Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
KKTC'li Bakan Atakan Ada'ya Uçuşlar Konusuna Açıklık Getirdi KKTC
KKTC li Bakan Atakan Ada ya Uçuşlar Konusuna Açıklık Getirdi KKTC
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan içinde bulunulan pandemi sürecini ‘ikinci bir dalga olur mu, yayılım tehlikesi var mı’ gibi olasılıkları göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerektiğini Haziranın başında tarifeli uçuşların başlayacağı yönünde iddialar gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
 
14 Mayıs 2020 Perşembe - 19:44

BRT’de katıldığı programda soruları yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “Şu ana kadar, birçok önlemi yerinde ve zamanında aldık. Olağanüstü bir durum yaşıyoruz. Olağanüstü durumlar da olağanüstü kararları gerektiriyor. Bu da ister istemez bazı mağduriyetler yaratıyor. Geride bıraktığımız süreç bize net olarak gösteriyor ki, içe kapanarak, salgının İtalya, İngiltere veya Fransa’da yaşandığı boyutta olmasını engelledik. Uzun zamandır pozitif vakamız yok. Son hastamız taburcu oldu” şeklinde konuştu.
“Ekonominin çarklarını döndürmek bir kenara, şu anda yurtdışında kalmış ve dönmeyi bekleyen çok sayıda vatandaşımız var” diyen Atakan, bu vatandaşların gelişiyle birlikte yeni bir riskin de ortaya çıkacağını, tüm bunların değerlendirildiğini ve gereken tüm önlemler de alınmaya devam edeceği için temkinli ama iyimser bir durumda olduklarını söyledi.
Kademeli açılma kararıyla birlikte ekonominin çarklarının biraz olsun dönmeye başladığına işaret eden Bakan Atakan, devletin gelirlerinde de vatandaşın ekonomik aktivitelerinde de hareketlilik olduğunu söyledi. Bunu olumlu bir ivme olarak nitelendiren Atakan, bunun yanında havanın ısınmasıyla birlikte kişilerde de bir rehavet gözlemlediğini belirtti.
Atakan sözlerine şöyle devam etti:
“Şu ana kadar süren disiplinin getirdiği başarıyı hiçe sayan bir yapı içine girdiğimizi gözlemliyorum. Bu çok tehlikeli bir rahatlık. Bir anda ‘Her şey bitti’ havasına kapılır, tedbirleri elden bırakır, sosyal mesafe, kişisel korunma ve hijyen kurallarını yerine getirmezsek, bugüne kadar yaşamış olduğumuz rahat süreci tersine çevirecek bir duruma girebiliriz. Dışarıda maske takmama ya da farklı şekillerde takma gözlemliyoruz. Özellikle yoğun olarak işlem yapılan noktalarda alınan her türlü önleme rağmen sırayı ve sosyal mesafeyi bozma yönünde yaklaşım var. Şunu unutmamak gerek; dünyanın en doğru kararını da alsanız uygulayacak olan insandır. Bu tavrı da bu süreci diğer ülkeler gibi geçirmememize ve bir süredir vaka çıkmamasına bağlıyorum. Herhalde ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesi kendini göstermeye başladı. Bu virüs bulaşma hızı olarak en hızlı olan virüs. Buna göre hareket etmek zorundayız.”
“ALINAN ÖNLEMLERİN BAŞINDA  ÖNCE SAĞLIK OLDUĞUNU ANLAMAMIZ GEREKİYOR”
Bakan  Tolga Atakan, en büyük sıkıntılarının, tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen vatandaşın araç kayıt ve seyrüsefer biriminde sosyal mesafe kuralına uymaması olduğunu belirtti.
“Online ödeme kolaylığı da gelmesine ve online ödemede yüzde 10’luk bir indirime rağmen vatandaşımız direniyor. Bu şekilde devam ederse dairenin çalışması da duracaktır. Hiçbir şey halk sağlığından daha önemli değil” diyen Atakan, alınan tüm önlemlerin başta kendi sağlığımız için olduğunu anlamamız gerektiğinin altını çizdi.
“ÜLKEYE İLK  GİRİŞ 1 HAZİRAN’DA KKTC’DE İKAMET EDEN ÜLKE VATANDAŞLARINI KAPSIYOR”
Ülkeye girişlerle ilgili üç aşamalı bir yapı öngörüldüğünü anlatan Bakan Atakan, birinci aşamada, 1 Haziran’dan itibaren, ülkemizde ikamet eden KKTC vatandaşlarının ülkeye dönüşlerin olacağını ifade etti.
Sağlık Bakanlığı’nın koordinesiyle gelen herkesin 14 gün karantinada kalacağını da sözlerine ekledi. Şu anda da sağlık maksadıyla yurtdışına gitmiş vatandaşların sağlık raporlarını Sağlık Bakanlığı’yla paylaşarak, bakanlığın onayı aldıktan sonra deniz yoluyla ülkeye giriş yapabildiğini belirten Atakan, bu yolla gelenlerin durumlarına göre hastane, ev karantinası veya karantina merkezlerine gönderildiklerini aktardı.
Atakan, “İkinci aşamada, ülkemizde ikameti olmayan KKTC vatandaşları ülkeye alınabilecek. Üçüncü aşamada ise ülkemizde çalışma, öğrenim veya oturma amacıyla bulunan, vatandaşımız olmayan ama yaşam düzenleri burada olan kişiler alacak. İkinci ve üçüncü aşama için tarihsel bir planlama henüz yok. Şu anda ilk aşama için nerede, kaç vatandaşımız var, gelenler nerede karantinaya alınacak gibi planlamaları yapıyoruz. Ekonomik tarafını hesaplayabilmek için kaç vatandaşımızın geleceğini net olarak bilmemiz gerekiyor” dedi.
“28 MAYIS TARİHİNDE TARİFELİ UÇUŞLARIN BAŞLAYACAĞI İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR”
Bazı havayolu şirketlerinin bilet satışına başladığı, hatta 28 Mayıs tarihini verdikleri yönündeki iddiaları da yanıtlayan Balan Atakan , bugün itibariyle tarifeli uçuşların hangi şartlarda, nasıl yapılacağı, ne zaman başlayacağıyla ilgili net bir yapı, tarih olmadığını söyledi:
“28 Mayıs tarihinde olmayacağını söyleyebilirim. Birkaç farklı alternatif üzerinde çalışılıyor. Avrupa Birliği, havayolu şirketleri, uluslararası taşıyıcılar, sağlık ve ulaşım otoriteleriyle yoğun bir çalışma var. Şu an tartışılan farklı konular var. Örnek vereyim; bir görüş bazı koltukları boş bırakarak uçuşların yapılabileceği yönünde. Ancak havayolu şirketleri ise hem ekonomik anlamda hem de sağlık güvenliği anlamında bunun uygulanamayacak bir sistem olduğunu söylüyor.”
Sağlık otoritelerinin öne sürdüğü kuralların uygulanabileceği havalimanlarının kısıtlı olduğunu da sözlerine ekleyen Atakan, şöyle devam etti:
“118 veya 120 kişi alacak bir uçuşun check-in’ninin nasıl yapılacağı, sosyal mesafe kuralına göre bu kişilerin aynı anda havalimanına nasıl gireceği, nasıl güvenlik koşullarından geçirileceği önemli. Biz de buna dahiliz. Şu anda Avrupa ve dünyada bu konular tartışılıyor. Nasıl bir havalimanı yönetimi, nasıl bir uçuş süreci, ülkeler arasında sağlık konusunda nasıl bir uyum olacak gibi konular öne çıkıyor. Pasaport benzeri dijital bir sağlık belgesinin kullanımı tartışılıyor ama bununla ilgili tüm taraf ülkelerin bu verilere ulaşabileceği bir yapı gerekiyor. Bu verilerin içinde yolcunun test bilgisi de olacak. Çünkü uçak gelsin de biz test yapalım demek de sağlıklı bir yöntem değil. Bununla ilgili de bir altyapı lazım. Bir yolcuyu, turisti test sonucu çıkana kadar 6-7 saat havalimanında bekletme imkanınız yok. Bunlar bir sonuca bağlanmadan hiçbir havayolu şirketinin tarifeli uçak seferi yapacağını düşünmüyorum. Haziranın başında tarifeli uçuşların başlayacağı yönünde iddialar gerçekleri yansıtmıyor.”

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Muratpaşa 1919 Gönüllüyle Kutlamayı İptal Etti
 
GAÜ , Arizono Üniversitesi Global Kampüs İşbirliği Fırsatı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC Restorancılar Birliği (Res-Bir) restoranların açılmasını istiyor
KKTC Restorancılar Birliği Res-Bir üyeleri, restoranların tam anlamıyla ...
KKTC'de Dünya Sağlık Örgütü Üyeliği İçin İmza Kampanyası
KKTC’nin, Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) üye olarak kabul edilmesi için ...
GAÜ Akademisyeni Akyar ,Korona Salgını ve Türk Dış Politikasını Değerlendirdi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası ...
Sağlık Bakanı Pilli "Bin 3 test yapıldı, pozitif vaka yok"
KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının bin ...
 
 
Bakan Sucuoğlu :Katkılara ve önerilere açığız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, korona virüsü salgınıyla ...
KKTC Başbakanı Tatar'dan Mısır,Yunanistan,GKRY,Fransa,BAE Ortak Bildirisine Tepki
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü’nün Doğu ...
KKTC Sağlık Bakanı Pilli "Bin 3 test yapıldı, pozitif vaka yok"
KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının bin ...
KKTC'de İyileşen Son Korona Hastası Burhan Nalbantoğlundan Törenle Uğurlandı
Tedavisi yapılarak iyileşen Covid-19 hastasını hastaneden uğurlamaya KKTC ...
 
 
Girne Polis Müdürlüğü Siyasi Şube Amirliği, ihtiyaç sahipleri için gıda yardımında bulundu.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ...
KKTC Sağlık Bakanı Pilli:"Toplam 980 test yapıldı, pozitif v
KKTC Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının ...
Başbakan Tatar “Otellerin paket servis yapması söz konusu değil”
Başbakan Ersin Tatar, otellerin paket servis yapacağı iddialarını kişisel ...
KKTC'li Bakan Faiz Sucuoğlu : 41 bin hak sahibine 1500 TL’lik ücret desteği ödendi:
KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Cuma güne kadar ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya