Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
İstanbul Türkiye’nin Kimlik Belgesi
İstanbul Türkiye’nin Kimlik Belgesi
 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'un Türkiye'nin nüfus cüzdanı, kimlik belgesi olduğunu söyledi
 
20 Aralık 2010 Pazartesi - 09:47

İstanbul'un ''2010 Avrupa Kültür Başkenti'' unvanını devretmesine sayılı günler kala, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde kapanış töreni düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Bağış, İstanbul'un bir özgürlük şehri olduğunun altını çizerek, ''İstanbul Avrupalı bir şehirdir. İstanbul, Avrupa kültürünün özümsediği kadar Avrupa kültürünü şekillendirmiş bir şehirdir. Sadece İstanbul bile Türkiye'nin AB ülkesi olduğunun somut bir göstergesidir. İstanbul sadece 1 yıllığına Avrupa Kültür Başkenti payesini taşıyacaktır ama var olduğu sürece Avrupa'nın bir kültür merkezi olma payesini hiç kaybetmeyecektir. Avrupa Kültür Başkenti olmaya İstanbul gerçekten büyük bir emek verdi'' dedi.
İstanbul'un sadece şehirlerden bir şehir olmasının haksızlık olacağını belirten Bakan Bağış, İstanbul'un Türkiye'nin nüfus cüzdanı, kimlik belgesi olduğunu, barış, kardeşlik, huzur ve hoşgörü için eşsiz bir ilham kaynağı olma niteliği taşıdığını söyledi.
Bağış, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olmasında herkesin büyük bir emeği olduğunu vurgulayarak, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç'in de aralarında bulunduğu emeği geçenlere teşekkür etti.
İstanbul'u sadece 2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti olarak değerlendirmenin haksızlık olacağını dile getiren Bağış, şöyle devam etti:
 ''İstanbul, sahip olduğu zenginliklerle, tarihi mirasla, hoşgörü ve sevgi medeniyetimizin ilham kaynağı olan o manevi ruhuyla sadece 2010 yılı için değil, bütün zamanlar için dünyanın kültür başkentlerinden biri olma vasfını sürdürecektir. İstanbul 2010 bunun için bir işaret fişeği oldu. Esasen AB üyesi ülkelerin dışında, ilk kez bu projeyi İstanbul'un kazanmasını sağlayan kudret ve güç de bu manevi ruhta saklı.''

U2'NUN KONSERİ BENİ ÇOK ETKİLEDİ
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinin her birinin ayrı ayrı önemli olduğunu, ancak en çok U2 grubunun konserinin kendisini çok etkilediğini belirterek şunları kaydetti:
''Bono'nun İstanbul Boğazı'nda yürümesi ve dünyaya barış çağrısında bulunması çok anlamlıydı. Daha önce U2 grubunu dinlemek isteyenler başka ülkelere gitmek zorunda kalıyorlardı. U2, Türkiye'ye ilk kez geldi, artık Türkiye'nin daha demokratik, daha çağdaş bir ülke olduğuna kanaat getirdi. İstanbul 2010, Türkiye'nin yeni yüzünü, çağdaş vizyonunu göstermek için çok önemli bir fırsat sağladı. Projenin katkılarını özellikle son bir yılda bütün yurt dışı seyahatlerinde ve AB üyelik müzakerelerinde bizzat hissetmiş olmaktan ayrıca büyük memnuniyet duyuyorum.''

PROJELER SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise  İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programının ana hedefinin, İstanbul'un kültür sanat hayatında bir takım izler bırakmak ve başlatılan projelerin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu belirterek, ''2010 yılı etkinliklerin biteceği bir yıl değil, İstanbul'un kültür sanat alt yapısında kalıcı gelişmelerin başlangıcı bir yıl olmuştur''dedi.
İstanbul'un, sınırları ve zamanları aşan bir kent olduğunu ve onca zenginliği içinde Avrupa Kültür Başkenti tacını bu yıl sonuna kadar taşıyacağını ifade eden Yazıcı, ''İstanbul, hepimiz için çok değerli. İstanbul, kuşkusuz 2010 yılından önce de bir kültür başkentiydi. Ne var ki gündelik hayat içinde bu gerçeği çoğu kez unutabiliyoruz. Bu yüzden İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansımız, yaşadığımız bu güzel şehri yeni bir gözle keşfetmemize vesile oldu'' diye konuştu.

2010 YILI ETKİNLİKLERİN BİTECEĞİ BİR YIL DEĞİL
Yazıcı, İnsanların kültür ve sanat etkinliklerine ilgilerinin arttırılmasının hedeflendiğini belirterek, ajansın yaptığı çalışmaların İstanbul'u aslına döndürmek için yapılan çalışmalar olduğunu bildirdi.
Yazıcı, şöyle devam etti:
''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programının ana hedefi, İstanbul'un kültür sanat hayatında bir takım izler bırakmak ve başlatılan projelerin sürüdürülebilir olmasını sağlamaktır. 2010 yılı, etkinliklerin biteceği bir yıl değil, İstanbul'un kültür sanat alt yapısında kalıcı gelişmelerin başlangıcı bir yıl olmuştur. Ajans, bir kereye mahsus verilen unvan kapsamında, uluslararası çapta çok önemli projelere imza attı. Böylece İstanbul'un dünya metropolleri arasındaki itibarına önemli katkılarda bulundu.
Bizler, sadece Avrupa'nın değil, dünyanın kültür başkentinde, İstanbul'da yaşıyoruz. Doğu ile batı arasında bir buluşma noktası olan İstanbul, medeniyetlerin beşiği olan bir şehirdir. 120'den fazla imparator ve sultanın hüküm sürdüğü evrensel kültürün ve hoşgörünün başkentidir İstanbul. Dünyanın diğer eski şehirlerinden farklı kılan özellikleri vardır. Belki de en önemlisi İstanbul'un herhangi bir köşesinden bile dünyanın bütün seslerinin duyuluyor, bütün renklerinin görülüyor olmasıdır. 
Bugün dünyanın ihtiyaç duyduğu barışın anahtarı, bu toprağın özünde bulunmaktadır. Bu nedenle İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti oluşunun sadece bizim açımızdan değil, değil dünya açısından ayrı bir anlamı vardır.''
Kapanış töreni öncesi verilen resepsiyonda, ''Laterna Gösterisi'' sunulurken, ''Tarlabaşı Çocuk Korosu'', ''Boğaziçi Korosu'' ve ''Ladies and Gentlemen'' grubu da performanslarını gerçekleştirdi.
Gecede ayrıca, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, 2011 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Finlandiya'nın Turku şehri 2011 Avrupa Kültür Başkenti İletişim Başkanı Sara Malila'ya plaket takdim etti.
Luigo Compaccio Quartet ve Swing A La Turc Project'in ortak performansı olan ''İstanbul'dan Yansımalar'' başlıklı konserle sona eren geceye Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Süryani Kadim Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili'nin de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri yıl sonuna kadar İstanbullularla buluşmaya devam edecek. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
DSP İl Kadın Kolları Manavgat’ta Çalışmalara Başladı
 
Üst Geçidi Kullanmadı, Hayatını Kaybetti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Talabani Türkiye’ye Geliyor
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin bugün Türkiye'ye geleceği bildirildi
Adalet Bakanlığı 10 Bin Personel Alıyor
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bakanlığa 10 bin personel alımı için bu ay sınav yapılacağını söyledi
Otomobil 60 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
Elazığ'ın Maden ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan ...
Siverek 2 Gündür Karanlıkta
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, yer altı elektrik hatlarında meydana ...
 
 
İzmir Yeni Yıla Hazırlanıyor
Yeni yıl yaklaşırken İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin tüm önemli noktalarında ...
Yoğun Sis Türk işadamlarını Mahsur Bıraktı
Kuzey Irak'ın Süleymaniye Havaalanı'nda sabaha karşı hareket edecek uçakları ...
Yozgat Kadın Doğum Hastanesi'nde Yangın Paniği
Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kalorifer dairesinde çıkan ...
CHP'nin Yeni PM'sine 'Kadın Kotası' İtirazı
CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) seçimlerinin ardından ...
 
 
CHP Kurultayında Yeni Parti Meclisi Açıklandı
CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda, Parti Meclisi'nin (PM) 80 üyesi belirlendi.
Greyder Operatörü Faciayı Önledi
Erzincan Erzurum kara yolunda köprü girişine bırakılan 12 kilogramlık ...
3 Çocuğunu Bıçaklayan Baba Kendini Öldürdü
Bursa'da cinnet geçirerek biri 3 diğerleri 12 ve 16 yaşındaki 3 çocuğunu ...
KCK Operasyonunda 7 Kişi Gözatına Alındı
Kars'ta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya