Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Gazimağusa'da Cumhurbaşkanı Eroğlu Rüzgarı
Gazimağusa da Cumhurbaşkanı Eroğlu Rüzgarı
 
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs meselesini “öyle veya böyle” bitirmek için aday olduğunu ve halktan bu “son görev” için yetki istediğini söyledi.
 
16 Nisan 2015 Perşembe - 10:41

Eroğlu halkın desteğiyle seçimi başarıyla tamamlayıp birinci turdan seçimi kazanacaklarını vurguladı.

Gazimağusa, Karpaz ve İskele kararını verdi; halk bir kez daha, bir dönem daha Derviş Eroğlu’na onay verdi.

Gazimağusa’daki Namık Kemal Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Eroğlu’na “hep destek tam destek” dedi.

Vatandaşlar, haklarını en iyi savunacak liderin Eroğlu olduğunu bütün ülke ve dünyaya haykırarak “Eroğlu ile bir dönem daha. Eroğlu ile doğru çözüme” diyerek meydanı hınca hınç doldurdu.

Namık Kemal Meydanı’nda SOS’in seslendirdiği şarkılarla coşan kalabalık Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun meydana gelmesiyle büyük bir coşku yaşadı.
Kürsüye eşi Meral Eroğlu ile birlikte çıkan Derviş Eroğlu, kendisine destek verenlere el salladı.
 
 
“EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLEYİZ”
 
Sözlerine “yine Namık Kemal Meydanı’nda bir araya geldik. Meydanı doldurdunuz ve meydanı doldurduğunuz gibi sandıkları da doldurmasını biliriz mesajını veriyorsunuz. 19 Nisan’a çok az bir süre kaldı. Yıllardır halkımzın arasında oldum. Yıllarca bu yolları beraber yürüdük, bu meydanlarda birlikte olduk. Çok önemli bir seçimin arifesinde el ele gönül gönüleyiz” diye başlayan Eroğlu, halkın mührü nere vuracağını iyi bildiğini söyledi.
UBP ve DPUG ile kendisine destek veren vatandaşlara desteğinden dolayı teşekkür eden Derviş Eroğlu “hepiniz hoş geldiniz” dedi.
 
“ÇÖZÜM İÇİN UĞRAŞ VERİYORUM”
 
5 yıl önce halkın kendisine cumhurbaşkanlığı görevini layık gördüğünü ifade eden Eroğlu, müzakere masasında seçilmiş lider olarak Kıbrıs sorununu çözmek için uğraş verdiğini söyledi.
Her iki Rum lider ile görüştüğü, en son Anastasiadis’in masadan kaçtığını, Hristofyas’ın da Greentree zirvesine 5 hayır ile geldiğini anımsattı.
“Demek ki karşımızda, bizim kadar samimi bir anlayışla anlaşma arayışı içinde olan yok” diye konuşan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 
“BENİ SUÇLUYORLAR AMA BEN MASADAYIM”
 
“Ama KKTC’de kendisini sol olduğunu iddia eden partiler, buna rağmen beni suçluyor. Artık insaf. Bakınız dış dünyaya doğru dürüst ses vermediğiniz sürece, sizi yıllarca masada tutarlar. Madem ki kavga yok, sessiz sessiz müzakerelere devam ediyorlar, 40 yıl daha devam etsinler derler. Benim kitabımda bir 40 yıl daha sizi masada tutmak yoktur. İlk defa KKTC Cumhurbaşkanı olarak, Anastasiadis masadan kaçtı, CTP’nin adayı ve eski cumhurbaşkanı kimi suçladı? Beni, Sayın Talat Eroğlu ile 5 yıl kaybedildi dedi. Kendisinin papağanı da aynısını söylüyor. Talat Bey kendisini de suçladığının farkında değil. Kendisinin de görev sürecinde anlaşma olmadı. Ağzından çıkanın ne anlama geldiğini bilmeyen bir kişi, yarın masada sizin haklarınızla nasıl oynar? Oynar ama umurumda değil. Benim umurumdadır. KKTC’nin geleceği, halkımın geleceği benim umurumdadır.”
 
“NİYETLERİ YOKSA DÜNYAYA BUNU SORGULATACAĞIZ”
 
Müzakere masasında yarım kalan bir iş olduğu için aday olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, “ben bir makam için değil. Sizin ve ülkemizin geleceği için, Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarmak için masaya oturmaya geldim” dedi.
Hayatında hiçbir işi yarım bırakmadığına dikkat çeken Eroğlu, siyasi yaşamının hiçbir evresinde işlerini yarım bırakmadığını belirtti.
Birkaç yıl içerisinde Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkaracağını söylediğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, “şöyle ya da böyle çözeceğiz. Çözemezseniz ne olacak diye soranlar var. Biz şu an KKTC çatısı altındayız. Müzakereler devam ederken, KKTC’nin cumhurbaşkanıyız, halkıyız. Çözüm için uğraşıyoruz. İyi niyetimizle uğraşıyoruz. Karşımızdakinin anlaşma niyeti yoksa, demek ki Rum’un samimiyeti yoktur. Biz de bunu dünyaya sorgulatacağız” diye konuştu.
 
“GENEL SEKRETERE SON OYUN SÖZÜNÜ BEN SÖYLETTİM”
 
Anastasiadis’in masadan kaçtığını ve kendisini dünyanın hiçbir ülkesinin suçlamadığına vurgu yapan Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eroğlu ne yaptı diye CTP’nin adayı soruyor. Polisin terfilerini bile kimin yaptığını bilmeyen bir kişi Kamu Hizmeti Komisyonu’na soruyor. Buna herkes güldü. 2 buçuk ay başbakanlık yapmış ve bir çok şey yapmış. Seçim yasakları olduğu için hiç kimseye bir şey vermedi, yapmadı. Eroğlu, DAÜ Yasası’nı 1986’da meclise götürdüğümde CTP hayır demişti. Turizmdeki hamleler bizim eserimiz, altyapıdaki yatırımlar bizim eserimiz. Her şey bizim eserimiz. 5 yıl heba olmuş sadece 80 kez Hristofyas ile görüştüm. 5 kez Kıbrıs zirvesi yapıldı. İlk kez BM Genel Sekreter’ine “son oyun” sözünü ben söylettim. Eide geçtiğimiz günlerde geldi. Ben birkaç yıl içinde bu sorunu çözeceğimizi söyledim. Eide ne dedi? 2015 sonu referandum için hedeftir dedi.”
 
“NOBELİ ALIR AMA SONUMUZ OLUR”
 
Halkın, KKTC’ye sahip çıkan, tecrübeli, güvenilir, sabırlı Türkiye ile ilişkileri iyi olan bir lider aradığına dikkat çeken Eroğlu, solcu geçinen bazı kesimlerin bölge ziyaretlerinde “kim seçilirse seçilsin Türkiye’nin dediği olur” diye konuştuğuna dikkat çekti.
Türkiye ile zaman zaman istişare ettiğini söyleyen Derviş Eroğlu, kendi devletine sahip çıkmayan, Türkiye’yi anavatan bilmeyen, garantörlüğe hayır diyen, vatandaşlar arasında ayırım yapan kişinin KKTC’yi temsil edemeyeceğini belirtti.
“Bu meziyetleri taşımayan masada her şeyi verir ve sorunu çözer. Sonra da Nobel Barış Ödülünü alır. Ama o ödül sonumuz olur” diye konuşan Eroğlu, masadaki en büyük gücünün KKTC olduğunu söyledi.
 
“KENDİNİ SOL SANANLARDAN SES ÇIKMADI”
 

Rum Ulusal Konseyi’nin “ortaklık devleti, Kıbrıs Cumhuriyeti evrimleşerek kurulacak” kararı aldığını hatırlatan Eroğlu, “ne acıdır ki 11 Şubat ortak açıklama metnine aykırı olan bu kararı bizim sol denilen partilerden tek bir ses çıkmadı” diye konuştu.
Eroğlu şöyle devam etti:
 
“MAĞUSA’YI RUMA TESLİM EDİYOR FARKINDA MISINIZ?”
 
“Adaylardan bir tanesi diyor ki Maraş’ı BM kontrolünde açacak. Diğeri hem çözüm istiyor hem de bizim kontrolümüzde açacak diyor. Bizim kontrolümüzde açarsan masa ortadan kalkar. Demek ki sen ne istediğini bilmiyorsun. Sayın Akıncı BM kontrolünde açacakmış. Maraş derken kapalı Maraş değil, şu an vatandaşlarımızın içinde yaşadığı bölgeler de verilecek. Mağusa İnisiyatifi’nin oylarını alsın diye ben Maraş’ı açacağım derken Mağusa’yı Rum’a teslim ediyor farkında mısınız? BM raporlarında Maraş için sahip değil, sakin deniyor. Çünkü Maraş’ın dörtte üçü vakıf malıdır.”
 
 
“BENİM DIŞIMDA HİÇBİR ADAYIN YOL HARİTASI YOK”
 

7 adımlık yol haritalarının hazır olduğunu ifade eden Eroğlu, buna göre Aralık ayında referandum ve Ocak ayında geçici hükümetin kurulmasının ön görüldüğünü ve hiçbir adayın böyle bir yol haritasına sahip olmadığını söyledi.
Kendisinin olmazsa olmazları olduğunu belirten Derviş Eroğlu, “KKTC’nin güvenliği Türkiye tarafından karşılanacak. Bu benim olmazsa olmazımdır. Cumhurbaşkanlığı mutlaka dönüşümlü olacak. Bulunacak çözüm AB’nin birincil hukuku olacak. Benim vatandaşlarım hakkında hiçbir devlet, hele Rumlar yorum yapamaz, bana hesap soramaz” dedi.
Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
 
“ONLAR ÖDÜLLENDİRLDİ, BİZ CEZALANDIRILDIK”
 
“Türkiye’nin KKTC’ye nüfus aktarmasının savaş suçu olduğunu söyleyenler var. KKTC hükümetlerinin bir anlaşma olana kadar verdiği vatandaşlıklar, ortaklık devletinin vatandaşı olacak. Sayenizde bütün makamları gördüm. Son bir görevim kaldı. 50 yıldan fazladır süregelen Kıbrıs sorununa nokta koymak. Anlaşmak için iyi niyetle masada oturuyoruz. Rumlar da iyi niyetle gelirse anlaşma olabilir. Ama iyi niyetle geleceklerinden emin değilim. Şimdiye kadar BM Genel Sekreterleri tarafından ortaya konan anlaşma metinlerine hep Rumlar hayır dedi. En son Annan Planı’na hayır dediler. Ama biz cezalandırıldık, onlar AB’ye girdi.”
 
“BU İŞ ACEMİLERE, PARTİ KURMAK İÇİN SEÇİME GİRENLERE VE MEMLEKETİ TERK EDENLERE BIRAKILAMAZ”
 

İlk kez milletvekili olarak aday olduğunda genç ve saçlarının siyah olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “şimdi saçlarım aklaştı. Beni saçımdan dolayı tenkit edenlere sözüm şu, bu saçların her bir telinde tecrübe var. KKTC’yi geliştire geliştire bu günlere geldik bakın bugün 7 aday var. Bu demokrasi var demektir. Bizim sayemizde oldu. Avrupa’da, dünyada olan yasaları meclisten geçirerek bu günlere geldik. Biz halkımızın ve ülkemizin demokratik olmasıyla iftihar ediyoruz. Siyasi hayatımda hep halkımızla birlikte oldum. Benim en büyük gücüm halkımdır. Bugün de o gücü siz bana verdiniz. Ve dediniz ki birinci turda bu işi bitiririz. Bu acemilerin işi değil. 3-5 yıl vekillik yapanların işi değil, bu memleketi terk edenlerin işi değil, bu parti kuracağım diye seçime girenlerin işi değildir” diyerek sözlerini tamamladı.
Eroğlu konuşmasına son vermeden önce UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Mağusa’da bulunan bakan, milletvekili gençlik ve kadın kolları eski milletvekillerini sahneye davet etti.
Derviş Eroğlu, konuşmasına devamla, bu iki partinin çalışmalarıyla seçimi yürüttüklerini ve başarıya ulaşacaklarını söyledi.
Eroğlu, "Bu seçimlerde sizlerin oylarıyla sandığa gireceğiz, sizlerin oylarıyla sandıkta seçileceğiz. Makam için değil, KKTC'nin geleceği için mühür sizde olacak. vurun mührü, bu işi bitirelim" diye sözlerini tamamladı
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nda İmza Töreni
 
Lefkoşa Türk Belediyesi'nden Duyuru
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı, Lefkoşa'da Ziyaretlerde Bulundu
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün gerçekleşen “Cevap Meydanda” ...
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Ulaş:Türkiye Kökenliler Seçim Döneminde Hatırlanıyor
Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Ulaş, “hem sağda hem de solda, Türkiye ...
Ulusal Adalet Partisi, Kararını Açıkladı
Ulusal Adalet Partisi (UAP), pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
KSP Cumhurbaşkanı Adayı Onurer : Gençler Ülkemizin Aydınlık Yarınlarının Temsilcileridir
Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, “Gençler ...
 
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Özersay: Devlete Sahip Çıkmak Kimsenin Tekelinde Değildir
Türk Maarif Koleji’ni ve çeşitli Bakanlıkları ziyaret eden bağımsız Cumhurbaşkanı ...
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı: Cumhurbaşkanı Sorunlara Duyarlı Olmalıdır
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Anayasa’dan kaynaklanan ...
CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Siber,Ziyaretlerini Sürdürüyor
Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, KKTC Cumhurbaşkanı’nın ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu,Alayköy Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Alayköy Sanayi Bölgesini ziyaret etti.
 
 
CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Siber :Lobicilik Faaliyetleri Başlayacak
Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Kıbrıs sorununun ...
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Özyiğit:Polis Yasasında Değişiklik Şart
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)Genel Başkanı Cemal Özyiğit polis terfileri ...
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı: 19 Nisan Bir Dönüm Noktası Olacak
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 19 Nisan’ın, Kıbrıs Türk ...
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Özersay:Halkın İradesine Güveniyorum
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, bölge ve köy ziyaretleri ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya