VE İSTİKRARI KORUMAK OLAN YAPILARDA ÇOK CİDDİ TIKANIKLIKLAR YAŞANIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siber boyutu da olan hibrid savaş yöntemlerine daha fazla başvurulduğuna dikkati çekerek, “Böylesi bir ortamda varoluş gayesi küresel güvenlik ve istikrarı korumak olan yapılarda ise çok ciddi tıkanıklıklar, aksamalar yaşanıyor. Bu kurumlar sorunlara müdahale noktasında ya karar alamıyor ya da aldığı kararları hayata geçiremiyor” dedi.
Türkiye’nin, son sekiz yıldır Suriye kaynaklı tehditlerle mücadelede, söz konusu tıkanıklığın acı yansımalarını bilfiil yaşamış, ekonomiden güvenliğe, toplumsal barıştan siyasete kadar iliklerine kadar hissetmiş bir devlet olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzensiz göç ve terör tehdidiyle mücadelede, NATO Müttefiki olarak Türkiye’nin gösterdiği olağanüstü çabaların altını çizdi.
Türkiye’nin bugün 4 milyon sığınmacı ile Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar için 35 milyar doların üzerinde bir rakam harcama yapıldığını, aynı zamanda DEAŞ tehdidini kaynağında bertaraf etmek için Fırat Kalkanı Harekâtı’nın düzenlendiğini anlattı.
“TÜRKİYE, SURİYE SAHASINDA DEAŞ’LA GÖĞÜS GÖĞÜSE SAVAŞAN TEK NATO ÜLKESİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Suriye sahasında DEAŞ’la göğüs göğüse savaşan ve bu terör örgütünü hezimete uğratan tek NATO ülkesi olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin bölgesini PKK’nın Suriye kolunun işgalinden kurtardık. Terörden arındırdığımız ‘güvenli bölgelere’ 320 bin civarında Suriyeli sığınmacının geri dönüşünü sağladık. Daha birkaç yıl öncesine kadar terör örgütlerinin tasallutunda bulunan bölgelere, Türkiye’nin çabaları ve fedakârlıkları sonucu yeniden huzur hâkim oldu. Keza büyük bir insani felaketin eşiğe gelen İdlip’te de inisiyatif alarak, tekrar sükûnetin sağlamasını temin ettik. Böylece yüzbinlerce Suriyeli masumun ölümünü engellediğimiz gibi, Avrupa’yı derinden sarsacak bir düzensiz göç akınının da önüne geçtik.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun özünün ittifak dayanışması olduğunu dile getirerek, İttifak üyesi ülkelerin terör gibi ciddi güvenlik sınamalarını tek başına çözmesini beklenin NATO’nun varoluş felsefesine aykırı olduğunu kaydetti. Türkiye’nin, uluslararası toplum adına birçok sorunu tek başına göğüslerken diğer taraftan da PKK, onun Suriye’deki uzantısı PYD/YPG, DEAŞ ve 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ile mücadele etmek zorunda kaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar 40 binin üzerinde sivil vatandaş ve askerini PKK terörüne şehit verdiğini, son üç gün içinde altı asker ve iki sivil vatandaşın bu örgüt tarafından şehit edildiğini sözlerine ekledi.
“KİMİ MÜTTEFİKLERİMİZ TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞLARINA VE DARBECİLERE ADALETTEN KAÇABİLECEKLERİ İMKÂNLAR SUNUYOR”
Türkiye’nin DEAŞ ve FETÖ terör örgütleriyle de aralıksız mücadele sürdürdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef kimi müttefiklerimiz de bu terör örgütünün elebaşlarına, darbe girişimine bizzat katılmış örgüt mensuplarına adaletten kaçabilecekleri imkânlar sunuyor. Batı toplumlarında bir veba salgınına dönüşen İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı, Türk vatandaşlarıyla beraber yüz milyonlarca insanın can ve mal güvenliğini de tehdit ediyor. Sri Lanka’da ve Yeni Zelanda’da meydana gelen menfur terör eylemleri, sorunun geldiği boyutları ortaya koymuştur” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre karşı ortak duruş sergilenmezse, terör belasının büyümeye devam edeceğine dikkati çekerek, Türkiye’nin müttefiklerinden. NATO’daki dostlarından tek beklentisinin ittifak ruhuna uygun davranmaları, ittifakın kurucu değerlerine sahip çıkmaları olduğunu kaydetti. “Müttefiklerimizin, bizzat kendilerinin terör örgütü olarak kabul ettikleri yapılara karşı tedbir almalarını istiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Namlusunu ülkemize çeviren, vatandaşlarımızın canına ve malına kast eden terör örgütlerinin müttefiklerimizce donatılmasının, tırlar dolusu silah ve mühimmata boğulmasının, örgüt elebaşlarının kimi ülkelerde en üst düzeyde kırmızı halılarla ağırlanmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur” diye konuştu.
“DOĞU AKDENİZ ENERJİ KAYNAKLARI ÜZERİNDEKİ HAKLARIMIZ KONUSUNDA NATO’DAN DESTEK BEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz enerji kaynakları üzerindeki meşru haklarının da tartışma götürmeyeceğini belirterek, “Ülkemiz, kendi hakkını ve Kıbrıs Türklerinin hukukunu korumakta kararlıdır. NATO’nun bu süreçte Türkiye’nin haklarına saygı göstermesini ve bize gerilimlerin önüne geçmek için destek olmasını bekliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi bugün de NATO’ya en kapsamlı katkıları yapan, müttefikleriyle dayanışma içinde hareket eden bir ülke olduğunu yineleyerek, Türkiye’nin NATO içerisindeki faaliyet ve etkinliğini anlattı.
“AKDENİZ HAVZASININ BARIŞ İÇİNDE OLMASINI ÖNEMSİYORUZ”
Türkiye’nin NATO içindeki güçlü konumunu korurken, ulusal çıkarları, bölgesel güvenlik ve istikrarın gerektirdiği adımları da atacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin farklı ülke ve bölgelerle geliştirdiği ilişkiler birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır. Ülkemizin egemenlik haklarına giren S-400’ler gibi bazı güncel meseleler üzerinden böyle bir tartışmanın alevlendirilmeye çalışılmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. NATO İttifakı çerçevesinde, millî güvenliğimizi tahkim gayesiyle attığımız adımları, yine kendi mecrasında değerlendirmek gerekir.
Türkiye’yi dar kalıplara sokmaya çalışmak, eğilimimiz hakkında spekülasyonlar üretmek bizi, tarihimizi ve coğrafi konumumuzu anlamamaktır. Avrupa-Atlantik coğrafyasının güvenlik ve istikrarına yönelik katkılarımızı en güçlü şekilde sürdürürken, medeniyetin beşiği olarak gördüğümüz Akdeniz havzasının barış içinde olmasını aynı ölçüde önemsiyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için Akdeniz Diyaloğu platformunun da önemli olduğunu belirterek, platform ile pratik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çabaları desteklediklerini, bu amaçla yeni fikirler geliştirmeye gayretinde olduklarını söyledi.
Türkiye’nin NATO içindeki yükümlülüklerin ve Akdeniz Diyaloğu Ortaklarıyla iş birliğine verdiği değerin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kısa vadeli hesaplardan ziyade orta ve uzun vadeli örtüşen çıkarlarımıza odaklanarak, gittikçe istikrarsızlaşan bir dünyada NATO’yu daha da güçlendireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ABD Uçak Gemisini Orta Doğuya Göndererek İran'ı Uyardı
 
YSK İstanbul Seçimin Yenileme Kararı Verdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ömer Koç'dan Başkan İmamoğluna Hayırlı Olsun Ziyareti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlun'a Koç Holding Başkanı ...
Büyük Çamlıca Camii Cumhurbaşkanı Erdoğanın Katıldığı Törenle Açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul yapımı tamamlanan Büyük Çamlıca ...
Erdoğan :“Bosna-Hersek, adeta Balkanlar’ın mozaiği gibidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi ...
Cuhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ...
 
 
Erdoğan :Türkiye ,Savuna Alanında Hiçbir Dayatmayı Kabul Etmeyecektir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ...
Erdoğan :“Birlik ve beraberlik içinde olursak karşımızda duracak hiçbir güç yoktur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ...
Erdoğan :'' Herkese arşivlerimizin kapıları sonuna kadar açıktır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve ...
23 Nisan Törenlerle Kutlanıyor
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, TBMM'nin ...
 
 
Erdoğan: “Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çubuk’ta şehit cenazesinde meydana ...
Adalet Bakanı Gül Kılıçdaroğlu Saldırısını Kınadı
Ankaranın Çubuk İlçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan ve zor ...
Kılıçdaroğlu Zırhlı Araçla Bölgeden Çıkarıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu Ankaranın Çubuk İlçesinde katıldığı ...
Kılıçdaroğluna Şehit Cenazesinde Saldırı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu Ankaranın Çubuk İlçesinde katıldığı ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya