Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/28 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
Girne’de 22'nci Ulusal Üroloji Kongresi
Girne’de 22 nci Ulusal Üroloji Kongresi
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere sürecinde Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetinin hiçbir zaman kabul görmediğine işaret ederek “Rum tarafının zihniyeti bizimle paylaşma değildir. Onlar bizimle anlaşma da paylaşma da istemiyorlar” dedi.
 
3 Mayıs 2012 Perşembe - 15:09

Türk Üroloji Derneği’nin bu yıl 22’incisini gerçekleştirdiği; Ulusal Üroloji Kongresi Acapulco Otel’de devam ediyor.
Derneğin, ‘güncel bilgilerin paylaşımı, üretilen bilginin meslektaşlara aktarımı ve katılımcılar için uygun sosyal ortam yaratılması’ amacıyla düzenlediği kongreye, Türkiye ve yabancı ülkelerden uzman ürologların katılımıyla gerçekleşiyor.
Dün başlayıp bugün açılış konuşmalarıyla devam eden kongre 6 Mayıs’a dek çeşitli oturumlarla sürecek.
Kongrenin bugün gerçekleştirilen açılışında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Ateş Kadıoğlu, Dernek Onursal Başkanı Prof. Sedat Dellaloğlu birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından kongreye katkıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif’e plaket sunuldu.
EROĞLU
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada, kongrenin KKTC’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, sonuçlarının ülke ve sağlık alanına hayırlı olmasını diledi.
Siyasete atılmadan önce kendisinin de bir ürolog olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, yaptığı konuşmada müzakere sürecine değindi.
Türk tarafının yıllardır Kıbrıs’ta samimiyetle bir anlaşma arayışı içinde olmasına rağmen Rum tarafının böyle bir niyet taşımaması nedeniyle Kıbrıs’ta bu güne kadar bir anlaşmaya varılamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının dünya tarafından tanınan, AB üyesi ve 1 Temmuzdan itibaren AB dönem başkanlığını devralacak bir devlet olmanın verdiği güçle anlaşma istiyor görüntüsünde dünyayı kandırdığına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının görüşmeleri ucu açık şekilde yürüterek Kıbrıslı Türkleri masada tutma niyeti taşıdığını da kaydetti.
Müzakere sürecinde Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetinin hiçbir zaman kabul görmediğini de belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu; “Rum tarafının zihniyeti bizimle paylaşma değildir. Onlar bizimle anlaşma da paylaşma da istemiyorlar” dedi.
BM Genel Sekreteri Ban ki Moon’un son Green Tree zirvesinde ‘end game’ ifadesini kullanarak Rumların AB dönem başkanlığını devralmasının ardından adada müzakerelerle bir sonuca varılamayacağını söylediğini de anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının çok taraflı konferans teklifini Genel Sekretere benimsetmesine rağmen Rum tarafının reddettiğini kaydetti.
Bu gelişmelerle müzakerelerde liderler arası görüşmelerin sürdürülmesinin bir anlamı kalmadığını kaydeden Eroğlu, “Oturalım görüşelim ama biz değil teknik adamlarımız görüşsün çünkü liderler görüşmesi bence bitmiştir ve öze dönük bir görüşme yapmanın bana göre hiçbir anlamı yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının hedefinin, zamana oynayarak Kıbrıslı Türkleri kendilerinin hakim olduğu bir cumhuriyet altında 2’inci sınıf vatandaş konumuna düşürecek bir çözüme ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.
KÜÇÜK
Başbakan İrsen Küçük ise 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıs’ın Kuzeyinde, adalet demokrasinin en geniş şekliyle uygulandığı, tüm organlarıyla faaliyet gösteren bir KKTC devleti gerçeği bulunduğunu ifade ederek, bu gerçeği dünya , AB ve bu kongreyi protesto eden ve ettirenlere hatırlatmak istediğini vurguladı.
Üroloji alanında en yeni gelişmelerin ele alınacağı kongrenin, ürologlar arasında bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımına ve bu alanda yapılan çalışmalara önemli katkı sağlayacağını belirten Başbakan Küçük, insan sağlığına büyük önem veren bir hükümet olarak, sağlık alanındaki en yeni gelişmeleri ülkeye taşıma gayreti içinde olduklarını söyledi.
Bu tür kongrelerin ambargolar altındaki KKTC’de düzenlenmesinin ülke ekonomisine etkili dış tanıtıma ve siyasete önemli katkı sağladığını belirten Küçük, kongreyi KKTC’de gerçekleştiren Türk Üroloji Derneği’ne teşekkür etti.
KAŞİF
Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de konuşmasında, Türk Üroloji Derneği’ni 22’inci Ulusal Üroloji Kongresi’ni dünya ve AB’nin dışladığı KKTC’de gerçekleştirmesinden dolayı kutladı.
Kongrede her ülkenin kendi birim ve kurumlarıyla yaptığı çalışmaları, buluşları ileriye dönük görüş ve düşünceleri paylaşacağını belirten Bakan Kaşif, önemli olanın insanlık için daha iyi daha güzelinin yakalanması olduğunu kaydetti.
Kıbrıslı Türklerin hayata geldiği günden itibaren uygulanan ambargo ve baskılar nedeniyle sürekli şikayet eder konumda bulunduğunu da ifade eden Bakan Ahmet Kaşif; “Ama yılmıyoruz, yılmayacağız ve bağımsızlık meşalesi Anavatan Türkiye sayesinde daha güçlü parlayacak” dedi.
Sağlık Bakanı Kaşif konuşmasının sonunda, kongreye gelmeyi boykot edenlerin doktorluk mesleğine başlarken ettiği Hipokrat yeminini bir kez daha okumalarını istedi.
KADIOĞLU
Türk Üroloji Derneği Başkanı Prof. Ateş Kadıoğlu da yaptığı konuşmada, kongreyi KKTC’de gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Rum tarafının baskıları nedeniyle kongreye katılmama kararı alan Avrupa Üroloji Derneği’ni kınayan Kadıoğlu, apolitik , bilimsel bir dernek olması gereken Avrupa Üroloji Derneği’nin bu kararıyla siyasete alet olduğunu söyledi.
Kadıoğlu, dernek olarak bundan böyle Avrupa Üroloji Derneği’ne kurumsal aidat yatırımında bulunmayacaklarını ve derneğe kararı protesto eden binlerce mail yollayacaklarını kaydetti.
TELLALOĞLU
Türk Üroloji Derneği Onursal Başkanı Dr. Sedat Tellaloğlu ise, Rum Yönetimi, Kilise ve bazı fanatik Avrupalıların kongreye Avrupalı ürologların katılımını engellendiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkına utanmadan insanlık dışı ambargolar uygulayanların, KKTC’ye de korsan ülke yakıştırması yaptığını kaydetti.
Kıbrıslı Rumlar ve kilisenin, çözüm niyeti taşımadığını esas amaçlarının   Kıbrsılı Türklerin ikinci sınıf vatandaş olarak yer alacağı bir anlaşma olduğunu ifade eden Tellaloğlu, adada 1974’ten beri barış, huzur ve iki ayrı devlet olduğu gerçeğinin artık tüm dünya tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İkinci günde yine hastanelik oldular
 
Hristofyas'ın Dokunulmazlığı Yüksek Mahkemede
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Mağusa Voleybol İhtisas Kulübü Heyetiyle Görüştü
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Mağusa Voleybol İhtisas Kulübü’nden bir heyeti kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, denetim görevini yerine getirmek için toplandı.
Hataylılar Derneği'nden, İnsan Hakları Derneği'ne Tepki
Hataylılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği, ülkeye kimlikle girişlere ...
Güç - Sen'den Mağusa Limanı Açıklaması
Güç-Sen, yarım asırdır “Mağusa halkı ile denizi ayıran” liman duvarının ...
 
 
İmam ve Müezzinlerden Başbakanlık Önünde Cübbeli Eylem
Kamu Çalışanları Sendikası’na (Kamu-Sen) bağlı imam ve müezzinlerden bir ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Yoğun Gündem
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın saat 10.00’da toplanıyor.
KTAMS, Kaptan İle Devam Dedi
KTAMS, 28 Nisan'da yaptığı genel kurulun ardından başkan ve yürütme kurulunu belirledi.
Basın Özgürlüğü Medya Başarı Ödülleri Yarın Akşam Veriliyor
Yarın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü… Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, ...
 
 
Bugün 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı
1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı, bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.Resmi ...
UKÜ'de Kariyer Günleri Başlıyor
UKÜ Kariyer Merkezi tarafından organize edilen UKÜ Kariyer Günleri’nde, ...
Güzelyurt Belediyesi Emlak Vergisi Tahsilatını 1 Gün Uzattı
Güzelyurt Belediyesi, ödeme tarihi bugün sona eren emlak vergisi tahsilatını ...
Meclis’te LTB İle İlgili Meclis Araştırma Önerisi Hareketliliği
Önerge için, 10 kabule karşılık 23 red oyu verildi.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya