Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/25 °C
 
 
    Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor  
 
    Telefirik Kazasıyla İlgili ,Başkan Mesut Kocagöz Dahil 5 Kişiye Tutuklama  
 
    Girne Belediye Başkanı Şenkul'un Çok Ses Getirecek Vicdani Paylaşımı  
KKTC Başbakanı Saner'den Gündeme Dair Açıklamalar
KKTC Başbakanı Saner den Gündeme Dair Açıklamalar
 
KKTC BaşbakanI Ersan Saner, bugün, Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile birlikte Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda bazı ekonomik örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.Toplantıda Gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
18 Haziran 2021 Cuma - 22:35

Başbakan Ersan Saner Koronavirüs aşılarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunarak, 23 Aralık’ta Türkiye Cumhuriyeti ile 500 bin doz aşının ülkeye gelmesi konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı. 500 bin doz aşının 190 bin dozluk kısmının geçen hafta adaya geldiğine işaret eden Saner, 300 bin dozluk kısmının ise KKTC’ye belli periyotlarla geleceğini ve bu bağlamda dün 50 bin doz aşının adaya geldiğini söyledi.  
Başbakan ,Ersan Saner  bugün, Maliye Bakanı  Dursun  Oğuz ile birlikte Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda bazı ekonomik örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.
Ticaret Odası’nda saat 18.00’da başlayan toplantıda Başbakan Ersan Saner  ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz konuşma yaptı. Ardından ekonomik sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini Başbakan Saner ve Maliye Bakanı  Dursun Oğuz  ile paylaştıkları kapalı oturuma geçildi
Başbakan Saner, ekonomik sektör temsilcileri ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Oda’nın Kıbrıs Türk halkının “en önemli örgütlerinden bir tanesi” olduğunu ve dünya ile yapılan ticaret işlemlerinin “tek noktası” olduğunu söyledi.
Saner, “Buradaki sorunların giderilmesinin biz hükümetlerin görevi olduğunu düşünüyoruz” diyerek “İçinde bulunduğumuz Kovid-19 süreci sadece KKTC’yi değil, tüm dünya ülkelerini hem sağlık hem de ekonomik açıdan derinden etkilemiştir. Bizlerde tabii dünyadaki bu salgından etkilendik ve bunun yaralarını sarmak için çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Burada yapmış olduğumuz çalışmalarda sizlerin de görüş ve önerileri geleceğin planlaması açısından çok önemlidir” dedi.
Başbakan Saner, “Normallerin normal olmadığı bir dünya düzenine doğru evriliyoruz” diyerek, hükümetin de buna göre hem sağlık hem de ekonomik sektör için tedbirler aldığını söyledi.
Başbakan Saner, sağlıkta alınan tedbirlere işaret ederek, “Bir önceki hükümetimiz döneminde Acil Durum Hastanesi devreye girmemiş olsaydı bugün salgınla mücadelede bu kadar başarılı olduğumuzu ifade edemeyecektik” dedi.
Bunun yanında “ekonominin de bir an önce ayağa kalması gerektiğini” ifade eden Başbakan Saner, ekonomik sektörde yapılması gerekenler konusunda sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin “önemli” olduğunu söyledi.
Başbakan Saner, ülkenin hizmet sektörüne bağlı olarak ekonomisini dengelediğini ve gelirini sağladığını ifade ederek, “Turizm ve eğitim çok önemlidir. Turizm ile ilgili ilk açılım 4 Haziran’da yapıldı. Kısa süre içerisinde küçük küçük değişikliklerle yabancı ülkelerden ülkeye turist kabul etmeye başladık. Şimdi de eğitim ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  
Eğitim sektörüne ilişkin açıklamada bulunan Başbakan Saner, “Eylül’de yüz yüze eğitim, hem üniversitelerimizde hem de ilk ve orta eğitim de mutlaka başlayacaktır, bunun için de gerekli tüm altyapıyı hazırlamış bulunmaktayız” dedi.
Aşılar konusuna da değinen Başbakan Saner, “23 Aralık’ta Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptığım ilk ziyarette de mutabık kaldığımız aşı miktarı vardı, 500 bin doz aşı diye. Bunun 190 bin dozluk kısmını geçtiğimiz hafta aldık. 300 bin dozluk kısmının da Sağlık Bakanımızın Türkiye ziyareti sırasında açıkladığı gibi KKTC’ye belirli periyotlarla geleceğini ve bu bağlamda dün 50 bin doz aşı adamıza geldiğini ifade edebilirim” dedi.
Hükümetin hedefinin; temmuz başına kadar toplumda aşılama yaşını 30 yaşa kadar indirmek olduğunu ifade eden Saner, “Bunun yanında en önemlisi iki sektörü ayırarak ki, bunlardan biri turizm diğeri de eğitim sektörüdür. Bu sektörlerde çalışan herkesi aşılamak için Sağlık Bakanlığı her türlü önlemi almış bulunmaktadır” diye konuştu.
Başbakan Saner, Eğitim Bakanlığı ile tüm üniversite rektörlerini bir araya toplayarak, Eylül’de yüz yüze eğitimin başlaması için ne yapılması gerektiğini, hükümetten neler beklediğini en geç haziran ayının sonuna kadar hükümete bildirmelerini talep ettiklerini belirterek, hükümetin de buna göre yurt dışından ülkeye gelecek öğrenciler için gerekli bildirimleri yapacağını söyledi. 
Başbakan Saner, çok sıkıntılı günlerden geçildiğini, ancak Kovid-19 sürecini başarıyla atlatacaklarına olan inancını dile getirerek, ülke ekonomisinin daha iyiye ve daha ileriye gitmesi için sektör temsilcilerinin ortaya koyacağı görüş ve öneriler ve hükümetin de bu konularda sektör temsilcilerine nasıl yardımcı olacağı ile ilgili değerlendirme toplantısının önemini yineledi. 
Ticaret Odası Başkanı  Turgay Deniz ekonomik sektör temsilcilerinin sektörel sorunları doğrudan aktarmalarına fırsat yaratmasından dolayı Başbakan Ersan Saner’e teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Deniz, Oda’nın hem sektörlerin sorunları hem de KKTC ekonomisinin geleceği ile ilgili faaliyetlerde bulunduğunu ifade ederek, “Birincil önceliğimiz; toplumsal sorunlarımızdır. Bu bağlamda, Kovid-19 salgının yarattığı ekonomik ve sosyal sorunlarla ilgilenmek bu dönemdeki birincil öncelliğimiz olmuştur. Bu süreçte uzun bir süreden beridir birlikte çalışmaktayız. Bu konudaki anlayışınız ve iş birliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Deniz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sağlık Bakanı’nın Ankara’dan müjdeli haberlerle gelmiş olmasıyla önümüzdeki haftalarda ekonomimizi ayağa kaldırmak için daha yoğun faaliyette bulunma olanağımız olacaktır. Aşılanmanın süratle tamamlanması ekonomik faaliyetleri canlandıracak, işletmelerimize rahat bir nefes aldıracaktır. Elbette bu kamu gelirlerine de yansıyacak ve kamu maliyemizi de rahatlatacaktır.”
Deniz, salgın sonrasında yapılması gerekenlere de yoğunlaşmanın zamanı geldiğini söyleyerek, “Bu konuda neler yapmamız gerektiği konusunda sürekli olarak çalışmaktayız. Genelde yapmamız gerekenler olduğu gibi özelde sektörel bazda da yapmamız gerekenler vardır” dedi.
Deniz, Oda’nın sektör komitelerinin bu konuda “titizlikle, sorunları yakından izleyerek çalışmalar yapmakta” olduğunu ifade ederek, komite başkanlarının ekonomik sektörlerin sorunlarını doğrudan Başbakan Saner’e ve Maliye Bakanı Oğuz’a aktarma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Erdoğan Antalya Diplomasi Forumu'nda Konuştu
 
Emine Erdoğan Sevgi ve huzur mesajın Antalya'dan verdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Türkiye'den KKTC'ye 25 Bin Aşı Daha
Türkiye'den KKTC'ye aşı gönderimi sürüyor.Bu akşam saatlerinde 25 bin ...
Akpınar'dan KKTC Yüksek Öğretimine Dair Önemli Açıklamalar
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, yükseköğretimin ...
Faiz Sucuoğlu Başkanlık Adaylığı Konusunda Net Konuştu : “Ne pahasına olursa olsun adayım”
KKTC'de UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, ‘aday olmayacağı’ yönünde dedikoduların ...
KKTC'de Son 24 saatte toplam 7 bin 940 test yapıldı, 25 pozitif vaka
Son 24 saatte KKTC'de yapılan test sayısı 7 bin 940 olup,15'i yerel ...
 
 
KKTC Polisinin Uyuşturucu İle Mücadele Başarısında Dikkat Çeken Artış
KKTC Polis Genel Müdürlüğü, uyuşturucu madde satıcılarının yakalamasında ...
KKTC’de toplam 6975 test yapıldı, 16 yerel pozitif vaka
KKTC’de Son 24 saatte 6975 test yapıldı, tamamı yerel 16 pozitif vakaya ...
KKTC Başbakanı Saner :Çift Aşılı Yolcular KKTC'ye PCR Testsiz Girecek
Başbakan Ersan Saner, önümüzdeki günlerde Ercan ve adadaki geçiş kapılarından ...
Türkiye'den KKTC’nin kara yollarındaki trafik güvenliği ve radar sistemine destek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile KKTC Bayındırlık ve ...
 
 
KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu: “Turizmin başlaması ülke ekonomisini rahatlatacak”
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, artacak olan uçuş sayılarıyla ...
KKTC Başbakanı Saner 13 bin 500 öğrenciyi KKTC'ye getirdik
KKTC Başbakanı Ersan Saner, Tatlısu’da vatandaşlarla bir araya geldi... ...
KKTC Sağlık Bakanı Bakan Üstel'den KKTC'ye Girişlere Dair Açıklamalar
KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel Kororonavirüsle mücadelede şu an gelinen ...
Türkiye'den Gönderilecek Aşılarla KKTC'de Aşılanmayan Kalmayacak
Bugüne Kadar 129 bin 74 aşının yapıldığı KKTC'ye haziran ayında Türkiye'den ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya