Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
 
    AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
Kepez'in Vizyon Projelerinin İnşası Başlıyor
Kepez in Vizyon Projelerinin İnşası Başlıyor
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez halkına vaat ettikleri merkez cami, şefkat ve huzurevi, açık yüzme havuzu, kent parkı, semt spor sahaları, belediye sağlık merkezi ile şehir kütüphanesinin yapımının bu yıl içerisinde başlayacağını duyurdu.
 
5 Nisan 2015 Pazar - 20:20

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mecliste 2014 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada 6 yılda yapılan hizmetleri özetledi ve inşasına başlanılacak olan projeleri anlattı.
Başkan Tütüncü, 2009’da göreve geldiğinde Kepez’in mülkiyete ve imara ilişkin çok esaslı problemlerinin olduğunu anımsattı. “Bir şehirde imara ve mülkiyete ilişkin meseleler çözülemezse o şehirde modern alt yapıları yapma imkânınız olmaz.” diyen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Alt yapının gelmesi, modern şehirciliğin oluşması için mülkiyet problemlerinin çözülmesi ve imar problemlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu konuda 6 yılda ciddi adımlar attık. 1981 yılından bu yana devam eden 2B problemi, gayretlerimiz sonucu, ortadan kaldırıldı. 6 yılda yaklaşık 22 bin vatandaşımıza tapularını vererek ciddi bir tapu sıçraması gerçekleştirdik. Sahiplerinin gönül rızasıyla, tapuları verilen 9 bine yakın gecekonduyu kaldırarak yeni yollar açtık. Tapu tahsisi yapmamız ve yeni yollar açmamız, imara uygun modern konutların yapılmasını sağladı. Vakıf arazilerindeki mülkiyet problemlerinin çözülmesine dönük olarak da resmi değeri 23 milyon lira, reel değeri 123 milyon lira olan Kepez’in en büyük, en önemli Vakıf arazileri takasını gerçekleştiriyoruz. Böylece 15-20 bin vatandaşımızı ilgilendiren Vakıf arazileri problemini çözüyoruz.”
“ÖNEMLİ OLAN HİZMET”
Göreve geldiğinde belediyenin 1 yılda verdiği ruhsat sayısının 700’ler seviyesinde olduğuna işaret eden Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin bugün ise 1 yılda 2 bine yakın ruhsat verdiğinin altını çizdi. Başkan Halan Tütüncü, “Her işi bitirdik demiyoruz. Yapacak çok işimiz var. Önümüzdeki süreçte devrim niteliğinde kararlar alacağız. Önemli olan hizmet üretmektir, millete faydamızın dokunmasıdır. Hizmetin kimin yaptığı çok önemli değildir. Meseleye bu açıdan yaklaşarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
“634 BİN TON SICAK ASFALT”
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, son 6 yılda ve 2014’te yaptığı çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdi:
“2014’te 100 bin tondan daha fazla asfalt çalışması yaptık. 2009’dan bugüne döktüğümüz sıcak asfalt 634 bin tondur. 2014’te 68 km, son 6 yılda ise 369 km yeni yol açtık. 2014’te 105 km, 2009’dan bugüne kadar ise 472 km asfalt çalışması gerçekleştirdik. 2014’te 95 km, 2009 -2015 arasında ise 750 km sathi kaplama asfalt çalışmasını tamamladık. 2015’te, Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Dokuma bölgesinde olduğu gibi alt yapısı tamamlanan Zafer ve Yükseliş mahallelerimizin asfaltını ve kaldırımını sil baştan yenileceğiz. 2014’te 117 bin m2, 6 yılda ise 479 bin m2 parke kaldırım inşa ettik. 2014’te 6 bin metre, 6 yılda 27 bin m2 menfez çalışmasını yaptık. 6 yılda 37 muhtar evi, 31 taksi durağı inşa etik. Şu an itibariyle muhtar evi talebi olan muhtarımız kalmadı.”
“6 YILDA 222 YENİ PARK YAPTIK”
2014’te çeşitli büyüklüklerde 36 yeni park yaptıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu rakam, 6 günde bir park yapmak anlamına geliyor. 6 günde bir park yapacak belediye idaresi takdir edilmesi gerekir. 6 yılda 222 adet yeni parkı ilçemize armağan ederken, 85 parkın da tadilatını gerçekleştirdik. 79 okul, camide, 384 adet kamu binasında çevre düzenlemesi yaptık. 6 yılda Kepez’e 1 milyon 700 bin m2 yeşil alan kazandırdık. Kepez’de kişi başına 5,78 m2 yeşil alan düşüyor. Avrupa standartlarında bu rakam 2,5 m2’dir” diye konuştu.
“TEMELİ ATILACAK OLAN PROJELER”
Başkan Tütüncü, tamamlanma aşamasına gelen ve bu yıl içerisinde temelini atacakları projeleriyle ilgili de şunları söyledi:
“2014’te Zafer ve Yükseliş mahallelerine hizmet veren güzel bir aile sağlığı merkezi inşa ettik. Bu yıl da Altınova Sinan, Göksu, Kuzeyyaka ve Duraliler mahallelerine aile sağlığı merkezi kazandıracağız. Belediye hizmet binamızın çevresindeki atölye binalarımızı, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki fen işleri şantiyesine taşıyoruz. Bu alanda yeni atölye binalarımızın inşaatları bitme aşamasına geldi. Yüklenici firma, 2 bin kişilik çok amaçlı salonu olan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’ni, Mayıs ayında belediyemize teslim edecek.”
“ŞEFKAT VE HUZUR EVİNİN İHALESİ TAMAM”
Fevzi Çakmak Mahallesi’ne inşa edecekleri şefkat ve huzur evinin ihalesi yapıldığını ifade eden başkan Hakan Tütüncü, “Yüklenici firma ile arazi teslisi sözleşmesi imzalandı. Önümüzdeki günlerde törenle tesisin temelini atacağız. Yeni Mahalle’ye kazandıracağımız Kepez Merkez Camii, 10 Nisan’da ihaleye çıkıyor. İmar planı, proje çalışmalarını tamamladığımız Antalya’nın en büyük, Kepez’in ilk kütüphanesi, Yükseliş Mahallesi’nde Adnan Menderes Parkı’nın içerisinde hizmete girecek. Hizmet binamızın yanında atölye binalarını kaldıracağımız alana, belediye sağlık merkezi inşa edeceğiz. Projesi tamamlanan tesis ihale aşamasına geldi” ifadelerini kullandı.
“KENT PARKI VE ARKEO PARK GELİYOR”
İlerleyen günlerde temelini atacakları projelerden bir tanesinin de açık yüzme havuzu olacağını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşmasını şöyle tamamladı: “Lyrboton Kome’de bitki temizliği çalışmalarını başladı. Tarihi kenti, bir arkeo park olarak turizme kazandıracağız. Dokuma Fabrikası için çok prestijli bir proje hazırlıyoruz. Dokuma Çalışma Grubunun fikirlerini harmanlayarak, şeffaf bir ortamda Dokuma Fabrikası’nın 238 bin m2 alanını halkı kazandırmayı planlıyoruz. Duraliler, Avni Tolunay, Yeşilyurt, Gülveren, Şafak, Ünsal gibi ilçemizin batısındaki mahallelerimiz için70 bin m2’nin üzerinde bir kent parkı inşa ediyoruz. Macera Parkı yaz sezonunda hizmete açılıyor. Kent Ormanı’nın yanında 70 bin m2 alan üzerine kurulan Macera Parkı, Antalya’nın önemli temalı parklarından birisi olacak. Habibler, Mehmet Akif Ersoy, Gazi, Kültür, Kızıllı, Fatih ve Odabaşı mahallerimize kazandıracağımız semt spor sahalarının projeleri tamamlandı. İhale hazırlığı devam eden semt spor sahalarının temelini bu yıl içerisinde atacağız.”

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MHP Teşkilatı Merhum Türkeş'i Andı
 
Kumluca Belediyesi'nden Temizlik Çalışması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Vali Türker Kumluca'da İncelemelerde Bulundu
Vali Türker, Kumluca OSB Müteşebbis Heyeti toplantısının ardından ilçede incelemelerde bulundu
Kent Bilgi Sistemi Antalya'nın Eksikliği
NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Durduran, Antalya gibi bir kentin bugüne ...
BAKSİFED Başkanlığına Ali Eroğlu Seçildi
Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) 5. Olağan Genel ...
Sökülen Turunç Ağaçları Yeni Yerlerine Dikildi
Büyükşehir Belediyesi, Havaalanı yolu üzerinde Meydan-EXPO 2016 raylı ...
 
 
Muratpaşa'da 20 Bin Kadın Tek Ses Tek Yürek Oldu
Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Kadının Sesi Muratpaşa’dan Yükseliyor’ sloganı ...
Çamlıbel'de Kadınlar Günü Etkinlikleri Başladı
Büyükşehir Belediyesi Çamlıbel Aile Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 8 Mart ...
Büyükşehir'den 8 Mart'ta Kadınlar Matinesi
Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Kadınlar Matinesi düzenliyor.
Vali Türker, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'ni Ziyaret Etti
Antalya protokolü, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde tecavüz girişiminin ardından ...
 
 
EXPO 2106 Antalya'nın Lansman Toplantısı Gerçekleşti
Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenlenecek Expo 2016 Antalya'nın ...
Kepezliler Kadına Şiddete Karşı Yürüyor
Kepez Belediyesi tarafından son günlerde yaşanan kadına şiddet olaylarının ...
Antalya'da Taciz Timi İddiası
Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısının mini etekli öğrenciler ...
Ediz Hun, POYD'un Konuğu Oldu
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin (POYD) Geleneksel Aylık Yemekli ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya