Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
KONYSİAD 'ın Konuğu CHP Başkan Adayı Esen Oldu
KONYSİAD  ın Konuğu CHP Başkan Adayı Esen Oldu
 
Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) olağan üye buluşması şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. İşadamlarının 2019 toplantısının ilk konuğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Av. Semih Esen oldu
 
16 Ocak 2019 Çarşamba - 09:51

 Üyelere gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bilgi veren KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Esen’den seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeler hakkında iş dünyasını önceden bilgilendirmesini istedi. “Projeler daha düşünce halindeyken haberiniz olacak” diyen Esen ise, asla ideolojik bir yaklaşım içerisinde olmayacağının sözünü verdi. Her yıl 15 bin kişi göç alan ilçeyi öncelikli ihtiyaçlara göre şekillendireceğini ifade eden Esen, Konyaaltı’nın İstanbul’un Yeşilköy ilçesi gibi olması gerektiğinin altını çizdi. Esen, ilçenin doğallığını koruduğu için Büyükşehir adayı Muhittin Böcek’e de teşekkür etti. 
 
Gelişmiş Batı demokrasisi dışındaki bütün sistemlerde siyasetin kendine rol belirleme gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Esen, “Siyaset, ülkede olan her şeyi kendisi yapmak, her şeye kendisi karar vermek, tarımdan tutun uzay çalışmalarına kadar her şeyle ilgili fikir sahibi olmak, her konuyla ilgili bir söz söylemesi gerektiği gibi bir misyon üstlenmiştir. Bunu bir tek gelişmiş Batı toplumlarında göremezsiniz. Orada siyasetçiler gerçek olmaları gerektiği yerdedir. Onun dışındaki gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde ise her türlü kurumun, sektörün ve işin üzerinde bir misyon biçmiştir kendisine. Bu son derece yanlış ve tehlikelidir. Siyasetin topluma fayda sağlamasını engelleyen bir tutumdur. Benim siyasete bakış açım bu. Ne İsviçre’yi, ne Almanya’yı ne de başka gelişmiş ülkelerin hiçbirini sadece siyaset geliştirmemiştir. O ülkeleri geliştiren, mutlu insanların yaşadığı yerler haline getiren, girişimciler, üreten ve ürettiğini ülkeye kazanç olarak koyan kişilerdir” dedi.
 
KONYSİAD üyelerinin 3 bin civarında istihdam sağladığına dikkat çekerek bunun Konyaaltı için önemli olduğunun altını çizen Esen, “Bu derecede iş üreten ve istihdam sağlayan kişilerin o kentin yönetiminde öncü rol oynaması lazım. Sizlerin öncü rol oynamanız benim ilerideki başarım için de bana gerekli. Konyaaltı’nda istişare ederek işbirliği yapacağım en önemli gruplardan birisi çalışan, üreten, istihdam sağlayan sizler olacaksınız. Belediye olarak üreteceğimiz bütün projelerde bırakın bittikten sonra açılışa davet etmeyi daha düşünürken bile haberiniz olacak. Belediyenin tanımlı görevlerini yaparken elbette sizlerle iletişim halinde olacağız ama sizlerin görevi, ‘Böyle bir şey düşünüyoruz, senin de şunları yapman lazım’ deyip bana onu yaptırmak olmalı” diye konuştu.
 
Prosedürleri kaldırarak hızlı hareket edeceğini vurgulayan Esen, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünya hızla ilerlerken, prosedürlerin bizleri yavaşlatması nedeniyle bizim onları yakalama şansımız yok. Ben hareketlilikten, hızlılıktan ve bir an önce yapmaktan yanayım. Makamımdan dolayı hiçbir prosedür beklemiyorum. Eskimiş ve demode olmuş iletişim kanallarını kullanmayacağım. Bütün prosedürleri aşıp, arada sekreterler olmadan direkt iletişim kuracağım. Bana sormanız gerektiğini düşündüğünüz her konuda lütfen beni direkt arayın. Ben hiçbir kimseyle ne sosyal medyadan, ne medyadan ne de üçüncü kişiler aracılığıyla haberleşmek istemiyorum. Beni direkt aramanızı istiyorum.”  
 
İlçedeki 39 mahallenin 24’ünün köyden mahalleye dönüştürüldüğüne dikkat çeken Esen, “Merkezdeki 15 mahallede nüfusun yüzde 92’si, köyden dönüştürülen 24 mahallede ise nüfusun yüzde 8’i yaşıyor. İlçede yaşayanların yüzde 75’i 50 yaş altında. Her yıl ilçemize 15 bin kişi göç ediyor. Orta büyüklükteki bir kasaba olduğu gibi kalkıp Konyaaltı’na geliyor. Biz 15 bin kişi gelsin sonra bakarız bakış açısıyla yapamayız. Bugün yaklaşık 180 bin nüfusla seçime giriyoruz. Her yıl gelen 15 bin kişiyi hesapladığınızda 5 yıl sonra nüfus 250 bine dayanacak. Aynı hızla devam ederse 10 yıl sonra 350 bine ulaşacak. İlçeye gelenlerin ihtiyaçları kapıya dayandığında hareket edemeyiz. Bizim her yıl 15 bin kişinin geldiğini bilerek ilçeyi geleceğe hazırlamamız lazım. İnovasyonla ilgili Antalya’da imkan yok. İnovasyon merkeziyle Konyaaltı’ndan dâhiler çıkarabiliriz. Düzce’de yapılan bir ekolojik köye Pazar günü 50 bin kişi geliyor. Maalesef bunu burada AVM yaparak sağlayabiliyoruz. Biz köylerimizi değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.
 
İlçenin birçok ülkede olmayan güzelliğe sahip olduğunu vurgulayarak Konyaaltı’nın doğallığını koruduğu için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’e teşekkür eden Esen, “Konyaaltı’nın coğrafyasını bozmadığı için Muhittin Başkan’a teşekkür ediyorum. Yapılaşma gerçekleşirken kentleşme denen canavara burayı yedirmedi” dedi. 
 
Konyaaltı’yla coğrafi olarak benzer olan İstanbul’un Avcılar ve Yeşilköy ilçelerini örnek gösteren Esen, “Biz, hızlı nüfus artışıyla ilerlerken Konyaaltı’nı ya Avcılar ya da Yeşilköy yapacağız. Bunun kararını vereceğiz. Yavaş hareket ederek burayı Avcılar da beraberce yöneterek ve hızlı hareket ederek Yeşilköy de yapabiliriz. Bana sorarsanız burası Yeşilköy olmalı. Çünkü, hızlı bir şekilde cazibe merkezi haline gelmiş, göç alan, fakat doğası korunmuş başka bir benzer ilçe yok. Büyük bir metropol olma yolunda ilerleyen Konyaaltı’nı Avcılar değil, Yeşilköy yapalım” ifadelerini kullandı.
 
Koyu bir CHP’li olduğuna dikkat çekerek asla ideolojik bir yaklaşım içerisinde olmayacağının sözünü veren Esen, “Asla ve asla ideolojik yaklaşmayacağım. Buna hepinizin önünde söz veriyorum. Hiçbir siyasi görüşün, parti ve mezhep aidiyetinin, etnik aidiyetin benim nezdimde ne avantajı ne de dezavantajı olacak” diye konuştu.  
 
Toplantıda KONYSİAD’ın yeni üyelerine de üyelik belgeleri verildi. Yeni üyeler Bil Koleji sahibi Aydın Vural, uluslararası ticaretle uğraşan Metehan Erol ve Kartal Yuvası Beşiktaş Storları işleten Ersan Yıldız üyelik belgelerini Başkan İlhami Kaplan ile Semih Esen’in elinden aldı. Semih Esen’e ise katılımından dolayı günün anısına plaket takdim edildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kemer Belediyesi’nden öğrencilere tatil hediyesi
 
Antalya’nın çöpü 135 bin konutu aydınlatıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Muratpaşa 3 Önemli Sokağında Esnafa Yenilik Getiriyor
Çarşının en işlek üç sokağında uygulanacak sistemle hem yazın yakıcı güneşinden ...
Muratpaşa'da Kar Eşliğinde Yeni yıl Partisi
Düzenlenen etkinlikte; genciyle yaşlısıyla, yerlisiyle yabancısıyla binlerce kişi, ...
CK Enerji Akdeniz Elektrik, aboneliğe ait tüm işlemleri web şubeye taşıdı
Teknolojiye yaptığı yatırımlarla müşterilerinin hayatını kolaylaştıran ...
Doğru Hasar Merkezi 1. Medya Ödül Gecesi Kemer'de Gerçekleşti
Doğru Hasar Merkezi 1. Medya Ödülleri Gala Gecesi Sherwood Exclusive Kemer’de yapıldı.
 
 
Ayakkabı Tamircilerinin Yeni Mekanı Sobacılar Çarşısı
Balbey Cami yanındaki sokakta ilkel şartlarda mesleklerini icra etmeye ...
Başkan Uysalı'ın Döviz Kurunu Sabitleyin Çağrısına Destek
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın, döviz kurunun sabitlenmesi çağrısına ...
KUTSO Meclisi Başkan Kocaer'in Katılımıyla Kaş’ta toplandı.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Meclis Toplantısı, Kaş Belediye ...
'' Vergi Affı '' ATSO'da Anlatıldı
ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların ...
 
 
AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den Ramazan Bayramı Mesajı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
ATSO Yeni Emlak Düzenlemesini Üyelerine Anlattı
Yeniden yapılan Düzenlemede Emlak ticaretiyle ilgili yeni düzenlemelerle ...
AVM'ler Bayramın Birinci Günü Valilik Kararıyla Kapalı
Karar ATSO ve AESOB'un Valiliğe Baş Vurusu Üzerine Alındı
ATSO Aidatlarında Yeniden Yapılandırma Af Duyurusu
Af'da Üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya