Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
KKTC'de Yeni Hükümete Doğru...
KKTC de Yeni  Hükümete Doğru...
 
KKTC Başbakanı İrsen Küçük,Cumhuriyet Meclisi’nde çoğunluğa dayalı hükümet kurma çalışmalarına Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ‘e yaptığı ziyaretle başladı.
 
25 Ağustos 2010 Çarşamba - 14:23

CTP-BG’ye koalisyon teklifi götürmeyen UBP-BG Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, hükümet oluşumu yanında meclis çalışmaları, ekonomik sorunlar ve diğer ülke konularını ele aldıklarını açıkladı.

 Küçük başkanlığında heyette,Genel Sekreter Vekili Mutlu Atasayan, Genel Sekreter Yardımcısı Şerife Ünverdi, Grup Başkan Vekili Ali Çetin Amcaoğlu, Ergün Serdaroğlu ve Ünal Üstel yer alıyor. UBP heyeti, CTP-BG Genel Merkezi’nde CTP-BG Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer ve Genel Sekreter Kutlay Erk tarafından karşılandıktan sonra görüşmenin yapılacağı Soyer’in odasına geçtiler.Burada,CTP-BG yetkililerin ikram ettikleri Kıbrıs’a özgü meyvelerden biri olan babutsa, kurabiye, kahve ve ayran’ı tadan iki parti yetkilileri daha sonra görüşmeye geçtiler.

Yaklaşık 45 dakika süren toplantı sonrası UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük ile CTP-BG Genel Sekreter’i Kutlay Erk görüşmenin olumlu ve yapıcı geçtiğini söylediler.Küçük, CTP’ye koalisyon teklifi veya başka bir teklif götürüp götürmedikleri yönündeki soruya karşılık, CTP’nin koalisyona girmesi konusunda bir önerisi olmadığını söyledi.

“Parlamentoda ana muhalefete de ihtiyacımız vardır” diyen Küçük, her aşamada denetim olması gerektiğini ifade etti. Parlamentoda ana muhalefetin birinci derecede bu görevi üstlendiğini kaydeden İrsen Küçük, UBP’nin bundan rahatsız olmadığını, yerine göre tatlı veya sert eleştiriler olabileceğini belirtti.

Küçük, UBP ve CTP’nin parlamentoda temsil edilen en eski ve en büyük iki siyasi parti olduğuna işaret ederek, iki partinin de güçlü kadroları bulunduğunu ve kadrolarının büyük deneyimler kazandığını, bu deneyimlerin parlamentoda ve ülkede halkın yararına sunmaları gerektiğini vurguladı.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, “Ben açıkçası bu düşünce içerisindeyim. Aynı düşünceyi CTP’de de görüyorum, dolayısıyla diyalog kurmakta hiç sıkıntı çekmem. Her kademede biz bu diyaloğu halkımızın ve ülkemizin menfaatleri için sürdürmeye hazırız. İktidar ve muhalefet ilişkileri içinde halkımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içindeyiz” diye konuştu.

CTP-BG Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer de, İrsen Küçük ve heyetiyle görüşmelerinde, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili görüşlerini ifade ettiklerini belirterek, daha önce de açıkladığı gibi ana muhalefet görevine devam etmek istediklerini söyledi.

Hükümetin bir an önce oluşturulmasını isteyen ve Küçük’e başarı dileyen Ferdi Sabit Soyer, “Biz de programı okuyalım, bir kısım tatlı tatlı, bir kısım acı acı tenkitler yapalım. Ama ortak şekilde bu memlekette daha iyiye nasıl gideceğimizin fikirlerini üretelim diyoruz” dedi.

Başbakan Küçük başkanlığındaki UBP heyeti daha sonra ikinci görüşme için yürüyerek CTP binasından az ileride bulunan DP Genel Merkezi’ne gitti.

UBP heyetin ile görüşmede Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş,Genel Sekreter Bengü Şonya ile DP’li yetkililer hazır bulundu.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, hükümet kurma konusunda ikinci görüşmeyi DP ile yaptıklarını belirterek, genel bir görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, görüşmede daha çok önümüzdeki parlamento döneminde temel yasalar ve seçimle ilgili bazı yasaları ele aldıklarını, Meclis açıldıktan sonra bu konuları yeniden istişare edeceklerini ifade etti.
Yararlı bir görüşme yaptıklarını kaydeden Başbakan Küçük, kendilerine yapılan sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, UBP heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, demokrasilerde partilerle diyalogun esas olduğunu ifade ederek, Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması Yasası konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Denktaş, görüşmede, bundan sonraki hükümet dönemlerinde de Meclis’e getirilecek doğru yasalara destek verme sıkıntıları olmadığını belirttiklerini, ancak yanlış gördükleri noktalarda muhalefet görevini yürütmenin de görevleri olduğunu ifade etti.

Görüşmenin olumlu atmosferde geçtiğini, bunun böyle olmasının ana nedeninin de koalisyon konusunun gündeme gelmemesi olduğunu belirten Denktaş, UBP’ye başarılar diledi.

UBP heyeti daha sonra Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile Özgürlik ve Reform Partisi Genel Başkanı Turgay Avcı ile görüşmek üzere DP Merkezinden ayrıldılar.


Küçük, Toplumcu Demokrasi Partisi'ne de Gitti 

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ve Demokrat Parti’yle yapılan görüşmeler sonrasında basına olumlu açıklamalarda bulunan Küçük daha sonra Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile görüşmek üzere Parti Merkezine gitti.

Küçük, görüşmeden çıkışta basına yaptığı açıklamada, yeni bir hükümet çalışması için başladığı ziyaretler çerçevesinde siyasi partilerle bir araya geldiklerini söyledi. Küçük, bu görüşmelerde sadece hükümet konularını değil, ülkenin genel konularını, ekonomiyi ve parlamento çalışmalarını ele aldıklarını belirtti.

Görüşmelerinin olumlu hava içinde gerçekleştiğini kaydeden Küçük, “UBP olarak niyetimizi ortaya koyduk. Onlar da herhalde kendi yetkili organlarında konuları görüşecek. Görüştükten sonra da uygun düşmesi halinde tekrar bir araya gelme ve hükümet çalışmalarını sürdürme imkanlarını da bulabileceğimiz inancı içindeyim” dedi.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise oldukça sıcak ve olumlu havada gerçekleşen görüşmede memleketle ilgili tüm konular hakkında konuştuklarını, ancak ana konunun koalisyon olduğunu söyledi.

UBP’nin DP’den kopup şu an bağımsız olan milletvekilleriyle ilişkisinin şekillenmesinin önemine vurgu yaptıklarını kaydeden Çakıcı, “UBP’nin bir koalisyon niyeti olduğunu anladık. Herhangi bir detay tartışmadık, ancak niyet olduğunu görüyoruz. Bu niyeti kendi parti içimizde değerlendireceğiz. ” dedi.Çakıcı, TDP’nin bugün koalisyona girebilecek bir parti konumunda olduğunu ifade etti.

Mehmet Çakıcı, gazetecilerin sorusu üzerine, ortada bir önerinin detaylarının bulunmadığını belirtti. Çakıcı, “Bugünkü görüşme daha çok niyetle ilgiliydi. Detaylı bir öneri önümüzde yoktur” dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Merkez Bankası Döviz İhalesinde Ortalama Fiyat 1.5268 Tl
 
Meksika'da Bir Çiftlikte 72 Ceset!
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başbakan Küçük Koalisyon Çalışmalarına Başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük koalisyon hükümeti kurma çalışmalarına başladı.
Ulusal Birlik Partisi’nde Karar Günü
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iktidar’da bulunan Ulusal Birlik Partisi, ...
KKTC’de Siyasi Deprem
KKTC’de Demokrat Parti’den 2 vekilin istifa ederek, UBP’ye geçmesi gündeme bomba gibi düştü
MÜLKİYETTE POZİSYONLAR NETLEŞİYOR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs ...
 
 
Zirve Olumlu Geçti
Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hritofyas, Kıbrıs müzakeleri kapsamında ...
Talat'tan 12 Eylül Yorumu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ...
Angolemli And İçti
27 Haziranda boş bulunan milletvekilliği için Gazimağusa'da yapılan milletvekilliği ...
Zirve sona erdi
Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için ara bölgede bir araya gelen K.K.T.C. ...
 
 
YSK İlk Kararını Verdi
KKTC'de YSK, UBP'nin itirazını değerlendirdiği toplantısında, Gönyeli ...
Biri Bugün Diğeri Yarın Açıklanıyor
KKTC'de 27 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerde yapılan itirazların ...
ADA'da Sıcak Buluşma
Eroğlu bu akşam, Kıbrıs Rum kesimindeki DISI Partisi Başkanı Nikos Anastasiades'i ağırlayacak
Bir Garip Bekleyiş !
UBP’nin itirazı ile YSK’da görüşülmeye bugün saat 11.00’de başlayan toplantı sonuçlandı
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya