Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Kepez Belediyesi Seçimini Yaptı
Kepez Belediyesi Seçimini Yaptı
 
Kepez Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda, meclis başkan vekili, divan katibi, encümen ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı, denetim komisyon raporu ve 2020 yılı faaliyet raporu görüşüldü.
 
1 Nisan 2021 Perşembe - 22:32

Başkan Tütüncü, Kepez’in 2020 yılında bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma ayırdığını belirterek, bunun çok büyük bir başarı olduğunu söyledi.  
Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında 1’i önerge olmak üzere toplamda 32 gündem maddesi görüşüldü.  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Görev süreleri dolan meclis başkan vekili, divan katibi, encümen ve komisyon üyeliklerinin seçildiği toplantıda, denetim komisyon raporu ve 2020 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. 
Başkan vekilliği, divan katipliği, encümen seçimi  
İlk mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere Meclis 1. Başkan Vekilliğine Süleyman Acar(AK Parti), meclis 2. Başkan Vekilliğine Hatice Sütçü(AK Parti), Meclis Divan Katipliği asil üyeliğine Fatma Tutan(AK Parti), Süleyman Acar(AK Parti), yedek üyeliği de Elif Derya Canbulut(AK Parti), Mekin Arslan Başak(AK Parti), gizli oyla seçildi. 1 yıl görev yapacak olan encümen üyeliklerine de gizli oyla Serhat Demir(AK Parti), İsa Sarpdağ(AK Parti), Muhammet Emin İlhan(AK Parti)  seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu, İsim Tespit Komisyonu, Kentsel Gereksinimler Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Esnaf Sicil Takip Komisyonu üyelikleri için açık oy usulü ile seçim yapıldı. 
Komisyonlar şu isimlerden oluştu:
Plan ve Bütçe Komisyonu:  Yusuf İşeri (AK Parti),Ali Fidan(AK Parti),Ahmet Sabır(MHP), Cengiz Avcı(İYİ Parti), İbrahim Velican (CHP)
İmar Komisyonu: Murat Menzilcioğlu(AK Parti),Nejat Ateş(AK Parti),Ali Baki Sarıca (MHP), Ali Kesik(CHP), Adem Alkan (CHP)
Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu: Ramazan Poyraz(AK Parti), Ramazan Çakır, (AK Parti), Ali Koç (AK Parti), Nesibe Bahadır (CHP), Eren Kurt(CHP) 
İsim Tespit Komisyonu: Ali Koç(AK Parti), Mekin Arslan Başak(AK Parti), Ramazan Poyraz (AK Parti), Mehmet Ali Çetin (İYİ Parti), Halil Yurtsever(CHP)
Kentsel Gereksinimler Komisyonu: İsmail Kaya(AK Parti),Ali Fidan(AK Parti), Ahmet Sabır (MHP),Veli Yılmaz(CHP), Cafer Turgay(CHP)
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Hatice Sütcü (AK Parti), Ali Fidan, Ramazan Poyraz(AK Parti) , Nesibe Bahadır(CHP), Veli Yılmaz (CHP) 
Esnaf Sicil Takip Komisyonu: Nebi Sezgin (AK Parti), Fatma Tutan, Süleyman Acar(AK Parti), Mustafa İlhan(CHP), İbrahim Velican(CHP)
Denetim Komisyonu raporu mecliste okundu 
Komisyon üye seçimlerinden sonra Denetim Komisyonu’nun olumlu görüşlerinin yer aldığı 2020 yılı gelir ve giderler ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için hazırlanan rapor mecliste okundu. Denetim raporunun ardından 2020 yılının faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Bu süreçte Başkan Hakan Tütüncü, yasa gereği meclis başkanlığı görevini Meclis Başkan Vekili Süleyman Acar’a bırakarak,  AK Parti grubu sıralarına oturdu. Tütüncü, 2020 yılı faaliyet raporunda yer alan hizmetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2020 yılında açılışı yapılan, temeli atılan yatırımlara ve belediye hizmetlerine yer verdiği konuşmasında şu konulara değindi: 
Bütçe hedefinin tamamı gerçekleşti
“Bu yıl pandemiye rağmen hedeflerinin üzerine çıkmış, pandeminin arkasına sığınmamış bir Kepez Belediyesi faaliyet raporu ile karşı karşıya olduğumuzu görmenin tarifsiz mutluluğu içerisinde olduğumu ifade etmek isterim. Bütçe hedeflerimizin neredeyse tamamına yakınını gerçekleştirmiş olduğumuzu görüyoruz. 2020’de yüzde 91,14’lük gider gerçekleşmesi, gelir hedefinin de yüzde 101, 25’ini gerçekleştirdik. Elde edeceğimiz gelir hedefinin üzerine geçmişiz. 2009'da ilk göreve geldiğimde yüzde 50'ler seviyesinde bir bütçe tutturmalarının olduğunu hesaba kattığımızda bu büyük bir başarıdır. 
Yatırım hizmetleri
2020 yılının faaliyet raporuna baktığımızda; Fen İşleri Müdürlüğümüzün, 65 kilometre yeni yol açtı, 63 kilometre stabilize yol yaptı, 69 kilometre sıcak asfalt, 76,5 sathi asfalt yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz; bu yıl 23 yeni park yaptı.  Dönemlerimizde 401 farkın eklendiğini ifade etmeliyim. Göreve geldiğimizde 269 olan park sayısı bugün 670’e çıkmıştır. Park Bahçeler Müdürlüğümüz, 2009-2020 yılları arasında ciddi bir yeşil seferberliğine önem vererek ilçemize 3 milyon 200 bin metre kare yeni yeşil alan kazandırdı.
Kepez’e müzeler 
İlçeye, 5 yeni basketbol sahasının yapılmasını,  34 bin 660 adet  yetişmiş ağaç bölgemize kazandırıldı. Yapım çalışmalarına baktığımızda Anadolu Şehitler Müzemiz hizmete sunuldu. Kepez Belediyesi'nin 12 yıllık yolculuğunda en büyük projesi olan Kepez Bilim Merkezi dokuma parkın içerisinde 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. 14 anabilim dalında sergisi, 6 tane de atölyesi ile Antalya'nın ve Akdeniz Bölgesi'nin tek, Türkiye'nin de 7 bilim merkezi olmuştur. Dokuma’nın içerisinde bilim park projemizi, Cemil Meriç Kütüphanemizi, Erenköy ve Teoman Paşa kreşimizi tamamladık. 
Orman çiftliği 
Millet Kıraathanesi'ni hizmete sunduk, Kirişçiler'de 3000 kamyondan fazla toprak çekmek ve yeryüzü topografya yeryüzü şekillerini düzeltmek suretiyle güzel bir Orman Çiftliği yaptık. 200 dönümlük bir çiftlik oldu. Altınova'da Pir Sultan adını verdiğimiz Cem Evi’ni hizmetine açtık. Bir Zamanlar Antalya Müzesini tamamladık. Perihan Esat Aral ve Şelale Ortaokullarına çok amaçlı birer salon yaptık. Gaziler ve  Duacı Sosyal Yaşam Merkezimiz de hizmete sunuldu. 
Doğal Yaşam Parkı
Konyalılar Cami ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Kepez Balıkçılar Çarşısı ve Organik Pazar devam ediyor. Ünsal Mahallesi’ne güzel bir doğal yaşam parkı kazandırmak için çalışıyoruz. Botanik Parkı tamamladık. Bu yıl içerisinde onu da açacağız. Eski Pil Fabrikası’nın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi çalışmaları da 2020 yılının sonlarında başlamıştı. Önemli bir müjdeyi de vermek istiyorum. Antalya'ya 23 dükkanlı güzel bir Sahaflar Çarşısı kazandırıyoruz. Belediye Sağlık Merkezimiz Tıp Merkezi statüsüne alınması 2020 yılının en önemli sağlık çalışmasıydı.
Yabancı Diller Akademisi
Kültür ve sosyal faaliyetler konusunda da çok önemli çalışmalar yaptık. Bu yaptığımız önemli çalışmalar içerisinde en önemli çalışma alanımız Yabancı Diller Akademisi kurmamız oldu. Yabancı Diller Akademisi 2020'nin en önemli çalışmasıydı. Özellikle Turizm'de çalışan niteliksiz çalışanları nitelikli hale getirmek anlamında önemli bir misyon ifade eden bu Yabancı Diller Akademisi inşallah 2021 ve 2022 yılları içerisinde de farklı atılımlar yapacak. 
Belediyemize ödül 
Sosyal yardım faaliyetlerimize de aynı şekilde devam ettik. Sahaf Festivali ve Sömestr Festivali 2020’nin önemli çalışmalarındandı. Sera atıklarından gübre yapmayı, yemek atıklarından kedi köpek maması yapmayı başaran arkadaşlarımız sıfır atık yolculuğunda belediyemize önemli de bir ödül kazandırdılar.
 Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi 
İmar ve Şehircilik konusunda da pek çok çalışmalara imza attık. 2 tane dikkati çeken çalışmamız oldu. Bunlardan bir tanesi Gülveren Kentsel Dönüşüm projesidir. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’ni 2 yıl içerisinde yapacaktık, teslim tarihimiz 2022 yılının Nisan ayıydı. Hak sahiplerimizin dairelerini 22 Nisan 2021 günü noter kurası ile teslim ediyoruz. Gülveren kentsel dönüşüm projesi mantığı itibariyle Türkiye'de ilk olan bir projedir. Benzeri hiç bulunmamaktadır. 
 90 bin gece kondu tarihin karanlık sularında
İmar ve Şehircilik alanında yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi Masa Dağı bölgesinde 8 mahalleye ilgilendiren bir esaslı çalışmaydı. Vatandaşlarımızda burada inşallah tapularına kavuşacak. Önümüzdeki yıl bugünlere geldiğinizde hedefimiz orada yeni yapılaşmaların başladığını görmektir. 90 binden fazla gecekonduyu nasıl Kepez’de tarihin karanlık sularına gömdüysek, hemşehrilerimizi nasıl şehirleşmenin konforu ile tanıştırdıysak, bambaşka bir Kepez meydana getirdiysek,  ben inanıyorum ki Masa Dağı'nın eteklerindeki o gecekondu silüetini de düzenli yapılaşmalar ile değiştirmek bize, bu döneme ve bu mecliste nasip olacak.
Antalya Şehir Hastanesi
Uzunca yıllar hayalini kurduğumuz, peşinden koştuğumuz Kepez’in rüya projesi olarak tanımladığımız Antalya Şehir Hastanesi’nin temeli geçtiğimiz ay içerisinde kazılmaya başlandı. Antalya Cumhuriyetin 100'üncü yılında bu hayaline kavuşacak. Sağlık alanında akla gelen tek ilçe Kepez olacak. Antalya'nın Diş Hastanesi, Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi, AMATEM, Kanser Merkezleri, özel sağlık tesisleri de  Kepez'de… Bunlar 2009 yılından sonra yapılan tesisler. “ ifadelerini kullandı. 
Meclis, Kepez Belediyesi’nin 2020 yılı Faaliyet Raporu’nu oy birliğiyle kabul etti. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalyaspor'un Finans Sorunu Çözüldü ,UEFA Engeli Kalktı
 
“Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin gala etkinliği Mağusa’da gerçekleşti...
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Vali Yazıcı Antalyalıların Hayırseverliğinden Memnun
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Antalyalıların Hayırseverliğinden memnun olduğunu ...
Başkan Tütüncü Dokuma Fabrikasından Sonra Pil Fabrikasanıda Projelendiriyor
Başkan Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası alanından sonra şehir merkezindeki ...
Antalya'dan Köse, Çokal ,Türel AK Parti MKYK Listesinde
AK Parti 7.Olağan Üstü Genel Kurulunda Belli Olan 75 Kişilik Listede Antalya'dan ...
Ankara'daki Başkan Tütüncü'den 3 Sevinçli Haber
Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den, ...
 
 
Muratpaşa Belediyesi'nden HES kodlu anahtarlık
Antalya’da, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun HES kodu uygulamasının genişletmesinin ...
Başkan Böcek 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile Bodrum'da Buluştu
11 Büyükşehir Belediye Başkanı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman ...
Memur-Sen AK Parti Teşkilatını Ağırladı
Memur-Sen Antalya İl Başkanlığı Antalya AK Parti İl Yönetim Kurulu STK Komisyonunu ağırladı.
Antalya'nın Yeni İl Müftüsü, Nazif Fethi Yalçınkaya
İl Müftüsü Osman Artan'ın emekliye ayrılmasından sonra boşalan Antalya ...
 
 
Başkan Tütüncünden Önemli Mesajlar “Halktan kopuk siyasetçi başarılı olamaz”
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz aylarda kongre sürecini ...
Başkan Böcek'ten Koray Aydın'a Geleneksel Hediyeler
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Vali Yazıcı Dokuma Parkı Gezdi Başkan Tütüncü'yü Kutladı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ...
Başkan Öztürk ve Eşinden Yeni Evli Çiftlere Ziyaret
Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk eşi Meltem Öztürk ile birlikde ilçede ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya