Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
Kanun Hükmünde Kararname Yasası Kabul Edildi
Kanun Hükmünde Kararname Yasası Kabul Edildi
 
Hükümete, bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
 
6 Nisan 2011 Çarşamba - 10:15

Kanuna göre, kamu hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin, verimli ve ekonomik bir şekilde yürütülmesini sağlamak üzere, KHK ile kamu hizmetlerinin bakanlıklar arasındaki dağılımı yeniden belirlenerek, mevcut bakanlıklar birleştirilebilecek veya kaldırılabilecek, yeni bakanlıklar kurulabilecek.
Mevcut bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların bağlılık ve ilgileri yeniden belirlenecek veya bunlar mevcut, birleştirilen ya da yeni kurulan bakanlıklar bünyesinde hizmet birimi olarak yeniden düzenlenebilecek.
Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memurlar, işçiler, sözleşmeli personel ile diğer kamu görevlilerinin çalışmalarında etkinliği artırmak üzere, bunların atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ile emekliye sevk edilme usul ve esaslarına ilişkin konularda düzenleme yapılabilecek.
Bakanlıklar arasındaki dağılımın yeniden belirlenmesi yetkisi çerçevesinde, Başbakanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı teşkilat kanunlarında değişiklik yapılabilecek.
Memurlar, işçiler, sözleşmeli personel ile diğer kamu görevlilerinin, atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk edilme usul ve esaslarına ilişkin yetki çerçevesinde ise ''Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'', ''Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun'', ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usulüne İlişkin Kanun'', ''Yükseköğretim Personel Kanunu'' ile diğer kanun ve kanun hükmünde kararnamelerin memurlar, işçiler, sözleşmeli personel ile diğer kamu görevlilerinin atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk edilme usul ve esaslarına ilişkin hükümlerinde değişiklik yapılabilecek.
Kanuna göre, ''ekonomi'', ''iç ve dış ticaret'', ''gençlik ve spor'' ile ''aile, özürlüler, çocuklar, kadınlar ve sosyal yardım'' konularında 4 bakanlık kurulacak.
İLKELER VE YETKİ SÜRESİ
Kanun, KHK'lerin hazırlanması sırasında göz önünde bulundurulacak ilkeleri de belirliyor. Buna göre, Bakanlar Kurulu düzenlemeyle verilen yetkiyi kullanırken, kamu hizmetlerinin verimli, süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi, ülkenin ekonomik ve sosyal durumunu dikkate alarak hizmetin özelliği ve gereklerine uygun düzenlemeler yapılması, kamu hizmetlerinde iş bölümü ve koordinasyonun sağlanması, benzer hizmetlerin tek kuruluş veya birim tarafından yürütülmesi ve kaynak kullanımında israfın Önlenmesi, hizmetin özelliğinden kaynaklanan zorunlu farklılıklar saklı kalmak kaydıyla hiyerarşik bağlılık ve unvan standardizasyonu sağlanacak şekilde düzenlenmesi, zorunlu olmadıkça yeni birim kurulmaması, kadro ihdasında azami tasarrufa uyulması, kaynakların ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara uygun kullanılmasına özen gösterecek.
Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memur, işçi, sözleşmeli personel ile diğer kamu görevlilerinin atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ile emekliye sevk edilme usul ve esaslarına ilişkin olarak, yürütülen hizmetin özelliklerini de dikkate alacak şekilde çağdaş kamu yönetimi anlayışına uygun bir şekilde geliştirilmesi, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen hizmetlerin, özelliğinden kaynaklanan zorunlu farklılıklar saklı kalmak kaydıyla standardizasyon sağlanacak şekilde düzenlenmesi, yönetim görevlerine atanmada ve bu görevlerde yükselmede kariyer ve liyakat esasları ile nitelikli personel istihdamının esas alınması da göz önünde bulundurulacak. 
Bakanlar Kuruluna verilen yetki, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay süreyle geçerli olacak. Bu süre içinde Bakanlar Kurulu birden fazla KHK çıkarabilecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇİÇEK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yeniden teşkili, reorganizasyonuyla ilgili bir düzenlemeyi, hükümete Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi veren kanunla yapma niyetlerinin olmadığını söyledi.
Çiçek, hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren tasarının ikinci maddesi üzerindeki soruları yanıtladı.
Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren tasarıların ''Meclisi by-pass etmek anlamına gelmediğini'' belirten Çiçek, ''Bu Meclisi kimse bundan sonra devre dışı bırakamaz. Geçmişte zaman zaman sıkıntılar oldu. En fazla da demokratik düzen bundan zarar gördü'' dedi.
Eninde sonunda KHK da çıksa kararnamelerin Mecliste ele alınacağını belirten Çiçek, ''Bu Meclisin hukukunu korumak adına kim ne söylediğinde nasıl tavır aldığımız da ortadadır'' diye konuştu. 
''Yeni ordu mu kuracaksınız?'' sorusu yöneltildiğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
''İnşallah bu ülke yeni bir ordu kurma ihtiyacını duymaz. Bizim ne ordu kurma fikrimiz var ne öyle düşüncemiz var ne özel bir uygulama ihtiyacımız var.
Sınır Birlikleri ulusal programda olan husustur. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bunu bu yetkiyle düzenleyeceğiz diye bir husus yok. Hiç aklımızdan geçmeyen bir konudur. 
TSK'nın yeniden teşkili, reorganizasyonuyla ilgili bir düzenlemeyi bu kanunla yapma niyetimiz de yok. Aklımızın köşesinden geçmedi. Yerel yönetimlerle ilgili bir düzenleme de bu kanun kapsamında yapılmayacak.''

"PARLAMENTONUN YETKİSİNİ GASP ETMEKTİR''
Tasarı üzerine söz alan CHP Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, KHK çıkarılabileceğini ancak bunun kapsamı ve sınırlarının belli olması gerektiğini ifade etti. 
Hükümetin getirdiği tasarının geniş kapsamlı KHK çıkarılmasını öngördüğünü belirten Okay, bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. Okay, ''12 Haziran'da yapılacak seçimlerde milli iradenin nasıl tecelli edeceği belli olmadan böyle bir düzenlemeyle buraya gelmek ve altı ay süre belirlemek, açıkça Parlamentonun yetkisini gasp etmektir'' diye konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, tasarıda kamu yönetiminin hantal yapıdan kurtarılmasının amaçlandığının yer aldığını, bunun, hükümetin başarısızlığının göstergesi olduğunu savundu. Bu kadar geniş kapsamlı bir yetkinin yasasının olamayacağını ifade eden Şandır, tasarıyla hükümetin 2 binin üzerinde kanunda değişiklik yapma yetkisi alacağını söyledi. Şandır, bu şekilde geniş yetkilerin ancak olağan üstü dönemlerde, özel zamanlarda alınabileceğini dile getirdi. 
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, iktidarları döneminde bütün alanlarda reformlar yapıldığını, bu sırada TBMM'de sabahlara kadar süren tempoya rağmen hükümetin programında yer alan ama hala hayata geçemeyen konuların bulunduğunu söyledi. Bilgiç, kamu hizmetlerinin hızlı şekilde yerine getirilmesine yönelik düzenlemelerin kısa bir süre içinde Mecliste yapılamayacağı için hükümetin böyle bir yetki talep etiğini kaydetti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
YGS’de Bir Skandal Daha
 
Görme Engelliler Olimpiyatında Dünya Rekoru Kırıldı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
YGS’de Bir Skandal Daha
Önceki hafta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Tunceli'de ...
Tatlıses’in Tedavisi Almanya’da Devam Edecek
Bir süre önce uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses, ...
Çiçek: Meclis İradesi Ötelenmez
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hükümet Kanun Hükmünde ...
ÖSYM, 2011 YGS Master Soru Kitapçığını İnternete Koydu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2011 YGS Master Soru Kitapçığı'nı ...
 
 
Yaralıları Taşıyan Ankara Feribotu Çeşme’ye Ulaştı
Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı 321'i yaralı 470 kişiyi ...
Başbakan Erdoğan Adayları Seçiyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan'da milletvekili aday listelerinin ...
Eski Koca Vahşeti: 2 Ölü
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde ayrı yaşadığı eşiyle ilişkisi olduğu iddia ...
Çağlayan’dan Volkswagen’e Tarihi Teklif
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Wolkswagen'in yönetim kurulunda görev alan ...
 
 
Ergenekon'a Yeni Savcı
Ergenekon soruşturmasında, geçen hafta terfi alarak İstanbul Cumhuriyet ...
Matbaa’dan Şifre Açıklaması
YGS sorularının basıldığı METEKSAN'ın Genel Müdürü Bilal Altın, şifre iddialarına yanıt verdi
Baykal, Erdoğan'dan Özür Diledi
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'dan özür diledi...
13 Yaşındaki Çocuk Gölette Can Verdi
Aksaray'da yüzmek için gölete giren 13 yaşındaki bir çocuk boğularak hayatını kaybetti
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya