Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
Feribotlar Dönüş Yolunda
Feribotlar Dönüş Yolunda
 
Libya'daki Türk vatandaşlarını alan "Orhangazi-1" ve "Osmangazi-1" feribotları, Marmaris'e doğru hareket etti. Feribotlar Marmaris limanına demirleyecek. Libya'dan uçakla İstanbul'a getirilen ve yakınları tarafından sevinçle karşılanan Türkler, isyanı anlattı
 
23 Şubat 2011 Çarşamba - 09:24

Yaklaşık bin 200 yolcu kapasiteli Orhangazi-1 feribotuna bin 500 yolcu alınması nedeniyle gemi personeli ile vatandaşlar arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
Geminin giriş katındaki aşırı yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulamayan ve bu nedenle koltukların arasındaki yerlere oturmak zorunda kalan yolcular bu durumdan sıkıntı duyduklarını dile getirdi. Yer bulamayan yolcuların, geminin üst katına çıkıp bu bölümde oturmak istediklerini belirtmeleri üzerine personel, geminin hareket etmesinin öncelikli olduğunu ifade ederek vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi ve tartışma yaşandı. Güvenlik görevlilerin araya girmesiyle tartışma sona erdirildi.
Bu arada, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bingazi limanından yola çıkan Orhangazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarının yaklaşık 20 saat sonra Marmaris limanına ulaşmasının beklendiği bildirdi.

İLK KİŞİ HASTA BİR TÜRK VATANDAŞI

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu, bu kentteki Türk vatandaşlarının can güvenliğinin kalmadığını, acilen tahliyelerinin gerektiğini belirterek, ''Hükümetimiz yoğun çaba gösterdi ve tahliye süreci başladı'' dedi.
Libya'da yaşayan Türklerin yurda getirilmesi için gönderilen ''Orhan Gazi-1'' feribotuna binen ilk kişi, hasta bir Türk vatandaşı oldu. Diğer vatandaşlar da işlemlerinin tamamlanmasının ardından feribota alınacak. 
Bu arada Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Davutoğlu, limandaki vatandaşların ve gemide bulunanların alkışları eşliğinde feribota bindi. Son duruma ilişkin açıklama yapan Ali Davutoğlu, Bingazi ve çevresinde 6500 Türk vatandaşının yaşadığını, bu kişilerin çalıştıkları inşaat şirketlerinin tahrip edildiğini, yıkıldığını ve yağmalandığını söyledi.
Davutoğlu, ''Vatandaşlarımızın can güvenliği kalmadı. Acilen tahliyesi gerekti. Hükümetimiz yoğun çaba gösterdi ve tahliye süreci başladı'' diye konuştu.  
Bingazi Limanı'ndan Türkiye'ye 3 bin vatandaşın götürüleceğini anımsatan Davutoğlu, ''Çevrede henüz bu bölgeye ulaşamayan vatandaşlarımız da var. Örneğin Derne'de, güneyde çöl bölgesinde kalan vatandaşlarımız var. Oralardan buraya ulaştıkları takdirde onların da tahliyesi için uçak veya gemi gönderilecek'' dedi. 
Başkonsolos Davutoğlu, Bingazi'deki tahliye işlemlerinin büyük bir bölümünün tamamlandığını da sözlerine ekledi.

"SAMSUN" FERİBOTU LİBYA YOLUNDA

Deniz Ticaret Odasına bağlı özel şirketlere ait gemilerden ''Samsun'', Türk vatandaşlarının tahliyesi için İstanbul'dan Libya'ya hareket etti. Sarayburnu'ndan saat 00.40'ta ayrılan, Deniz Cruise Ferrylines şirkine ait, Kaptan Atilla Günsur yönetimindeki gemide, 39 personel, İstanbul Deniz Şube Müdürlüğünde görevli 5 polis, 4 yolcu, Ulusal Medikal Kurtarma ekibinden bir doktor, 1 hemşire ve 2 teknisyen ile Anadolu Ajansı muhabirleri bulunuyor. 
Gemiye, Kızılay tarafından sağlanan bin kişilik gıda malzemesi yüklendiği ve yaklaşık iki gün sürecek Libya yolculuğu sırasında yetkili makamların vereceği onay doğrultusunda hareket edileceği öğrenildi. 
Bu arada, Türk vatandaşlarının tahliyesi için Libya'ya gönderilecek ''Ankara'' gemisiyle ilgili hazırlıkların sürdüğü ve bu geminin de hazırlıkların tamamlanmasının ardından Libya'ya hareket edeceği bildirildi.

ÜNAL: BEŞ UÇAK DAHA GÖNDERİLECEK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen eş güdüm toplantısında, bugün Trablus'a üçü büyük gövdeli beş uçağın gitmesinin ve bin 800'e yakın Türk vatandaşını Türkiye'ye getirmesinin planlandığını bildirdi.
Ünal yaptığı açıklamada, Libya'daki gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların üst düzey yetkililerin katılımıyla gece geç saatlerde Dışişleri Bakanlığında bir eş güdüm toplantısı yapıldığını bildirdi.
Ünal, son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Libya'daki Türk vatandaşlarını getirmek üzere yola çıkan İDO'ya bağlı Osman Gazi-1 ve Orhan Gazi-1 adlı iki feribotun Bingazi'ye vardığı, vatandaşları almaya başladığı ve Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu'nun gemiye çıktığı bilgisinin geldiğini aktardı.
Toplantıda bugün yapılacak çalışmaların ayrıntılı olarak ele alındığını bildiren Ünal, İskenderun feribotunun ise rotasında seyrettiğinin, 24 Şubatta Libya'ya varacağının teyit edildiğini kaydetti.
Samsun gemisinin ardından bugün Ankara gemisinin yola çıkacağını belirten Ünal, toplantıda Trablus'a bugün üçü büyük gövdeli beş uçağın gitmesinin ve bin 800'e yakın Türk vatandaşını Türkiye'ye getirmesinin planlandığını da iletti.
Toplantıda ayrıca vatandaşların Türkiye'ye girişlerinden itibaren Türkiye içinde yapılacak tertibatların ayrıntılı olarak görüşüldüğünü dile getiren Ünal, bu konuda Dışişleri Bakanlığının aldığı önlemler ve çalışmalarla ilgili ayrıntılı bir sunum yapıldığını söyledi.
Toplantıda bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile konunun uluslararası boyutunun da ayrıntılı olarak görüşüldüğünü belirten Ünal, Libya'dan ayrılmak isteyen Ülkenin çeşitli yerlerindeki vatandaşların ivedilikle tahliyesi konusunda yapılacak diğer çalışmaların da ayrıntılı olarak ele alındığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığının, Türk vatandaşlarının yoğun bilgi taleplerini karşılayabilmek üzere Libya için tahsis edilen Kriz Merkezinin kapasitesini arttırdığı, evvelce bildirilen Kriz Merkezi telefonlarına ilaveten 0 (312) 292 29 29 (20 hat) çağrı merkezinin de  hizmete sokulduğu kaydedildi.

BİNLERCE TÜRK LİBYA'DAN TUNUS'A GEÇECEK

Libya'nın kuzeybatısındaki bölgelerde çalışan yaklaşık 3 bin Türk vatandaşının bu akşamdan itibaren Tunus'a karayoluyla geçmesi bekleniyor. 
Edinilen bilgiye göre Türk vatandaşları, Tunus'un Libya sınırındaki Ras el Jdir sınır kapısına, çalıştıkları şirketlerin araçları ya da kendi imkanlarıyla gelecek. 
Libya yasaları gereği şirketlerin merkez ofislerinde tutulan bazı pasaportlara ulaşılamaması, bazılarının da tahrip olmasından dolayı Türk vatandaşlarının büyük bölümü pasaportsuz olarak sınıra gelecek. 
Tunus makamları, Türk vatandaşlarının pasaportsuz geçişine izin vereceklerini belirtti ancak Libya tarafının pasaportsuz geçişi engellemesinden endişe ediliyor. Şimdiye kadar sınıra yürüyerek gelen az sayıda Türk vatandaşının bazılarının geçişlerine, pasaportlarının üzerlerinde bulunmamasından ötürü, Libya makamları izin vermedi. Tunus'taki Türkiye Büyükelçiliğinin bir yetkilisi, geçişlerde yardımcı olmak üzere Ras el Jdir sınır kapısına ulaştı. 
Türk vatandaşları Tunus'a geçince, karayoluyla Cerbe'ye getirilecek, oradan da Türkiye'den gelen uçaklarla Türkiye'ye gönderilecek. 

THY UÇAĞI İSKERDERİYE'DEN 249 YOLCUYLA GELDİ

Libya'dan tahliye edilerek Mısır'a getirilen Türk vatandaşlarını taşıyan Türk Hava Yollarına (THY) ait özel uçak, İskenderiye'den İstanbul'a geldi. 

TRABLUS'TAN 169 YOLCU GELDİ  

Libya şirketi Buraq Air'e ait yolcu uçağıyla 169 yolcu Trablus'tan İstanbul'a geldi.
Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle ülkeden ayrılarak Buraq Air'in UZ 115 sefer sayılı tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanına gelen yolcuların arasında bulunan Türkler, yakınları tarafından sevinçle karşılandı. 
Trablus'ta bir inşaat şirketinde işçi olarak çalışan Naim Dikili, Atatürk Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trablus Havalimanında çok sayıda kişinin Türkiye'ye dönmek için beklediğini belirterek, 'İnsanlar aç susuz çok perişan bir durumda'' dedi. 
Dikili, Türklerin çalıştığı şantiyelere de saldırıların yapıldığını, yağmalamalar olduğunu belirterek, kendilerine yönelik bir fiziki saldırının olmadığını söyledi. Dikili, ''İki gün önce uçaksavar silahlarıyla sürekli ateş açılıyordu. Bu olayları şimdi nasıl anlatalım, o olayları yaşayan biliyor. 3-4 gündür betonun üzerinde sabahladık'' diye konuştu.  

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Akseki’de Kaza: 6 Yaralı
 
Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda Konuştu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Muş Sallanmaya Devam Ediyor
Muş'un Bulanık ilçesinde dün sabah saat 08.36'dan bu yana büyüklükleri ...
Feribotlar Bingazi’de
Libya'daki Türkleri yurda getirmek üzere yola çıkan, İstanbul Deniz Otobüsleri ...
Erzincan’da Trafik Kazası: 9 Yaralı
Erzincan'da meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı.
Bitlis’te 4.5 Büyüklüğünde Deprem
Bitlis'in Ahlat ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
 
Gül’e Yumurtalı Saldırı Hazırlığı İddiasına 40 Gözaltı
Mersin Üniversitesi'nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yumurtalı saldırı ...
Malezya İle Vizeler Kalkıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak ile ...
Milas’ta MHP’ye Katılım
Muğla'nın Milas ilçesinde 25 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katıldı.
Kaddafi Meydan Okudu
Libya lideri Muammer Kaddafi, başkent Trablus'ta halka seslendi. Kaddafi'nin ...
 
 
Gemiler Yolda, Limanlar Kapalı..
Libya'daki Türkleri yurda getirmek üzere yola çıkan İstanbul Deniz Otobüsleri ...
Bakan Atalay: İki Hafta Sonra Ayrılacağım
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, genel seçim yapılacağını anımsatarak, “İki ...
Ev Kazaları 'Geliyorum' Der
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ...
Meclise Seçim Tarihi Teklifi Sunuldu
AK Parti grup başkanvekillerinin, milletvekili seçiminin 12 Haziran 2011 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya