Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/29 °C
 
 
    KKTC 15 gündür tozlu havanın etkisinde  
 
    Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum  
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
Kepez Dünya Çapında Kültür Merkezine Kavuşuyor
Kepez Dünya Çapında Kültür Merkezine Kavuşuyor
 
Antalya’nın gözde ilçesi Kepez’in Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın birlikte temelini attıkları Kepez Kültür Merkezi 20 dönümlük dev arazi üzerine kuruluyor.
 
22 Ekim 2010 Cuma - 17:23

Kepez Belediyesi’nin Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan 20 dönümlük alana inşa edeceği 8 köşeli “Selçuklu Yıldızı” temalı ilçenin ilk kültür merkezi binasına ilk harç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla atıldı.
 
Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü’nün 41. projesi içerisinde yer alan ve ilçenin önemli eksikliklerinden biri olan kültür merkezinin inşasına temel atma töreniyle birlikte başlandı.
Düzenlenen temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya Valisi Dr Ahmet Altıparmak, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı, Antalya Emniyet Müdürü Dr Ali Yılmaz, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ve çok sayıda Kepezli katıldı. 
Törende bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, temelini attıkları kültür merkezinin, Kepez’in kültür ve sanat şehri olması noktasında en önemli sıkıntısı olan mekân eksikliğini ortadan kaldıracağını söyledi.
 
Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında önem verdiğimiz konuların başında sosyal belediyecilik hizmetleri geldiğine işaret eden Tütüncü, “Kültür ve sanat faaliyetlerinin ilçemizde bölgede yaygın olarak yapılmasına önem veriyoruz. Kültür merkezi inşası ile birlikte mekan eksikliğimizin giderilmesiyle belediyemizin kültür ve sanat noktasında yapacağı çalışmalar büyük bir ivme kazanacaktır.” diye konuştu.  
Tütüncü, 500 kişilik salonuyla, sergi alanlarıyla, fuayesiyle kütüphanesiyle 20 bin m2 alanın üzerine inşa edilecek kültür merkezinin ile farklı bir kültür hizmetini Kepez halkı ile buluşturacaklarını kaydetti.
 
Kepez Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün birimlerinin idari ofislerinin olacağı kültür merkezinde kültür ve sanata meraklıların yararlanabileceği çalışma salonlarının da bulanacağını bildiren Başkan Hakan Tütüncü, kültür merkezinin mimari tasarımıyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Mimari noktada çok hassas davrandık. Geleneksel mimarinin yerel özelliklerini taşıyan bir mimari proje ortaya çıktı. 8 köşeli Selçuk Yıldızı tema olarak alındı. Antalya bir Selçuklu şehridir. Antalya, Anadolu Selçuklu Devleti’nin de çok önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Anadolu Selçukluları’nın devlet arması olarak kullandıkları 8 köşeli Selçuklu Yıldızı aynı zamanda adaleti sembolize ediyor. Modern mimarinin olanaklarıyla birleştirerek bu şekilde güzel mimari tasarımla ortaya çıkardığımızı inanıyorum.”
 
Kültür merkezi binasını, belediyenin öz kaynaklarından finanse edeceğinin altını çizen Tütüncü, 20 bin m2’lik meydan düzenlemesinin de önemli yeşil alan olarak bu bölgedeki vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti.
 
Bir yıl içerisinde yatırımı tamamlayacaklarını sözünü veren Tütüncü, “Tarihimizi veriyoruz, temeli atıyoruz. İnşallah verdiğimiz tarihten önce açıldığını Antalyalılar görecek.” dedi. 
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Türkiye’nin en genç belediye başkanı olan Hakan Tütüncü tarafından yaptırılan bir sanat eserinin temelini attıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir milleti millet yapan, bir milleti diğer milletlerden ayıran en önemli özellik o millete renk veren kültürüdür. Eğer milletlerin kendine has kültürleri olmamış olsa farklı milletler olmaz. Eğer kültür dünyasına uzun bir tarihi ile katkıları olan bir milletin evlatları olarak, bu tür eserleri ülke genelinde yaygınlaştırmamız gerekir. Belediyelerimiz rutin yaptıkları hizmetlerin yanı sıra, rutin dışı olarak kültüre hizmet etmeleri takdir edilen bir noktadır. Temeli atılan kültür merkezinin örnek olmasını istiyorum. Başkanımız Hakan Tütüncü’yü tebrik ediyor, kültür merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum”
 
Antalya Valisi Dr Ahmet Altıparmak da, konuşmasında kültüre ve sanata önemli bir bütçe ayırdığı ve çalışmaktan zevk alarak bu hizmetleri Antalya halkına sunduğu için Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti. 
 
Popülist bir yatırımdan ziyade kültüre ve sanata üst kimliğin oluşmasına katkı sağlayacak aktivitelerin yer alacağı bir yatırımın Kepez’de olmasının Antalya Valisi olarak kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Altıparmak, şunları söyledi:  Zira Kepez bizim için ayrı bir öneme sahip. Antalya’mız yılda ortalama 60-70 bin göç alıyor. Gelen göç Kepez’e yerleşiyor. Kente yeni gelen insanların kentle entegrasyonu, kentin kültürüyle iç içe yaşaması ancak böyle kültür merkezlerinin oluşmasıyla oluyor.”
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da , Kepez’de kültür merkezinin temelini atmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu yatırımından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Belediyelerin kültür ve sanat faaliyetlerine ilgi göstermesini önemli bulduğunu dile getiren Bakan Akdağ, “Türkiye hızla bir refah ülkesi oluyor. Bir ülke refah ülkesi olabilir fakat kültürünü yeterince geliştirememişse medeniliğini devam ettiremez. Bizi biz yapan değerler kültürümüzdür. Birbirimize kıymet vermemizi sağlayan, büyüğün küçüğün hakkını bildiği, küçüğün büyüğüne saygı duymasını sağlayan değerler bizi biz yapan değerlerdir. Düşküne yardım etmemizi sağlayan, darda olana gönlümüzü açmamızı sağlayan kültürel değerlerdir. Bu değerlerimizi sanatsal faaliyetlerle yaşatmak ve yeşertmek durumundayız. O yüzden bu tür çalışmaları çok değerli buluyorum. Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye buna vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum. Kısa zamanda yapılarak bitirilmesini bekliyoruz”
 
Konuşmalarının ardından kültür merkezinin temeline ilk harç, protokol üyelerinin butona birlikte basmasıyla atıldı. 3 bin 500 m2’lik alana inşa edilecek olan kültür merkezi, Selçuklu Devleti dönemi mimarisi ile modern mimari sentez edilerek tasarlandı. Binanın ön kısmında Selçuklu Devleti'nin adaleti sembolize eden 8 köşeli Selçuklu Yıldızı bulunuyor.
 
Meydan düzenlemesi, su havuzu , otopark, yeşil alan ve dinlenme alanlarıyla birlikte kültür merkezi, 20 dönüm alandan oluşuyor. Kültür merkezinde 500 kişilik büyük salon, (8kişilik engelli koltuğu bulunuyor), kütüphane,265 m2’lik sahne, sergi ve fuaye, dinlenme ve VİP odası, idari ofis, sanatçı girişi, kulis odaları ve kafeterya bulunuyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Fener Caddesi, Prestij Cadde Oluyor
 
Hagi: Galatasaray'ın sorunlarını çözeceğim
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Üniversiteli Kadınlardan Akaydın’a Ziyaret
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Başkanı Nazan Moroğlu ...
Türkiye'de 1,5 Yılda 7 Bin Hastaya Hava Ambulansıyla Hizmet
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son 1,5 yıl içerisinde 7 bin kişiyi hava ambulansı ...
Manavgat’ta Boşanmalarda Büyük Artış
Manavgat Nüfus Müdürü Ali Keskin, ilçede boşanmalarda geçen yıla göre ...
Personel Taşıyan Servis Kaza Yaptı
Antalya'da bir otelin personelini taşıyan servis midibüsünün, kamyonla ...
 
 
Büyükşehir'den Çiftçilere Hizmet
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak çiftçilere ...
Muratpaşa Belediyesi’nin 2011 Bütçesi 165 Milyon Lira
Ekim dönemi olağan toplantısını sürdüren Muratpaşa Belediye Meclisi, 2011 ...
Bursa’dan Antalya’ya Birincilik
Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 2010 sezonundaki son ayağı olan 35. Yeşil ...
Vakıflar Genel Müdürü Ertem’in İlk Ziyareti Antalya’ya
Görevine yeni atanan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, ilk resmi ziyaretini ...
 
 
Antalya Barosu Başkanı’nı Arıyor
Antalya Barosu'nda seçim heyecanı yaşanıyor. Hafta sonu yapılacak Antalya ...
Su Uçtu Şelalesi 12 Ay Çağlayacak
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan Su Uçtu Şelalesi'nde yapılacak ...
Kemer Belediyesi'nden Eğitime Destek
Kemer Belediyesi 278 Öğrenciye Bilgisayar Verdi
2011’de Kepez şantiye olacak
Ekim ayı olağan meclis toplantısının devamında Kepez Belediyesi’nin 139 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya