Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nde 25. Olağan Genel Kurul Heyecan
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nde 25. Olağan Genel Kurul Heyecan
 
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin (KITOB) bugün yapılan 25. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Hüseyin Aktığ getirildi.
 
25 Ocak 2016 Pazartesi - 18:40

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) 25. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Girne Altınkaya Tatil Köyünde yer alan genel kurulda, başkanlığa tek aday Hüseyin Aktığ oldu.
 
KITOB Genel Kurulunun açılışına Başbakan Ömer Kalyoncu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği adına Bekir Karaduman, uçak şirketlerinin yetkilileri, bakanlık yetkilileri, KITOB üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.
 
Genel Kurul Divan Başkanlığına Fethi Özboğaç, katipliğe Meryem Gürtunç ve Seyhan Çınarlılı getirildi.
 
Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, turizmin yeniliklerini, değişimlerini her gün algılamaya çalıştıklarını ifade ederek, bu amaçla bir farkındalık projesi hazırladıklarını ve ülkede turizmi ülkeye ve topluma göre en iyi şekilde yapmayı amaçladıklarını söyledi.
 
Aktığ, genel kurulların kendilerini değerlendirme, özeleştiri yapma, hayata geçirdikleri İşleri kamuoyu ile paylaşma ve yaptıkları yanlışlıklardan ders çıkarma açısından önem taşıdığını vurguladı.
 
Turizm sektöründeki yapının değişken olduğunu ve dünyada yaşanan olaylara göre şekillendiğine dikkat çeken Aktığ, Turizm sektöründe yatırımın büyük önem taşıdığını, ülkeye turist çekmek için rekabet edebilirliliğin artırılması için yatırımların önünün açılması ve kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti.
 
Aktığ, ülkeye gelecek ve ülkedeki yatırımcıların geleceğe güvenle bakabilmesi için yatırımın önünün açılmasının şart olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs sorunundan dolayı yarınını bilemedikleri bir ülkede yaşadıklarını, bu yüzden ülkede sürdürülen Kıbrıs görüşmelerinin başarıya ulaşmasını desteklediklerini ve istediklerini söyledi. Aktığ, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya da destek belirtti.
 
Yatırımcıların ucuz enerji ihtiyacına da işaret eden Aktığ, bu yüzden birliğin "enerji tasarrufu" projesinin tamamlanmasının önem taşıdığını söyledi. Birliğin hizmet içi eğitimler, yatırımlar ve sektöre yönelik çalışmalarını anlatan Aktığ, ulaşım teşvikleri ve denetimlerinde Turizm Bakanlığından destek istedi.
 
Aktığ, ülkede "Turizm Örgütü" ihtiyacına da işaret ederek, sektörün gelişimine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür etti.
 
TOLUN
 

KITSAB Başkanı Orhan Tolun da, son yıllarda ülkede turizm gelişirken bir yandan da sıkıntılar çektiklerine işaret ederek, ülkeye taşınan turist sayısını ve turizm gelirlerini artırdıklarını, ancak turizm fonunu yükseltemediklerini ayrıca Kuzey Kıbrıs imajının bozulduğuna işaret etti.
 
Tolun, ülkenin çevre ve insan kaynakları açısından "bir yıldıza" düştüğünü, 5 yıldızlı oteller artarken küçük otellerin kapandığını, küçüldüğünü ifade ederek, en büyük sıkıntılarının; paydaşların bir araya gelememesi olduğunu kaydetti, paydaşların daha çok işbirliği yapması gerektiğine inanç belirtti.
 
Turizm sektörünün bu yıl Rusya kaynaklı sıkıntı yaşayabileceğini çünkü Türkiye’ye konan ambargonun ülkeyi de etkileyeceğine inanç belirten Tolun, işbirliklerinin artırılmasını istedi.
 
KARADUMAN
 
Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Bekir Karaduman da, Turizm Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin çalışmalarının son yıllarda bir yere geldiğini ve hedeflere ulaşıldığını ancak bunun yanında sıkıntılar da yaşanmasının normal olduğunu söyledi.
 
Turizm sektörünün dünyada ve Türkiye'de yaşanan sıkıntılardan en kolay etkilenen sektör olduğunu ancak yine de ülke turizminde büyümelerin yaşandığını belirten Karaduman, tüm olumsuzluklara rağmen yatak sayısı, turist sayısında yüzde yüz artış yaşandığını kaydetti.
 
Karaduman, özellikle kriz zamanlarında sektörde işbirliği ve temkinli olmanın önemine işaret ederek, bu dönemde artık daha geniş bir plan içerisinde Kuzey Kıbrıs turizmi için neler yapılabileceğine bakmaları gerektiğini ve yatak sayısının 50 bine çıkarılması için çalışılması gerektiğini vurguladı.
 
Ayrıca turizm teşviklerinin yenilenmesi gerekliliğine işaret eden Karaduman, ülkede 50 bin yatak sayısına ulaşılması durumunda bunun 6 milyar TL'lik yatırıma denk geleceğini, turizm gelirine 5 milyar TL artış, turist sayısın da 2-3 milyona ulaşabileceğini, ekonomiye de katkıyı çok yüksek rakamlarda artıracağını belirtti. Karaduman, bunun olması durumunda ülkenin kendi kendine yetebilecek bir duruma geleceğine de vurgu yaptı.
 
Karaduman, bakanlık ve sektör temsilcilerinin birlikte ileriye dönük planlar yapmasının önemine işaret ederek, zamanın dedikodu veya konuşma zamanı değil, Kuzey Kıbrıs’ta turistlerin harcamalarının artırılması ve turizmin çeşitlendirilmesi zamanı olduğunu kaydetti.
 
Büyükelçilik olarak sektörün geliştirilmesi için desteğe devam ettiklerini, ancak örgütlerin de denetimlerde dikkatli olmalarını isteyen Karaduman, kendilerine de gelen bazı konulardaki sıkıntıların aşılmasını istedi.
 
SUCUOĞLU
 
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, otelcilik sektörüyle ilgili son bilgileri paylaştı.
 
Sucuoğlu, 140 turistik konaklama alanı, 20 bin yatak kapasitesi bulunduğunu,bunun yıl sonunda 22 bine çıkacağını, 5 yıldızlı 18 adet otel bulunduğunu, bunun da yüzde 56'ya denk geldiğini ifade etti.
 
5 yıldızlı otellerin doluluk oranının 4 yıldızlı otellerden daha az olduğunu ifade eden Sucuoğlu, sektörde bazı rakamlarla ilgili yanlış bilgiler bulunduğunu kaydetti, doluluk oranları ile ilgili rakamlar verdi.
 
2016 yılında hedefledikleri yatak kapasitesinin 25 bin, 2020'de de 50 bini hedeflediklerini ifade eden Sucuoğlu, iyi bir politika ile çalışmalara devam edip, yatırımcıları kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.
 
Sucuoğlu, hedefin 3 milyon turist olduğunu belirterek, bu sayıya ulaşılırsa ülkenin özlemini duyduğu kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşabileceğini, bu yüzden artık Kuzey Kıbrıs'ın çok çalışması, önyargıları kırması ve çalışırken atılması, terlemesi gerektiğini kaydetti.
 
Turizmin Türkiye ayağını canlandırmak için çok çalıştıklarını, olumlu görüşmeler yaptıklarını belirten Sucuoğlu, Türkiye Turizm Bakanının da Şubat ayında KKTC'ye geleceğini ve sektörü geniş bir şekilde değerlendireceklerini söyledi.
 
Avrupa ve İngiltere'de de çalışmalar yaptıklarını, özellikle ingiltere’den olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Sucuoğlu, teşviklerin de reklamlarla destekleneceğini vurguladı.
 
Lefkoşa, Güzelyurt, İskele, Gazimağusa ve Girne'deki yatak sayısı ve konaklayan turist sayılarının artırılması gerektiğini, bu yönde verdiği rakamların artırılması durumunda turist harcamasının da artırılabileceğini ifade eden Sucuoğlu, turistin para bırakmasının sağlanmasının önemine işaret etti.
 
Yerel üretim ve el sanatlarının bu yönde büyük önem taşıdığını vurgulayan Sucuoğlu, adanın çöp yığını haline döndüğünü, turistin yemek yemekten bile çekindiğini ifade etti, "aynaya bakmayı öğreneceğiz, bu çevre kirliliği neden" diye sordu.
 
Otellerin 5 yıldızlı olması değil, ülkenin durumunun ve çevresinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Sucuoğlu, çevre konusunda sınıfta kalındığını, ulaşımın değil, asıl şikayet konusunun çevre olduğunu kaydetti.
 
Bu yüzden çevreyi ilk öğretimden eğitim sistemine katacaklarını ifade eden Sucuoğlu, turizm örgütünün de kurulmasını hedef koyduklarını, bu yönde sektör temsilcileri ve üniversitelerle çalıştıklarını anlattı.
 
Turizm fuarlarına katıldıklarını ancak tanıtım ve reklamda çok geride kaldıklarını belirten Sucuoğlu, reklamların ve tanıtımın önemine vurgu yaptı, özellikle Avrupa'da bunun gerekli olduğunu söyledi.
 
Turizm fuarlarında bu tanıtım eksikliğini gördüklerini belirten Sucuoğlu, reklamlara büyük önem vereceklerini, ayrıca bu hafta İstanbul Turizm Fuarına katılacaklarını ve bu fuara çok büyük önem verdiklerini, çünkü her yıl 8 milyon Türk turistin seyahat ettiğini, bu yüzden ülkeye bu sayıdan kazanım sağlanabileceğini ifade etti.
 
Sabır, atak olmak ve reklam gerektiğini, Antalya ile yarışmaları gerektiğini kaydeden Sucuoğlu, Türkiye kriz paketi içerisinde yer almak için çalıştıklarını kaydetti.
 
Sucuoğlu, sektörün elektrik ve yatırımlar ile ilgili sıkıntılarının da çözümüne yönelik çalıştıklarını belirtti, sıkıntıların çözümünden yana tavır sergilediklerini belirtti.
 
Turizm Bakanı Sucuoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan bazı birlik üyeleri de özellikle otellerin arama motoru Booking.com ve ülkedeki turizm politikası ile ilgili sıkıntıları ve eleştirileri dile getirdi.
 
KALYONCU
 
Başbakan Ömer Kalyoncu da, ülke turizmine katkı yapan sektör temsilcileri ve herkese teşekkür ederek, son yapılan eleştiri ve konuşmalara baktığında bürokraside devamlılığın öneminin ortaya çıktığına işaret etti, bu devamsızlığın siyasileşmeden kaynaklandığını kaydetti.
 
Kalyoncu, hükümet değişimlerinde müsteşarın değişmesinin normal olduğunu ancak müdürlerin değişmesinin çalışmaları olumsuz etkilendiğini, bu yüzden Meclisteki yeni Kamu görevlileri yasasının bu tip sıkıntıları çözeceğini, ayrıca sektöre dışarıdan da uzman kişilerin atanmasını sağlayacağını kaydetti.
 
Devletin önemli bir reforma tabi tutulmasının önem taşıdığının da görüldüğünü ifade eden Kalyoncuyu, birliğin sektör için önemine işaret etti.
 
Kalyoncu, turizmin ülkenin en önemli iki sektöründen biri olduğunu belirterek, hükümetin turizmi tek bakanlığa çevirdiğine dikkat çekti, bu sektöre verilen önemi vurguladı.
 
Birliğin de bu sektöre önemli katkıları olduğunu ifade eden Kalyoncu, birliğin bu rolüne devam etmesi ve sektörde gelişim sağlanması için desteğin süreceğini söyledi.
 
KITOB'un sektöre yönelik çalışma, yenilik, eğitim gibi çalışmalarına devam etmesinin gerekliliğine işaret eden Kalyoncu, sektöre yönelik yatırımların ve teşviklerin sürdürüleceğini, hükümetin buna ayrı önem verdiğini söyledi, ancak teşvik ve desteklerin doğru alanlarda kullanılmasının önemine işaret etti.
 
Hükümetin sektörün gelişmesi için her türlü çabayı ortaya koymaya hazır olduğunu vurgulayan Kalyoncu, genel kurulun sektör açısından hayırlı olmasını temenni etti.
 
Konuşmaların ve mesajların okunmasının ardından genel kurula ara verildi.
 
Aradan sonra genel kurulda yönetim kurulu faaliyet ve mali rapor okunup üyelerin onayına sunulacak. Yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçimiyle sürecek genel kurul, dilek temennilerle tamamlanacak.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
PANOS KAMMENOS
 
Halkın Partisi Bölge ve Köy Ziyaretlerine Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Yurda Döndü
Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere İsviçre’nin Davos kasabasında ...
KTÖS, Büyükelçilik Önünde Eylem Yaptı
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ...
Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi
Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 6 saat süren toplantısı sona erdi.
KKTC'de Yeni Uygulama
Sürat tespiti yapan mobil polis aracı uygulaması 1 Şubat’ta başlıyor. ...
 
 
Milli Eğitim Bakanı Dürüst, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Bora ve Heyetini Kabul Etti
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın saat 10.00’da toplanacak.
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplandı.
Baraka Kültür Merkezi: Hükümet Derhal Harekete Geçmeli
Baraka Kültür Merkezi, “kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları” ...
 
 
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı'ndan Teşvik Primleri Açıklaması
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, Bakanlar Kurulu tarafından da ...
DAÜ’de Muhtarlar Toplantısı
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) desteği ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ...
Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası İlk Eylemini Gerçekleştirdi
Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Telekomünikasyon ...
KTAMS'tan, Maliye Bakanlığı Önünde Protesto Eylemi
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS), 13’üncü maaşların henüz ödenmemesini, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya