Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Gaziler Günü Yurt Genelinde Terönlerle Kutlandı
Gaziler Günü Yurt Genelinde Terönlerle Kutlandı
 
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında törenler düzenlendi.
 
19 Eylül 2015 Cumartesi - 14:41

İlk tören, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar başkanlığındaki heyetle Anıtkabir'de düzenlendi. Atatürk Mozolesi'ne, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk bırakıldı.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına, Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Kılıçlar, gazilerin vatanın bağımsızlığı, ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna şehit olmayı göze alarak vatanseverliğin yaşayan abideleri olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan toprakları üzerinde şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmamızı sağlayan kahraman gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, Ankara halkı adına minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Türk milleti sizlere ve aziz şehitlerimize minnettardır" ifadelerini kaydetti.

- "Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır"

Diğer bir tören ise Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törende, anıta Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Emekli Subaylar Derneği ve Emekli Astsubaylar Derneği adına çelenk bırakıldı.

Ardından konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Türkiye'nin bugün, dün olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için genç yaşta teröre kurban verdiğimiz evlatlarımız hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedirler" diye konuştu.

Gelişen olayların terör konusunda devlet ve millet olarak daha duyarlı olmayı gerektirdiğini vurgulayan Tandoğan, "Eli kanlı terörün amacı, Türk milletini toprağıyla birlikte bölmektir. Ülkemizin geleceği için teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Silahlı terör, misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir" dedi.


Erzurum, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da törenler düzenlendi

Erzurum, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.

Erzurum'da Havuzbaşı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende Vali Ahmet Altıparmak, Kolordu Komutanlığı adına Garnizon Komutan vekili Tuğgeneral Birol Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, anıta çelenk sundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Bu güzel vatanımızda yaşayan Kürt, Türk, Alevi ve hangi ırktan olursa olsun hepimiz biriz, hep birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kahraman olamaz" diye konuştu.

İstihbarat Kurmay Binbaşı Cemil Çayır da vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusun şehadet şerbetini içemeyen evlatlarının hakettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşıdıklarını, gaziliğin, Türk vatanseverliği, kahramanlığı ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu söyledi.

- Ağrı

Ağrı'da Abide Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Vali Musa Işın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar'ın çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üsteğmen Hasan Bayraktar, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Buradaki törenin ardından Ordu Evi'nde gazi ve şehit ailelerine kahvaltı verildi.

- Ardahan

Valilik önündeki çelenk koyma töreninin ardından Vali Ahmet Deniz, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy, gaziler derneğini ziyaret etti.

Deniz, burada yaptığı konuşmada, devlet olarak gazilerin yanında olduklarını, devletin gazilerini asla unutamayacağını ifade ederek, "Sizler velinimetimizsiniz. Sizler için ne yapsak azdır. Çünkü bizi biz yapan rütbedir, gazilik rütbesi. Böyle bir günde 'biz bir bütünüz, kardeşiz' bunu her yerde söylememiz ve haykırmamız lazım. Bu ülkede yaşayan her etnik unsurdan olsun, kim olursa olsan biz bir kardeşiz. Bunu net ve gür bir ses ile söylememiz lazım" değerlendirmesini yaptı.

Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir de yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

- Erzincan

Erzincan'da Gaziler Günü dolayısıyla belediye önündeki Atatürk anıtına Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu tarafından çelenk sunuldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, ülkenin bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu aktardı. Taş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedirler. Terör konusunda Türk devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

-Iğdır

Iğdır'da belediye önünde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Muhlis Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Ulus, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ekrem Küçükberber, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve askeri erkan katıldı.

Çelenk sunma programın ardından bazı öğrenci şiirler okudu.


Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da tören düzenlendi

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adana'daki törende, Vali Mustafa Büyük, Garnizon Komutanı ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Adana Şubesi yetkililerince Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan TÜMGAZİDER Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, son dönemde teröre verilen onlarca şehidin herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Terör konusunda daha duyarlı olunmasını beklediklerini anlatan Adaber, "Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha gösterilmemelidir. Silahlı terör, misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Kanlarımız boşa akmamalı" dedi.

Konuşmanın ardından bazı öğrenci ve gaziler, günün anlamına uygun şiirler okudu.

Törene, ABD'nin Adana Konsolosu Linda Specht, gazi ve yakınlarının yanı sıra bazı kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Mersin

Mersin Valiliği ile Muharip Gaziler Derneği tarafından Cumhuriyet Alanı'ndaki anıta çelenk sunuldu.

Dernek Başkanı Kemal Cındız, konuşmasında gaziliğin önemine değindi. Program, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasıyla sona erdi.

Vali Özdemir Çakacak, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, binlerce yıldır Türk milletinin, vatan bildiği topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşadığını, tarihin hiçbir zamanında esareti kabul etmediğini söyledi.

Milli mücadele günlerine değinen Çakacak, şöyle devam etti:

"Milletimizi Anadolu'dan atmak ve tarihten silmek için büyük mücadeleye girdiler. Bu mücadelede gördüler ki Türk milleti gücünü birlik ve beraberliğinden alıyor. Vatan saydığı toprakları asla ve asla terk etmeyecek, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bir toprağa vatan denilmesi için bedellerin ödenmesi gerekir. Bu aziz vatan topraklarına binlerce şehit verdik. Vatanımız her şeyden kutsaldır."

Çakacak, tüm gazilerin gününü kutladığını sözlerine ekledi.

- Osmaniye

Osmaniye Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Şehit Polis Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği tarafından Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki anıta çelenk bırakıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Mehmet Emin Esen, törendeki konuşmasında, 19 Eylül'ün, vatan için canını ortaya koyan ve savaşarak gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu söyledi.

Gaziliğin onur ve şerefinin bir kez daha yaşandığını ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk'ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı gündür. Bugün, Atamızdan bize en büyük mirastır. Gazilerimiz, Atatürk'ün yaşayan temsilcileri, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşıdır. Sergilediğimiz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklar, milletimize her zaman güç ve ilham kaynağı olmuştur. Gazilerimiz, bayrağın ve bağımsızlığın paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğruna nelerin göze alınabileceğini göstermiştir."

Şehit ve gazilerin Türk toplumunun ortak değerleri olduğunu belirten Esen, "Topraklarımızın bölünmesine ve istila edilmesine ne bizler ne de bizden sonraki nesiller asla izin vermeyecektir" dedi.

Buradaki törenin ardından, Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Atacan Çocuk Parkı'nın açılışı yapıldı.

- Hatay

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından anıta çelenk bırakıldı.

Derneğin Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de "gazilik" unvanının verildiğini söyledi.

Bakır, "Biz gaziler, vatan ve bayrak müdafaasında dün olduğu gibi bugün de yarın da yüksek moralli kahraman komutanlarımızın emir komutasında yürek yüreğe, el ele, omuz omuza olma inanç ve heyecanı içindeyiz. Her zerresinde şehit kanı olan Türkiye'mizi bölüp parçalamak niyetiyle, içeride ve dışarıda oynanmak istenen sinsi ve karanlık oyunlara karşı mücadele aşkımızı artarak sürdürülmesi arzusunu ibadet kutsiyetiyle ifade etmek isterim" diye konuştu.

Tören sonrasında Hatay Gazievi'nde Kur'an okunup dua edildi.

Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, Kütahya ve Bilecik'te tören

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Bilecik'te, Gaziler Günü dolayısıyla törenler yapıldı.

Bursa'da, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, anıta çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Bursa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer Uyar, törende yaptığı konuşmada, bugünün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu söyledi.

Gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük coşkuyla yaşadıklarını dile getiren Uyar, gazilere şöyle seslendi:

"Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde sizin kutsal vatana olan aşkınız kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Ülkemiz bugün dünden daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit, hepimizi derinden yaralamaktadır. Teröre ve işbirlikçilerine kesinlikle taviz verilmemelidir."

Törenin ardından, Bursa Valiliği tarafından Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde (AKKM) Şehit ve Gazi ile ailelerine öğle yemeği verildi.

- Balıkesir

Balıkesir'de de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Garnizon Komutanı Tüm General Mehmet Akyürek, askeri erkan ve çok sayıda gazi katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hulusi Karakuz, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Gaziler Günü'nü kutlamanın gururu ve onuru içinde olduklarını ifade eden Karakuz, "Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bu günde olduğu gibi bundan sonrada da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi.

-Çanakkale

Çanakkale'de de Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Cevatpaşa İlköğretim Okulu Öğrencileri Hamide Sıla Özen ve Oğuzhan Demirbaş günün anlamına uygun şiirler okudu.

Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Necdet Erdinç, ülkenin bugün dünden daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu belirtti.

Tören, muharip gazilere ve hayatını kaybetmiş gazilerin eşlerine anı madalyası takılması ve mehter takımının gösterisi ile sona erdi.

- Yalova

Yalova'da, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğretmen Binbaşı Ece Işıklar, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin ebedi varlığını ve ülke topraklarını savunan gazilere şükran borçlu olduklarını söyledi.

TBMM'nin Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde mareşal ve gazilik unvanı verdiğini, bu tarihin Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Işıklar, "Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez de tüm gazilerin gününü kutladığını ifade etti.

Programa Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-Eskişehir

Eskişehir'de, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ertuğrul Özkütük, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün önemini belirten konuşmayı yapan Özkütük, şehit ve gazilerin toprağı vatan yapan değerler olduğunu söyledi.

Bu vatanı bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Özkütük, "Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günleri ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir" diye konuştu.

Programa, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, şehit ve gazi aileleri ile diğer ilgililer katıldı.

- Kütahya

Kütahya'da, Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, protokol mensupları, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.

Vali Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliği bozmak isteyen dış güçlerin ve kişilerin boş durmadığını ifade etti.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Gerek bölgemizde cereyan eden olaylara, gerekse dünya ölçeğindeki olaylara baktığımız zaman sizin önüne geçmeleri için çok neden var, bu yüzden de boş durmuyorlar, durmazlar da. Bu ülke toprakları için bugüne kadar dünya kadar şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Daha da olacak. Biz birlik ve beraberliğimizi sağlarsak onlar içeriden ve dışarıdan ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar."

Törene, Belediye Başkan Vekili Galip Gültekin, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Celal Başoğlu İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Albay Seyfi Türkan, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Gaziler Derneği Başkanı Asım Okat, daire müdürleri ve dernek üyesi gaziler katıldı.

- Bilecik

Bilecik'te de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Durak, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Durak, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan olmadığını ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, daire müdürleri, ilgililer ile gazi ve şehit ailelerinin katıldığı etkinlik, öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te tören düzenlendi

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

Van Valiliği önünde düzenlenen törene Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ile diğer yetkililer ve gaziler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik uğruna canlarını seve seve feda etmeyi göze alan fedakar gazilerin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Öte yandan İstiklal Marşı okunurken fenalaşan 85 yaşındaki Kore gazisi Hasan Hüseyin Bulut (85), rahatsızlanmasına rağmen ayakta durmayı sürdürdü. Daha sonra sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sedyeye alınan Bulut, hastaneye gitmek istemedi ve töreni izledi.

Törenin ardından Vali Taşyapan ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Temel, Kore Gazisi Bulut'un yanına gelerek sohbet etti.

-Muş

Muş'ta valilik önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Piyade Üsteğmen Mehmet Karan, Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişini sekteye uğratmak, vatan topraklarının bir kısmını ana yurttan ayırmak isteyen, dış güçlerin desteklediği hainlere karşı mücadelenin süreceğini belirtti.

Bu mücadele sırasında binlerce askerin şehit ve gazi olduğunu dile getiren Karan, "Başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silahlı arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, hayatta kalan gazilerimizi ve ailelerini şükran ve minnetle selamlıyoruz" dedi.

Törene Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Kurmay Albay Halil Akar, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Köse, Gaziler Derneği Başkanı Felemez Sinecem, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gıyaseddin Alkaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, gaziler, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Tören mangasındaki askerler alanı "şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "şehitler ruhunuz şad olsun" sloganları atarak terk etti.

-Bitlis

Gaziler Günü nedeniyle Bitlis'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Medeni Solmaz, gazilik unvanının bir şeref olduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Solmaz, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluşları ve iç güvenlik hareketi sonucunda kazanılan gazilik unvanı günüdür. Canlarını bu ulusa adayan tüm gazilerin günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Törene Vali Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, diğer yetkililer ve gaziler katıldı.

Vali Çınar, törene katılan gazileri tebrik etti.

-Hakkari

Gaziler Günü nedeniyle Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Mehmet Emin Taşçı ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman ve diğer yetkililer ile askeri personel, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Canbolat, gazilerin gününü kutladı. Daha sonra orduevinde gaziler ile ailelerine yemek verildi.

Öte yandan törene Belediye Başkanlığını temsilen bir yetkilinin katılmaması nedeniyle görevliler tarafından getirilen kurum çelengi Atatürk Anıtı'na sunulamadı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki törene ise Kaymakam Mehmet Mut, 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Cihat Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Vahap Karaca, kurum amirleri ve gaziler ile şehit yakınları katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören alanına vatandaşlar, üst aramasından geçirilerek alındı.

Sakarya, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de tören düzenlendi

Sakarya, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sakarya Kent Meydanı'ndaki törende, Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Emin Dursun, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Demir, yaptığı konuşmada, Türk halkının azim ve kararlılığının her türlü zorluğu yenmeye yeteceğini belirtti.

Daha sonra törene katılanlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesine kadar yürüdü.

Vali Coş, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin İslam inancında çok önemli olduğunu vurguladı.

Milletin, tarihin her döneminde mukaddes değerlerini korumak için yüz binlerce şehit verdiğini, düşmana ise fırsat tanımadığını anlatan Coş, "Bugün de memleketi içeriden ve dışarıdan bölmeye, parçalamaya, milli ve manevi değerleri zarara uğratmaya, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı engellemeye çalışanlar var. Bunlarla devletimiz tabii ki gerektiği şekilde mücadele yürütmektedir" dedi.

- Bartın

Valilik bahçesi Atatürk Anıtı önündeki tören, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok'un katılımıyla yapıldı.

Altunok, yaptığı konuşmada, terör olaylarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Vatanın kendilerine emanet olduğunu belirten Altunok, "Vatansız, topraksız ve sahipsiz olmanın canlı örneklerini yaşıyoruz. Sığınmacılar akıbetinin ne olacağını bile bilmiyor. Gaziler Günü'nün birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından protokol, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

- Zonguldak

Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal ile protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gaziler katıldı.

Çakal, yaptığı konuşmada, tarihin şanlı zaferlerinin hiçbir zaman unutulmaması ve teröre müsamaha edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Törenin ardından Vali Yardımcısı Ergi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Daha sonra Gaziler Mezarlığı'na giden dernek üyeleri dua etti.

- Karabük

Yenişehir Anıtı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin gazilik ve şehitliğin kıymetini bilen bir toplum olduğunu söyledi.

Gaziliği ve şehitliği göze alamayan milletlerin hürriyet ve istiklal içinde yaşamasının mümkün olmadığını kaydeden Alimoğlu, "Bugünlerde yurdumuzun bazı yerlerinde üzücü olaylar oluyor. Bunların bir an evvel sona ermesi temennimizdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından anıttan başlayan kortej yürüyüşü, Karabük Belediyesi önünde sona erdi.

- Bolu

Anıtpark'taki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Başkanı Sami Yıldız, yaptığı konuşmada, gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha yaşadıklarını bildirdi.

Törene, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Türker Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, gaziler ile şehit aileleri katıldı.

- Düzce

Anıtpark Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kore Savaşı'na katılarak gazilik unvanı alan ancak başvuru süreci yeni tamamlanan 84 yaşındaki Vedat Kazancıoğlu'na, Vali Ali Fidan tarafından gazilik madalyası ve beratı verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, polisler ve askeri erkan katıldı.

- Kocaeli

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte gaziler, limanda demirli "TCG Turgutreis" fırkateyni ile Milli Gemi Projesi kapsamında üretilen "TCG Büyükada" korvetini gezdi.

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin de eşlik ettiği gazilere, subaylar tarafından gemiler hakkında brifing verildi.

Malul Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mesut Kılıçaslan, "Bir zamanlar bir sente muhtaç Türkiye'nin büyük gemiler ve savaş unsurları yaptığını görmekten mutlu olduğunu" söyledi.

Hakkari Kato Dağı'nda 1994'te girdikleri çatışmada yaralandığını ve parmaklarını kaybettiğini anlatan Kılıçaslan, şöyle konuştu:

"Allah şehitliği nasip etmedi ama gazi olduk. Vatan için bin kere ölmeye razıyız. Ülkemiz üzerinde dün olduğu gibi bugün de bölücü terör örgütleri faaliyet gösteriyor. Bugün de devletimiz 'Savaş var' dese gönüllü olarak askere gitmeye hazırız. Gönüllü askerlik için ülke genelinde dernek olarak proje başlattık. 10 bin imzanın üzerine çıktık. Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar'dan da takdir gördük. Bununla ilgili teşekkür belgeleri gönderdiler."

Gazi Mikail Sevrim de Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını vurguladı.

Etkinliğe, Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile 1. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Haluk Baybaş katıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Seçimler Nedeniyle Yaz Saati Uygulaması Uzatılacak
 
Yaklaşık 5 Bin Korucu İstihdam Edilecek
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Mardin'de 21 Bölge Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi
Mardin Valiliğinden, Midyat, Mazıdağı, Savur, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerindeki ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziler Günü Mesajı
Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihin, ...
Davutoğlu'ndan Gaziler Günü Mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Davutoğlu, Sığınmacıların Temsilcilerini Kabul Edecek
Başbakan Davutoğlu saat 17:15'te, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların ...
 
 
Diyarbakır'da Çöp Konteynerleri Toplatıldı
Diyarbakır Valiliği tarafından alınan kararla; terör örgütü tarafından ...
PKK Erzurum'da Mühürlü Tehdit Mektubu Gönderdi
PKK'dan Tehdit: Oyunuz AKP veya Başka Partiye Giderse Hesabımız Büyük Olacak
Van'da 1 Polis Memuru Şehit Oldu
Van’da, görevi başındaki bir polis memuru, arabanın çarpması sonucu şehit oldu.
Terörü Lanetlemek İçin On Binler Sıhhiye'de Toplandı
14 Sivil toplum kuruluşu terörü lanetlemek için Ankara Sıhhıye'de bir araya geldi.
 
 
Bulgaristan Türkiye Sınırına Asker Yığıyor
Bulgaristan, göçmen akınına karşı Türkiye sınırını güçlendirmek için yaklaşık ...
Irak'ta Serbest Bırakılan 2 İşçi İstanbul'a Geldi
Irak'ta kaçırılan 18 işçiden serbest bırakılan Necdet Yılmaz ve Ercan ...
Şanlıurfa'da Operasyon: 24 Gözaltı
PKK'nın şehir yapılanması KCK ile gençlik yapılanması YDG-H üyelerine ...
İşte İl İl Kurbanlık Fiyatları
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Kurban Bayramı öncesi bazı illerdeki kurbanlık ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya