Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
Gül: Garibime giden bir şey var
Gül: Garibime giden bir şey var
 
Cumhurbaşkanı, Ahmet Türk'ten gelecek randevuyu soran gazetecilere, "Bunları gazetede okuyorum. Her zaman görüştüm, konuştum ama biraz garibime giden şey de basın yoluyla böyle sanki randevu falan... Anlamış değilim yani" dedi.
 
20 Eylül 2010 Pazartesi - 08:43

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ziyaretinde Türkevi'nde kameraların karşısına geçti. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Türkevi'nde tek tek vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.
 
Türkevi'nde konuşan ve ABD'de yapacağı temasları anlatan Cumhurbaşkanı Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik bir soruyu "Doğrusu benim programım uymuyor zaten. Bu söylediğiniz şey basında da gördüm, Clinton Global Initiative'de bir davet var, birçok kişilere, bana da ona da dolayısıyla ben oraya gitmeyeceğim" şeklinde yanıtladı. "Görüşmemek için mi gitmeyeceksiniz?" sorusu üzerine Gül, "Programımız elvermiyor" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, BDP'nin gündeme getirdiği okullara boykot uygulamasını şu sözlerle değerlendirdi:
 
"Türkiye'nin bu konulardan uzaklaşması, kurtulması lazım, bizler için hayatidir bu. Terörden, vatandaşlarımız, hepimiz çok çekmekteyiz. Terör, hiçbir konuyu hiçbir yere götüremez, hiçbir konunun çözümünü kolaylaştırmaz, olacak işleri olmaz yapar. Hiçbir devlet 'terör beni mecbur etti de şunu yaptım' demez. Bunu herkesin önce bilmesi lazım. Ama herkesin şunu da bilmesi lazım; Türkiye zaten demokratik standartlarını yükseltme konusunda iradesi açık olan bir ülke. Türkiye'de uzun süredir çok köklü reformlar yapılıyor. 2 sene, 5 sene, 15 sene önce Türkiye'nin tabusu olan, dokunulmaz, konuşulamaz olan konular konuşuluyor, hallediliyor ve çok önemli mesafeler alınıyor. Bunlar hayatımızın konusu olmaktan çıkıyor. Eğer Türkiye'de terör olmasaydı, AB ile bütünleşmeyi bir devlet stratejisi yapmış olan bir ülke, bugün demokratik standartlar açısından çok daha ileride olurdu ve birçok şikayetler, birçok problemler, bölgemizle ilgili de bunlar zaten kendiliğinden çözülürdü, bu kadar kan akmasaydı ve bunlar olmasaydı. Önce bunun doğrusunun bilinmesini isterim. Siyasetçiler veya sivil toplum örgütleri, herkes bu anlayış içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki konular, ajandalar, politikalar sadece yük getirir ve bir şeyi de halletmez. Onun için çocuklarımızı alet etmek, masum insanları, kadınları, bunların hiçbir kazancı yoktur. Bölgemizin daha çok yatırıma, altyapısının daha çok iyileştirilmesine tabii ki ihtiyacı vardır. Şimdi bu tip olayların yaşandığı, bu tip ajandaların olduğu bir yerde ne yatırım yapılır, ne iş adamı gider, ne fabrika açılır. Türk iş adamları Kuzey Irak'a gidip orada büyük şirketler kuruyorlar, oralarda çok büyük faaliyetler, ekonomik faaliyetlerde bulunuyorlar, istihdam, üretim yaratıyorlar. Ama kendi ülkesinde varsa böyle bir kargaşa, gitmez oraya. Kim sıkıntı çeker, o yörenin vatandaşları, yani Kürt vatandaşlarımız sıkıntı çeker. Halbuki İstanbul da herkesin, Diyarbakır da Hakkari de herkesin, Edirne de herkesin Türkiye'de. O açıdan ben bu vesileyle bütün vatandaşlarımızı, bölgedeki bütün vatandaşlarımızı da buradan onlara seslenmek isterim. 'Çocuklarının bu işlere alet olmasına fırsat vermesinler. Çocukların geleceğini parlak yapalım diye uğraşırken, onları bu tip şeylere eğer alet ederlerse, en büyük kötülüğü yaparlar..."
 
AHMET TÜRK'TEN RANDEVU TALEBİ GELİRSE...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ten randevu talebi gelip gelmediği ve gelirse kendisiyle görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine de şöyle konuştu:
 
"Bunları ben hep gazetede okuyorum. Ben biliyorsunuz prensip olarak hiçbir zaman bir dışlama, hiçbir zaman görmeme durumunda olmadım. Söylediğiniz şahıslar, siyasi partilerin temsilcileri veya sivil toplumun önemli kişileri, bölgeden de bunlarla ben her zaman görüştüm, konuştum. Ama biraz garibime giden şey de basın yoluyla böyle sanki randevu falan...Daha 10-15 gün önce başladı,  sordum arkadaşlara, 'Böyle bir şey söz konusu değil' dediler. Bunu da anlamış değilim yani. Ama kimse güvenilirliğini kaybetmemeli. Bu çok önemli. Tekrar söylüyorum, ben hiçbir grubu, hiç kimseyi hiçbir zaman dışlamadım. Onun için bu işe böyle bakmak lazım."
 
PKK BM'DE BİRİNCİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu görüşmelerinde terör örgütü PKK konusunun dile getirilip getirilmeyeceğine dair soru üzerine de şu görüşleri aktardı:
 
"BM Güvenlik Konseyi Genel Kurulunda tabii terörü birinci olarak konuşacağız. Ayrıca başkanlığımız sırasında terörle ilgili özel bir panel düzenledik. Bunun başkanlığını da Dışişleri Bakanımız yapacak. Bu, Türkiye'nin önceliklerine önem verdiğini gösteren bir şeydir. Şüphesiz ki terörle mücadelede uluslararası dayanışma çok önemlidir. Bu dayanışma ne kadar samimi olursa, terörle mücadele o kadar başarılı olur. 'Ama benim teröristim daha önemli, senin teröristin daha az önemli' zihniyeti hakim olduğu süre içerisinde terör daima fırsat bulur ve dünyanın en büyük tehdidi olarak devam eder. Bu açıdan Türkiye'nin bugün uğraştığı ve sonuna kadar da uğraşma kararında olduğu terör örgütünü, her ortamda, bu açık, kapalı toplantılarda, her ortamda dünyanın dikkatine getiriyoruz".
 
İSRAİL'İN ÖZÜR DİLEMESİ YETMEZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e dış politika soruları da yöneltildi. İsrail'in Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemesinin yeterli olup olmayacağı sorusuna Gül, "İsrail'in özür dilemesi, 'tamam biz unuttuk bitti, ölen öldü, kalan sağlar bizimdir' diye, böyle bir anlayış da söz konusu değil. Türkiye'nin böyle davranmayacağını da herkes bilir" sözleriyle yanıt verdi.
"Türkiye-İsrail ilişkileri şu anda donduğu için, Ortadoğu sorununun çözümünün geciktiğine inanıyor musunuz?" sorusu üzerine de Gül, "Ortadoğu, İsrail-Filistin meselesi sadece bölgeyle sınırlı bir mesele değildir. Bu mesele dünyanın birçok köşesindeki problemlerin adeta kaynağıdır. Afganistan'dan tutun, dünyanın başka bölgelerindeki birçok ülke içindeki birçok olayla da çok direkt ilgilidir. Onun için dünyayı tehdit eden en büyük konudur" dedi.
 
TWITTER MESAJLARINI OKUYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter mesajlarını kendisinin okuyup okumadığını soran gazetecilere, "Okuyorum tabii. Siz de takdir edersiniz ki devamlı zamanımı ona bakarak değil. Bazen ben bakıyorum, bazen danışmanlarım yardımcı oluyor" diye yanıt verdi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Türk Telekom, Cibona Zagrep'e yenildi
 
Frattini: Türkiye'yi İran'a İtmek Saçma Olur
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kemal Kılıçdaroğlu:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasi alanında ciddi ...
Dinçer: Engeller Kalkıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Anayasa değişikliklerini ...
Ders Kitapları Sıralarda Hazır
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim-öğretim yılında, ilköğretim, ...
Erdoğan'ı yuhalayanlar aranıyor
Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final maçı sonrasında, Başbakan Erdoğan'ı ...
 
 
Egemen Bağış: Ayin Yapmak İsteyene Birçok Kilisemiz Var
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanlıların Ayasofya'da ...
Kahramanmaraş'ta 3 Hektar Kızıl Çam Yandı
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilcesine bağlı Beyoğlu kasabasında meydana gelen ...
Bakanı Yazıcı: Gümrüklere 5 Bin Personel Alınacak
İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nda, gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati ...
Akşener, 3 Gün Cumhurbaşkanı Vekili
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı'na ilk kez vekalet etmesi ...
 
 
Kopyacılar Teknolojinin Bütün İmkanlarını Kullanmış
ÖSYM'nin yaptığı dört sınavda soruları çalarak sattığı belirlenen çete ...
Et İthalatına İzin Verildi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yıl sonuna kadar et ithalatına izin verdi.
İstanbul'da Yarın Trafiğe Kapalı Yollar
İstanbul'da yarın düzenlenecek 19 Eylül Gazileri Günü etkinlikleri ile ...
Van'daki Ayine 3 Bin 500 Kişi Geliyor
95 yıl aradan sonra ibadete açılacak olan Akdamar Kilisesi'ndeki ayine, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya