Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
KKTC'de neler oluyor ?
KKTC de neler oluyor ?
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hafta sonunda bir okuldaki Kur'an kursunu basan eğitim sendikası ve derneği yetkilileri, bir başka Kur'an kursunu daha bastı.
 
6 Temmuz 2010 Salı - 23:58

Kursu basan Adnan Eraslan ile ekibi, hocaları ve çocukları "işgalci" olarak tanımladı. Çocukların KKTC vatandaşı olmadığını iddia eden Eraslan, çocukları ve öğreticileri Türk oldukları gerekçesiyle "işgalci" olarak niteledi.

Eylemcilerin okula girişini engelleyen polisleri "işgali koruyan polisler" olarak yaftalayan Eraslan, içeridekilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirterek, Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımcılığı yaptı. Eraslan basına yaptığı açıklamada kurslarda "AK Parti'nin şeriat adı altında yapmaya çalıştığı örgütlenmenin yapıldığını" iddia etti. Kurslardaki eğitimin, ailelerden gelen dilekçeleri görmezden gelerek AK Parti'nin dayatması olduğunu iddia eden Eraslan, "Bu ülke AK Parti'nin ülkesi değildir. AK Parti istedi diye şeriat kanunları getiremezsiniz bu bağlamda da dini eğitim yapamazsınız." dedi.

Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanı'nın sağduyulu açıklamalarına rağmen Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Gönendere'de bulunan Şehit Zeka Çorba Ortaokulu'na baskın düzenledi. Dersliklere zorla giren sınıf kapılarını tekmeleyen ve eğitim gören çocukların zorla fotoğraflarını çeken sendika üyelerini polis güçlükle okul dışına çıkardı.

 

ANA KAPIDAN GİREMEYİNCE YANGIN MERDİVENİNDEN GİRDİLER

Eğitmen öğretmenlerden Mustafa Muhsin Karatepe Cihan'a yaptığı açıklamada baskın anını anlattı. Sabah ilk dersin ardından çocukların teneffüse çıkacakları sırada gürültü ve sesler duyduklarını belirten Karatepe, "Gürültüler duyduk, dışarı baktığımızda sendika üyeleriyle polisin tartıştıklarını gördük. Polisler sendika üyelerini yukarı çıkmasını engellediler. Ana kapıdan giremeyince yangın merdivenindeki kapıdan okula girdiler."dedi.

KTOEÖS Sendikası Başkanı Adnan Eraslan'ın sınıfa tekmeyle girdiğini belirten Karatepe, "Adnan bey kapıya tekme vurdu ve üzerime yürüdü. Bize ne yaptığımızı sordu. Biz de Milli Eğitim Bakanlığınca bize verilen görevi yaptığımızı belirttik. Bizim sınıfın ardından yan sınıfa da aynı şekilde girdiler." dedi.

 

OKULDA ÇOCUKLARI KOVALADILAR

Olay sırasında sınıfta bulunan öğrenciler ise psikolojilerinin bozulduğunu ve olay anında çok korktuklarını belirttiler. Olay anını anlatan çocuklardan biri, "Biz aşağıya iniyorduk lavaboya gidecektik, biz aşağıya inerken bir kişi gördü bizi kovaladı. Sonra biz sınıfa kaçtık, sınıfa girdiğimizi görünce peşimizden koşarak geldiler." dedi.

Sınıfta yaşanan olayları da anlatan öğrenciler Adnan Eraslan'dan "O adam" diye bahsetti. Olay anını anlatan çocuk, "O adam geldi, polis ağabeyler de onların sesini duyunca geldiler. O adam kapıyı tekmeledi, polis ağabeyler zorla tuttular kendisini." açıklamalarında bulundu.

 

ÇOCUKLAR KORKUDAN DUVAR DİPLERİNE SAKLANMIŞ

Eğitim gören çocuklardan bir diğeri de "Fotoğraflarımızı çektiler, kapıya tekme atarak içeriye girdiler."dedi. Olay esnasında koridorda olan öğrenciler de kendilerinin zorla görüntülerinin alındığını belirttiler. Çocuklar sendika üyelerinden korktukları için duvar diplerine saklandıklarını da dikkat çekti.

Okulun yetkili öğretmenlerinden Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Yakup Deniz ise yaptığı açıklamada, sendika üyelerinin kendilerine belge sorduğunu ve bu belgeyi uzaktan Adnan Eraslan'a gösterdiğini belirtti. Deniz yaptığı açıklamada, "Ben belgeyi vermeye korktum uzaktan gösterdim. Yırtabilirler endişesiyle uzaktan gösterdim. Biz Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirmesiyle burada olduğumuzu belirttik." dedi.

 

ÇOCUKLARIN VE ÖĞRETMENLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Sendika üyelerine gayet kibar davrandıklarını belirten Deniz, sendika yetkililerinin ise hakaretvari davrandıklarını belirtti. Deniz, "Bize sert davranınca ister istemez ben de etkilendim, çocuklar da etkilendi. Benim şuanda psikolojim bozuldu. Çocuklara bir şeyler veremedim, çocuklara bir şeyler anlatamıyorum. Zaten asıl amaçları da bu, amaçları bizleri yıldırmak. Bir diğer amaçları da kavga yapmak, niyetleri biz bunları kendi minderimize çekebilir miyiz, bunlar bizimle güreşir de biz ortalığı karıştırabilir miyiz?" dedi.

 

ÇOCUKLAR KURSA GELMEK İÇİN CAN ATIYORLAR

Sendikaların bu tür ayak oyunlarına alet olmayacaklarına da vurgu yapan Deniz, "Biz kimseyi buraya zorla getirmiyoruz. Ben her sabah çocuklara şunu söylüyorum, 'Buraya zorla gelen varsa gelmesin. Kendi isteğinizle geliyorsanız buraya gelin.' Hakikaten hepsi kendi isteğiyle geliyorlar ve bize diyorlar ki 'Hocam biz şimdi evde sıkılacaktık ne yapacaktık ki evde. Buraya geliyoruz arkadaşlarımızla muhabbet ediyoruz, yeni arkadaşlıklar ediniyoruz.' Çocuklar çok mutlu, bizde çocukları mutlu görmekten dolayı çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

 

TEK AMACIMIZ ANNEYE BABAYA SAYGI SEVGİ BAYRAĞA MİLLETE SAYGI SEVGİ

Tek amaçlarının çocuklara sevgi ve saygı kazandırmak olduklarına vurgu yapan Deniz, "Bizim bir tek amacımız var; bu çocuklar Allah'ını sevsin, Peygamberini sevsin, dinini sevsin. Zaten dört haftalık bir süremiz var, bu sürede biz bunlara ne öğretebiliriz ki, tek öğretebileceğimiz sevgidir. Bu kısa sürede biz çocuklarımıza hoşgörüyü öğretebiliriz, anne babaya sevgiyi saygıyı vatanını milletini bayrağını sevmeyi öğretebiliriz, başka hiçbir şey öğretemeyiz. Biz bunun için buradayız."dedi.

Kurs öğreticilerinden Mustafa Muhsin Karatepe, eğitimci olan KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan'a bir soru sormak istediğini belirtti. Karatepe, "Adnan bey siz öğretmensiniz, eğitimcisiniz. Sizin sınıfa birisi tekmeyle bağıra çağıra girseydi tepkiniz ne olurdu, bu soruyu sormak istiyorum kendilerine."dedi.

 

SENDİKANIN KİME HİZMET ETTİĞİNİ ANLAMAK GÜÇ DEĞİL

Kıbrıs vatandaşlarından Hasan Kurumanastırlı ise konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Sendikaların asıl amacının sabote olduğunu biliyoruz. Hangi eğitimci sınıfa tekme atarak girebilir ki? Polisin aldığı önlemlere rağmen eş zamanlı olarak bütün kurs merkezlerine baskın yapılıyor. Sendika yetkililerinin yaptıklarını ne yazık ki Rumlar bile yapmaz. Bugün din eğitimi kurslarını basarlarken, kilise evleri basmak dururken, Eğitim Bakanlığı'nın izninde olan kursları basıyorlar. Bu durum, kime ve neye hizmet ettiklerini, finansmanlarının kim olduklarını zaten açıklıyor." dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Portakallar Finalde
 
Siyasilerden tepki
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC'de kurs savaşları - 2
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hafta sonunda bir okuldaki Kuran kursunu ...
Meraklı Bekleyişte Sona Doğru
KKTC'de YSK'nın kararını açıklaması bekleniyor
KKTC Hükümeti, Kur'an kursu sorununa el attı: Çözüm kurumsallaşma
KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu her yaz baskınlarla ...
Londra'da KTHY'yi Protesto Eden Vatandaşlar, Uçuşların Yeniden Başlamasını İstiyor
Londra'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Temsilciliği önünde ...
 
 
KKTC'de protestolar büyüyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sendikalar, hükümette olan Ulusal Birlik ...
Kıbrıs'ta Hayat Durdu
KKTC'de sendikal platform adı altında bütünleşen 34 sendika, 07.30 - ...
Gizli görüşme basına sızdı
Eroğlu ve Hristofyas'ın, Kıbrıs müzakereleri kapsamında 23 Haziran'daki ...
"Füze değil, torpil"
KKTC Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile Gazimağusa'da yakalandığı ...
 
 
Rus casusun bilgisayarı Rum polisinde
ABD'nin casus olduğunu iddia ederek aradığı Robert Metsos'un taşınabilir ...
Stefanu:"Kıbrıs Sorununun Çözümü Bütün Tarafların Çıkarına"
Kıbrıs Rum Yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, Kıbrıs sorununun çözümünün ...
34 sendikadan ortak hareket
KKTC'de, Pazartesi yarım günlük genel grev..
Eroğlu'nun gündemi yoğun
ABD temaslarını tamamlayarak adaya geri dönen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya