Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
KKTC Başbakanı Saner Kademeli açılım kararlarını açıkladı
KKTC Başbakanı Saner Kademeli açılım kararlarını açıkladı
 
KKTC Başbakanı Ersan Saner Koronavirüs tedbirlerinin değerlendirildiği Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınan Kademeli açılım kararlarını açıkladı.
 
5 Mart 2021 Cuma - 20:50

 Başbakan Saner'in Bakanlar Kurulu kararları şöyle açıklandı:

  • 8 Mart Pazartesi gününden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.
  • 8 Mart 2021- 15 Mart 2001 tarihleri arasında, kısmi sokağa çıkma yasağı Pazartesi - Cuma günleri arasında, gece 21.00'den sabah sabah 05.00'e kadar devam edecek.
  • 13 Mart Cumartesi sabah 05.00'ten 15 Mart Pazartesi sabah 05.00'e kadar kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
  • Cumartesi günleri market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında kalan tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacak.
  • Pazar günü sadece eczane, fırın tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin muaf olacağı sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
  • Pazartesi-Cuma günleri ise; Marketler 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacak. (Cumartesi günleri de dahil) Perakende ve mağazacılık hizmetleri (süpermarket ve tüm sektörlere tedarik sağlayan işyerleri hariç) 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet verecek.
  • Tedarik zinciri sipariş alma, raf tanzim ve teşhir olmak üzere yapılmaktadır. 08:00-20:00 saatleri arası sipariş, sıcak satış ve dağıtım yapılacak. 20:00’dan sonra raf düzenleme ve tanzim işleri yapılacak.
  • Lefke-Güzelyurt-İskele-Gazimağusa ilçelerinde enfeksiyon yaygınlığının daha az olduğundan ve bu ilçelere enfeksiyon yayılımını engellemek amacıyla zaruri geçişler dışında, Lefkoşa ve Girne ilçelerinden yukarıda belirtilen ilçelere geçişlerin İlçe Emniyet Kurulları tarafından kontrollü yapılacak.
  • Restoranların paket servislerine ek olarak restoranlarda dış mekanlarda oturma alanlarının açılabilmesi amacıyla görev yapan kişilerin 10.03.2021 tarihine kadar taranarak PCR testlerini yaptırmaları uygun görülmüş olup, aksi yönde bir karar üretilmemesi halinde 10.03.2021 tarihinde restoranların dış mekan oturma alanlarının açılmasına karar verildi. Ayrıca bu sektörlere taahhütname formu imzalatılacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilmesi halinde restoran kapatılabilecek. ( Dış mekanlarda kurulacak masaların arası 2 metre mesafe ve aynı masada sandalyeler arası 60 cm ara olacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. )
  • 8 Mart’ten itibaren özel eğitim merkezleri açılacak. Özel eğitim merkezlerinde çalışanlar7 günde bir PCR testi yaptırmak zorunda olacak.
  • Ülkemizde ikamet eden ve Güney Kıbrıs üzerinden yurt dışına gitmek isteyen kişilerin transferlerini sağlamak amacıyla taksiciler son 72 saat içinde yapılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile saatlik Güney Kıbrıs’a geçiş yapabileceklerdir. Ancak bu geçişler yalnızca Larnaka Havaalanına gitmek amacıyla yapılacaktır. Larnaka Havaalanına gidecek “T” izni olan taksilerde gerekli tüm hijyen koşulları sağlanmak üzere 1 yolcu ile birlikte, 9 kişinin altındaki ticari “T” izni olan araçların da tüm hijyen koşulları sağlanmak üzere 2 yolcu ile geçiş yapabileceklerdir. Bu araçlar geçiş yaptıkları sınır kapısından geçiş saatlerinden itibaren azami 3 saat içinde aynı sınır kapısından geri dönmeleri gerekmektedir. Ayrıca sınır kapılarında taksicilere geçişler için düzenlenecek olan taahhütname formu imzalatılacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilmesi halinde taksiciye yeniden geçiş izni verilmeyecektir.
  • Temassız, bireysel ve açık alanlarda yapılan sporlar serbest olacak.
  • İhtiyat Sandığı Dairesi nezdinde birikimi olanlara süreli ve kısmi ödeme yapılacak.
  • Mart 2021 ve Nisan 2021 tarihlerinde iki eşit taksitler olacak şekilde 4 bin TL'ye kadar ödeme alınabilecek.
  • Sürüş ehliyetlerinin süresi 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.
KAPALI OLAN YERLER:
  • Tiyatro ve sinema salonları, gösteri merkezleri, konser salonları, nişan-düğün salonları, doğum günü, mevlitler, casinolar, bar, meyhane, taverna, kahvehane-kıraathane, kafeterya, nargile cafe ve salonları, internet cafe, her türlü oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, lokaller, yüzme havuzları, masaj salonları, spa, kapalı spor salonları, açık büfe hizmet veren lokantalar, bet ofisleri, gece klüpleri, club, hamam, saunalar.
AÇIK OLAN YERLER
  • Kapalı olarak belirtilmeyen tüm işletme ve faaliyetler belirtilen kurallar çerçevesinde açık olabilecek. Ancak giyim sektöründe ürün denemeleri yapılmayacaktır.
  • Açık olan işletmelerde müşteri ve çalışan toplamı azami 5 m2’de 1 kişi olacak şekilde düzenleme yapılacak. Sosyal mesafenin korunabilmesi amacıyla bu işletmeler m2 alanlarını ve çalışan da dahil olmak üzere bir anda işletme içerisinde toplam kaç kişi olabileceği ile ilgili işletme girişlerine levha konularak denetimlerin daha aktif yapılması sağlanacak. Bunun yanında hizmet veren işletmeler rotasyon usulü veya azaltılmış personelle çalışacak. Açık olan sektörlerde çalışan kişiler her on beş günde bir PCR testlerini yineleyecek.
  • Açık olan sektörler, bağlı olduğu birlikler ve İlçe Emniyet Kurulları tarafından denetlenecek. Denetleme yapılmadığı saptanan sektörler kapatılacak.
  • İşletmeler, düzenlenecek olan taahhüt forumlarını imzalayacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı durumda  ilgili kurum hakkında yasal işlem başlatılacak.
  • Kişilerin, elzem ihtiyaçlarını ikametlerine en yakın işletmelerden karşılamaları uygun olacak.
AÇIK OLAN KURUMLAR
  • Sağlık Bakanlığı ve sağlık personeli, Maliye Bakanlığı, polis, itfaiye, belediye, sivil savunma, ilçe emniyet kurulları, Gümrük, Merkezi Cezaevi, BRTK, TAK, TÜK, KIBTEK, Süt Kurumu, basın çalışanları ve/veya sarı basın kartı sahipleri kamu üniversitelerinin elzem bölümleri tam kapasite çalışabilecek.
  • Ülkemizde faaliyet gösteren ve kapanması yönünde karar üretilmeyen tüm kurum ve kuruluşlar en üst ita amirlerinin belirleyeceği şekilde görevlerine devam edecek.
  • Hava ve Deniz Limanlarında tüm hizmetlerin aksamaması amacıyla minimum personel ile çalışılacak.
  • Açık olan tüm kurum ve işyerlerinde girişlerde ateş ölçümü yapılması, sosyal mesafe kuralına uyulması, bu işyerlerine metrekare doğrultusunda sosyal mesafenin korunması amacıyla, yerlere işaretleme yapılması, hijyen ve dezenfekte koşullarının hem işyerinin içinde hem de giriş ve çıkışlarda uygulanması zorunlu olup, bu tedbirleri almak ve uygulamak işverenin sorumluluğundadır.
  • 15 Mart 2021 tarihine kadar devlet ve özel okullarda, tüm okul öncesi, ilk ve orta eğitimin (dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri de dahil) çevrim içi (online) olarak devam etmesi uygun görülmüştür. Ancak açık kalacak sektörlerde hizmetlerin aksamaması için isteğe bağlı olarak kreşler açık olabilecek.
  • Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden ve Güney Kıbrıs’a tedavi amacıyla geçiş yapacak kişilerin sınır kapılarında randevularını belgelemeleri halinde Güney Kıbrıs'a günübirlik karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmaları uygun görülmüştür. Sağlık amacıyla geçiş yapacak olan hasta ve refakatçisinin (gereği halinde) girişte son 3 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca tedavi sonrasında ülkemize dönen hasta ve refakatçiler ülkeye girişlerinin yedinci ve on dördüncü günlerinde yeniden PCR testlerini yaparak sonuçlarını Bakanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.
  • Güney Kıbrıs’ta ikamet eden ve Kuzey Kıbrıs’a tedavi amacıyla geçiş yapacak kişilerin sınır kapılarında randevularını belgelemeleri halinde son 72 saat içinde yapılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile ülkemize günübirlik karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmaları uygun görülmüştür.
  • Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında temassız ticaret yapan kişilerin ilçe emniyet kurullarından izin almaları kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın ticaret yapmaları uygun görülmüştür. Bunun dışında yapılacak diğer sevkiyat işlemlerinin de ileri bir tarihte yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.
  • Yeşilırmak Sınır Kapısı’ndan yalnızca sağlık amacı ile ambulansların transit geçişlerde karantina uygulaması olmaksızın geçiş yapmalarına bunun dışındaki geçişlerin karantinaya tabii olması uygun görülmüştür.
  • Pile’de ikamet eden veya Pile’de çalışan kişiler son yedi gün içerisinde yaptırmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın günübirlik geçiş yapabileceklerdir.  Ayrıca Pile’de ikamet eden kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ülkemizde faaliyet gösteren işletme çalışanlarının Pile’ye geçiş talep etmeleri halinde, çalışanların son 24 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri halinde günübirlik geçiş yapmaları uygun görülmüştür.
  • BM, AB, İngiliz Üsler Bölgesi, Ara Bölge, Kayıp Şahıslar ve Barış Gücü çalışanları son 7 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın giriş yapabileceklerdir.
  • Cenaze törenlerinin sadece birinci derece yakınlarının katılımı ile yapılmasına karar verilmiştir.
  • Kuzey’de ikamet edip Güney Kıbrıs’ta çalışan veya Güney Kıbrıs’ta ikamet edip Kuzey’de çalışan kişiler son 7 gün içerisinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantina uygulaması olmaksızın günübirlik geçiş yapabileceklerdir.
  • Berber, kuaför, güzellik salonları ve dövme stüdyolar/salonları 08:00-19:00 saatleri arasında çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bu sektörlerde görev yapan kişiler her yedi günde bir PCR testlerini yineleyeceklerdir. Ayrıca hazırlanan taahhüt formları imzalatılacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilen işletmeler kapatılacaktır.
  • Karantina kapasitesi göz önüne alındığında, Maliye Bakanlığı tarafından ülkemize gelecek kişilerin karantinada kalmasının sağlanması kaydı ile ülkemize düzenlenecek uçak seferlerine günde azami 3 uçuş ve her uçuşta en fazla 200’er kişi bulunacak şekilde yolcu kabul edilmesi, gemi seferlerine ise günde azami 2 sefer ve her seferde 75’er kişi (askerler hariç) kişi bulunacak şekilde yolcu kabul edilmesi gerekli görülmektedir.
  • Beyarmudu’nda ikamet eden kişilerin Ara bölge ve Üsler Bölgesi’nde hayvancılık ve tarım faaliyetlerini yerine getirebilmek amacıyla karantina uygulaması olmaksızın günübirlik geçiş yapmaları uygun görülmüştür.
  • Daimi/kısa süreli ikamet izni bulunan kişiler geldikleri ülkenin karantina koşullarına tabi tutularak 10 veya 14 gün merkez karantinada kalacaklardır."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Muratpaşa Belediyesinden 213 sanatçı ve müzisyene destek
 
‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ Töreni ve Karma Sergisi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
HP Genel Sekreteri Rogers Uyardı "Bilinmeyen vakalar etrafta dolaşıyor”
KKTC'de HP Genel Sekreteri ve Moleküler Genetik Uzmanı Jale Refik Rogers ...
Neşet Koçkar, KKTC halkından özür diledi: Belediye ihalesinden çekildi
KKTC'ye giriş çıkışları gündem olan Türkiye’deki ANEX Şirketinin yönetim ...
Doç.Dr.Akkaya, teknoloji trendlerinden bulut ve uç bilişimi anlattı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı ...
Nice Mutlu Bayramlar
İslam Aleminin iki büyük bayramından birisi olan Ramazan Bayramı'nı idrak ...
 
 
KKTC Bakanı Pilli :396 yeni test yapıldı, pozitif vakaya rastlanmadı
KKTC Sağlık Bakanı Dr.Ali Pilli Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin son durumu açıkladı..
KKTC'nin ilk ve tek maske imalat fabrikası üretime başladı
Yemyeşil sanayi ticaret tarafından kurulan fabrika günlük 20 bin maske ...
KKTC Başbakan yardımcsısı Özersay : giriş yasağı 71 ülkeye çıktı
KKTC Bakanları Kurulunda alınan yeni kararları açıklayan Özersay Koronavirüse ...
KKTC ve Türkiye'de FETÖ operasyonu: 21 yakalama kararı
FETÖ terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik Türkiye ve KKTC'de ...
 
 
Kısa Süreli Kilo Vermek Tehlikeli Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde dispanser hizmetleri veren ...
Erkekli Ve Dikar'e GAÜ'de Büyük İlgi
KKTC 'de GAÜ 6. Tiyatro Günleri’nin 3’üncü oyunu olan ‘‘Şifa Niyetine’’, ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanacak.
Bakan Soylunun KKTC Ziyaretinde Yeni Protokoller
Başbakan Erhürmanın, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya