Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Fenerbahçe Molde'ye 3-1 Mağlup Oldu
Fenerbahçe Molde ye 3-1 Mağlup Oldu
 
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye, Kadıköy'de 3-1 mağlup oldu.
 
18 Eylül 2015 Cuma - 09:31

Fenerbahçe'nin kadro değerinin yüzde 10'u değerindeki Norveç temsilcisi sarı lacivertlileri basit ama etkili oyunuyla net bir skorla mağlup etmeyi başardı. Molde'nin golleri Hoiland, Elyounoussi ve Linnes'den gelirken sarı lacivertlilerin tek sayısında Nani'nin imzası vardı.

Fenerbahçe , mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı UEFA Avrupa Ligi ilk maçından 3-1 yenilmekten kurtulamadı.

Fenerbahçe, 36. dakikada Holland'ın penaltıdan golüyle 1-0 geri düştü. 6 dakika sonra Nani skoru eşitlerken, soyunma odasına takımlar 1-1 eşitlikle gitti. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlamasına rağmen golü bulan konuk ekip oldu. Molde'de önce Mohamed Elyounoussi ardından sezon başında ismi sıkça Beşiktaş ile anılan Martin Linnes sahneye çıktı ve konuk ekip maçtan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

MOLDE TEKNİK DİREKTÖRÜ: AKILLICA OYNADIK

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Molde Teknik Direktörü Erling Moe, iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Tabii ki Fenerbahçe gibi takımla maça çıkacağınız zaman çok iyi şekilde analiz yapmanız, sağlam oyun planı oturtmanız gerekiyor. Bunlar önemli olan birkaç nokta. Ekibimizin de iyi oynaması rol oynadı. Savunmayı iyi yaptık, çok akıllıca oynadık" dedi. 
Yakaladıkları fırsatları da iyi değerlendiklerini vurgulayan Moe, "Bu fırsatların çıkacağını biliyorduk. Özellikle paslarda topu iyi şekilde hakimiyetimize aldık. Oyun uzadıkça bu durum lehimize olmaya başladı. Oyun, en başında ve sonunda daha zordu. Oyuncularımız çok iyiydi ancak yine de 3-1 gibi bir skoru beklemiyordum ama kendimize güveniyorduk" diye konuştu.

Maçta 40 yaşındaki Daniel Hestad'ı oynatmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Moe, bu oyuncunun akıllıca karar verebilen biri olduğunu, sahada ekibe güven ve güç verdiğini söyledi.

'TEZAHÜRATI GÖRMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK DENEYİM OLDU'

Fenerbahçe'nin, Norveç futboluna göre tempolu başlayacağını bildiklerini anlatan Moe şöyle devam etti: 
Bizim için ilk 15 dakika önemliydi. Ondan sonra oyunun akacağını biliyordum. Böyle olunca B planını uygulamam için gereken bir şey olmadı. Ayrıca bugün stattaki taraftarları ve onların nasıl tezahürat yaptığını görmek bizim için büyük deneyim oldu. Bu belki buradan gelecek bir ders olacak.

PAREIRA: SORUMLULUĞU BAŞTAN SONA BEN ALIYORUM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Norveç'e 3-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Pereira, ilk olarak şunları söyledi:

Galibiyetlerden sonra buraya gelip oynamak daha kolay. Bu akşamki yenilginin sorumluluğunu başta ben alıyorum. Daha sonra takım halinde birlikte alıyoruz. İlk yarıda gerçekten iyiydik. Tamamen kontrol bizdeydi. Avantajı elimize geçirmek için pozisyonlar bulduk. Penaltı golünden sonra 1-1'i hemen bulduk. İkinci yarıya sonucu lehimize çevirebilmek için başladık. İyi de başladık ama kontra ataktan ikinci golü yedik. Duygusal olarak kontrolü kaybettik. İkinci golden sonra aceleci oynamaya başladık, panik havasına büründük. Bu akşamdan alacağımız en büyük ders bu. Duygusal kontrolü kaybettik ve bunun faturasını bir gol daha yiyerek ödedik.

'TÜM HOCALAR ÖNEMLİ MAÇLAR KAYBEDER'

Geriye düşmelerine rağmen dengelerini kaybetmemeleri gerektiğini vurgulayan Portekizli teknik adam, "Şu an Trabzonspor'la lig lideriyiz. Artık ligdeki Bursaspor maçını düşünmeliyiz. O maçı kazanarak liderliğimizi devam ettirmeliyiz. Şu an Avrupa Ligi grubunda diğer maçımızı 15 gün sonra Celtic'le oynayacağız. İleri turlara geçeceğimizi o maçta göstermek istiyoruz. O zamana kadar lige konsantre olacağız" dedi.
Portekizli çalıştırıcı, yeterince tecrübeli bir takıma sahip olduklarını vurgulayarak, "Benim için lider oyuncu yoktur, takım lider olmalı. Biz yeterince tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız. Zorlu anlarda oyunu değiştirecek oyuncularımız var. Endişe ve panik en büyük düşmanınızdır. Özellikle geriye düştüğünüzde. Tüm hocalar önemli maçlar kaybeder. Guardiola, Ancelotti ve Mourinho da önemli maçlar kaybetti. Aslında kaybeden takımdır. Tecrübe hatalardan ders çıkarmaktır. Birçok takım geriye düştüğünde duygusal ve taktisel kontrolünü kaybedebilir. İkinci golden sonra dengemiz bozuldu" şeklinde konuştu.

Taraftara da teşekkür eden Pereira, "Taraftarımız bu akşamki oyundan daha fazlasın hak ediyor. Onlar bu akşamın en iyi takımıydı. Yine bize inansınlar. Bursaspor maçında desteklerine ihtiyacımız var" dedi.

Pereira, sakatlığından dolayı forma giyemeyen Diego Ribas hakkında gelen sorulara "Diego oynasa problem, oynamasa problem" diyerek cevap verdi.

Portekizli teknik adam, Diego'nun takım için önemli bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "İkinci golden sonra organizasyonu kaybettik. O anlarda kalbimiz açığa çıkmaya başladı. Gollerden sonra organizasyonumuzu kaybettik ve Diego'nun eksikliğini o zaman hissetmiş olabiliriz. Basın toplantılarında Diego hakkında çok olumsuz eleştiriler duydum. Şimdi de 'eksikliğinden mi oldu?' diye sorula oluyor. Kazanınca kendimi göklerde gören, kaybedince kendimi harap eden biri değilim. Üzücü bir mağlubiyet tabii ki. Bir sonraki maçta çok daha güzel bir cevap vereceğiz" diye konuştu

KADRODA İLKLER YAŞANDI 

Vitor Pereira, Molde karşısında sahaya sürdüğü 11'de, sezon başından beri oynanan 8 resmi maça göre bazı değişiklikler yaptı. Sarı-lacivertlilerde bu sezon bütün resmi maçlarda görev alan kaptan Volkan Demirel ile Brezilyalı golcü Jose Fernandao ilk kez yedek kulübesinde maça başladı. Volkan'ın yerine oynayan Brezilyalı kaleci Fabiano ise ilk kez resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Volkan Şen de sarı-lacivertli formayla ilk kez sahaya 11'de çıktı. Sakatlığından kurtulan Gökhan Gönül ise bu sezon ilk defa resmi bir maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edildi. Fenerbahçe'nin Avrupa'da ve ligde oynadığı toplam 8 maçı sakatlığından dolayı kaçıran Gökhan, Molde maçına yedek kulübesinde başladı.

Atromitos maçlarında ismi UEFA'ya bildirilmeyen Ozan Tufan ise sarı-lacivertli formayla ilk Avrupa sınavını verdi.

Sarı-lacivertlilerin Portekizli stoperi Alves ise 3 maç aradan sonra formasına kavuştu. Sakatlığından dolayı ligde Antalyaspor ve Kasımpaşa, Avrupa'da da Atromitos maçını kaçıran Alves, Molde maçında sahaya ilk 11'de çıktı.

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

-65'de bir gol daha geliyor... Linnes sağ kanattan aldığı topla Fenerbahçe ceza yayının önüne kadar gelip düzgün bir şutla golü buldu: 1-3

-58'de Fenerbahçe'de Pereira oyuna müdahale etti. Mehmet Topal oyundan çıkarken yerine Fernandao giriyor.

-53'de Molde 2. golü buldu ve öne geçti. Sağ kanattan gelen Molde'de ceza sahasına gelen ortaya Elyounoussi kafayı vurdu ve golü buldu. 1-2

-2. yarıdaki ilk gol pozisyonunu Nani ile Fenerbahçe yakalıyor. Şener'in sağdan getirip ceza sahasındaki Nani'ye aktardığı topa bu oyuncunun vuruşu üstten auta çıktı.

Nani, defansın arkasına sarkarak gol vuruşunu böyle yaptı...

-Nani ile Fenerbahçe eşitliği yakalıyor... Meireles'in rakip defansın arkasına attığı yüksek topa Nani gelişine klas bir plase vuruyor ve karşılaşmaya eşitliği getiriyor: 1-1

-36. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Hoiland vurdu ve golü yaptı. 0-1

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Davutoğlu BM Genel Kurulu'na Katılacak
 
Van'da 1 Polis Memuru Şehit Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Fenerbahçe Bu Akşam Molde ile Karşılaşacak
UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, bugün Norveç ...
Kütahyalı Hakkında Yakalama Kararı Çıktı
Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" ...
Formula 1 İstanbul'a Dönüyor
Formula 1'in 2016 takviminde Türkiye'nin de yer alması için görüşmeler tamamlandı.
Üç Büyüklerden Birlik Çağrısı
Son günlerde yaşanan saldırı olayları asırlık kulüpleri bir araya getirdi. ...
 
 
O Maçı Cüneyt Çakır Yönetecek
Cüneyt Çakır, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 7 Eylül Pazartesi ...
A Milli Takımımız Hollanda İle Karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki ...
TFF'den 7 Kulübe Puan Silme Cezası
TFF Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi kapsamında ...
İşte Türkiye ve Letonya'nın Muhtemel 11'leri
A Milli Futbol Takımı, Letonya karşısında mutlak 3 puan parolasıyla çıkıyor. ...
 
 
Galatasaray ve Grosskreutz, CAS'a Gidiyor
Galatasaray Kulübü ve Alman futbolcu Kevin Grosskreutz, imza eksikliği ...
Beşiktaş 5 Maç İçin Stat Anlaşması İmzaladı
Olimpiyat Stadı'ndan memnun olmayan Beşiktaş yönetimi, Medipol Başakşehir'le ...
Milli Takımımız Bu Akşam Letonya ile Karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçında Letonya ...
Aziz Yıldırım PFDK'ya Sevk Edildi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya