Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Kasımpaşalı Futbolcu Malki’den Açıklamalar
Kasımpaşalı Futbolcu Malki’den Açıklamalar
 
Kasımpaşa’nın golcü futbolcusu Malki, 15 yaşına kadar futbolu sokakta oynadığını söyledi.
 
1 Ocak 2014 Çarşamba - 14:01

Türk asıllı Suriyeli futbolcu Sanharib Malki, Tam Saha Dergisi’nin bu ay çıkan sayısında futbol kariyeri ve hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hollanda’da ki futbol kariyeri hakkında da önemli bilgiler veren Malki, Kasımpaşa’ya gelişiyle ilgili transfer süreci hakkında da önemli noktalara değindi.
“FUTBOLA GEÇ BAŞLADIM”
Türkiye’li bir anne ve Suriyeli bir babanın oğlu olarak dünya’ya gelen Kasımpaşa’nın golcü futbolcusu Sanharib Malki, futbol oynaması için babasının hiçbir yönlendirmesi olmadığına değinerek, “Bir kulüpte futbol oynamaya çok geç yaşta başladım aslında. 15 yaşına kadar hep sokaklarda ya da parklarda oynuyordum arkadaşlarımla. Sonra arkadaşlarım bana, ‘Neden bir takıma kaydolmuyorsun? Gayet başarılı oynuyorsun’ dedi. Brüksel'de Jette diye bir bölgede oturuyorduk. O bölgede de SCUP Jette isimli amatör bir takım vardı. Bunun üzerine o kulübe gittim ve onlar da beni denemek için birkaç antrenmana çağırdı. Takımın koçu bana hangi pozisyonda oynamak istediğimi sordu öncelikle. Ben de kendisine forvette oynamak istediğimi belirttim ve beni o pozisyonda denemeye başladılar” dedi.
“İLK YILIMDA FAZLA OYNAMADIM”
İlk profesyonel kariyerine Belçika’nın Union St. Gilloise de başladığını vurgulayan Malki, “Burada 3 sezon forma giydim. İlk yılımda fazla oynamadım, çünkü lig başlamadan çok kısa süre önce transfer olmuştum ve bu kısa sürede 6. Lig'den üst kademeye transfer olmuş bir oyuncu olarak adaptasyonda biraz zorlanmıştım. Ancak ikinci sezonumda takımdaki teknik direktör değişikliği ile birlikte sürekli olarak forma şansı buldum ve yaklaşık 20 gol kaydettim. Sezon sonunda da ligi şampiyon olarak bitirip 2. Lig'e yükselmeye hak kazandık. O sezon sonu Charleroi başta olmak üzere birçok Belçika 1. Lig takımından transfer teklifi aldım ancak kulübüm hem başarılı bir sezon geçirdiğimden hem henüz 20 yaşında olduğumdan hem de bonservisim fazla yüksek olmadığından gitmemi istemedi. Dolayısıyla orada yarım sezon daha oynadıktan sonra nihayet 1. Lig'de mücadele eden Roeselare takımına geçiş yaptım” diye konuştu.
“OSCAR SCARİONE İLE İYİ BİR İKİLİ OLUŞTURDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”
Kasımpaşa’nın oyun tarzını sevdiğini ve her zaman mücadele etmeyi seven bir futbolcu olduğunu ifade eden lacivert-beyazlı takımın yıldız futbolcusu Sanharib Malki, “Oyun içinde her zaman mücadele etmeyi, her top için savaşmayı, defansa baskı yapıp rahat oyun kurulmasına izin vermemeyi tercih ederim. Rakibe ve topa baskı yapmak benim oyun karakterimde var. Günümüz futbolunda bir forvetin de artık savunma yapması gerekiyor çünkü. Bu tarzım sayesinde Kasımpaşa'da Oscar Scarione ile iyi bir ikili oluşturduğumuzu düşünüyorum. Hücum oyuncuları olarak rakibe baskı yapmasaydık, bu kadar gol kaydedemezdik” ifadelerini kullandı.
“BAZEN KARİYERİNİZDE BİR KARAR VERMENİZ GEREKİR”
Malki, Belçika’da büyüdüğü için oranın milli takımında oynamak istediğini ama o dönemde Belçika Milli Takımı’nda görev alamayacağını hissettiği için Suriye Milli Takımını seçtiğini dile getirdi. Sanharib Malki sözlerine şöyle devam etti: “2007-2008 sezonunda Germinal formasıyla ligin en golcü ikinci oyuncusu olduğum zaman, Belçika Millî Takımı'nın Malta'daki hazırlık kampına katıldım. Kadroda Kompany, Fellaini, Witsel, Vertonghen gibi oyuncular vardı. O dönem Belçika A Millî Takımı forvet sıkıntısı yaşıyordu. Sonck ve Buffel'in yaşları ilerlemişti ve henüz Lukaku, Benteke gibi oyuncular ortaya çıkmamıştı. Ben de 24 yaşındaydım. Teknik direktör beni herhangi bir maçta 18'e alsa Belçika Millî Takımı'nı seçecektim. Ancak tercihini benden yana kullanmadı. Aynı dönemde yakın tarihte 2010 FIFA Dünya Kupası eleme maçlarına çıkacak olan Suriye Milli Takımı'ndan da teklif almıştım. Bu gelişmeler üzerine yaşım da ilerlediği için bu kamptan sonra yani 2008 yılının yazında Suriye Millî Takımı'nı tercih ettim. Babam da Suriyeli olduğu için bu kararı almamda beni çok destekledi. Ancak o dönem Belçika Teknik Direktörü Rene Vandereycken, beni 18'e alsaydı kesinlikle tercihimi Belçika'dan yana kullanırdım. Hatta o dönemde bir gazeteye verdiğim röportajda Suriye'den de bana teklif olduğunu, ancak tercihimi Belçika'dan yana kullanmak istediğimi söyledim. Fakat Vandereycken beni bundan sonra bile aramadı. Eminim ki, o dönem takımın başında Belçika Millî Takımı'nın şimdiki teknik direktörü Marc Wilmots ya da George Leekens olsaydı beni kesinlikle kadroya alırlardı. Böylelikle ben de Belçika Millî Takım forması giyerdim. Bazen kariyerinizde bir karar vermeniz gerekir. Ben de dediğim gibi bu gelişmeler üzerine kararımı Suriye'den yana kullandım. Asya elemelerinde mücadele etmek benim için önemli bir tecrübe oldu da diyebilirim.”
Suriyeli futbolcu Sanharib Malki, Belçika Milli Takımı’nın 2014 Dünya Kupası’nda çeyrek final hatta yarı finale kadar gelebileceğini de dile getirdi.
“SHOTA BENİ MOTİVE EDİYOR”
Kasımpaşa’da Teknik Direktörü Shota'nın futbolculuk döneminde santrfor oynamasının kendisi adına büyük şans olduğuna dikkat çeken Malki, “Benimle konuştuğu zaman bir santrfor olarak bir şeyler yapabildiğim ya da yapamadığım zamanlarda neler hissettiğimi her zaman anladığını söylüyor. Örneğin gol atamadığım maçlardan sonra moralimi bozmamam gerektiğini, gerek asistlerimle, gerekse rakibe baskı kurup takıma savunmada yardımcı olarak önemli işler yaptığımı söylüyor. Bu da beni motive ediyor” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’DE OYNAMAK DAHA ZOR”
“Bir forvet olarak kesinlikle Türkiye'de oynamak zor” diyen Kasımpaşa’nın golcü futbolcusu Sanharib Malki, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü özellikle Hollanda, teknik ve taktiğin ön planda olduğu bir lig. Türkiye'de ise takımlar daha çok fiziğe dayalı futbol oynuyor. Bu da doğal olarak forvetlerin işini zorlaştırıyor. Aslında Belçika Ligi'nde de fiziğe dayalı futbol oynanıyor. Türkiye ile Belçika ligleri benzerlik gösteriyor bu açıdan. O yüzden bu üç lig arasında bir santrfor olarak en kolayı Hollanda'da oynamak diyebilirim. Ayrıca bu ligde Drogba, Malouda gibi dünya starları var. Böyle isim yapmış oyuncuların gelmesi de ligi daha zorlu ve güçlü kılıyor.”
“ORTAYA İYİ BİR KOMBİNASYON ÇIKIYOR”
Kasımpaşa’da teknik oyuncular olduğu vurgulayan Malki, “Bu noktada takımın transfer stratejisinin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor. Dediğiniz gibi takımda teknik oyuncular var. Hücumda hava toplarına iyi yükselen isimlerin yanı sıra fizik gücünü sahaya başarılı bir şekilde yansıtan futbolcular da var. Bu durum da ilk yarıyı neden üçüncü olarak bitirdiğimizi açıklıyor aslında. Kasımpaşa sezon başında iyi bir transfer stratejisi izleyip, farklı özelliklere sahip yetenekli oyuncuları bir araya getirmiş. Bundan da ortaya iyi bir kombinasyon çıkıyor. Yönetimden teknik heyete, oyunculardan sağlık ekibine kadar uyum içinde çalıştığımızı ve bundan dolayı da iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim” açıklamalarında bulundu.
“ÖNEMLİ OLAN TAKIMIMIN KAZANMASI”
Suriyeli yıldız futbolcu Sanharib Malki, Kasımpaşa'da hücumda gol atmaktan başka görevleri olduğuna değinerek, “Örneğin iki sezon formasını giydiğim Roda'da çok fazla sayıda gol atmama rağmen toplamda sadece 2-3 asistim vardı. Takımda herkes gol pozisyonlarını bana hazırlardı ve benim de görevim sadece gol atmaktı. Diğer yandan penaltı ve frikikleri de ben kullanıyordum. Kasımpaşa'da ise ilk yarı itibariyle 4 golüm olmasına rağmen daha şimdiden 5 asistim var. Bu da benim açımdan sevindirici bir durum. Böylece diğer özelliklerimle de var olabiliyorum çünkü. Ancak benim için önemli olan takımımın kazanması. Gol attığımda da hücumdaki partnerim Scarione'ye asist yaptığımda da aynı derecede mutlu oluyorum” dedi.
“İKİNCİ YARIDA FİKSTÜRÜMÜZ ZOR”
“Şu an bulunduğumuz konum gerçekten muhteşem” diyen Malki, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma duygusunun bile kendisine çok çılgınca geldiğini belirterek, “Ancak öncelikle gerçekçi olmalıyız. Yoksa olduğumuz konumuzu asla koruyamayız. Takım olarak ligi sezon sonunda ilk beş arasında bitirmeyi hedefliyoruz. İkinci yarıda bizi daha zor bir fikstür bekliyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'la deplasmanda oynayacağız. Olduğumuz pozisyonu korumak için kadro derinliği de çok önemli. Bence sahaya konulan performans açısından az önce saydığım takımlardan hiçbir eksik yanımız yok. Ancak sezon sonunda her zaman kadro derinliği olan takımlar avantajlıdır, sadece ilk on biri olanlar değil. Dolayısıyla devre arasında kadronun derinliğini birkaç oyuncu transferiyle arttırmalıyız diye düşünüyorum. Sezonun ikinci yarılarının başlangıçları çok önemlidir. Biz de ligi yukarılarda bitirmek için çok sıkı çalışmalı ve bu dönemi başarıyla atlatmalıyız. Bu şekilde sezon sonunda hedefimiz olan Avrupa kupalarına ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.
“RONALDO VE MESSİ’NİN YAPTIKLARI AKIL ALMAZ”
Sanharib Malki, Cristiano Ronaldo ve Messi'nin yaptıklarının akıl almaz olduğunu hatırlatarak, “Hem çok gol atıyorlar hem de her sezon bunu daha da geliştiriyorlar. Süper Lig'de ise Didier Drogba ve Aatıf Chahechouhe en beğendiğim forvetler. Tabii ki takım arkadaşım Oscar Scarione'yi de ayrı bir yere koymak lâzım. Şu ana kadar Süper Lig'de en çok Fenerbahçe savunması karşısında zorlandım. Özellikle Bruno Alves'le mücadele etmek oldukça zordu” ifadelerini kullandı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kimsesiz ve Yanlız Yaşayan Adamın Hazin Sonu
 
Trabzonspor, Yeni Yılda Yeni Transferler İçin Bastırıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Galatasaray’ın 2013-2014 Sezonu İlk Yarı Karnesi
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını topladığı 33 puanla 2. ...
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan: Tarık Hocasına ve Takıma İhanet Etmiştir
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, son Olağan Genel Kurul toplantısında ...
Bursaspor’un Kamp Programı Belli Oldu
Bursaspor’un Antalya’da yapacağı devre arası kampının programı belli oldu.
Torku Konyaspor Tatile Çıktı
Torku Konyaspor’da futbolculara 1 hafta izin verildi.
 
 
Tekden Denizlispor’un İlk Yarı Karnesi Zayıf
PTT 1. Lig'de mücadele eden Tekden Denizlispor, ligin ilk yarısındaki ...
Medical Park Antalyaspor Başkanı Gencer'den Samimi Açıklamalar
Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gençer oyuncuların sezonun ilk ...
Spor Toto Süper Lig’de İlk Yarı Karnesi
Spor Toto Süper Lig’de 2013-2014 sezonunun ilk yarısı dün oynanan Fenerbahçe ...
Orduspor’da Hedef Süper Lig
PTT 1. Lig takımlarından Orduspor, 2013-2014 sezonunun ilk devresini 36 puanla 3. sırada tamamladı.
 
 
Beşiktaş’ın Devre Arası Kamp Programı Belli Oldu
Beşiktaş’ta, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda oynanan ...
Bursaspor'un İlk Yarı Karnesi
Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 17 haftalık periyotunda istikrarsız ...
Galatasaray, Kayseri Deplasmanından Keyifli Dönüyor
Süper Toto Süper Lig’in 17. haftasında Kayseri Erciyesspor kendi evinde ...
Gaziantep'te Gol Sesi Yok
Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor kendi evinde Bursaspor ile karşılaştı. ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya