Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Erdoğan'dan önemli mesajlar
Erdoğan dan önemli mesajlar
 
Başbakan, Türkiye’yi ağaya kaldıran Dink davası kararını değerlendirdi: Kimsenin endişesi olmasın. Geçmişte olduğu gibi, Ankara’nın derin dehlizlerinde kaybolmaz. Yürütme olarak bugüne kadar sorumluluğumuz neyse, hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduk. Bundan sonra da aynı samimi gayreti göstereceğiz.
 
21 Ocak 2012 Cumartesi - 11:30

Ankara Başbakan Erdoğan, dün, Arena Spor Salonu’nda, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap konutlarının hak sahipleri kura çekimi törenine katıldı. 5 gün boyunca yapılacak kura çekimleri ile yaşayacakları evleri belirlenecek hak sahiplerini tebrik eden Erdoğan, gündemde tartışılan konuları değerlendirdi. Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

LANETLİYORUM...

Bu adeta bir ihanettir. Bu saldırı terör örgütünün nasıl bir gözü dönmüşlük içinde olduğunu, masum sivil vatandaşları, gençleri, çocukları, kadınları nasıl insafsızca katledildiğini gözler önüne serdi. Alçakça zihniyeti bir kez daha lanetliyorum.

ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Ne Uludere’deki 34 vatandaşımızın, ne de İstanbul’da, sokak ortasında hunharca katledilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hrant Dink’in davası, hiç kimsenin endişesi olmasın, geçmişte olduğu gibi, Ankara’nın derin dehlizlerinde kaybolmaz, kaybolamaz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Hiçbir tezgah, hiçbir komplo, hiçbir provokasyon gizli kalamaz.

FAİLİ MEÇHUL OLMADI

6 farklı dilde, aynı ezgiyle, aynı duyguyla söylenen Sarı Gelin türküsünü, Şişli’de sıkılan bir kurşun susturamaz. Hükümet olarak yürütme olarak bugüne kadar bizim sorumluluğumuz neyse, biz onu hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduk. Bundan sonra da aynı samimi gayreti göstereceğiz. Olay olmuş, 32 saatte faili yakalanmıştır. Bu, yürütmenin bu konu üzerinde ne kadar hassas olduğunu, ne kadar bu işte işi sıkı tuttuğunun bir ifadesidir. Şu anda sağda solda köşelerinde yazı yazanlar yürütmeye konuşurken, hükümetimize konuşurken önce kendilerine bir çeki düzen versinler, ondan sonra konuşsunlar. Bu bir faili meçhul olmamıştır.

FATURA BİZE KESİLEMEZ

Yargı yürütmeye neyi bu noktada isterse, yürütmeden isterse yürütme onu yapar. Yapmıyorsa o zaman bütün bu sorumluluğun altına bizzat imzamızı atarak biz gireriz ama bu ülkenin bir yasama yürütme, yargı erki olduğun da herkesin bilmesi lazım. Yeri geldiği zaman ’diktatörlük’, yeri geldiği zaman ’demokrasi’ diyeceksin. O zaman demokraside biz bileceğiz ki kuvvetler ayrılığı prensibi var. Bunun gereği neyse onu yapacağız. İşte biz, bunu yapıyoruz ve yaptık. Hiç kimse ama hiç kimse sanki hükümet yargılama yapıyormuş gibi faturayı hükümete kesme yanlışına düşmemelidir. Yargılama süreçlerini hükümetten bilenler de hata yaparlar. Hükümetin süreçlere müdahale etmesini isteyenler de yanlış yaparlar. AK Parti’nin aklığına temizliğine kimse leke süremez. Dink davasında dosya kapanmamış süreç tamamlanmamıştır. Temyiz aşamasında umuyorum ki yargı şüpheleri giderecek kamu vicdanını rahatlatacak adımları atacaktır.

KOL KANAT GERİYORLAR...

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum öncesinde CHP, MHP ve BDP, koro halinde “Bunlar 12 Eylül müdahalesinden hesap soramaz, yalanların en büyüğü...” dedi... Şu anda yargı 12 Eylül müdahalesinin hesabını soruyor. Bugün utanmasalar, neredeyse 12 Eylül’e, onun faillerine sahip çıkacak, kol kanat gerecekler.

HAZMEDEMİYORLAR

PKK ve onun uzantısı olan BDP, her hadisede, her fırsatta hükümeti ve partimizi itham ediyor. Aynı şekilde MHP, hemen her olayda faturayı hükümete kesiyor. CHP, parmağına kıymık batsa hükümeti sorumlu tutuyor. Medyaya bakıyorsunuz, aynı tavır. Bunlar, en başta kendileri demokrasiyi özümseyemediler. Yargı kararıyla operasyon yapılır, hükümet eleştirilir. Tutuklama kararı verilir, hükümet eleştirilir. Bununla ilgili yasal düzenlemeler AK Parti döneminde mi yapıldı? Bizim hükümetimize kadar, yargı birilerinin arka bahçesi olmuş. İşte 12 Eylül’de millet buna son verdi, bunu hazmedemiyorlar.

ADETA MALKOÇOĞLU OLDU

Gerek CHP Genel Başkanı, gerek CHP grubu, fezlekeden bir kahraman çıkarmak için kumpanya düzenlediler. Silivri’ye tiyatro diyorlar. Tiyatro Silivri’de değil, tiyatro CHP grubunda. Bu son fezlekeden Kılıçdaroğlu’nun adeta Malkoçoğlu olup yeri göğü inletmeye çalıştığı fezlekeden önce tam 13 fezleke hazırlanmış... Bu son hazırlanan fezlekedeki suç isnatlarının benzerinden daha önce 4 tane hazırlanmış. Sayın Kılıçdaroğlu, bu fezlekelerden haberiniz yok muydu? O zaman neden kahraman kesilmediniz? Kılıçdaroğlu, bir fezlekeden yola çıkıp, ta darağacına kadar gidiyor. Böyle engin bir hayal dünyası... Bu ülkede CHP darağacına sadece ve sadece bir nedenden dolayı çıkmıştır; yağlı ipi masum insanların boynuna geçirmek için. Geçmişiniz bu. İstiklal mahkemelerine bakın, Üç Aliler Divanı’na bakın, Yassıada’ya bakın. Otomobil farıyla aydınlatılan sokak mahkemesinde idama mahkum edilen Seyit Rıza’ya bakın. Eğer taraflı yargı görmek istiyorsanız, CHP tarihinde bunu ziyadesiyle görürsünüz. Bütün grup hurra TBMM’ye yürüyor. Bunlar hukuk da bilmiyor. Hakkında fezleke olmadan dokunulmazlık kalkmaz ki. Açık hava tiyatrosu...

19 Mayıs’ın eserlerine neden sahip çıkmadınız?

KOŞUYORUZ: Bazıları Ankara’yı, belli yıl dönümlerinde hatırlarken; bazıları marşlara, sloganlara hapsederken, biz Ankara’yı, bir dünya başkenti haline getiriyoruz. On yıllar boyunca bunlar ne dediler? ’Ankara’nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak’... Bırakın bunları... Gazi Mustafa Kemal, Gazi Kemal, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı, Anadolu’yu örgütledi. 27 Aralık 1919’da Ankara’ya geldi, meclisi açtı, Kurtuluş Savaşı’na başkumandanlık yaptı. 13 Ekim 1923’te Ankara’nın, meclis iradesiyle bu ülkenin başkenti olmasını sağladı. Peki siz bunun üzerine ne kattınız? Atatürk’ün Ankara’sına ne kazandırdınız, nerede bir eseriniz var, Allah aşkına gösterin... Şimdi çıkmışlar, bize 19 Mayıs törenleriyle ilgili ağız dolusu hakaretlerle yükleniyorlar. Kusura bakmayın beyler... 19 Mayıs’la, milli bayramlarla ilgili düzenlemeyi bizden önce yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun bir şekilde sadece uygulanmasını istedik. Bunu farklı yerlere çekmenin hiç anlamı yok. Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Bahçeli... Siz 19 Mayıs törenlerini bu kadar severdiniz de, ya neden o Samsun’daki hatıralara bugüne kadar bir el atmadınız? Samsun’da 1989-1999 arasında CHP 10 yıl belediyeyi elinde tuttu. Neden oradaki eserleri onarmadınız, neden 19 Mayıs’ın izlerine sahip çıkmadınız? Sayın Bahçeli, bu ülkede başbakan yardımcılığı yaptınız, Samsun’da, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da milli mücadelenin hatıralarını, şehitliklerimizi neden öyle metruk, öyle mahzun halde, kendi kaderlerine terk ettiniz?Biz Gazi Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine doğru yürümüyor, koşuyoruz. Ankara’dan Türkiye’ye artık yüksek hızlı trenlerle, saatte 250 kilometreyle adeta uçuyoruz.

Ha Perry ha Kılıçdaroğlu

NASIL GENEL BAŞKAN BU?: Böyle anamuhalefet partisi genel başkanı olur mu, nasıl genel başkan bu? Kendi ülkesinin, bu milletin çıkarlarını gözetmeyen, yurt dışında kendi ülkesini şikayet eden, ekonomiyi kötüleyen, karalayan bir anamuhalefet partisi genel başkanı olabilir mi? Maalesef Türkiye’de var... Brüksel’de, Avrupa Sosyalist Partiler Kongresi’nin panelinde konuşuyor ve aynen şu ifadeleri kullanıyor; ’Dünyada cari açıkta bir numarayız’. Doğruyu söylemediği gibi, bunu Brüksel’de yabancılara ifade ediyor. ’Hapisteki gazeteci sayımız Çin’den fazla, medya özgürlüğü yok’ diyor. Allah aşkına, Türkiye ile ilgili cahilce açıklamalar yapan, ABD Cumhuriyetçi başkan aday adayı Rick Perry ile bizim anamuhalefet partisi genel başkanı arasında ne fark var? Fark şu; birisi Teksas’ta yaşıyor, diğeri Ankara’da. Birisi Teksas’tan Türkiye’ye Fransız, diğeri Ankara’dan Türkiye’ye Fransız.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
'Ana kablo değişecekse yeni köprü yapalım'
 
Kalyoncu: Diyaloğa Hazırız
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
'Ana kablo değişecekse yeni köprü yapalım'
1 yıl kapatılacak iddiasına Boğaziçi Köprüsü’nün yapımında görev alan mühendisler karşı çıktı.
Ünlü oyuncu iyiliğinin esiri oldu
50 yıllık Devlet Tiyatroları sanatçısı, ameliyat olduğu hastaneye bağışta ...
Şikeye puan silme önerisi
Şike ve teşvik için cezalar belli oluyor. Play-off öncesinde puan silinecek, ...
Teröristler böyle görüntülendi
İstanbul Emniyeti'nin bölücü terör örgütünün şehir yapılanması olduğu ...
 
 
Başbakan'dan muhalefete 19 Mayıs yanıtı
Erdoğan, 19 Mayıs törenlerinin stadlarda kutlanamayacağına dair yönetmeliğin ...
İzmir, İstanbul ve Ankara'yı geride bıraktı
ABD'deki Brookings Enstitüsü'nün araştırmasına göre, dünyanın en hızlı ...
Türk konsolosluğuna saldırı
Yunanistan'ın Rodos Adası'ndaki Türk Başkonsolosluğuna kimliği belirsiz ...
Türkiye 9 yılda 212 milyar TL borçlandı
2002 yılında 6 milyar 605 milyon lira olan tüketici kredisi ve kredi kartı ...
 
 
Obama 'En güvendiğim liderlerden biri Erdoğan'
ABD Başkanı Barack Obama "iyi ilişkiler içinde olduğu" ve "sözüne güvendiği" ...
Van'da deprem!
Depremin vurduğu Van'da bugün saat 11.57'de meydana gelen Richter ölçeğine ...
Boğaz'da üç gemi çarpıştı
İstanbul'da şiddetli lodosun etkisiyle iki gemiyle çarpıştığı belirtilen ...
İstanbul’a 100 milyon kapasiteli 3. havaalanı
İstanbul’a yapılması plananlan üçüncü havalimanının kapasitesinin 100 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya