Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
KKTC'de E- Pasaport Tanıtımı
KKTC de E- Pasaport Tanıtımı
 
E-Pasaport uygulaması, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nda düzenlenen törenle tanıtıldı.
 
12 Aralık 2012 Çarşamba - 16:54

Başbakan İrsen Küçük, birçok ülkede yapılamayan birşeyi bugün KKTC’de gerçekleştirdiklerini ifade etti.
1 Ocak 2013 tarihinde vatandaşlara verilmeye başlanacak e-pasaport uygulamasının tanıtımı için düzenlenen törene, Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, bazı milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.
Törende, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun e-pasaport hakkında verdiği bilgilerin ardından, Başbakan İrsen Küçük konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, sistem odaları gezildi ve Başbakan Küçük’e, Bakan Çavuşoğlu’na ve projeye katkı koyan Asel Enginnering Yöneticisi Taşkın Ürel’e e-pasaport çıkarıldı.
Küçük ve Çavuşoğlu, e pasaport uygulamasının ilk kullanıcılarından olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. Törende uygulamaya emeği geçenlere de sertifika verildi.
ÇAVUŞOĞLU
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, bugünün KKTC’nin kuruluşundan bugüne kadar sürdürdüğü E-DEVLET anlamanda E-TAPU ile başlayan kurumsallaşma sürecinin miladı olduğunu belirtti.
Bugünün dünyadan izole edilmeye çalışılan Kıbrıs Türkü’nün Dünya normlarına uygun ve bir çok ülkenin hala başaramadığı E-Pasaport’a geçiş günü olduğunu ifade ederek, sürekli değişen ve gelişen dünyada yer alabilmek adına daha fazla üretebilmek için Kıbrıslı Türkler olarak, olağanüstü çaba sarf ettiklerini söyledi.
Çavuşoğlu, “Bu çabalar zaman zaman yoğun siyasi gündemin gölgesinde kalsa da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti kimliğinin gerektirdiği güç ve erdem ile her dönem devam eden çalışmalarının karşılığını halkımız almaktadır” dedi.
Amaçlarının KKTC’nin ilelebet yaşatılması, yaşatılırken dünyanın yakaladığı çağdaşlık ve teknoloji ile, halkının yaşam kalitesinin artırılması olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, birçok ülkede elektronik ortam kullanılarak oluşturulan elektronik özellikler taşıyan kimlik belgeleri, hayatın her alanında kullanılır olduğuna işaret etti ve E-Pasaport projesinin sadece pasaport projesi olmaktan öte KKTC’nin E-Devlet programının mihenk taşı olduğunu vurguladı.
E-Devletin başlangıcını ilk kez İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan vermiş bulunduklarına işaret eden Çavuşoğlu, “ E-Tapu ile başladığımız yolculuğumuza, E-Pasaport, E-kimlik, E-nüfus ...vb projelerle devam edeceğiz ve böylelikle E-Devlet projesi tamamlanmış olacaktır” dedi.
Çavuşoğlu, insana yönelik haksız ve acımasızca uygulanan tüm ambargolara rağmen, bu ve benzeri projelerle, dünyaya verdikleri çağdaşlık mesajının yanısıra, devlete olan inançlarını da herkese gösterdiklerini belirtti.
“Seyahat özgürlüğü temel insan haklarındandır. Bu hakkımızı, bugün bizlere bazı ülkeler uyguladıkları ambargo ve izolasyon ile teslim etmiyor olabilirler ancak bizler kendi kabuğumuza çekilip onları beklemek yerine, dünyayla bir ve beraber olarak 2015 yılında bütün dünyada kullanılacak olan İCOA standartlarında bir pasaport ürettik. Ayrıca alt yapı çalışmalarımızı tamamlayarak, E-pasaport, e-kimlik sistem odaları da oluşturduk” diye konuşan Çavuşoğlu, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle halka çipli pasaportların verilmeye başlanacağını duyurdu.
E-PASAPORTUN FİZİKİ YAPISI
Çavuşoğlu konuşmasının sonunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin E-Pasaportunun fiziki yapısını şu şekilde açıkladı:
“Pasaportlarımızdaki güvenlik ve tasarım ögeleri ada kültürünü ve yerelliğimizi yansıtan orjinali tasarımlardır. Pasaportun kişiselleştirme sayfası policarbon olup son teknoloji güvenlik ögeleri ile donatılmıştır. Bu ögelerden bir tanesi gözle görülebilen güvenlik ögesidir. Bu da Kıbrıs'a özgü Deniz Kaplumbağası olan ve şirin adamızda yumurtlayan (Caretta caretta) dır.
Pasaportun vize sayfalarında ise Kıbrıs'a özgü kuşlar kullanılmıştır. Kıbrıs gerek adada yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvanları barındırması nedeniyle zengin hayvan türüne sahip bir adadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik konumu nedeniyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında kuşların konaklama ve yumurtlama merkezidir. Kıbrıs’ta 7 endemik kuş türü bulunmaktadır. Bu sebepledir ki üç farklı özelliğe sahip kus turu vize sayfalarında kullanılmıştır. Ada Martısı yerli bir kuş türüdür, Kıbrıs ötleğeni endemik bir kuştur. Öter ardıç kuşu (cikla) kış ziyaretçisidir.
Pasaportun iç ön kapağında Dünyaca ünlü Türk denizcisi ve haritacısı Piri Reis’in Kitab-ı Bahriye isimli eserinden alınma olan Kıbrıs Adasının ilk Haritası kullanılmıştır. Büyük bir denizci ve haritacı olan Piri Reis, gezip gördüğü yerleri, yabancı kaynaklardan da yararlanarak tarihi ve coğrafi özellikleri ve haritaları ile birlikte Kitâb-ı Bahriye isimli kitabında anlatılmaktadır.
Pasaportun dış kapağının içinde ise dünyaca ünlü âlim Kâtip Çelebi’nin’ Tuhfetül-Kibâr fî Esfâri’l-Bihâr (DENİZ SEFERLERİ HAKKINDA DEVLET BÜYÜKLERİNE ARMAĞAN) isimli eserinde yer alan ve II. Bâyezid döneminde yapılmış bir Türk gemisini gösterir. Katip Çelebi bir ilim ve fikir adamı olduğu kadar, içinde yaşadığı toplumun problemlerini görerek onları çözüme kavuşturma özlemi içinde yaşamış bir Osmanlı aydınıdır. Bu kitabın, UNESCO’nun 2009′u Katip Çelebi’nin 400. Doğum Yılı” ilan etmesi nedeniyle Osmanlı İmparatorluğu’nun 17. Yüzyıl ortalarına kadar süren döneminde deniz tarihi ve denizcilik organizasyonu konusunda bilinen ilk kitap olduğunu da belirtmek isterim”
Çavuşoğlu, E-pasaportların hem tasarım olarak hem de güvenlik yönünden en iyiyi amaçlayarak çalışılmış bir projenin ürünü olduğunu vurgulayarak, projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.
KÜÇÜK
Başbakan İrsen Küçük ise, KKTC’nin bir gerçek olduğunu vurgulayarak, “KKTC gerçeği her geçen gün dünyanın her yerinde gündeme gelmeye ve gündem oluşturmaya başlamıştır” dedi.
E-pasaport olayının gerçekleştirilmesinin de KKTC’nin dünyadaki konumunu daha da güçlendirecek bir adım olduğunu belirten Küçük, bir süre önce KKTC’nin Avrupa Komisyonlarında uzun boylu tartışıldığını, KKTC’nin Avrupa Birliği raporlarında ve 7 yıllık bütçesinde yer alması ve yardımların devamının sağlandığını anlattı.
Küçük, bu çalışmaların KKTC’nin dünya ülkeleri ve kuruluşları tarafından kabul edilir gözardı edilemeyecek noktaya geldiğini kanıtladığını söyleyerek, KKTC’nin tanınma programlarında Türkiye’nin desteğinin inkar edilemeyeceğini kaydetti.
Küçük, birçok ülkede yapılamayan birşeyi bugün KKTC’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, imzaladıkları ekonomik program içerisinde de e devlet çalışmalarının önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlanması için kararlar bulunduğunu söyledi. TC’nin bu çalışma için 90 milyonluk katkı yapacağını da dile getiren Küçük, KKTC’nin dünyada erini alması için sürdürülen çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’nden Hükümete Eleştiri
 
Unakıtan'a Antalya'da Böbrek Nakli
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’nden Hükümete Eleştiri
Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’nden bir heyet Cumhurbaşkanı Derviş ...
KTÖS'ün Grevleri Genişleyerek Devam Edecek
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı, Uğural'ı Kabul Etti
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kamu Hizmeti ...
CTP-BG, KAMU-SEN'i Ziyaret Etti
Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen), ülkedeki düzenin değişmesi gerektiğini ...
 
 
Genel Tarım Sigortası Fonu'ndan Açıklama
Sonbahar patates üretim döneminde Genel Tarım Sigortası Fonu’na beyan ...
Serbest Liman'da Toplu İş Sözleşmesi Sevinci
Serbest Liman çalışanlarının üyesi olduğu Kamu-İşçileri Sendikası ile ...
Cumhuriyet Meclisi'nde Bütçe Maratonu Sürüyor
Cumhuriyet Meclisi, 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye bugün de devam ediyor.
Basın Kartı Komisyonu'ndan Hatırlatma
Basın Kartı Komisyonu, basın kartlarının 2013 yılı için yenilenmesi gerektiğini hatırlattı.
 
 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nden Ek Süre
Lefkoşa Kaza Mahkemesi, 21 Ekim’de Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kurultayında ...
Kıbrıs'ta Tarihi Buluşma
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) ...
Meclis Genel Kurulu, İkinci Denemede Toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeyi sürdürüyor
TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nden Açıklama
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, bir ekonomik örgütün yemeğinde meydana ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya