Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
Erdoğan’dan Jandarma Teşkilatına Övgü
Erdoğan’dan Jandarma Teşkilatına Övgü
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
 
14 Haziran 2017 Çarşamba - 17:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, jandarmaların terörle mücadele operasyonlarında gösterdikleri kahramanlıklara değindi.
 
Kabuldeki konuşmasına, jandarma teşkilatının her bir mensubuna ülkeye ve millete yaptıkları hizmetler için şükranlarını sunarak başlayan Erdoğan, görev yaparken şehit olan tüm jandarmalara Allah'tan rahmet diledi.
 
"BİZ BU COĞRAFYAYI KAHRAMANLIKLARLA DOLU BİR MÜCADELEYLE KENDİMİZE VATAN KILDIK"
 
Jandarmanın, en zorlu dağlardan sahillere kadar ülkenin dört yanında 24 saat görev başında olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 94. yılında jandarma teşkilatımızın 178. yıl dönümünü kutluyor olmamızın anlamı üzerinde gerçekten iyi düşünmeliyiz. Buradaki mesaj, devletimizin nevzuhur olmadığıdır. Bu devlet farklı. Bu devlet bir kabile, bir göçebe devlet değildir. Devlettir. Farklılığı var. Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıllık köklü devlet geleneğimizin, coğrafyamızdaki en son ve en genç temsilcisidir. Selçuklu ve Osmanlı'dan beri bu toprakları kendimize yurt edinmek için gösterdiğimiz fedakarlıklar anlatmakla bitmez, bitirilemez. Gerçekten de biz coğrafyayı kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kıldık."
 
"JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN VERDİĞİ HİZMETLERİ TAKDİRLE TAKİP EDİYORUZ"
 
Bugün de vatanını yine kahramanlıklarla dolu bir mücadele ile müdafaa edildiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatan müdafaamız iki boyutludur. Birincisi, sınırlarımız dışından ülkemize yönelen tehditler ve saldırılara karşı verdiğimiz mücadeledir. Bu görev, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbarat teşkilatımız ve diplomatlarımız tarafından yerine getirilmektedir. İkincisi de sınırlarımız içerisinde faaliyet gösteren terör örgütlerine ve her türlü asayiş soruna karşı yürüttüğümüz mücadeledir. Ülkemiz içesinde bu çalışmaları şehirlerde polislerimiz, kırda da jandarma teşkilatımız icra ediyor. Jandarma teşkilatımızın trafikten narkotiğe kadar geniş bir alanda verdiği hizmetleri takdirle takip ediyoruz. Hele hele son zamanlardaki operasyonlar anlatılır gibi değil. Bu başarının artarak devamı bizler için çok önemli. Çünkü bunun farklı özellikleri var. Bir taraftan burada neslin korunması yatıyor, diğer taraftan da terör örgütlerinin para kaynağın oluşu yatıyor. Dolayısıyla bu operasyonların getirisi çok çok anlamlı."
 
"JANDARMALARIMIZ, TERÖRİSTLERE DAĞLARI DA MAĞARALARI DA OVALARI DA DAR EDİYOR"
 
Jandarmaların asıl büyük kahramanlığının terörle mücadele operasyonlarında gördüklerinin altını çizen Erdoğan, 1984'ten beri süren bölücü terör örgütüyle mücadelede en önemli görevleri jandarma teşkilatının üstlendiğini söyledi. Sınırların korunması sorumluluğunun da Kara Kuvvetleri Komutanlığına devredilene kadar jandarma teşkilatının uhdesinde bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün jandarmalarımız, sınırlarımız içerisinde yürüttükleri operasyonlarla günün 24 saati, yılın 365 günü teröristlere dağları da mağaraları da ovaları da dar ediyor. Onun için gerçekten şahsım ve milletim adına sizlere özellikle şükranlarımı ifade ediyorum." dedi.
 
"HER YÖNÜYLE JANDARMA TEŞKİLATIMIZI ÇOK DAHA GÜÇLENDİRECEĞİZ"
 
"Terörle mücadelede görev alan birimler arasında bölücü örgütün çukur eylemleri sırasında yoğunlaşan iş birliği ve dayanışma ikliminin 15 Temmuz darbe girişiminin kurumlarda yol açtığı tahribata rağmen giderek gelişmesinden ve buradaki kararlılığın aldığı neticeden memnuniyet duyuyoruz." diyen Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: "Jandarma Genel Komutanlığımızın İçişleri Bakanlığımıza bağlanması, sağladığı bilgili paylaşımı ve lojistik destek sayesinde ülke içerisinde yürütülen mücadelenin yönetimini de kolaylaştırmıştır. Nitekim son dönemde terör örgütlerine tarihlerinin en ağır darbelerinin vuruluyor olması, atılan bu adımının ne derece isabetli olduğunu da göstermektedir. Teknolojik alt yapısı giderek güçlenen jandarma teşkilatımızın önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atacağına şüphe duymuyorum. Her yönüyle jandarma teşkilatımızı çok daha güçlendireceğiz."
 
"HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN GÜNLÜK HAYATI OLAĞANÜSTÜ HALDEN ETKİLENMEMİŞTİR"
 
Erdoğan, jandarma kavramının kültürdeki karşılığına da değinerek, jandarmanın eskiden beri acısıyla tatlısıyla milletin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. "Her ne kadar özellikle tek parti döneminde devletin o ceberut yüzünün temsilcisi olsa da milletimiz, jandarmanın huzurumuzun ve güvenliğimizin sağlanmasındaki hakkını daima teslim etmiştir." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz Türkiye'yi yasaklardan kurtarıp, özgürlüklerin ülkesi haline getirdikçe bu konudaki sıkıntılar ve şikayetler de giderek azalmıştır. Bugün ülkemizde 'demokrasi, insan hakları, hukuk' diyerek şahsımı, hükümetimizi, elbette polisimizi ve jandarmamızı eleştirenlerin hatta hatta güvenlik korucularımızı eleştirenlerin çoğu ideolojik saplantıyla hareket etmektedir. Elini vicdanına koyan herkes, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükler konusunda nereden nereye geldiğini gayet iyi bilmektedir. Ülkemizde, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana mevcut bulunan olağanüstü hal yetkileri sadece ve sadece terör örgütlerine karşı uygulanmıştır. Yani biz bunu yapmayacağız da terör örgütlerinin işini mi kolaylaştıracağız? Tabii ki terör örgütlerine karşı mücadelede her türlü enstrümanı kullanmak durumundayız. Bunların hepsinin de bir hukuk içerisinde, yasal düzenlemelerle yapmamızın gereğine de inanmış olan bir kadroyuz. Hiçbir vatandaşımızın günlük hayatı olağanüstü halden dolayı bugüne kadar etkilenmemiştir." Göreve geldiklerinde Türkiye'de olağanüstü halin olduğunu ve bu durumdan bütün fabrikalar, şirketler ve vatandaşların rahatsızlık duyduğunu anımsatan Erdoğan, "Güneydoğu'yu dolaştığımda 'ne istiyorsunuz?' diye sorduğumda vatandaş, 'Şu olağanüstü hali kaldırın biz başka bir şey istemiyoruz' dediler. Sayın Gül Başbakandı, ben genel başkandım, bir ayda olağanüstü hali kaldırdık. Kaldırdık ama değişen bir şey olmadı. Biz olağanüstü hali kaldırırken tam aksine terör örgütleri arzu etmediğimiz şekilde terör estirmeye devam ettiler." dedi.
 
"SİZLER ŞU ANDA BİR TARİH YAZIYORSUNUZ"
 
Terör saldırılarına karşı "Sabır, sabır" diyerek bugünlere kadar gelindiğini belirten Erdoğan, "Jandarmamız başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ve devletimizin diğer birimlerinin bu konudaki hassasiyetleri gerçekten takdire şayandır. Bu duygularla biz bu mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmek zorundayız." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Kato Dağı, Bestler, Cudi ve bütün bölgede yiğitçe verilen mücadelenin unutulmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Sizler, şu anda bir tarih yazıyorsunuz. Bu kayıtlara çok faklı bir şekilde geçecektir. Şehitlerimiz, bu tarihin inanıyorum ki mezar taşı olmaktan öte köşe taşları olacaktır. Medeniyetimizin güç kaynakları oluyorsunuz. Bu ülkenin medeniyeti çok güçlü, çok farklı. Bu düşünceler içerisinde birliğinizin, beraberliğinizin daim olmasını özellikle istiyorum. Birbirinizi bu vatan için sevin. Birbirinizi Allah için çok sevin. Bu mücadelenin sonunda gidilen o makam eğer bir şehadet varsa malum ondan daha büyük bir makam olmaz. Rabbim inşallah bize de o makamı nasip etsin. Onların güler yüzle gittiğini biliyorum ve her an bizim yanımızda olduklarını da biliyorum. Sizler bu makamı seçerken de o makamı görerek bu mesleği seçtiniz. Bu sadece, 'aldığım maaş şöyledir. Bu maaşın karşılığında ben buradayım' mantığıyla değil. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, hepsinde de bu mesleğin tercih edilmesinin ardında ben bunun yattığına inanıyorum. Jandarma teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için canla, başla mücadele eden tüm jandarmalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bugüne kadar verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum."  

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
CHP'li Enis Berberoğlu Tutuklandı
 
Katar'dan Türkiye'ye Övgü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CHP'li Enis Berberoğlu Tutuklandı
İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 25 yıl hapis ...
Bakanlık Müşavirliklerine Atama
10 büyükelçi, bakanlık müşavirliklerine atandı
Genelkurmay’dan Üç Kişilik Askeri Heyet Katar’da
Genelkurmay Başkanlığı, yapmış olduğu açıklama ile üç kişilik bir askeri ...
Erdoğan’dan Sanatçı Ve Sporculara İftar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte sanatçı ...
 
 
Şehit Aybüke Öğretmen Gözyaşları İle Uğurlandı
Terör örgütü PKK’nın hain kurşunları ile şehit olan 22 yaşındaki müzik ...
İHA’lar Buldu Jetlerimiz Vurdu
Terör örgütünün yerlerini tespit eden İHA'larımızın verdiği koordinatlar, ...
Şehit Öğretmenin Son Mesajı: Ödüm Kopuyor
Türkiye'yi yasa boğan Kozluk'taki hain saldırıda şehit olan Şenay öğretmenin ...
Yeni Hakimler Ve Savcılar Kurulu Göreve Başladı
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığında ilk kez toplandı.
 
 
Hüseyin Kaya Yazdı.. ‘Katar Bir Gün Size Batar’
Yazmış olduğu köşe yazıları ile okuyucularından büyük ilgi gören HUDER ...
Şehit Tümgeneral Aydın’ın Ailesine Ziyaret
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın ...
Türkiye Şehitlerini Ağlayarak Uğurluyor…
TSK, Şırnak’taki helikopter kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ...
Yüksek Askeri Şura Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Yüksek Askeri şura (YAŞ) Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya