Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/23 °C
 
 
    KKTC 'de YDP Parti Meclisi belirlendi  
 
    AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
 
    BARÜ’de hedef kolesterol seviyesini düşürücü yeni formül  
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
Hiç Bir Yerde 'Bu Bir Güven Oylamasıdır' Demedim
Hiç Bir Yerde  Bu Bir Güven Oylamasıdır  Demedim
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması hakkında hiç bir zaman ''güven oylaması'' şeklinde bir ifade kullanmadığını belirterek, ''Arkadaşlarımızdan bazıları kullanmış olabilir. Kullanmışlarsa yanlış yapmışlardır. Hiç bir zaman bunu bir güven oylamasına dönüştürmediğim gibi, çünkü bu partinin Başkanı bensem, Başbakanı bensem burada da benim sözüm geçer, bunun bir AK Parti projesi olmadığını defalarca meydanlarda söylüyorum'' dedi.
 
18 Ağustos 2010 Çarşamba - 09:50

Erdoğan, İstanbul Dostluk Grubu Derneğinin iftarında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının hızla, bu hafta sonu itibarıyla Pakistan için bir kampanya yapacağını belirterek, ''Ben banka hesap numaralarından sadece bir tanesini burada belirtmek istiyorum. Bu hesap numarasına bu noktada her türlü nakit yardımlar gönderilebiliyor. Bu yardımlarla beraber toplanan yardımları, süratle bizler Pakistan'a ulaştıracağız'' diye konuştu. 
Başbakan Erdoğan, 12 Eylülde yapılacak referanduma 'evet' deniyorsa kafa bulandırmaya gerek olmadığını belirterek, ''Burada elele verelim bu işi bitirelim. Zaten yapmamız gereken şu, bakın biz bugüne kadar çok yıprandık. İçeride çok enerji kaybettik ve bu enerji kaybına artık bu ülkede bu milletin tahammülü yok'' diye konuştu. 
Bir sivil toplum örgütünün, memurlarla ilgili müzakerelerde ''Şu an toplu görüşme yapmayalım, görüşmeleri 12 Eylülden sonra yapalım'' dediğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: 
''Çünkü 12 Eylülde nasıl olsa toplu sözleşme olayı gerçekleşecek. O zaman bunu toplu sözleşme olarak yaparız. Tabii bazı ilanlarda vermişler. 'Anayasa paketine hayır, toplu iş sözleşmesine evet' diyor. Yani 12 Eylüle biz şu anda 'evet' diyorsak kafa bulandırmaya hiç gerek yok. Arkadaşlar kusura bakmayın ama buradaki bir çok arkadaşın bilmediklerini biz biliyoruz. Ama biz bunları her yerde konuşamayız.” 
  
     
 -"ÜLKEYİ SERMAYENİN HEGAMONYASINA TERK ETMEYECEĞİZ" 
     
Başbakan Erdoğan, bugün yaptığı bir konuşmada, ''burada (Anayasa değişikliği) da tavrınızı ortaya koyun, hayırsa 'hayır' deyin, evetse 'evet' deyin. Çünkü bitaraf olan bertaraf olur'' dediğini hatırlatarak, ''TÜSİAD hemen açıklama yapmış. 'Bizden kimse irade beyanı isteyemez' demiş. Peki 2000-2001'deki irade beyanını nasıl yaptın? Bu ülkeyi biz sermayenin hegemonyasına terk etmeyeceğiz'' dedi. 
Bu paketin içinde daha önce yapılmış Anayasa hazırlıkları bulunduğunu işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: 
''Yaptığımız bu hazırlık için 'gereklidir' denildiği halde, bu Anayasa değişikliğinin yapılması için 'evet' diyenler, gazetelere tam sayfa ilan verenler, bunun içinde çeşitli odalar... Açık konuşuyorum, çünkü ben böyle gizli ajanda taşımam yanımda, benim ajandalarım açık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, TÜSİAD'ın, Türk-İş'in, KESK'in, Kamu-Sen'in, Hak-İş'in, Memur-Sen'in bütün 11-12 tane sendikanın altında imzası olan Anayasa değişikliğine yönelik 'evet' kampanyası vardı. Orada 'evet' dediler, orada irade beyanında bulundular. Ben de bugün konuşmamda dedim ki 'Bakın burada da tavrınızı ortaya koyun, hayırsa 'hayır' deyin, evetse 'evet' deyin. Çünkü bitaraf olan bertaraf olur'. TÜSİAD hemen açıklama yapmış. 'Bizden kimse irade beyanı isteyemez' demiş. Peki 2000-2001'deki irade beyanını nasıl yaptın? Bu ülkeyi biz sermayenin hegemonyasına terk etmeyeceğiz. Bunu bir defa açıkça ortaya koymak gerekiyor. Yani geçmişte siz iktidarlarla böyle köşeye sıkıştırıp kedi köpekle oynar gibi oynayabilirdiniz. Ama bu iktidarla oynayamazsınız. Bir şey hayırsa 'hayır' dersin, evetse 'evet' dersin. Karşımıza gelip farklı, kapıdan çıktıktan sonra farklı diyor. Biz bu tür şeylere pek alışık değiliz.'' 
     
 -''EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR İRADESİNE SAYGI''- 
     
Başbakan Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un ''411 meselesine'' işaret ettiğini de hatırlatarak, ''411 olayı Türkiye'nin demokrasi adına tarihi bir ayıptır'' dedi. 
    
Anayasa değişikliği için yapılan oylamadan sonra bir gazetenin ''Kaosa kalkan 411 el'' başlığını attığını hatırlatan Erdoğan, ''Düşünebiliyor musunuz bu nasıl milli egemenlik kayıtsız şartsız milletindir? İradesine de saygı. Yeri geldiği zaman bunlar 'Atatürkçüyüz' derler. Ne Atatürkçü'dürler. Sizin neye benzediğiniz belli değil. Size özel turnusol kağıdı lazım. Bir taraftan 'milli egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyeceksin, öte taraftan '411 el kaosa' diyeceksin. Ne oldu? Anamuhalefet hemen Anayasa Mahkemesine gitti. Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla 411 oy yok sayıldı. Böyle bir demokrasi olur mu? Böyle bir parlamenter sistem olur mu? İşte bu 'evet' oyları bunu düzeltiyor. Rahatsızlık burada'' diye konuştu. 
    
Erdoğan, aynı şeyin 367 oy ile ilgili de yaşandığını, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bütün Cumhurbaşkanlarında ne uygulandıysa aynısının uygulanmasını istediklerini ancak aynı yerleşik düzenin 'istemezük' dediğini söyledi. 
    
O zaman ''Millete gidelim'' dendiğini ve gittiklerinde de milletin ''Evelallah'' dediğini ifade eden Erdoğan, ''Şimdi işte bir'evet'le bir yanlış daha düzeltilecek. Bunu yapmamız lazım. Asla ve kata bunu bir AK Parti projesi olarak görmedik, görmüyorum'' dedi. 
-''YARSAV'IN KURULMASI YANLIŞ''- 
Konuşmasında YARSAV ile ilgili görüşlerini de aktaran Erdoğan, YARSAV'ın kendisi için ''bizi hedef olarak gösteriyor'' dediğini belirterek şunları kaydetti: 
''Peki sen Başbakan'a bu kadar sataşıyorsun da Başbakan senin için birşey söylediği zaman neden rahatsız oluyorsun? Bir defa YARSAV gibi bir vakfın yargıçlar dünyası içinde kurulması kadar bir yanlış olamaz. Bak şimdi karşısında bir tane daha kuruluyor. Üçüncü de dördüncü de kurulabilir. Bu bize neyi hatırlattı? Geçmişteki POL-DER, POL-BİR gibi kuruluşları hatırlattı. Ya siz arkadaşlar yargıyı birbirine mi düşüreceksiniz? Ben şu anda ihsas-ı reyde bulunan bir YARSAV mensubunun içinde olduğu bir mahkemeye nasıl güveneceğim, nasıl inanacağım? Soruyorum size, kendimi nasıl teslim edeceğim? Bunlar kalkıp Cumhurbaşkanını bile yargılama cüretinde bulunan insanlar. Kim bunlar, YARSAV mensupları. AB'nin istediği dernek ya da vakıf bu değil. O yargının sorunlarıyla ilgilenmek üzere bir Türkiye yargıçlar birliğini istemiştir. Yoksa dışarda o bildiğiniz, anladığınız dernek ya da vakıfların yargıyla ilgili kurulması değildir. Milleti aldatmayın. Onun için bunun da düzeltilmesi, düzenlenmesi lazım. İnşallah şu işleri düzenledikten sonra onun da adımını atacağız.'' 
-''KURUMLARIMIZIN İÇİNDE SIKINTILAR VAR''- 
Başbakan Erdoğan, gazetelerde itirafçılarla ilgili çıkan haberlere de işaret ederek, ''Bunlar durup dururken çıkmıyor ha. Kurumlarımızın içerisinde sıkıntılar var. Yasamanın içinde de yürütmenin içinde de yargının içinde de var. Bunun dışında Silahlı Kuvvetlerden tutun, bütün kurumlar, hepsinin içinde var. Öyleyse bu kurumların elden geçip temizlenmesi lazım'' dedi. 
İktidarları döneminde ekonomik verilerdeki gelişmelere de işaret eden Erdoğan, MHP-DSP-ANAP hükümeti döneminde IMF'ye 30 milyar dolar borç yapıldığını ve kendilerine de 23.5 milyar borçla devrettiklerini ancak şu anda 6.9 milyar dolar borç bulunduğunu söyledi. 
Erdoğan, zaman zaman siyasette gerginlik olduğunu ancak her taraftan saldırırlarken kendilerinin kalkıp da ''bir yanağını tuttuğun zaman öbür yanağını çevir'' diyenlere ''kusura bakmayın, benim öyle bir yanağım yok'' dediklerini söyledi. 
Türkiye'nin dünyanın 26'ncı büyük ekonomisi iken şu anda 17'nci büyük ekonomi olduğunu, 2023'de Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yerini alacağını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
-''BİZ DİYORUZ Kİ YAPANIN YANINA KAR KALMASIN'' 
     
Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliğiyle bir şeye daha son verdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
''Üstünlerin hukukunu şöyle ayaklarımızın altına alıyoruz ve hukukun üstünlüğüne geçiyoruz. Ve elbette bir çok, geçmişteki yaşadıklarımızı biz yeniden yaşamak istemiyoruz. Ve inanıyorum, önüme getirilip de o dosyaları okuduğum zaman, hep bunlar söylenirdi ama dosyaların kendilerini bizzat gördüğümde şunu gördüm. Yani solcusu olsun, sağcısı olsun, hatta bir televizyon kanalında da 'bir soldan, bir sağdan dediler. Biz idam ederken dengeyi gözettik' dediler. Allah aşkına böyle bir anlayış mı olur? Yani biz bununla iftihar edebilir miyiz? Böyle bir anlayışla iftihar edebilir miyiz? Öyleyse bu anlayışın çek edilmesi gerekmez mi? Bu anlayışın hesaba çekilmesi gerekmez mi? Öyleyse bu anlayış, geleceğe yönelik en azından o idam edilen yavrularımızın iadeiitibarını sağlamak bizim boynumuzun borcu değil mi? 
-''SANDIKLARI PATLATMAMIZ LAZIM''- 
Başbakan Erdoğan, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasına ilişkin olarak da, ''Halk oylamasını inanıyorum ki milletimin kahir ekseriyeti öyle bekliyor ve bu 'evet'le sandıkları patlatmamız lazım. 13 Eylül sabahı farklı bir şekilde, milletçe ayağa kalkmamız lazım. Bilesiniz ki şu andaki bizim sıçramamız 12 Eylülde. O zaman çok daha farklı olacaktır, ülke çok daha farklı bir sıçrama kaydedecektir her anlamda. Çünkü demokraside ne kadar güçlüyseniz ekonomide o kadar güçlüsünüz. Demokraside ne kadar zayıfsanız ekonomide de o kadar zayıfsınız. Şu ana kadar bizim yaşadığımız bu. Hak ve özgürlükler noktasında aynı şekilde. Bundan asla taviz vermememiz lazım. Haklarımızı er veya geç alacağız'' diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Freni Tutmadı Vadiye Yuvarlandı : 35 Ölü
 
Maraşlı Başkan 'EVET' Diyor !
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Gül Bakü'den Döndü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.
Bakan Gönül: ABD İle Silah Alışverişinde Problem Yaşamadık
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD ile şu ana kadar silah alışverişinde ...
Öğretmenlik Başvuruları Yarın Başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 30 bin öğretmen kadrosu için başvuruları yarın almaya başlayacak.
Atalay: Güvenliği Jandarma ve Polis Birlikte Sağlayacak
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaklaşan referandum öncesi Güneydoğu'daki ...
 
 
Cumhurbaşkanı Gül'ül Bakü Ziyareti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bakü temaslarında bir dizi açılışa katıldı ...
Dershane Ücretlerine Zam!
2010-2011 eğitim öğretim yılında liseye ve üniversiteye giriş sınavları ...
40 Askere Fuhuş Çetesi Soruşturması
Bazı asker ve bürokratlara şantaj yapıldığı iddiasıyla başlatılan fuhuş ...
Deprem Davaları 11 Yılda Sonuçlanamadı
Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ...
 
 
Davudoğlu: Mayınla Sınır Korunmaz
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ülke insanının komşu ülkelerle kaynaşmasını ...
Aleviler 12 Eylül’de ‘hayır’ diyecek
Referanduma sayılı günler kala Aleviler de kararlarını açıkladı. Alevi ...
Deprem mezarlığında gözyaşları sel oldu
Marmara depreminde hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı. Depremzedeler, ...
Davutoğlu: Sümela'daki Ayin Türkiye'nin İtibarını Yükseltti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sümela Manastırı'nda yapılan ayinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’de hedef kolesterol seviyesini düşürücü yeni formül

BARÜ’de hedef kolesterol seviyesini düşürücü yeni formül

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya