Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Keçiören Metrosu Açıldı
Keçiören Metrosu Açıldı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Ankara Keçiören Metrosu açılışına katıldı...
 
5 Ocak 2017 Perşembe - 15:10

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE
 
Sevgili Keçiörenliler, aziz Ankaralılar, kıymetli kardeşlerim. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Açılışını yaptığımız Keçiören metrosu hattının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu metro hattını başkentimize kazandırılmasında emeği geçen sayın Başbakan’a, bakan arkadaşlarımız, bürokrat arkadaşlarımız, büyükşehir belediyemizi, herkese teşekkür ediyorum.
11 yıl Keçiören’de ikamet eden bir kardeşiniz olarak yaşadığınız sıkıntıları biliyorum, sabrın sonu selamettir. Hem biraz geç hem biraz güç olan bu metronun bitimini en az sizin kadar sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Keçiörenlilerden haklarını helal etmelerini diliyorum. Esenboğa havalimanı istikametine yapılacak banliyö hattının Kuyubaşı istasyonuna bağlanmasıyla Keçiören metrosu tüm duraklara ulaşacak.
 
Değerli kardeşlerim, Keçiören’in hikayesi bir yönüyle de Türkiye’nin hikayesidir. İlçemizin hemen yanıbaşında bulunan Solfasol köyü, Hacı Bayram Veli hazretlerinin köyüdür. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçişin tüm yükünü çeken Ankara, sorumluluğunun mükafatını almıştır. Bu dönem Keçiören bağları ve bahçeleriyle Ankara’nın en güzide yerlerinden biridir. İkinci Dünya savaşı sonrası yaşanan göçlerde Ankara yine sorumluluk üstlenmiştir. Bu dönemin en büyük problemi olan çarpık kentleşme maalesef Keçiören’de de oldu. Geçtiğimiz dönem plansız yapılaşmadan kurtulduğu bir dönem oldu. Bugün Keçiören hem modern konutlara sahip, he de geleneksel mahalle hayatının devam edebildiği ender yerlerimizden biridir. Ulaşım meselesinin çözümü konusunda çok önemli bir adım atılıyor. İnşallah Keçiörenli olmak çok önemli bir ayrıcalık haline gelecektir.
 
Türkiye’de son dönemde tahrik edilmeye çalışılan farklılıklarımızın çatışma unsuru haline dönüştürme çabalarının karşılıksız bulduğu bir yer olacaktır. Keçiören şehitler verdi, Keçiören gaziler verdi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeşlerim burada, Keçiören’de Yozgat’tan, Çorum’dan, Çankırı’dan, Kırıkkale’den, Karadeniz’den gelmiş vatandaşlarımız yaşıyor. Biliyorum ki Keçiören’de kimse kimseye “Bu Türk mü, Kürt mü” diye bakmaz, biliyorum, kimse kimseye “Bu alevi mi, sünni mi” diye bakmaz. Burada herkes insandır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, dosttur, kardeştir.
 
BAŞBAKAN: 270 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK
 
Keçiören Metrosu’nun açılış töreninde Cumhurbaşkanı’ndan önce kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, “9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz, 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak” dedi.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE
 
Bugün nüfusu 1 milyonu bulan Keçiören’in heyecanla beklediği bir hizmeti, Keçiören metronun açılışını yapıyoruz. Bugün Ankara için çok önemli bir gün. Böyle mutlu bir günde sizin huzurlarınızda bu açılışı gerçekleştirmek bizim için mutluluk vesilesi.
Geçtiğimiz mayıs ayında Osmanlı çarşısının açılışını yaptık, Ağustos’ta Keçiören metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdik. Şimdi de bu bölgenin trafik yükünü hafifletecek Keçiören’de, Ankara’da yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir eseri açıyoruz.
 
Sayın Cumhurbaşkanım bu metro biraz uzadı, başlamasıyla bitmesi 13 yılı buldu. Sizin başbakanlığınız döneminde bu Ankara’nın üç hattının Kızılay-Sincan, Batıkent-Sincan ve Keçiören metrolarının büyükşehir belediyesinden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesi konusunda bir talep vardı. Ulaştırma Bakanlığı’nın aslında bir görevi yoktu.
 
YILDA 270 MİLYON KİŞİ
 
İyi hatırlıyorum Elmadağ’daydık, siz büyükşehir belediye başkanımız. Cemil Bey, Ali Bey ve diğer Ankara milletvekilleri bu konuda sizi bilgilendirdiler ve siz de orada talimat verdiniz. Bunları devralalım ve yapalım diye. Sonra biz bunun için kanun çıkardık. Ondan sonra da bu çalışmalar başladı. İki hattı daha önce açtık, şimdi de Keçiören hattını açıyoruz. 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz, 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak.
Sistem buna göre dizayn edildi. Geçenlerde bunun test sürüşüne geldiğimizde birisi bana dedi ki; o zaman Ulaştırma Bakanlığı görevindeydim. Sayın Bakanım dedi, bizim buradaki Keçiören metrosu gençler arasında önemli bir söyleme dönüştü. “Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, ama hiç bitmesin” Bundan doğrusu çok etkiledim, ama gençler için de tavsiyem var, “Aşkımız bitmesin devam etsin, ama Keçiören metrosu bitti”. Hayırlı olsun.
 
“GAZİNO DURAĞI ŞEHİTLER İSTASYONU OLDU”
 
Bu metronun başladığı yer, “Gazino” diye bir yer. Keçiörenlilerin, Ankaralıların 15 Temmuz’da gösterdikleri o kahramanlıkların bir karşılığı olarak Keçiören belediyemiz ve vatandaşlarımızın talebiyle Gazino durağının adı Şehitler İstasyonu oldu, meydanın adı Şehitler Meydanı oldu.
Sayın Cumhurbaşkanım, bu hattın hizmete girmesiyle birlikte raylı sistem 63 kilometreye ulaştı. Ankara için helali hoş olsun. Ankaralılar bunu hak ediyor. Sayın Cumhurbaşkanım, doğrusu sizin AK Parti hükümetleri göreve başladığından beri söylediğiniz bir şey vardır; su medeniyettir, yol medeniyettir.
 
Medeniyetin gereğini yapmak lazım. Allah’a şükür yurdun her köşesini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanım, havayolunu halkın yolu haline getirdik. Bütün vatandaşlarımız, işçisi emeklisi uçakla seyahat etmenin konforunu yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Türkiye’nin hızlı tren özlemini de yine sizin döneminizde giderdik. Ankara merkezde hızlı tren hatları bir yandan İstanbul’a Eskişehir’e Konya’ya tamamlandı. Şimdi de Sivas’a, İzmir’e çalışmalar devam ediyor. 2019’da da inşallah bunları tamamlamış olacağız.
 
Hızlı trenle seyahat etmenin rahatlığını, konforunu, bu güzel trenlerle gerçekleştirmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanım, her şehrimiz bizim göz bebeğimizdir. Ankara Anadolu medeniyetlerinin kavşağıdır. Başkenttir. siyasetin, devletin merkezidir. Başkenti turizmden sağlığa, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar hayata geçirdiğimiz projelerle yeniden ayağa kaldırıyoruz. Dünyanın tanıdığı bir mega kent haline getiriyoruz. Geçtiğimiz ekim ayında Ankara’ya Avrupa’nın üçüncü büyük hızlı tren garının da açılışını gerçekleştirdik. Ankaralılar artık dünyanın önemli başkentlerinden birinde yaşadıklarını çok daha iyi anlıyorlar.
 
Sayın Cumhurbaşkanım, değerli Ankaralılar. Tarihimiz güçlü, kültürümüz zengin, potansiyelimiz büyük. Ülkemiz, şehirlerimiz, siz vatandaşlarımız her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyorsunuz. Biz bu hizmetleri neden yapıyoruz, vatandaşımızın yüzü gülsün, yaşam kalitesi daha da artsın… Zat-ı aliniz başta olmak üzere sizin ekibiniz olarak bizler 15 yıl boyunca gece-gündüz demeden çalışıyoruz ve bu hizmetleri vatandaşlarımıza kazandırıyoruz. Sadece çalışmadık sayın cumhurbaşkanım, ayrıca Türkiye’de demokrasiyi yok etmeye çalışan vesayet odaklarının da kafalarını eze eze geliyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde en büyük değişimi de AK Parti iktidarında milletimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz.
 
Anayasada yapacağımız değişikliklerle vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolup gidecek. Milletin iradesi, milletin kararı her daim geçerli olacak. Yeter artık söz milletindir, yeter artık karar milletindir. Milletin kararının üstünde başka hiçbir karar tanımıyoruz. Değerli cumhurbaşkanım, sevgili Ankaralılar, bu duygu ve düşüncelerle yeni bir hizmetin açılışında duyduğumuz heyecanı siz Ankaralılarla paylaşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Bu eserin bugünlere gelmesinde birçok kurumun, kişinin katkısı var, hizmeti var. En başta sizin talimatınız, bu işlerin bu hale gelmesinin önünü açtı. Bakanlığım döneminde özellikle Altyapılar Genel Müdürü ve arkadaşları gece-gündüz gayret ettiler.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İnsan Vücudunda Yeni Bir Organ Keşfedildi
 
Keçiören Metrosu 15'ine Kadar Ücretsiz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
AK Parti'de Üç İlçenin Yönetimi Belli Oldu
AK Parti Genel Merkezi yeni atamasını gerçekleştirdiği Buca, Güzelbahçe ...
Konya'da Semt Pazarının Çatısı Çöktü
Konya'nın Akşehir ilçesi'nde Yenimahalle'deki semt pazarının çatısı üzerindeki ...
KOSGEB Kredisi İçin Açıklama Geldi
Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde KOSGEB kredisi için önerilen ...
LYS'de Açık Uçlu Soru Dönemi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2017 LYS'de açık uçlu, kısa cevaplı ...
 
 
Diyarbakır'da 10 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Lice ilçesindeki bazı ...
DEAŞ Hedefleri Vuruldu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ mensuplarınca kullanılan ...
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde Eylem
Kamyon şoförleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolu Çekmeköy bağlantı yolunda ...
CHP Heyeti Reina'yı Ziyaret Etti
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın çağrısıyla bir araya gelen İstanbul'daki ...
 
 
OMTAS, Türkiye'nin Gücüne Güç Katacak
Zırhlı hedeflere karşı kullanılan orta menzilli tank savar füzemiz OMTAS, ...
Amanos Dağları'na Hava Harekatı!
Terör örgütü PKK'ya yönelik Amanos Dağları'nda yürütülen operasyonlarda ...
Erdoğan: 'Amacı Bizi Birbirimize Düşürmektir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reina saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amaç ...
Milli Savunma Bakanı'ndan İncirlik Mesajı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık El Bab operasyonuna ilişkin soruları yanıtladı. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya