Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
İşyerleri Tek Tek İncelenecek
İşyerleri Tek Tek İncelenecek
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ostim ve İvedik'te iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda ciddi sorunlar bulunduğunu söyledi ve "Sanayi Bakanlığı ile birlikte ekip kurduk. Eksiği olana göz yummayacağız" dedi
 
5 Şubat 2011 Cumartesi - 15:21

Dinçer, Malatyalı İş Adamları Derneğinin (MİAD), ''Çalışma Yasası'nın İş Yaşamına Etkileri ve Yeni Değişiklikler'' konulu 45. Aylık Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
''Ostim'deki patlamalardan hareketle iş sağlığı ve güvenliği konusunda Hükümet olarak ne gibi radikal tedbirler almayı düşünüyorsunuz?'' şeklindeki bir soru üzerine Dinçer, bu sorunun özel ve genel boyutunun olduğunu söyledi.
Patlamalardan sonra sorunun çok somut bir şekilde ortaya konmadığına işaret eden Dinçer, şunları kaydetti:
''Özellikle ikinci patlamadan sonra sorunun nereden ortaya çıktığı, boyutlarının ne olduğu konusunda henüz tam tespitler yapılmadı. Bu açıdan, 'Buradaki eksiklik şuydu' demek başlangıçta ön yargı olabilir. Biz inceliyoruz. Hadise başladığı andan itibaren uzmanlarımız hep oradaydı, her şeyi kayıt altına aldık. Bundan sonra da analizlerimiz devam edecek. Hakikaten sorunu tespit edeceğiz, sonra sorumlusunu tespit edeceğiz ve gereğini yapacağız. Bu hadiseyle birlikte fark ettiğimiz başka bir durum var ki Ostim ve İvedik ile ilgili ciddi iş sağlığı ve güvenliği sorunları var. Sanayi Bakanlığı ile birlikte çalışma ekibi kurduk, tek tek orada işletmeleri gözden geçireceğiz. Onların ruhsatlarını, iş sağlığı ve güvenliği, kayıtlılık durumlarını gözden geçireceğiz ve eksikler varsa onlara göz yummayacağız. Sorunun özel boyutu dediğim bu kısmı.''

AİLELERE YÖNELİK ÇALIŞMA

Patlamalarda vefat eden ailelere yönelik bir çalışma yapıp yapmayacakları sorulan Bakan Dinçer, ''Tam olarak Adli Tıptan ölenlerin listesi bize geldiğinde gerekli tedbirleri alacağız. Özellikle ilk patlamanın meydana geldiği işletmede, elimizde işçilerin kayıtlı çalıştığına dair bilgileri var. Bunlardan hangileri vefat etmişse tedbirleri alırız çok fazla vakit kaybetmeden ailelerini mağdur etmeyiz ve maaşlarını bağlarız. İkinci işletmeden ise tam tespitler henüz gelmedi" dedi.

BAKAN ÇİÇEK YARALILARI ZİYARET ETTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, patlamalarda yaralanan ve tedavileri Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde devam eden 3 yaralının yakınlarını ziyaret ederek, Başhekim'den yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Çiçek'e ziyareti sırasında, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de eşlik etti.
Çiçek, patlamalarla ilgili olarak, ''Olay meydana geldiği andan itibaren, Ankara Valiliği, ona bağlı ekipler, kurtarma ekipleri dahil, devlet tüm imkanları ile olaya müdahale etmiştir, üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya da devam ediyor. Bundan sonraki iş, bunlardan gerekli dersleri çıkarmak'' dedi. 
Yaralılara her türlü ihtimamın gösterildiğini belirten Çiçek, ''Yaralı olmaları, hayatlarını kaybetmemiş olmaları bizim için bir tesellidir. İnşallah sağlıklarına kavuşurlar, tıbbi olarak ne gerekiyorsa yapılıyor'' dedi. 

VALİ YÜKSEL: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ostim'deki patlamayla ilgili "Son cesedi bulana kadar çalışmalarını sürdüreceğiz, patlamanın nedenleri üzerinde çalışmak için de ayrı grup oluşturduk" dedi.
OSTİM'de ilk patlamanın meydana geldiği Mega Center'da ve ikinci patlamanın meydana geldiği 25. Cadde'de Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalara bugün de devam ediliyor. 
Yetkililerle bölgeyi gezen Yüksel, olayla ilgili bilgi aldı.
Yüksel, yaptığı açıklamada da bu sabah itibariyle OSTİM'deki ilk patlamada ölü sayısının 7 olduğunu belirterek, ''İkinci patlamayla ilgili tüm çalışmalarımızı bitirdik. 10 ölü şu anda hastanelerde bulunuyor. Şu anda cumhuriyet savcıları otopsi çalışmalarını sürdürüyor. 2 ceset torbasında da muhtelif organlar var. Onlar Adli Tıp Kurumunda belli olacak. Şu anda İvedik'ten hastanelere giden de 5 yaralı var. 15 vatandaşımızı da taburcu ettik'' diye konuştu.
Son cesedi bulana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Vali Yüksel, patlamanın nedenleri üzerinde çalışmak için de ayrı grup oluşturduklarını söyledi. 
Adli işlemlerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürüldüğünü hatırlatan Yüksel, ''Ancak Çalışma Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kendi uzmanlarıyla bölgede çalışmalarını yapıyor" dedi.
Yüksel, ikinci patlamanın meydana geldiği iş yerinde hayatını kaybedenlerin Dilek Gürer, Aytaç Akkaya, Aydın Çapraz, Aydemir Çapraz, Arzum Çantuk, Deniz Demirbaş, Hüseyin Yıldız, Hüseyin Okçu, Cengiz Soyalp ve Servet Yurttaş olduğunu söyledi. 

RUHSATI BİZ VERMEDİK

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, Ostim'de 2. patlamanın yaşandığı iş yerine kendilerinin ruhsat vermediğini belirterek, ''Burada ne tiner ne mazot ne de biyodizel üretimi vardır. Bu patlamaya bunlar sebep olmamıştır'' dedi.
Ostim'de 2. patlamanın meydana geldiği bölgede inceleme yapan Gültekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''Burada kaçak mazot üretildiğine ilişkin bazı iddialar var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Gültekin, torna tezgahı ruhsatı adı altında tiner ve buna benzer gaz üretiminden dolayı patlamanın meydana geldiğinin iddia edildiğini belirterek, bu iş yerlerine ruhsatın Yenimahalle Belediyesi'nce verildiğini bildirdi.
Yenimahalle Belediyesinin, ruhsatlandırma aşamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığından rapor talep ettiğini ifade eden Gültekin, ''Burada suçlu aranacaksa hem Yenimahalle Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesidir. Dolayısıyla buranın ruhsatını biz vermedik. Televizyonlarda söylenenlerin doğruluk payı yoktur. Burada ne tiner ne mazot ne de biyodizel üretimi vardır. Bu patlamaya bunlar sebep olmamıştır'' diye konuştu.

DNA TESTİ YAPILIYOR

Ostim'de 17 kişinin yaşamını yitirdiği patlamalara ilişkin soruşturma sürüyor. Olayda hayatını hayatını kaybeden ancak kimliği belirlenemeyenler için yakınlarından DNA örnekleri alınıyor
Adli Tıp Kurumunda kimlik tespiti için bekleyen ailelerden edinilen bilgiye göre, İvedik'teki patlamanın meydana geldiği iş yerinde oksijen kaynakçısı olarak çalışan 49 yaşındaki Servet Yurtdaş'ın 18 ve 24 yaşlarında iki çocuğu bulunuyor. 
Aynı iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Cihan Çiftçi'nin de kaynakçı olarak çalıştığı belirtildi. 
Adli Tıp Kurumunda bekleyenlerden Mehmet Gedik, kayınbiraderi 39 yaşındaki Hüseyin Okçu'nun İvedik'teki patlamanın meydana geldiği iş yerinde çalıştığını söyledi. Kuruma getirilen cesetlere baktıklarını ancak henüz Okçu'nun kimliğini tespit edemediklerini belirten Gedik, Okçu'nun yakın akrabalarının DNA tespiti için kan vereceklerini bildirdi. Gedik, ''Hüseyin bir yıldır o iş yerinde çalışıyordu, ev almıştı, evin borcunu ödüyordu. İki çocuğu var. Evin borcunu ödemek için mesaiye kalıyordu'' dedi. 

BABA KURTULDU, OĞLUNDAN HABER YOK

Ahmet Akkaya ise İvedik'teki patlamada babası Ramazan Akkaya'nın yaralandığını ancak kardeşi Aytaç Akkaya'dan haber alamadıklarını söyledi. Akkaya, ''Kardeşim Çubuk'ta Gazi Üniversitesi Muhasebe Bölümünde okuyordu. Tatillerde babamın çalıştığı iş yerinde çalışıyordu. Akşam yemeğinden sonra patlama olmuş, Adli Tıp Kurumundaki cenazelere baktık ancak kardeşimi tespit edemedik. Kimlik tespiti için kan vereceğiz'' diye konuştu. 
Bu arada, patlamada hayatını kaybeden kaynakçı Hüseyin Yıldız'ın (25) cenazesinin ailesine teslim edildiği bildirildi. 

KURBANLAR TOPRAĞA VERİLİYOR

Bu arada ilk patlamada hayatını kaybeden Ali Yiğit'in cenazesi Çorum'da toprağa verildi.
Keçiören'deki Adli Tıp Kurumunda yakınları tarafından teşhis edilen Ali Yiğit'in (32) cenazesi, dün akşam Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Doğla köyüne getirildi.
Köy camisindeki cenaze törenine Ali Yiğit'in eşi Saniye, kardeşleri, diğer yakınları ile vatandaşlar katıldı.   
Cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi. 
Emircan (7) ve Sılagül (3) adlarında 2 çocuğu bulunan Yiğit'in babası Mustafa'nın 5 yıl önce, annesi Ayşe Yiğit'in 3 ay önce hayatını kaybettiği öğrenildi. OSTİM'de torna ustası olarak çalışan Yiğit'in 4 erkek, 3 kız kardeşi olduğu, Demetevler semtinde oturduğu bildirildi.Yakınları, ailenin maddi durumunun iyi olmadığını belirtti.
İlk patlamada hayatını kaybeden Necdet Ali Tanışma'nın cenazesi de Trabzon'da toprağa verildi.
Cenazesi yakınlarınca Ankara'dan alınarak Trabzon'a getirilen 30 yaşındaki Necdet Ali Tanışma için Çaykara ilçesinin Uzuntarla köyünde cenaze töreni düzenlendi.
Tanışma'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Necdet Ali Tanışma'nın yaklaşık 3 ay önce evlendiği, Ankara'daki işine iki hafta önce başladığı öğrenildi

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Buz Kırılınca Gölde Kayboldu
 
Yeni Danışman Lütfullah Göktaş
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Buz Kırılınca Gölde Kayboldu
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve şiddetli soğuklar yüzünden yüzeyi ...
‘10 Numaralı Yağ’a Rekor Ceza
Kamyon ve otobüs gibi araçlarda kullanımı giderek yaygınlaşarak büyük ...
Sahte Yüzbaşı Yakalandı
Gaziantep'te kendisini istihbarat yüzbaşı ve pilot yüzbaşı gibi unvanlarla ...
Göbekten Göğüs Yaptılar
Aksaray'da meme kanseri nedeniyle göğüslerinin birini kaybeden iki kadına, ...
 
 
7 Aylık Bebek, Başka Bir Bebeğe Hayat Verdi
Konya'da beyin ölümü gerçekleşen 7 aylık Melike Nur'dan alınan karaciğer, ...
Yanarak Öldü
Yanarak öldü Beyoğlu'nda, yabancı uyruklu bir kişi, yaşadığı evde çıkan yangında hayatını kaybetti
Obama İle Mısır Hakkında Konuştu
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda Mısır'daki olayları görüştü
Hastanede Yangın
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde elinde sigarayla uyuyakalan personel az ...
 
 
Ege Bölgesi Sallandı
Aydın'ın Kuşadası ilçesi'nde 4.1, İzmir'de de 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Bakan Yılmaz Tahran'a Gitti
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye-İran 22. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu ...
İstanbul'da 6 Araç Kundaklandı
Pendik'te 6 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı
Polislere Askerlik Muafiyeti Müjdesi
10 yıllık hizmet sürelerini tamamlayan emniyet mensuplarının askerliğini ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya