Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/25 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
Gergerlioğlu: Batının Tek Derdi Erdoğan
Gergerlioğlu: Batının Tek Derdi Erdoğan
 
Milat gazetesinden Özlem Doğanla söyleşi yapan Taha Gergerlioğlu Türkiye'nin otuz yıl içinde dünyanın üç ağırlıklı devletinden biri olacağını söyledi...
 
6 Şubat 2017 Pazartesi - 12:59

Siber İstihbarat uzmanı Taha Gergerlioğlu yaptığı özel söyleşide gündemi değerlendirdi.

Türkiye hedefleri doğrultusunda 2023'e emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken diğer yandan Suriye'deki savaşı sona erdirmek için çözüm arayışını sürdürüyor. Fırat Kalkanı operasyonuyla kırmızı çizgilerinin aşılmasına müsaade etmeyeceğinin altını çizen Türkiye, batının olumsuz algı operasyonlarına rağmen dış politikada da başarılı hamleleriyle mücadelesini kararlılıkla yürütüyor.Finansal ve Siber İstihbarat Uzmanı Taha Gergerlioğlu'ya ‘Yeni Türkiye'nin misyonu ve vizyonunu konuştuk.
 
TÜRKİYE ÖZÜNE DÖNÜYOR
 
On beş yıldır büyük bir değişim yaşayan ve eski travmaları geride bırakan ‘Yeni Türkiye'nin misyonu nedir?
 
 Cumhuriyet bir bebekken ve yeni gelişirken etrafı ile ilgilenemedi. Şimdi tarihi misyonunu tamamlayıp ergenliğe doğru giderken ‘ben nereden niçin geldim, felsefem nedir' suallerini sorarak yeni bir akıl yürütmeye başlattı. Türkiye özüne dönmek istiyor ve nihayet bu dönüşün işaretlerini vermeye başladı. Bunu durdurmak isteyecek ülke çok ve Avrupa'da bunu diyecek ilk ülke Almanya.

Almanya'da yaşadığınız tutukluluk süreci için ‘Benim üzerinden Erdoğan'a zarar vermek istiyorlar' açıklamasında bulundunuz.

Son dönemlerde Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine destek veren Almanya ne yapmaya çalışıyor?
 
Almanya bugün Amerika'nın piyonu. Ama Amerika'nın da geri planında İngiltere var. İngiltere kırk yıldır bu coğrafya ile ilgilenmiyor gibi gözüküyordu fakat üç aydır ‘artık ben bu coğrafyada varım' dedi. Almanya'da yaşayan beş milyon Türk ve Müslümandan elli senedir rahatsız olmayan Almanya beş senedir rahatsızlık duymaya başladı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin ufku, bakışı ve eylemleri değişmeye başladı.  Bundan sonra Almanya, bilhassa Balkanlar ve Ortadoğu'daki çıkarları için bizimle ciddi anlamda rekabet edecektir. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamak istiyor ama başarılı olamayacak.
 
DEAŞ'IN FİKİR BABASI İNGİLTERE
 
Merkel'in İslami terör açıklamasından yola çıkarsak, batılı ülkeler ve ABD de DAEŞ üzerinden özellikle İslamofobiyi körükleme niyetini açıkça belli ediyorlar diyebilir miyiz?
 
Bölgedeki rekabet Almanya'nın, dolayısıyla Amerika'nın, CIA ve diğer örgütlerin DEAŞ'ı organize etmesi ile bölgemizi karıştırmak ve uzun zamanlı yönetmek için stratejik bir plan. DEAŞ'ı tüm ortak istihbaratlar kurdu ve DEAŞ'ın içine yerleştiler. Bu terör örgütünün fikir babası İngiltere, eylem babası da Amerika'dır. İşin sözcüsü ve onların lehine asimetrik programlar yapan ise Almanya'dır.

Amerika FETÖ elebaşı Gülen'i, Yunanistan darbeci askerleri vermiyor.  Almanya başta Can Dündar olmak üzere PKK'nın birçok ismine kapılarını açtı.

Bu konuda Türkiye yaptırım olarak neler yapabilir?

Bizim politikalarımız dünyadaki tüm politikalara ters. Dünya beşten büyük deyip adaletten bahsettiğimiz için emperyalist düzen tarafından reddedilmemiz normal. Dünya üzerindeki her türlü haberleşme araçları ve tesir etme lobilerini ve bu lobilerin arkasındaki desteklerini ciddi bir şekilde tespit edip pasifize etmemiz lazım. İsrail bunu savaşarak yapıyor, biz Türkler de bunu konuşarak yapabiliriz. Biz hiçbir zaman emperyalist olmadık. İki bin yıllık bir hedefimiz var. Avrupa'daki yürüyüşümüzü nihayet tamamlayacağız. Bu bizim geleceğimize sinmiş. Ne kadar daralsak da genetiğimizde ortaya çıkacak.
 
TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLUYORLAR
 
Türkiye aleyhine algı operasyonu yürüten ülkelerin bizimle derdi nedir?
 
Başka ülkeler ve toplumları materyalist yani gayri İslami ve gayri insanî hedef ve pozisyonda oldukları için Türkiye'nin bu yeni çıkışı onları çok ciddi rahatsız ediyor. Türkiye'de bunu anlayanlar yüzde elli. Geri kalanlar ise bunu kavrayamadığı için muhalefet ediyor. Batılı ülkelerin de tek derdi Erdoğan.  Amaçları; yüz yılda çıkarttığımız bir lideri karalayarak, dezenformasyonla tüm dünyaya farklı göstermek.
 
AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 öncesinde darbeler, koalisyonlar, ve krizlerle anılan, şimdi ise yerli ve millileşme sürecine giren bir Türkiye görüyoruz.

Bu perspektiften bakarsak başta 15 Temmuz olmak üzere düzenlenen terör saldırıları ve kumpaslar bu kalkınmanın bir bedeli mi?

Eğer uslu bir çocuksanız ve hiçbir şeye karışmazsanız, NATO veya BM ‘şunu yapacaksın' dediğinde sorgusuz sualsiz isteklerini yerine getirirseniz çok güzel bir ülke olursunuz. Fakat iddianız olmaya başladığında bundan hemen rahatsız olurlar. Geçmişte Türk insanının birbiri ile konuşamaması için her türlü iç politikanın üretildiğini unutmamak lazım.
 
NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ
 
Gezi'den 15 Temmuz'a kadar yaşanan hadise ve süreçlere rağmen ülke ekonomisi dimdik ayakta. Doları kullanarak yapay kriz üretmeye çalışıyorlar.

Yine de ekonomisi büyük zarar görmüyor? Bunu neye bağlıyorsunuz?
 
Bu ne yaptığımızı biliyor olmamızdan kaynaklanıyor. Daha önce bütçemiz açıktı yani ayağımızı yorganımıza göre uzatmazdık. Bu yüzden de verimli değildik. Gelirimizin yüzde 67'sini faize ödüyorduk. Bugün faiz oranları yüzde 10'lara düştü. Ülke sürekli gelişiyor. Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz müdahaleleri tamamen ekonomiyi çökertmek içindi. Ama Türkiye bu sefer kendini korudu. Çünkü daha önce kamunun yapmak istediklerini üniversiteler ciddi bir şekilde tenkit ederdi.  Şimdi ise kamunun, özel sektörün, sivil toplumun ve üniversitelerin öngörüleri örtüşüyor artık.
 
Çok tartışılan başkanlık sistemi Türkiye'ye nasıl bir yön verecektir?
 
Dünyanın en başarılı yap-işlet-devret modelini uygulayan ülkesi olduk. Başkanlık sistemiyle sadece sistemi yönetmek değil, yönetimi de güçlü olarak hem yönetmek hem denetlemek anlamında mükemmel bir yapıya doğru gideceğiz. Bugün dünyada denetim, yönetimden daha güçlü. Türkiye'de denetimi güçlendirdiğinizde ekonomik mesafe daha da hızlı olacak. Ekonomik,  mali ve finansal tablo üreten kamu kaynaklarının denetimi ve bunların verileri güçlendiğinde ki bunlar on beş yıldır sürekli gelişerek devam ediyor, göreceksiniz; Türkiye en zayıf olduğu anda bile güçlü olacaktır.
 
ERDOĞAN ÜLKEYİ SAHİPLENDİ
 
Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi geldiği zaman özellikle hangi aksaklıklar giderilecek ve Türkiye'nin dünyadaki konumunu nasıl değiştirecek?
 
Türkiye'de  devlet-rejim sorunu var zannediliyor. Geçmişteki darbelerin sebebi de rejim elden gidiyor idi. Bu millet rejim-devlet kavgasından bıktı. Erdoğan'ın ülkeyi sahiplenmesi ve kucak açmasının sebeplerinden birisi de budur. Kendi sistemini, kendine has bir Türk modelini arıyor. Türkiye artık marketing bir ülke değil. Ekonomistlerin ve siyasetçilerin öngörülerine göre Türkiye önümüzdeki otuz yıl içerisinde dünyanın ilk üç ağırlıklı devleti olacağı kanaatinde. Biz de bunu hissediyoruz.

‘Yeni Türkiye'nin ileriki vadedeki en önemli hedefi ne olacak?
 
Türkiye idari sistemini çözdükten sonra, geçmişte Osmanlı'nın muhafaza etmiş olduğu toprakları kendi kapsama alanına alma mücadelesi verecektir. Yani Osmanlının gittiği en ücra yere kadar devletimiz kendisini sorumlu hissediyor. İslam toplumunun halklarını uyandıracağız, küllerinden çıkaracağız. Erdoğan da bunu mükemmel başarıyor. Burada Türk halkına bir görev düşürüyor.  Her fert görevini ifa ederken Erdoğan'ın misyon bilincini taşımalı. Dolayısı ile yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devleti muazzaması oluşturmak hiç de zor değil.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Trump'ın Vize Yasakları Yargıdan Döndü
 
Afganistan'da Koruma, Diplomatı Vurarak Öldürdü!
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde saat 11.20'de toplandı...
13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 167'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 256 ...
Polise Zırh Delici Mermiyle Saldırdılar
Gaziantep'te polisin "dur" ikazına uymayan zanlı, otomobilinden polis ...
Kardak'a Yaklaşan Yunan Botunu Sahil Güvenlik Engelledi
Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesi’ne 3.8 mil uzaklıktaki Kardak kayalıkları ...
 
 
İzmir Şehitlerinin İsimleri Sokaklara Verildi
Şehit polis Fethi Sekin ve şehit Musa Can'ın isimleri Kılıçdaroğlu'nun ...
Aile Bakanı'ndan 'Evlilik Programları' Açıklaması
Katıldığı canlı yayın porgramında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ...
RTÜK'ten Son Dakika Açıklaması
RTÜK Başkanı, "son dakika" yazılarının yasaklandığı iddiaların ilişkin ...
TSK 3 PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son 1 hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda ...
 
 
İzmir Saldırısında FETÖ - PKK İttifakı Kesinleşti
İzmir Adliyesi’ne saldıran PKK’lıların patlattıkları aracı satan Arslantürk ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 Önemli Ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12-15 Şubat tarihleri arasında sırasıyla Bahreyn, ...
Hain Sanılan 15 Temmuz Şehidi Toprağına Kavuştu
15 Temmuz darbe girişiminde sivil kıyafet ile Genelkurmay Başkanlığı önünde ...
Reina Saldırısıyla İlgili 11 Kişi Tutuklama Talebiyle Mahkemede
Reina saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 11 şüpheli, tutuklanmaları ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya