Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   24/30 °C
 
 
    Anamur ,Girne Hızlı Feribotla 1.5 Saat  
 
    İyi turşunun sırrı Bahçede Yaşam Var Etkinlğinde Anlatıldı  
 
    Antalya Adliyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Muhteşem Konser  
 
    AKDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Sergisi açılışı  
KTOEÖS'ten Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıklaması
KTOEÖS ten Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıklaması
 
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, yeni eğitim öğretim yılının bugün başlamasıyla birlikte yazılı bir açıklama yaparak yeni eğitim yılına dair düşüncelerini ortaya koydu.
 
16 Eylül 2013 Pazartesi - 17:08

Başkan Tahir Gökçebel imzalı açıklama şu şekilde:
Yönetim Kurulu olarak yeni bir eğitim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize hayırlı olmasını, verimli ve başarılı geçmesini diler, siyasi mental anlayışın ise bu dönemde bir an önce değişmesini umudumuzu yineleriz. 
Yüzlerce yıllık kazanılan hakların kar amacını güden yeni liberal politikalarla ortadan kaldırıldığı,sosyal devletin bitirildiği, kamusal hizmetlerin niteliksizleştirilip yüksek fiyatla satılan piyasa malına çevrildiği, devletin polis devletine ve baskıcı devlete dönüştüğü, sendikaların, örgütlü yaşamın dağıtılmaya çalışıldığı çok zor bir süreçten geçiyoruz.
Yaz döneminde defalarca görüşüp teyit ettirdiğimiz eksik kadroları, doğru münhal kadroları bir türlü açılmamış, okulların eksiklikleri giderilmemiştir. Birlikte yapılan nakil ve görevlendirmelerin arkasından adaletsizce, bazı görevlendirmeleri görüşmelerimize, yazılı uyarılarımıza, eylemsel tavırlarımıza rağmen Eğitim Bakanlığı yapmıştır. Sendikamızın ancak yoğun çalışmaları ve ısrarlı talepleri sonucu her yıl Temmuz ayında tamamlanması gereken öğretmen nakilleri okulların açılmasına sadece günler kala Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından resmen açıklamıştır. Bir taraftan kurultay kavgaları, diğer taraftan Hükümet değişimi ve neticesinde Eğitim Bakanının devamlı değiştirilmesi, seçim yasakları derken eğitim devlet yetkililerinin önceliği olmaktan çıkartılmıştır. Fakat bizler öğretmen olarak her zaman eğitimin bir toplumum geleceğini belirlemede önemli olduğunu ve hiçbir siyasi sorunun eğitimdeki sorunlardan daha önemli olmadığı vurgulamakta, bir nesili yok etmenin hiçbir devletin hakkı olmadığını herzaman vurgulamakta ve bu yolda mücadelemizi sürdürmekteyiz.
Toplumun genelinde yaşanan sorunların eğitim alanında da yaşatılmaya çalışılmasını yakından biliyor ve hissediyoruz. Eğitim bakanlığı yapması gereken, eğitimde çözmesi gereken onca sorun varken, eğitimde daha da kaos yaratan talimatlar vermekte, bu ise öğretmeni hayal kırıklığına ve motivasyon eksikliğine itmektedir. Öğretmenlik mesleğinin statüsü düşürülmüştür. Yeni mesleğe başlayan öğretmenlerimiz geçinememektedir. Öğretmenler hiç desteklenmeden sorunlar içerisinde bırakılmaktadır. Her yıl var olan sorunları artmaktadır.Eğitimi siyasiler belirlemektedir. Eğitim bilimsellikten uzaklaştırılmıştır. Öğretmenlik mesleğine saygısızlık yapılmakta, meslek saygınlığının düşürülmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararları ile eğitim yönetilmeye çalışılmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımız rüşvete alıştırılmaktadır.
Devlet Okulları ihmal edilmiş, yokluklar içerisine itilmiştir. Eğitim Bakanlığı adaletsizlikler yuvası, partizanlık bakanlığı haline getirilmiş, TC Elçiliği Eğitim Müşavirlerinin işgaline bırakılmıştır. Eğitim felsefesi ilahiyat anlayışı gibi misyonerlik faaliyetleri içerisine sokulmuştur..Devlete bağlı hiç bir okulumuza bir kuruş bütçe ayrılmamaktadır. Kamuya atanan birçok öğretmen asgari ücrete yakın bir maaşla, haftada 1000 km yol, 100 den fazla trafik kamerası geçerek yolluğu ve lojmanı olmadan devlet okuluna gidip görev yapmaktadır.  Okullarda kırılan camı değiştirmek, temizlik malzemesi almak, telefon ücretini bile ödemek tamamen Okul İdareleri ve Okul aile birliklerinin asli görevi durumuna gelmiştir. Maç yapacağı otobüsü, çalışma yapacağı salonu okullar kendi olanakları ile kiralamaktadır.
Tüm olumsuzluklara rağmen bugün Devlet Okullarında özveri ile çalışan Okul Müdürü, Muavini, Şefi, Öğretmenler, Okul Aile Birlikleri ve Öğrenciler, hademeler, sekreterler el ele mücadele etmek zorundadır..Yokluklar içerisinde mücadele ederek eğitimde, toplumsal gelişmede başarılı olmak zorundayız.
Örgütlü Olmak, Dik Durmak ve Kararlılıkla Mücadele Etmek ZORUNDAYIZ
Devletin, Eğitim Bakanlığının yetersiz katkılarına karşın , Devlet Okullarına ilgisizliğe rağmen başarıya imza atarak , kamusal eğitimi piyasa malı yapmak isteyenlere en büyük cevabı vererek okullarımıza sahip çıkan, emeğini esirgemeyen tüm Müdür, Muavin, Şef, Öğretmen ve Velilerimize şimdiden teşşekkür ederiz. Eğitimde fırsat eşitliğini, kamusal eğitimi yok etmek isteyenlere, devlet okulları yerine paralı okullara yardım yapan hükümetlere, okullara öğretmen vermeyip öğretmenden tasarruf yaptım diyenlere , öğretmenlik mesleğinin statüsünü düşürenlere verilecek en büyük cevap BAŞARIDIR. Devlet Okullarına sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.
KTOEÖS’e bağlı tüm öğretmenlerimizle devlet okullarında herkese fırsat eşitliği tanınması için, parasız, bilimsel, demokratik, çağdaş, laik eğitime, geleceğimize, haklarımıza daha daha güçlü sahip çıkmak için mücadelemize bu dönem de devam edeceğiz.
Hakları budayan ve faşistce TOMA alarak hak budamaya devam edeceği sinyalini veren ve bu nedenle de kendini halkından koruma anlayışı taşıyan Hükümete karşı aldığımız kararların temel amacı budur;
Siyasi rüşvet olarak verilen, bilimsel hiçbir kaygı taşımayan ve sistemdeki yüzlerce sorunu kalıcılaştıran ve her yıl gelenekselleşen EK Bütünleme Sınavları yapılmayacak, bu konuyla ilgili görev alınmayacaktır.
Plansızlık, işbilmezlik ve en önemlisi öğretmenden tasaruf gerekçesiyle okullarımızın küçültülmesi, kapatılması kabul edilmeyecektir.
Öğretmen hakları budanmaya devam ederken maaş garantisi, iş garantisini de ortadan kaldıran, öğretmeni siyasilere kul yapan partizan Geçici Öğretmen alımı kabul edilmeyecektir. Okullarda hademe, sekreter eksiklikleri dururken eğitim bakanlığı eğitimi yönetemeyecek sorunlarla boğuşurken, kadroları eksik görev yapamaz duruma gelmişken gereksiz geçici ve görevlendirmeler torpile göre atanmaktadır. Eğitim bakanlığı en çok geçici istihdam yapan torpilli partililerin bürosuna dönüşmüştür.
Sıfır okul bütçesi uygulaması kabul edilmeyecektir. Okul alt yapıları dökülmekte, malzeme eksiklikleri giderilmemekte, bir kuruşa muhtaç bırakılmakta ama şov uğruna kulüplere, açılış, yemek lere müthiş paralar akılmaktadır. TC Eğitim bakanlığının ziyaret masrafları eğitim bütçesinden karşılanmaktadır
Öğretmen Statüsünü Layık Olduğu yere Getirmek için Çalışacağız. Sosyal Güve(siz)nlik Yasası,   Maaş Barem Yasası gibi öğretmenlik mesleğini geriye götüren, yıllardır tek kuruş artış verilmeyerek ekonomik tedbir diye yutturulmaya çalışılan anlayış asla kabul edilmeyecektir. Hedef itaatkar,kul, köle, örgütsüz, ekonomik sıkıntıları olan yeni öğretmen profili yaratmaktır.
Öğretmenin Hakkı Alınamaz. Öğretmenlerin hazırlık ödeneceğinin zamanında ödenmemesi gibi yasa ve tüzüklerden doğan haklarının sulandırılası kabul edilmeyecektir.       
 Eğitimdeki Plansızlık Devam edemez. Sayılabilecek yüzlerce sorun dururken, yok tam gün, yok ilahiyat alanı açılması gibi gündemlerin yaratılması öğretmene, duruşuna, aydın kişiliğine, özlük haklarına, özgürlüğüne , sendikasına ciddi ve planlı saldırı demektir. Bu politikaların mimarları şimdi de Kıbrıslı Türklerin kültürel benliklerini daha da yok edecek daha çok Sünnileştirme projesini uygulamak için harekete geçtiler.Paravan olarak da tek derdi koltuk olan, gece gündüz seçim yatırımı için uğraşan Eğitim Bakanlığı kullanılmaktadır.
 Laik ve Bilimsel Eğitimden Vazgeçilemez. Ülkemizdeki nüfus politikasınn yanlışlığı ortadayken ithal müftü talep var demekte ama niye bizim yüzlerce işsiz öğretmenimiz dururken , bunların içerisinde ilahiyat mezunu da varken 150 den fazla TC vatandaşı öğretmen isihdam edildiğini söylemiyor. Kıbrıs Türk toplumunu asimilasyon politikaları kurbanı yapmak isteyenler iyi bilmeli ki bu toplum kendi çağdaş yapısı içinde dinini da, dilini da, kültürünü da canı pahasına olsa da korumayı başarmıştır. Bu gün oluşturulan Kıbrıs Türk Toplumunun uzlaşısı sayılan anayasasında, hiçbir zümreye ayrıcalık tanımayan 18 yaşına kadar eşit, bilimsel, çağdaş, laik bir eğitimin her KKTC yurttaşına verileceği yazılıdır.Milli eğitim yasasında eğitimin amacının Atatürk ilkelerine bağlı, bilimsel, çağdaş, laik olduğu madde, madde belirtilmiştir.Yasalarımıza da aykırı olarak 18 yaşın altında olan çocuklarımıza talep de olsa her eğitim verilebilir mi? Talep öne sürülecekse zorunlu Sünni mezhebi propagandası yapan din dersinin kaldırılması talebi olan çocuk ve ailelerin talebi de yerine getirilecek mi?
 
Tahir GÖKÇEBEL
 
BAŞKAN
 
Yönetim Kurulu (a.)

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhuriyet Meclisi’nde Sessiz Eylem
 
Aydınlık Yarınlar Hareketi 'nden Kan Bağışı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhuriyet Meclisi’nde Sessiz Eylem
Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve Eti çalışanları bugün mecliste ...
İlköğretimde Yeni Eğitim Yılı Başladı
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ilköğretimde yeni eğitim yılının ...
Meclis Genel Kurulu Toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler-Demokrat ...
Meclis Genel Kurulu Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, hükümet oluşumu ve güvenoylamasının ardından ...
 
 
Geçici Öğretmenlik İçin Sınav Tarihi Açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 Öğretim Yılı’nda Genel Orta Öğretim ...
Davutoğlu, Nami İle Görüştü
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, her halükarda ...
Gazimağusa Yasta
Gazimağusa’daki kendine ait inşaatta 23 Ağustos günü elektrik çarpmasına ...
Cumhurbaşkanlığı'ndaki Görüşme Sona Erdi
Cumhurbaşkanı Başkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan ...
 
 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber'den Teşekkür Plaketi
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, eski Meclis Başkanı Hasan Bozer ...
Büyükelçi Akça, Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, yeni görevinde ...
Cumhurbaşkanlığı'nda Kıbrıs Zirvesi
Cumhurbaşkanı Başkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan ...
Güzelyurt Belediyesi'nde Kan Bağışı Kampanyası
Güzelyurt Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen kan bağışı kampanyasına ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Anamur ,Girne Hızlı Feribotla 1.5 Saat

Anamur ,Girne Hızlı Feribotla 1.5 Saat

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Rumlara Güven Duymak
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya